Last news in Fakti

13 Юни, 2017 12:20 4 914 16

Моторист бере душа след тежка катастрофа

  • мотоциклет-
  • катастрофа-
  • моторист-
  • русе

Пътнотранспортното произшествие е станало в Русе

Моторист бере душа след тежка катастрофа - 1
Изображението е илюстративно

Моторист е с опасност за живота след тежка катастрофа в Русе, предаде bTV. Мъжът е откаран в болница с множество счупвания.

Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Лекият автомобил, който е карал пред мотоциклета, е намалил скоростта и бил ударен отзад от моториста. Мъжът прелетял над колата и паднал на десетина метра пред нея.

Катастрофата предизвика огромни задръствания. Това е петата тежко пътнотранспортно произшествие за последната седмица с участието на мотоциклет в Русе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    30 16 Отговор
    Мотористите са (само)убийци ! Сега ще излязат ли да протестират, след като мотористът очедивно е карал прекалено бързо и е зяпал някъде другаде, но не и пътя ?

    Коментиран от #2, #11

  • 2 Аха

    13 16 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    По принцип е добре да не се пънеш много. Още сутринта излезе статия и в нея пише, че според свидетели - пешеходщи, този с колата започнал да намалява преди пешеходната пътека и изведнъж минал в средната лента, където бил моториста. Има малка разлика, нали? Иначе кой знае? Да дадат снимка на колата и лесно ще се разбере каква е истината.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Андре

    35 7 Отговор
    Проблемът е друг ! Те коли не могат да карат, тръгнали мотори... манталитета братлета, манталитета ни убива !!!
  • 4 гларус

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Аха":

    Щом не е могъл да спре си е самоубиец Често съм гледал на кръстовището ,,Олимпа,, да се правят такива на мъже там Форсиране,стоики...,,Вижте ме ,, Свидетел съм как един зелен мотор мина 6 пъти на това кръстовище за 10 минути да се праска и гърми

    Коментиран от #5

  • 5 Аха

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "гларус":

    Какво значи "щом не е могъл да спре". Искаш да кажеш, че както си караш колелото и настигаш пешеходец в един момент на метър от теб той решава да се разходи по вело алеята. Какъв си ти в този случай и кой е виновен? Иначе е ясно на всеки човек, поне малко разходил се на запад, че масово по нашата територия се движат индивиди от кол и въже. Кой си купил книжката, кой въобще няма книжка, кой не прочел и страници от правилника за движение, но назубрил листавките на изуст, само заради изпита и т. н. и т. н. Както каза човека по-горе - няма манталитет. Нито шофьорите на коли, нито мотористи, нито пешеходци. Остави, че няма манталитет, но няма и никакъв контрол. Просто изказвания от самоубийци, убийци и т.н. са меко казано малоумни. Вчера оня с БМВ-то, който паркира на алеята на Борис какъв е, при положение, че там постоянно минават пешеходци, майки с деца, колоездачи? Цялостната картина е трагична.

    Коментиран от #9

  • 6 Гостенин

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Аха":

    В която и лента, да се е престройл, движещият се отзад е длъжен да спазва дистанция и да се движи със скорост която му дава възможност за реакция. Всеки е виждал как карат повечето мотоциклетисти и с каква скорост се промушват между автомобилите.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 onq s konq

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гостенин":

    Абсолютно невярно е това което казваш.Както при изпреварване,така и при смяна на лентата за движение се подава мигач и ЧАК КОГАТО ВОДАЧЪТ СЕ УВЕРИ ЧЕ МАНЕВРАТА МУ Е РАЗБРАНА ОТ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО,ПРЕДПРИЕВА СЪОТВЕТНОТО ДЕЙСТВИЕ.В случая имаме безотговорна смяна на лентите БЕЗ СЪОТВЕТНОТО СВОЕВРЕМЕННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,което си е чисто КРИВОЛИЧЕНЕ и следва да се санкционира най-сурово!
  • 8 Аха

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гостенин":

    Явно ще трябва да го опиша по-бавно и на широко, за да ме разберете по-добре. Може и да не съм се изразил много правилно. Та, сутринта излезе статията много по рано в друг сайт. Там пише, че версията на шофьора е, че моториста го бил блъснал отзад, и прелетял през цялата кола и паднал от пред и се изпочупил. От друга страна - пешеходци свидетели са казали, че този с колата започнал да намаля, и в един момент минал в лява лента, където се движи мотоциклетиста. Мотоциклетиста си е бил там, а този просто му е пресекал пътя и от там моториста е прелетял над капака. Сега, ако пак не сте ме разбрали, извинявам се, но не мога да ви го нарисувам. Всеки знае как карали мотористите. Според мен всеки знае как карат и шофьорите на коли. Въпроса е във фактите, които в тази статия са доста спестени. И с това изявление, че в която и лента да се е движил всеки отзад би трябвало да спазва дистанция си прав, но само котаго другия е от зад, а не в друга лента, нали така? Или ти както си караш по бул. България в най-дясна лента, решанаш да се престроиш в най-лява и директно тръгваш, защото тези отзад трябва да спазват дистанция???!!! Въпреки, че той е другата лента, и е може би успоредно движищ се на теб, или е на 50 см зад теб??? Ти таки ли правиш? Ако е така - жалко. Жертвите на пътя ще растат всеки ден, всеки ден ще се четат подобни статии. Според мен, всеки взел книжка след 1999 година насам трябва да си яви отново на изпит. Но говорим за реален изпит, за да се разбере ко
  • 9 Иван

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Аха":

    Много олигофрени с колелета карат по тротоарите. И аз като се движа пеша постоянно трябва да се оглеждам идиота с колелото да не ме отнесе в гърба. Питал съм не един от тези малоумници защо не кара на пътното платно или велоалеята, а се размята по тротоарите, предназначени САМО за пешеходци, наглите говеда тръгват да отговарят и да се репчат, като тръгна към тях настъпват педалите и бягат. Както направиха велоалеи, така трябва да направят и велополиция, наред с правата има и отговорности, но като липсва контрол ще е така. Същото е и с моторджиите, те са еволюиралата форма на безмозъчния колоездач, има много малко свестни и отговорни сред тях, болшинството са мърша и комплексарчите. Имам категория А, сменил съм 5 мотора, но заради мотомършите пак на мотор няма да се кача.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 DBS

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Много точно казано. Преди известно време в Младост щях да отнеса един такъв вело идиот.Правя десен завой на мен ми е зелено и на пешеходците е зелено,след като минаха тръгвам и аз .... обаче по алеята се засилил един такъв , идва зад мен в дясно ..... е как да го видя навреме.Ще кажете на пътека е ....да ама с колело като се пресича ,колелото се БУТА , а не газ на тия п...ли,че видиш ли аз съм по велоялеята.
  • 13 Гост

    2 3 Отговор
    В България "велоалея" е мръсна дума. Къде да караме ние колоездачите, когато пътното платно е запълнено с хомо еректус и да се придвижваш от точка А до точка Б с колело е равносилно на това да излизаш на война. Всичко това го казвам от личен опит и болежки. Относно тъпизма, че мотористите били еволюирали колоездачи. Не знаех, че желанието да останеш инвалид и мързелът са признаци за еволюция. Факт е, че хората, които карат мощни мотори нямат нужните средства да си набявят еквивалентни спорти коли. Харесвам живота на 2 гуми, но считам, че мотор и България са две несъвместими понятия. Затова в България на мотор никога не бих се качил. Животът все още ми е ценен :)
    Пожелавам на моториста да се възстанови бързо и да може най-скоро да се върне при близките си! Бъдете разумни!

    Коментиран от #16

  • 14 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Имам скутер и не съм комплексар , нито самоубиец... проблем е че в Бг никой няма навици към малките МПС за разлика от Италия например...а там скутери бол и доста са налични - но всички ги пазят

    Коментиран от #15

  • 15 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Иван":

    не налични а наглички /сори/
  • 16 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Като те е страх от мечки не ходиш в гората! Не може хем с колелото, хем на тротоара. Дори наскоро имаше статия за глобения Шварценегер с колело на жп пероните в Германия. Ще се учудиш колко много хора се вкарват потрошени в ортопедия и неврохирургия след удари от колело. Всекидневно се разминавам и с разумни колоездачи, които карат на 1м. от банкета на асфалта и за толкова години още са живи и здрави. Същевременно ми писна от многото безмозъчни по тротоарите. И за какво това? Тротоарите са криви и тесни, има тръни, трябва постоянно да слизаш, да лепиш гуми и изправяш капли. А в ЗДвП ясно е записано как се кара правилно на асфалта, може да караш бързо, не спираш постоянно, не си повреждаш гумите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове