Last news in Fakti

14 Юни, 2017 09:35 4 268 21

Агенти на ГРУ дърпали конците в Македония от България

  • кремъл-
  • македония-
  • българия

За целта се настоява да не каним руския президент Владимир Путин за 140-та годишнина от Освобождението на България.

Агенти на ГРУ дърпали конците в Македония от България - 1

Агенти на руското военно разузнаване - ГРУ от десетилетие дестабилизират ситуацията в Македония от територията на България.

Това се казва в открито писмо на Сдружение “Достойнство, отговорност, морал“(ДОМ) до президента, премиера и парламента.

От неправителствената организация припомнят, че руските власти официално обявиха Евроатлантическия съюз, в който България членува, за противник. Това означава, че за Русия и ние сме противник още повече след заявената от парламента ни политика, че „В рамките на предстоящото председателството на Съвета на ЕС, България ще работи за ускоряване на процеса на присъединяването на държавите от Западните Балкани към Европейския съюз с цел гарантиране на мира и развитието в цяла Югоизточна Европа“, с което ние влизаме в остър конфликт с руските интереси в региона. Това припомнят от ДОМ.

Присъединяването към ЕС на страни от нашия регион означава разширение на НАТО на Балканите. Влизането в НАТО е основната предпоставка за членство в ЕС, а Русия е категорично против това разширение както се видя, дори и с цената на организиране на преврати, отбелязват от ДОМ.

За целта се настоява да не каним руския президент Владимир Путин за 140-та годишнина от Освобождението на България. Причината е, че той на 24 май е поругал най-светия български празник – Денят на славянската писменост.

Ето и цялото писмо на неправителствената организация.

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ДО

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДO

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ

В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

О Т К Р И Т О П И С М О

ОТ Сдружение “Достойнство, отговорност, морал“/ДОМ/

Уважаеми г-н Президент,

Уважаеми г-н Председател на Народното събрание,

Уважаеми г-н Министър-председател,

Уважаеми госпожи и господа, народни представители,

Източник, СВЪРЗАН С ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ, при условие, че ще бъде запазена неговата анонимност, е предал от архивите на специалните служби (контраразузнаването) десетки секретни документи на международния журналистически консорциум Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Това е организация, която съществува повече от 10 години и преди няколко години публикува нашумелите разкрития свързани с Панамските досиета (Panama Papers). В съвместното разследване са участвали също така македонския телевизионен канал NOVA TV и сръбското издание KRIK.

Предоставените документи са изготвени на базата на подслушване на телефонни разговори, външно наблюдение и донесения на специални източници на информация (агенти). Те свидетелстват за това как руски офицери от Службата за външно разузнаване и Главното разузнавателно управление ГРУ, съвместно със сътрудниците на посолствата на Русия, са влияели на вътрешната политика на Македония и на други балкански страни, за да не допуснат тяхното членство в НАТО. В документите се говори, че четирима агенти-офицери на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на руската армия са координирали от София операциите в Македония. Да напомним, че ГРУ на руската армия беше структурата, която организира и ръководи анексията на Крим през 2014 година. Поради тази причина, неговият ръководител - генерал Игор Сергун (починал 2016 година) - беше в забранителните списъци на САЩ, ЕС, Канада, Австралия, Украйна и др.

В Докладите на Македонското контраразузнаване, които са адресирани до неговия ръководител Владимира Атанасовски, се сочи, че тези операции се провеждат от руските тайни служби поне от 10 години без прекъсване.

Информацията не е опровергана официално от руска страна, не е опровергана от македонското правителство нито от македонските тайни служби, които да кажат, че няма такива документи.

На 16 октомври 2016г., Черна гора официално обяви, че Москва стои зад опитите за преврат, включително залавянето и убийството на премиера Мило Джуканович, както и за щурмуването на парламента в деня на изборите с цел да се провали присъединяването на Черна гора към НАТО.

На 27 април тази година, се разигра подобен сценарий в парламента на Република Македония.

На 28 април 2017, Народното събрание на Република България единодушно прие декларация, с която призова „…към мъдрост и въздържане от всякакви провокации, които могат да ескалират до междуетнически конфликт“ и в която се предупреждава, че „Това би имало тежки последици за Република Македония и ще се отрази на стабилността и перспективите за икономическо и социално развитие в региона.“ Българският парламент изразява „…подкрепа за държавното единство и териториалната цялост на Република Македония“ и се ангажира, че „В рамките на предстоящото председателството на Съвета на ЕС, България ще работи за ускоряване на процеса на присъединяването на държавите от Западните Балкани към Европейския съюз с цел гарантиране на мира и развитието в цяла Югоизточна Европа.“

На 05 юни, тази година външният министър Екатерина Захариева заяви пред БТВ, че няма доказателства за хибридна война, която Русия да води спрямо България. Тя обаче уточни, че има данни за такъв тип действия от страна на Москва.

Уважаеми г-н Президент,

Уважаеми г-н Председател на Народното събрание,

Уважаеми г-н Министър-председател,

Уважаеми госпожи и господа, народни представители,

Вие отговаряте за националната сигурност на страната ни и за изпълненията на решенията на Народното събрание на Република България. Вие ръководите дейността на службите за сигурност, които са задължени да предоставят на обществото доказателства за очевидното, а то е че Москва действа целенасочено и методично за дестабилизация на нашия регион. Срамно и обидно за страната ни е вашето гузното мълчание, когато в авторитетни световни медии излиза информация от службите за сигурност на съседна държава, че страната ни се използва близо десет години за плацдарм на чужда резидентура. Мълчите вече втора седмица, а вие сте длъжни да дадете незабавен отговор на българските граждани, за това има ли, кои са и защо се допуска агенти на ГРУ, да работят толкова време за дестабилизацията на Република Македония от територията на нашата страна.

Ако синдромът от времето на Варшавския договор бъде преодолян, нашите институции и служби ще видят, че тези данните са всъщност доказателствата. Руските власти официално обявиха Евроатлантическия съюз, в който страната ни членува, за противник. Това означава, че за Русия и ние сме противник още повече след заявената от парламента ни политика, че „В рамките на предстоящото председателството на Съвета на ЕС, България ще работи за ускоряване на процеса на присъединяването на държавите от Западните Балкани към Европейския съюз с цел гарантиране на мира и развитието в цяла Югоизточна Европа“, с което ние влизаме в остър конфликт с руските интереси в региона.

Присъединяването към ЕС на страни от нашия регион означава разширение на НАТО на Балканите. Влизането в НАТО е основната предпоставка за членство в ЕС, а Русия е категорично против това разширение както се видя, дори и с цената на организиране на преврати.

Ние, от Сдружение “Достойнство, отговорност, морал“/ДОМ/ настояваме:

  1. Да предприемете незабавно категорични действия за:

- идентифициране и екстрадиране на всички лица, които провеждат враждебна дейност срещу страната ни и срещу нашите съюзници и съседи;

- разкриване и санкциониране на служителите на нашите специални служби, които са допуснали системното извършването на тези противозаконни действия срещу интересите на българската държава;

- пресичане на всякаква възможност за подобни действия на руските специални служби на територията на Република България.

  1. Да не се рестартират под каквато и да е форма мега-корупционните проекти АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“, защото това означава единствено и само рестартиране на корупцията и затвърждаването на енергийната ни зависимост от Русия.

  1. Да бъде защитено националното ни достойнство като лицето Пьотр Толстой бъде обявен за персона нон-грата. /Припомняме, че на 18 септември 2016г., руският депутат от партията на президента Путин Единна Русия - Пьотр Толстой, в национален ефир ни обиди, като каза за България: „Разбира се, просто ще я купим цялата! Половината от крайбрежието вече купихме.” След тази негова „шега“, не само, че страната ни не получи официално извинение и разграничение от представители на управляващата партия на Русия, но лицето Пьотр Толстой беше избран за заместник председател на Държавната дума./

  2. Руският президент Владимир Путин, да не бъде канен за честванията по случай 140 години от обявяването на независимостта на България, тъй като:

- тази година, точно на най-светлия български празник 24 май, той преднамерено обиди българския народ;

- Кремъл извършва агресивни действия към страната ни;

  • неговият авторитарен режим извърши масови нарушения на човешките права и на международното право , които са осъдени от евроатлантическите ни партньори.

Българските институции, трябва да се водят от българския национален интерес, а не от съображения „Да не обидим руските туристи“, когато някой рита България в лицето!

София, Председател на Управителния съвет:

14 юни 2017г. Иван Сотиров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    22 24 Отговор
    Иван Сотиров, какво ти е направил Путин, че замеси ГРУ в БЪЛГАРИЯ ?
    Може би така Ви диктуват от Вашингтон ? Нямаш ли мозък да осъзнаеш какво правят македонците ? Вие нямате ли си държава, да милеете над нея ? Може би парите са тези които Ви ръководят !
  • 2 Ярослав Станчев

    19 14 Отговор
    Ми като не щете да каните Путин да поканим Ердоган за честването на 140-та годишнина от Освобождението на България от турско робство.

    Коментиран от #10

  • 3 Jack Bauer

    18 10 Отговор
    Македонска НПО ще диктува на българското правителство какво да прави?! До там ли я докарахме?!
  • 4 Ханко

    10 6 Отговор
    Това фалшива новина ли е ???
  • 5 Сандо

    15 11 Отговор
    Сигурно и Плевнелиев е в тази организация :))))
    гледайте си вас!
    Че сега щяхте да сте турско НПО или кюрдско!
  • 6 no name no face no number

    12 8 Отговор
    Пълни глупости.
  • 7 Дедо Грую

    13 8 Отговор
    Дрън, дрън, дрън.Айде поредното нпо изквичаване.Да вземат да се самообесят такива отрепки. Стилът е ясен за произхода. Толкова са нагли и тъпи, че и не могат да спретнат нещо по - смислено и различно.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Андре

    8 11 Отговор
    Нищо хубаво няма да излезе от Путиндол...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ушанков

    17 12 Отговор
    До кога българските путинофили ще защитават интересите на чужда държава , а не на майка България!

    Коментиран от #14

  • 12 Петко

    14 6 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Тогава да поканим Ердоган и американския посланик, заради братските им чувства към нас. И политиката, коятото САЩ наложиха на държавата ни. Подобрението на условията на живот. Резултатът за 27г. - над 2 000 000 българи прогонени. Умрелите няма да ги броим. До сега такъв рекорд не е имало.
  • 13 Ричи Рич

    14 8 Отговор
    Ами ако Путин дойде неканен какво ще правим?: -)))
    А някъде дали не пише че американци са ни освободили от турците, или може би това ще го установим на 140 юбилей!?
    Историята не може да се промени и трябва да се отдаде дължимото на руския народ в лицето на техният президент!!!!!
  • 14 misli posle govori

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Ушанков":

    Човек ти не разбра ли, че това са руснаци?
    Даже ги знаем и откъде пишат.

    Ти вярваш ли българин да каже лоши работи за другите българи от Македония и да плуе по собствения си род.
    Възможно ли е подобно нещо?Да им желаем лошото на тези изстрадали хора в концлагера "Македония" създаден от Коминтерна под внушения на Сърбия и Русия.
    То е ясно да се "чепкаме" и караме и да отклонят вниманието към нещо друго, което са подготвили около Крим или Балтийските страни.
    Той "Чърчил" преди много години беше писал нещо за Сталин при окупацията на Източна Европа.(.."да оставим гладната мечка да се нахрани",..... не си спомням нататък точното изречение).

    Така или иначе, всичко си върви по план...

    Коментиран от #16

  • 15 АОНСУ

    7 5 Отговор
    Веднъж комунист - вовеки национален предател, вовеки промит мозък и майцепродавец.
  • 16 Azazel

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "misli posle govori":

    Не знам откъде пишат, но от дълго време подозирам, че зад множеството русофили в този форум, всъщност стоят няколко руснаци на заплата. Повечето им коментари са сходни, с еднакви упорни точки (Слава России,Слава Путину - те единствени ще спасят православните ценности от пошлия запад), еднакво крякане срещу американците и ЕС (кравари, памперси, ФАЩ, еврогейове, либерасти, соросоиди), доста сходни правописни грешки, много сбъркана граматика и думи, които ги няма в българския език... Плюс опитите им всяка тема да я завъртят около Путин и Русия, колкото и да няма никаква връзка с тях (може би имат дневна норма... :))...
  • 17 antimediator

    5 5 Отговор
    Вярно е че няколко руснаци , а може и българи с руски пари постоянно проявяват някаква активност и пишат пълни безсмислици !!!
    Те нито спят ,нито почиват и постоянно са в интернета.
    Може да ги срещнете на много места , явно са на норма.
  • 18 misli posle govori

    3 5 Отговор
    Не са българи, просто не са.
    Има тук един ключар и кроко дето са един и същ човек
    Касиба, Слава Росия, ... един от рашката и т.н
    Тук са два такива на по 12 часови смени с много никове и

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Интерес американски

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "misli posle govori":

    Ами ти бе анонимник...Вие не сте ли 5-6 ашлака които преповтаряте като латерни едно също за мурзилки и ушанки...
  • 21 българин

    1 0 Отговор
    тези руснаци които са ни освободили, нямат нищо общо със сегашните. Тогава е била царска Русия, която е унищожена от дядовците на сегашните първи в Русия. Всички от онова време след октомвриийската революция са зверски избити. Така че говорите за различни нороди
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове