Last news in Fakti

14 Юни, 2017 11:36 2 214 4

Преподавателката от УНСС се оттегля след скандала

  • унсс-
  • преподавател-
  • соня докова-
  • скандал-
  • студенти-
  • изпит

Студентите организираха протест в нейна подкрепа

Преподавателката от УНСС се оттегля след скандала - 1

Професорката, която написа тройки на студенти с празни изпитни листове, подаде заявление за преустановяване на служебните ѝ правоотношения, съобщи "Нова телевизия". Вчера медията излъчи репортаж за случая. Междувременно в социалните мрежи се организира протест в нейна подкрепа.

Преподавателката по Геоикономика и регионално развитие професор Соня Докова предизвика вълна от критики, след като се разбра, че по време на изпит е предложила да пише "Среден 3" на студентите, предали празни изпитни листове.

"Радвам се, че имаше толкова бърза реакция от нашия университет. Длъжни сме да кажем истината за това, което се е случило", коментира студентката от УНСС Ангелина Георгиева, която е била на изпита.

"В този случай няма победители. И двете страни са загубили по някакъв начин", допълни Кезим Медев.

Студентите са написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно. Проф. Докова е преподавател с 40-годишен опит и ръководител на Катедра "Регионално развитие" в УНСС.

"Името на професора в този университет се споменава с уважение и респект. Тя е много точна при даването на оценки. Няма да допуснем тя да си тръгне просто така", заяви третокурсникът Хюсеин, който организира протеста в подкрепа на преподавателката.

От УНСС признаха, че нарушения в провеждането на изпита са открити. „Проверили сме една част от писмените работи, има такива, които не са развили въпросите и им е поставена оценка „Слаб 2” въз основа на техния текущ контрол, но има определени нарушения”, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Миланка Славова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма такава държава..

    6 1 Отговор
    ,,Тя е много точна при даването на оценки" каза студента Хюсеин ( Ами да на празен лист тройка,ами ако пишат един ред ????)...
  • 2 АЗ САМ

    5 0 Отговор
    А Ректора - ченге кога ??? Помним как говореше на протестиращите студенти :"Колко сте жалки " ! А като член на УС на БНБ е отг. за фалита на КТБ ! Младите прокурори и ДАНС да следят харчовете на това Ченге - ректор !
  • 3 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    8 0 Отговор
    Истината за университетите в България е, че държавата им е дала прекалено голяма автономност. Именно тази независимост и липса на контрол, разяжда висшето образование. Защо като в едно обикновено средно училище в провинцията стане нещо и веднага скачат ученици и родители? Защото знаят, че има кой да ги чуе, защото знаят, че регионалните инспекторати и Министерство на Образованието осъществяват контрол. В университетите обаче нещата не стоят така и всеки си прави каквото си поиска. Настоящите и скоро завършили студенти могат да потвърдят, че масово преподаватели превишават правомощията си. Позволяват си да обиждат студентите и да им крещят, държат се грубо и арогантно, отсъстват от лекции, но си взимат заплатите, често не поставят ясни критерии и изисквания, относно предметите, които преподават, дават на изпитите материал, който не е преподаван и т.н. Никой студент обаче не смее да се обади, защото предпочита да стисне зъби и да изтърпи унижението, вместо се защити, но след това с години да не може да завърши. Студентското мълчание, липсата на контрол от страна на държавата и вътрешните тромави и почти невъзможни университетски процедури за отстраняване на преподаватели са изградили у тях чувство за сигурност и безнаказаност. За това мнозина се мислят за божества, от които зависи съдбата на хората. Тяхното самочувство обаче често е без покритие, защото мнозина са неграмотни. Пишат с правописни грешки, а в същото време оценяват другиго. Преподават непотребен
  • 4 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    9 0 Отговор
    Преподават непотребен материал от преди 30-40 години. Карат студентите да пишат механически в аудиториите, вместо да им изпратят материалите по интернет, така че по време на лекции да разберат нещата. Преподавателите са за всичко друго в университетите, но не и да научат някого на нещо. Постоянно преписват книги, издавайки ги като свои, а след това ги обявяват като единствен и незаменим източник на знания за успешното полагане на изпити. Правят си екскурзии в чужбина, ходейки на командировки и научни конференции, без да имат нито едно постижение или научно откритие. Цял живот трупат титли, които реално не отразяват техните знания и умения. Реално те нямат знания и умения, защото цял живот са драпали за професорска титла, учейки суха теория за даскали, вместо да отидат в някоя фирма и да видят как стоят нещата реално на практика. И най-накрая, когато се доберат до професорския стол в предпенсионна възраст, започват да командорят своите лакеи - асистентите, биейки се в гърдите колко много са постигнали в живота. Малцина са свестните и почтени хора в университетите, които могат да научат наистина на нещо студентите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове