Last news in Fakti

30 Юни, 2017 08:49 1 692 27

Румен Гечев: Новият заем от 200 млн. е опасност

  • румен гечев-
  • гечев-
  • заем-
  • мигранти-
  • бсп

Социалистът се чуди защо да се прави такъв риск, когато има резерв от 13 млрд. лева

Румен Гечев: Новият заем от 200 млн. е опасност - 1
Стопкадър: bTV

„Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем от 200 млн. евро”, смята депутатът от БСП Румен Гечев. По думите му, споделени в сутрешния блок на bTV, договорът, сключен между управляващите и ЕС, позволява парите да бъдат изразходвани, освен за образование, за мигранти и разселени лица на територията на страната.

„Никъде не пише какво е съотношението, дали няма да бъдат използвани 5 евро за образованието, а другите – за разселване на бежанците?”, попита Гечев. Той определи новия заем като кредитен капан.

„Българското общество и парламент са подведени”, категоричен е социалистът.

Според него след отказа на страни като Полша, Унгария, Чехия и Словакия да приемат мигранти, трябва една държава, която да е послушна. „Тия мигранти не могат да отидат в тези 4 страни, те трябва да отидат някъде другаде”, намекна Гечев.

Той вярва, че е притеснително да влизаме в риск в чисто финансов план, ако вземем нов заем.

„Ако наистина имаме 13 млрд. лв. резерв, защо трябва да влизаме в такъв риск с мигранти за 200 млн. евро”, допълва Гечев.

Депутатът от БСП коментира и скандалното развитие на събитията около ремонта на НДК.

„Свидетели сме на пълен цирк. Искаме да разберем кой е оказвал натиск на Мирослав Боршош”, категоричен е Гечев. По думите му залогът за този скандал е председателство на Съвета на ЕС в България, което реално започва само след няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    15 12 Отговор
    Ако тоя Гечев е същия Гечев от правителството на Жан Виденов по времето на който съм вземал заплата 5/пет / $ ,По добре въобще да не му се дава думата!!!
  • 2 Реалист

    8 14 Отговор
    Червените кучета лаят, керванът си върви. Точно тия ли крадци начело с Курни и РОвч решиха да обясняват как се краде. Демагогства и плещи глупости. Заемът е за образование а не за бежанци. Поредните напъни на БСП-то...
  • 3 ДЕЛЧО ДЕЛЧЕВ

    4 7 Отговор
    Е ся ,другите като крадат , теа направо откачат. За тях няма и парченце от баницата. Сами си лапат сегашните , и няма делчо, мелчо. Ееееееех , кви хубави времена настъпиха за кражби и далавери. Лошото е че от европа се знае че гепиме яко но си траят.
    НИЕ СМЕ НАИСТИНА К...ФА НА ХЕВРОПА. ХЕВРОПЕЙЦИТЕ НЕ НИ СМЯТА ЗА НОРМАЛЕН НАРОД .
  • 4 Варна

    14 3 Отговор
    Понеже имам навикът да проверявам лъжите на политиците и най- вече на Борисов и ГЕРБ ще Ви дам следната информация:

    Дългове към 31,12,2016 - 27, 3 млрд. лева!

    Когато Борисов дойде на власт през 2009год. дълговете на страната бяха 9,4 млрд. лева и имахме резерв от около 2 млрд. лева.

    Сега нека Ви напомня, че средногодишно приходите от данъци в държавата са около 26 млрд. лева!
    Тоест имаме 26млрд лева срещу почти 28 млрд. лева

    Тоест имаме повече заеми отколкото произвеждаме! - Кога според Вас ще можем да върнем заемите от Борисов? - От какво ще трябва се лишим в следващите 30 или 50 години?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 onq s konq

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Ти знаеш ли колко е дългът на САЩ?Е затва хората са казали-С КАКЪВТО СЕ СЪБЕРЕШ,ТАКЪВ СТАВАШ.Интересното е че Русия има несравнимо по-малък дълг от Америка,но всички хора напират по необясними причини да ходят в Щатите!...Сигурно щот са прости.

    Коментиран от #8

  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Тоя е от правителството Виденов !!! Да си направил някакви проверки за това или някое друго комунистическо правителство???

    Например, колко беше държавния дълг когато Луканов спря плащането му ? И от там да направиш някакъв извод какво е било състоянието на" великата " соц икономика щом неможеше да обслужва дълг от 9-10 милиарда ?

    Между другото да спомена че икономиката ни тогава беше толкова "яка " че нямахме пари за нефт и цяла България следеше с трепет кога ще пристигне танкера "хан Аспарух" за да можем да си подкараме колите!!!

    Коментиран от #9

  • 7 КОЙ

    4 8 Отговор
    Не вярвам на нито една дума изречена от руската мафиотска организация в българския парламент.
  • 8 Варна

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Говориш глупости!
    - Когато Българският лев стане резервна световна валута, то тогава можем да водим този разговор. Второ, дълговите на САЩ не са основно Външни а Вътрешни!
    Трето тези говеда държат златото на Фарнция, Германия и още няколко страни от Втората Световна Война. И Французите и Германците си ги искат, но говедата не им ги дават! Да не говорим, че след десанта в Нормандия САЩ пуска в обращение тихо мълком във Франция 50 млрд. фалшиви франка напечатани в САЩ. - По този начин ограбват икономиката на Франция за няколко месеца.
    - Трето всички световни кризи за последните 100 години идват от САЩ начело с Великата Депресия!
    Ние не печатаме сами парите си! Нашите пари се контролират от всички възможни институции на Европа и МВФ, което напрактика означава, че не можем да финансираме инфлация както правят краварите!
    Не трябва да забравяш че Федералният Резерв е единствената частна институция, които печатат пари срещу дълг. Което е съвсем различно и не подлежи на контрол от никоя световна институция. - Това е в ущърб на целият свят включително и за теб, само че ти не можеш да схванеш защо!

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Варна

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Влез да разгледаш справките в сайта на Министерството на Финансите!
    - След като имаш интерес към отминалите събития ти препоръчвам да прегледаш справката Консолидираната Фискална Програма, която обхваща данни от 1989година до 2015. Там има Приходи, Разходи, Дифицит и Резерв. - Числата са съвсем ясни!
    Думите на Винету пред числата не важат!
    Така после разгледай и консолидирания Дълг и ако поне мъничко разбираш от финанси... - Следващият път когато стане въпрос за Парите на Страната и Бъдщето ни, ще си на моя страна и ще даваш информация на всеослушание как шепа кръгли идиоти от Софийските села съсипват държавата.
    Не може да се оправдаваш с поведението на други, които вече си уволнил! Борисов управлява от 2009година до сега! За този период вече абсолютно никой не му е виновен!
    Числата говорят драги! -Там думите на Пожарникаря и Физкултурника не важат! Числата доказват всичко, за което говоря!
    Виж справките и пак нека говорим! - Другото са празни безпочвени приказки! - Аз ти извадих част от числата! - Ти до тук не извади нищо освен някакви голи твърдения! - Извади числата от справките и ми кажи лъжа или не! -И понеже аз знам какво говоря е редно следващият път да ме питаш учтиво къде лъжат още и какво ще се случи след време!
    Да си мислиш че като харчиш пари от заеми ще станеш по- богат е меко казано идиотско твърдение!
    Сам си отговори при 26 милиарда приходи от данъци, към 3 млрд. неданъчни приходи и около 3 млрд. субсидия как се връщат към 37

    Коментиран от #12

  • 10 смотан путин

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    Да не би РУСКИТЕ ГАДОВЕ ДА НЕ ДЪРЖАТ българското злато ?

    Или пък да имат намерение да ни го върнат???

    Коментиран от #15

  • 11 све

    9 1 Отговор
    Малко инфо за икономистите тук
    Ж. Виденов беше последният честен бг политик. Не искаше да унищожи държавата !!!
    Затова го махнаха.
    Бяха му необходими 1 милиард за да останем държавата, която бяхме - 26 в света.
    Все още с работеща икономика !!!!!!!
    ОТ ТОГАВА НИ ОВЛАДЯХА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И УНИЩОЖИХА ВСИЧКО. И хора не останаха.
    Само злобни и глухи слепци

    Коментиран от #14, #16, #20

  • 12 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    Ти НАЯСНО ЛИ СИ ЧЕ КОМУНИСТИТЕ В ЛИЦЕТО НА Луканов ФАЛИРАХА България ????

    Какъв Борисов???? Какви села ???

    Тролчо ,просто прекаляваш !Вярно че троленето е за глупави хора но когото и да попиташ /освен себе си / едва ли ще му се иска да се върнат времената на Луканов ,Виденов, Орешарски !!!!

    А съм имал малко дете по времето на Луканов и малко по голямо по времето на Виденов и как съм го гледал аз и другите хора като мен сомо ние си знаем !!!


    УСПЕХ В ТРОЛЕНЕТО -ТОВА НЕ ЛЕКО ЗАНИМАНИЕ!

    P.S . Само да отбележа че работата ми е всеки ден да се занимавам с К. Д. БЮДЖЕТ!

    Коментиран от #21

  • 13 onq s konq

    0 6 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    Щом според тебе приказвам глупости,значи съм глупав и като такъв ще попитам:ЗАЩО САЩ КАТО ПЕЧАТАТ БЕЗКОНТРОЛНО ПАРИ КУРСА НА ДОЛАРА СЕ ВДИГА ДО НЕБЕТО,А РУСИЯ БЕЗ ДА ПЕЧАТА-САМО КАТО СИ ГО ПОМИСЛИ ДОРИ...И РУБЛАТА ПАДА?Лично аз си мисля че американската печатница вероятно е с по-добра печатарска технология от руската,може пък от хартията за банкнотите да е,но...не съм сигурен и затова питам!

    Коментиран от #18

  • 14 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "све":

    Януари 1997 година Заплата 5 US $ !!!

    Магазините празни ! Пред посолствата опашките за визи по километър!!!

    Мерси ! Радвай му се на Виденов , на комунистите ,на руснаците и на който си искаш!

    Те разориха България !!!
  • 15 Варна

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "смотан путин":

    Ти май не разбираш за какво говоря?
    Не знам как не се притесняваш колко ще обеднееш с политиката на Борисов?
    - Нима не разбираш че няма никакъв шанс за развитие в следващите години?
    Хайде и теб да те питам:
    - Как виждаш шансовете за развитие при постоянно растящ дълг, намалено потребление, отрицателно търговско салдо, огромен държавен апарат, 2,5 млн. пенсионери, 1, 2 млн. цигани, 0,8 млн. турци и под 1 млн. души от частният сектор които единствено създават БВП?
    Моля те дай ми съвет и нека до почерпя мъдрост от воя ум, как предвид на горното ще успеем?
    - Аз лично имам големи съмнения предвид, че на чело на държавата стои откровен тъпанар, мутра и нереализиран пожарникар и физкултурник.
    Но да оставим това! - Научи ме как икономиката ни ще просперира при тази политика!

    Коментиран от #17

  • 16 виденова

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "све":

    Честен е бил /Виденов/ когато го е взела жена му!
  • 17 смотан путин

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Варна":

    При Борисов аз както и всички работещи хора имат стабилни и предвидими доходи!

    Ти ми обясни какви бяха доходите на хората при управлението на тоя тиквеник ? И как можеха да предвидят какво ги чака три дни напред?

    Коментиран от #19

  • 18 Варна

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Така е! - Глупав си!
    Дадох ти кратък отговор преди малко защо не можеш да сравняваш дълговият капитал на САЩ с дълговият капитал на България!
    За това продължаваш да се занимаваш с глупости!
    Говорим за страната ни и нашият Бюджет, който е в окаено състояние. Ние нямаме касателство с онези които управляват бюджета на САЩ и Русия и нама и да имаме, освен ако не станем тяхна колония.
    За това спри да се занимаваш с несъществени и странични въпроси, когато говорим за нашият джоб. - Тоест тегленето на допълнителни дългове при затъваща икономика трябва да бъдат под лупа разглеждани. - Кое не схващаш?

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "смотан путин":

    Предвидима е само собствената ти глупост и задължителното спускане по пързалката!
    - Дадох ти реални числа и чакам велики те ти анализи на базата на предоставените статистически и финансови данни.
    - С друго просто не ме занимавай!
    Когато получа отговор по същество ще говори отново! - В противен случай , не се хаби да си напрягаш черепната кутия
  • 20 хюманик

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "све":

    Статистиката може да ни е изкарвала и на трето място в света ,но щом държавата е фалирала, хората нямат какво да ядът а националната валута е в процес на свободно падане имаме хипер инфлация това 26 място в света е просто част от пропагандната машина на комунистите !

    И понеже е много лесно да се позовеш на най-различна /и не само българска / статистика ще ти посоча като лош пример за не вярна статистика Гърция !

    Същото нещо правеше и България ! Статистика ,статистика .... докъто тия със заемите ти врътнат кранчето !

    По времето на Виденов България не внасяше нищо ! Цялата икономика се бореше с обслужването на външния дълг! Това е горчивата истина за тия мрачни времена!!!
  • 21 Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Е хайде като си наясно с числата да ги коментира ме!
    - Виждам всичко друго но не и коментар на данните!

    - Другото драги са празни приказки, а аз не обичам чесането на езици ей така за да не умра от скука
  • 22 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Кое не схващам ли...Ами например кво ме е.е външния дълг на БГ и защо твърдиш че ще го плащаме "ние",след като е "вие"?И ще ти поясня:Брутният ми приход е 2365лв,нетният-също,което значи че НЕ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ освен данък сгради и данък "БМВ".Вероятно това се дължи на факта че НЕ РАБОТЯ ЗАЩОТО НЕ МИ СЕ НАЛАГА И ТИЯ КИНТИ СИ ГИ БЕРА ОТ ДЪРВОТО В ДВОРА СИ,но явно си е преимущество да си прост,НО ОБИЧЛИВ НА ГОСПОД:)И друго не разбирам...МОЖЕ ЛИ ПРОСТ ФАТМАК СЪС ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ И МИЖАВА ПЕНСИЯ ДА ДАВА АКЪЛ НА ЧОВЕК С КОН?

    Коментиран от #25

  • 23 овцата с греат уол

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Кво си тръгнал да обясняваш на прости хора, то дори и да не си завършил икономика или дори и на пълен идиот му е ясно, че ако тегли пари, трябва да има, от къде да ги вземе после, за да връща дълговете си.
    Щатите имат голям дълг, но имат супер-мощна икономика и си го обслужват, също така голяма част го купиха китайците и самият дълг е един вид акции, с него може да се играе на борсата и да се влияе върху валутата на други държави. Световната икономика е навързана, а България НЯМА икономика, това е очевидно.
  • 24 овцата с греат уол

    0 4 Отговор
    А на комуниста от БСП въобще не си заслужава да го коментираме, това са хора, оперирани от чувство а срам, дълг и всичко човешко им е чуждо, те могат единствено да крадат, ако им се отдаде възможност, и да рушат разбира се.
    Ако има нещо хубаво, комуниста задължително ще му види сметката.

    Коментиран от #26

  • 25 Варна

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Да! - Настина си много много глупав,
    Каква е взаимовръзката между държавните приходи и разходи и твоето финансово състояние ще е много трудно да ти обясня. - Да беше чеп да ти го набия отзад, а то акъл! Настина това е задача, за която няма да имам нерви да те просвещавам! - Признавам си!
  • 26 Контра

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "овцата с греат уол":

    ПО ИМЕТО НА ПОСТА Е ЯСНО ЧЕ СТЕ ПОСТЕН УМСТВЕНО ОТСЯКЪДЕ .ГАЩИТЕ СИГУР СА ВИ ТИП ШАЛВАРИ А ЯБЪЛКИТЕ ГИ БЕРЕТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ А ДОСТА СИГУРНО Е ЧЕ СТЕ БИЛ В НЕЧИИ Т....ЦИ ДОКЪТ ПОСТРЕНОТО ДО 1990 Г. ОЩЕ ГО КРАДЪТ РУШЪТ И ПРОДАВАТ И СЕ ОЩЕ ИМА И НЕ СВЪРШВА ...
  • 27 све

    5 0 Отговор
    Ясно е , че неграмотни тъ…ци като коня на оня, няма да разберат и дума…
    Малки са им социалните помощи…
    Избират си Боко…… и ГЕРБ, САКСА
    Прост народ
    Май вече и циганите са по-хитри от останалите в Бг българи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове