Last news in Fakti

4 Юли, 2017 10:56 2 595 17

Радев: Ненчев остави авиацията в пълен колапс

  • авиация-
  • грипен-
  • ввс-
  • румен радев

Цветан Цветанов разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители

Радев: Ненчев остави авиацията в пълен колапс - 1

По време на мандата си като военен министър Николай Ненчев се е провалил. Той категорично "катастрофира" с Полша.

Това заяви президентът Румен Радев. Той се яви в съда като свидетел по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев. Ненчев е обвинен в престъпление по служба заради сключените договори за ремонт на военните ни самолети МиГ-29.

Румен Радев и припомни, че е написал докладна записка след негово посещение там. Това станало по времето, когато военен министър е бил Ангел Найденов. Ясно съм казал, че Полша има потенциал за поддръжка на самолетите, но това трябва да се изследва, така както трябва да се изследват възможностите за диверсификация, коментира президентът. Той припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ за спасяване на авиацията. Второто, за което винаги съм призовавал, е търсене на възможности за диверсификация на услуги с Полша, а в дългосрочен план - доставка на нов самолет, коментира Румен Радев. В момента всеки самолет лети с агрегати с удължена от нашия инжинерно-технически състав годност. Това противоречи на всякакви норми и риска носим ние, каза още държавният глава.

По повод вчерашната си среща с премиера президентът поясни, че е говорил с Борисов за предотвратяването на войната между институциите, която някои политици от ГЕРБ се опитват да водят. "Надявам се ГЕРБ да възприеме държавническия подход на Борисов, защото действията и декларациите му все по-често противоречат на тези на Цветан Цветанов.

Той разбира повече от апартаменти, отколкото от изтребители, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса, коментира президентът Радев думите на Цветанов.

Колкото до създадената в парламента комисия за изтребителите "Грипен" държавният глава смята, че се прави опит българският парламент да се превърне в постоянен трибунал за политическо въздействие. Това Народно събрание, произвежда скандали, а не закони, коментира още държавният глава. Радев е на разпит като свидетел по делото срещу Николай Ненчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 25 Отговор
    Начинаещ Президент,мечтаещ си вече за Президентска Република?!Всъщност на бат Бойко ако му остане малко свободно време не е зле да помисли за допълнително орязване на президентските Права,пък като му изтече мандата на льотчика и длъжността пак се заеме от евроориентиран човек,пак ще се възстановят от ГЕРБ чрез гласуване в НС.

    Коментиран от #6

  • 2 Киро

    11 20 Отговор
    Тоя пък кой го бръсне за 5 ст.
  • 3 gost

    12 20 Отговор
    Червен безродник путинофил !!!
  • 4 панов

    11 21 Отговор
    фатмак,как декларираш,че имаш 4450 лева спестявания като за пенсионирането взе 125000 лева.за луди ли ни мислиш

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    7 16 Отговор

    До коментар #4 от "панов":

    Хабер нямаш колко харчи Президеншата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Али Раза

    21 8 Отговор
    Най ГОЛЕМИЯТ е Радев! Висока топка за Бойко. Е такъв президент трябваше да имаме много одавна

    Коментиран от #9

  • 8 утрален

    10 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той припомни, че винаги е призовавал за сключване на незабавен договор с руската компания РСК МиГ

    Това не е лобизъм , просто си ги харесва човека ?!?! Но понеже в НАТО не може с МИГ-ове , та за това много бързо "хареса" ГРИПЕН и без много да изследва възможностите за диверсификация , склучи първоначален договор с тях !?!?
  • 9 рамзес III

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Али Раза":

    Особено за теб и Деската ! За останалите е високопоставен шут ,които забавлява всички /не само българи / с гафовете си без край !!!
  • 10 герберасти

    12 6 Отговор
    Като чета коментарите и гледам герберастите яко в действие !
    Тоя спор между цвичката и пилота ми е много смешен ;))) А иначе пилота наистина е много висока топка за пожарникаря, както казва един от коментиращите. Останалите сте ми яясни....мазнички герберасти!

    Коментиран от #11

  • 11 КЮНЕЦ

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "герберасти":

    Г-н Радев е най-интелигентния комунист, който съм виждал. За грипена е прав (макар, че единственото за което ще послужи, е да обезпечи заплатите на хората във ВВС...)

    Коментиран от #12

  • 12 Какво е кюнец

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "КЮНЕЦ":

    Президент, НС и МС са под управсление, диктат и контрол от Брюксел. България е "слаба крава" за да е независима. Сменихме контрола от Русия с ЕС, уж за по-добрее НО ДОБРЕТО ОТИДЕ само до ШЕПАТА ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ. А при СОЦА имаше за всеки. Смяната с ЕС не приемлива за НАРОДА, народа и те са ХОРА и искат да живеят сносно и достойно. ЕС е ГЕНОЦИД, та ние сме вече на половина и то все по над 60 години и без физически сили. За какви въоръжения, войни и войни говорим, БЪЛГАРИЯ БЕРЕ ДУША А НИЕ ГОВОРИМ КАК ДА СЕ ГОТВИМ ЗА ВОЙНА! Президент, МС, НС ми напомнят най-меко казано като героите на Доню Донев от " Тримата .... според които ние сме Независими, защото вече нищо Независи вече от нас. "
  • 13 СПАСЯВАЙ НАРОДА

    1 6 Отговор
    В туй "кубе" акъл няма. Що тъй бе хора, все родопски"гайди" избираме да ни водят? Хвани единия, удари другия. Ужас и безумие! Бандите Бунанза са на власт у нас. Време е за "Партизан за бой се стяга, мята пушка на рамо, ....! и Диктатура на пролетарията.
  • 14 Ти бавно развиващ ли си ВЕ

    5 7 Отговор
    Като " команващ" авиацията, сливи ли имаше в устата тогава, че не го констатира тогава ами сега? А ген. Михо михуев, какви ги дъвчи като "ЧЛЕН" е комисиятя по нац. сигурност? Боже кога ще дойде отново НАРОДНИЯ СЪД?
  • 15 Варна

    11 3 Отговор
    Като гледам все компетентни фигури са се изказали тук. - Особено Коня, дето не е ходил и в казармата...
    Сега да си зададем въпроса кой е Ненчев и колко е наясно с армията? - Разбира ли ги повече от един военен или не?
    - Ненчев доколкото помня се води "Земеделец" и е завършил право... - Тоест той за военна експертиза не би бил полезен нали така? - Пожарникаря също! - За физкултурника няма да говоря...
    Тоест ако трябва да се оперирате заради болест, при лекар ли ще отидете или при юрист, пожарникар, физкултурник?
    - Разбира те ли на къде бия? - Нека всеки да си гледа работата!
    Част от малоумните коментиращи не си дават сметка, че РСК МИГ трябва да бъдат ползвани по принуда понеже от тях купуваме резервните части и двигатели всяка година. Същите с чиста съвест могат да откажат продажбата им по предлог че ползваме части и ремонтираме в предприятия, които не са лицензирани от тях. Така може да останем и без 5-те кирливи мига и да плащаме за "Еър Полисинг" , което искаше именно това говедо Ненчев.
    Утре ще дойдат м...лите от Юг да ни охраняват въздушното пространство защото не сме направили нито ремонтите нито сме взели нови самолети. А иначе за грипените, можете да намерите достатъчно материали защо Индия решава да купи 200 Грипена вместо Ф16.
  • 16 Vasik Atanasova

    2 4 Отговор
    РАДЕВ ТРЪГНА ДОБРЕ
    СЕГА СЕ ИЗЛАГАШ
    ХВАНА КРИВИЯ ПЪТ
  • 17 гост

    2 0 Отговор
    Че е прав, прав е. Но като е бил в армията да го е казал и да го е прокарал това мнение, не сега, сега е късно.
    Грипен са добър избор, няма спор. Миг трябва да се ремонтира от руската фирма, няма спор.
    Но на Запад министерството си решава на база експертиза, а не на база физкултурни индивиди, нямащи нищо общо с авиацията. Не трябва примиер да се намесва, не трябва президент да се намесва, има си експерти, които носят отговорност. У нас всеки знае и никой не носи отговорност или последствия. Докога?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове