6 Юли, 2017 13:04 8 491 13

СДВР пусна видео с тежки катастрофи в София

  • сдвр-
  • катастрофи-
  • войната на пътя

От Пътна полиция за пореден път призовават водачите на МПС-та да бъдат по-внимателни

СДВР пусна видео с тежки катастрофи в София - 1

СДВР разпространи в страницата си във Facebook видео, което показва записи от видеокамери на брутални катастрофи по столичните улици.

В активния летен период от 1 юни до 31 август 2016 г. на територията на страната са станали 2 283 тежки катастрофи и са ранени 2 975 души.

Най-голям е броят на инцидентите, при които е блъснат пешеходец – 403 случая с 21 загинали. "Черната" статистика продължава с данни, че най-много загинали има при челни удари между автомобили – 44.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    32 0 Отговор
    Е как да има спад в инцидентите при положение, че тия явни кадри с престъпления не се признават от съда? Как ще накараш идиота навлязал в насрещното за да изпревари двойна колона от коли и блъснал човек да се замисли и да не го прави, след като му се разминава престъплението да блъснеш човек и си е продължил с безумията?
    Как ще се справиш с дебилите по пътя, при положение че в парламента има кифли на по 25 години, които се самозаключват из стаите? Колко време трябва да мине и кога ще се приеме закон поне полицейските камери да са доказателство в съда? Не може да убиват хора пред камерите и това да няма тежест в съда!
    Има прекалено много причини за тия катастрофи, които са отстраними и то за кратко време ама на някой не му е изгодно! До кога КАТ София ще продава индулгенция за някой всемогъщи олигарси, наркомани и алкохолици? Е как да се оправим?
  • 2 Темида

    15 1 Отговор
    Бреййй гледай гледай имало и катастрофи в които не бил виновен лошия път и дупките, както твърдят някой.
  • 3 Ники

    11 6 Отговор
    Дано КАТ са наясно че повечето инциденти са заради скапана инфраструктура !!! пешеходна пътека на 4 лентов път без светофар за мен е убийство !!! Тоя светофар на ЦУМ никой ли не разбра че е подвеждаща зелената светлина само за надясно , защото са една до друга и някак си изглежда че все едно е зелено направо и надясно и както се вижда масово се бъркат хората !!! Разделители на платната в посоките няма ли ? ок може да не е навсякъде ама на паветата защо няма предвид видеото ?
  • 4 flatko

    18 0 Отговор
    Забелязах, че единият талибанин, след като блъсна пешеходец на зебра, си продължи по пътя, все едно нищо не е станало. Интересно ми е дали са му повдигнали обвинение и каква е присъдата за такова деяние.
  • 5 главна секретарка

    12 1 Отговор
    на тия кадри има само неправилно пресичащи пешеходци и мотористи, каращи в насрещното или по осевата линия - как очакват да оживеят???

    Коментиран от #9

  • 6 Кьоравия

    18 2 Отговор
    С този тип пътища стимулиращи джигитството - нарушаването на правилата и катастрофите са нормалното следствие.

    В Белгия, Холандия отдавна е решен този проблем, като платната са стеснени, криволичещи, с много острови, кръгови и тнт методи за естествено намаляване на скоростта и увеличаване на вниманието

    Коментиран от #8

  • 7 Niki

    11 0 Отговор
    Какви са тия китайски камери отпреди 10 години с резолюция 640 x 480 пиксела. Те са като като цветна телевизия от 50те. Сигурно са много скъпи, защото ги има само по антикварните магазини.
  • 8 Григор

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кьоравия":

    Не само в Белгия и Холандия е така. Виждал съм го и в много други държави. Дори в Москва ново-ремонтираните пътища ги правят по този начин. У нас няма кой да се сети да види как се прави по света.
  • 9 гостъ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "главна секретарка":

    Явно си сляпа не бъди крайна,дебилно е.
  • 10 Смях

    2 1 Отговор
    С тези камери са снимали Калин орела... Затова съдът не ги е.ава
  • 11 ФАН

    2 0 Отговор
    В България народа не е свикнал че има ли пешеходец на пешеходната пътека трябва да спре и има ли пешеходна пътека да внимава много...
  • 12 гост

    2 0 Отговор
    Доста "жълти" участват с клипа. Ако последното от клипа е показателна какви са водачите на таксита, по безопасно е пеша.

    Коментиран от #13

  • 13 ТЧЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Като продават шофьорски книжки на неграмотни и малоумници никои нищо не казва, а сега реват. Професионален шофьор съм от 20 години, като карах курсовете имаше един който си взе психологичната годност, а го скъсаха на листовките имаше 37 грешни въпроса. А инструктора му каза "аланкоулу на тото да ги беше решавал по-малко грешки щеше да имаш." Оказа се че той не знаел да чете, питам се как си е взел психологичната годност, а съм сигурен че после и шофьор е станал. И това преди 20 години, а сега е доста по зле вземат им парите дават им книжките и ги пускат да се учат затова така става като на клипчето на СДВР. Обеден съм че няма да е все така и по-лошо ще става.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове