Last news in Fakti

7 Юли, 2017 10:58 2 071 39

Плевнелиев зад Цветанов: Потресен съм от държавния глава

  • росен плевнелиев-
  • румен радев-
  • цветан цветанов
Плевнелиев зад Цветанов: Потресен съм от държавния глава - 1

Нито един български държавен глава не е допускал подобно нещо и аз съм меко казано притеснен, да не кажа потресен, заяви Росен Плевнелиев.

Така президентът на България (2012 и 2017 г.) коментира задочния конфликт между Румен Радев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Преди дни Цветанов обяви, че решението на служебното правителство да избере да изтребителите "Грипен" пред Ф-16 било взето "под политическата роля на президента Радев". Председателя на ПГ на ГЕРБ дори инициира създаването на комисия, която да провери този избора, при които заподозря "корупционни практики".

Президентът отвърна, че Цветанов "не разбира нищо от изтребители, а от апартаменти", намеквайки за скандала около имотното му състояние преди години, и допълни, че "единствената връзка между Цветанов и авиацията е това, че той говори на автопилот и някой му задава курса."

Днес Плевнелиев коментира това по БНТ.

"Не прилича на един държавен глава да дава елементарни епитети и оценки на народен представител, че разбирал от това, че не разбирал от онова, а разбирал от апартаменти. Какво да разбира? Не бива да се очаква един депутат да разбира, нито от самолети, нито салами, нито от апартаменти, но той има пълното право да задава въпроси", заяви Плевнелиев.

Той подчерта, че за пръв път в историята на България един президент се държи така и за него това е крайно необяснимо. Бившият вече държавен глава подкрепи създаването на парламентарна комисия, която проверява избора на "Грипен".

Плевнелиев не се съгласи да не се обръща никакво внимание на Сухопътни войски, докато ВВС винаги са в привилегировано положение. По думите му народът има право да пита защо са дадени милиард и половина, защото според него макар да е важно да има изтребители, по-важно е да се осигурят Сухопътните войски.

Според него управляващите трябва да обърнат внимание и на киберсигурността, която била от огромно значение за войните на бъдещето. И даде за пример Украйна, където има постоянна намеса на руски хакери.

"Недопустимо е един президент да говори по този начин. Оставям думите му с пренебрежение. Да се обижда персонално един политик, означава, че няма достатъчно смислени аргументи за дебата. Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните нападки и егонцетризма, който Радев демонстрира". Това заяви депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    52 13 Отговор
    Този мишок да не се изказва повече, че каквито проблеми и уронване на репутацията той успя да сътвори, други подобни никой не направи. Тои е срам за страната, защо смята, че трябва да се изказва?
    Все едно Цветанов не си присвоил апартаменти и не е учител по физкултура, така ли? Как все политици и общинари са без пари и им трябват апартаменти за жълти стотинки?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 приказки под соростния храст

    43 9 Отговор
    "Не бива да се очаква един депутат да разбира, нито от самолети, нито салами, нито от апартаменти, но той има пълното право да задава въпроси",
    И като получи отговори, КАКВО ???? Нали така и така нищо не разбира !? Е сега вече е официално обявено, че за да си депутат е достатъчно условие да си тъп, но да задаваш въпроси!?!? Кръгла ли е земята, кой носи бебетата, защо вли дъжд и т.н.
    Плевня точно ти който остави само голяма кафява диря, като президент вземи се скрий и млъкни, че всеки път, като си отвориш устата и само гафове! На този президент не си достоен дори чехлите да чистиш и носиш камо ли да му коментираш решенията и думите !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хайко

    40 8 Отговор
    Абе мишок. Ти от коя дупка изпълзя?
  • 7 Гражданин

    40 10 Отговор
    Подлизуркото Плевнелиев, пак доказа, че е плод на хомосексуалния брак между Бойко и Цуцко. Дано българския народ разбере най-после, че 8-те години управление на ГЕРБ, върнаха България 18г. назад. Русенци, вдигнете се в защита на Дъговия мост на Кея, който шайката на Нунев, Стоилов и Наков иска да събори !
  • 8 Хайко

    31 4 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    Отговорът е че тези телевизии печелят пари от такива интервюта.
    Не знам да ли знаеш, Но държавата харчи милиони за "медиен комфорт"!!
  • 9 НекъфУжас

    40 7 Отговор
    От малодушието на продажника Плевню редовно бивахме потресени.
  • 10 filo

    10 47 Отговор
    Доколкото знам Цветанов не е присвоил апартаменти, а са му наследство и какво като е учител по физкултура, да не е престъпник.
  • 11 БибиКинг

    22 7 Отговор
    Я па ястреба от стиропор! Пак смърди на канал.
  • 12 onq s konq

    13 27 Отговор
    Еса що тъй приказвате тука,СЯКАШ СТЕ НА ВЛАСТ?:)Ако обаче продължавате с русофилските си глупости,ще ви затворим при мигрантите в лагера че да не ни срамите пред НАТО като дойдат другата седмица.
  • 13 Бреее

    32 8 Отговор
    Плевня, изглежда обичаш да те тресът.
  • 14 Говньо

    10 20 Отговор
    НАЙ-ЯРКИЯ И ЗНАМЕНИТ НАШ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, РАЗБИРА СЕ ИМА ПРАВО НЕ САМО ДА КРИТИКУВА, НО И ДА СЕ НАМЕСИ! АВТОРИТЕТА МУ Е КОЛОСАЛЕН И БЕЗСПОРЕН И ПРЕЗИДЕНТА ТРЯБВА ДА ОТСТЪПИ!

    Коментиран от #15

  • 15 Говньо

    10 23 Отговор

    До коментар #14 от "Говньо":

    РУМЕН РАДЕВ НЕ САМО ЧЕ ТРЯБВА ДА ОТСТЪПИ НО И ДА СЕ ИЗВИНИ, ЗАЩОТО НЯМА МОРАЛНОТО ПРАВО ДА НЕ УГОДНИЧИ! КОЛКО ЛОШО Е КОГАТО ЧОВЕК СЕ САМОЗАБРАВИ!
  • 16 ......

    24 7 Отговор
    Жената-мъж пак се подмазва, мазнюркото му с мазнюрко...
  • 17 Алекс_

    25 7 Отговор
    Какво е направил този индивид за България? Нищо. Човек без мнение. Каквото каже бай х.й това прави. Да ходи да се гръмне някъде.
  • 18 Варна

    18 5 Отговор
    Всеки Български гражданин има право да пита, но е забранено да се лобира от народният представител и шеф на парламентарна група и бифш президент.
    Защото това е темата!
    Плевню, Цецо и групичка, не питат а лобират!
  • 19 Spider

    19 7 Отговор
    Роско страпона да не дава акъл! Ами този президент не е послушен като предишния, УЖАС... Да не слуша Цецко и Боко, как си го позволява? Да пита Цецето за самолети, тя знае повече. Не може така това пилотче да не се съобразява с "величието" на Герб-управлението.А Цецко си дигаа гири, нали е по физическото възпитание. Радев да се упомни, не може президента да ойдисва на осъдени и след това оправдани престъпници. А тиквата да не си трае, а да вземе отношение и да си усмири подчинените, ако са му такива, разбирасе!
  • 20 Spider

    17 5 Отговор
    Mr. Бийн, заяви:"това са бъдещите войни" - това ли те мъчи, че не сме подготвени за бъдещите войни....???? Изплю ли камъчето страпоне? Значи за това си се борил 5 години???_ да ни подготвяш за война...... Глупендер, срам и позор за България!!!!!,

    Коментиран от #22

  • 21 ердоган

    10 15 Отговор
    Най накрая едно истинско изказване от най достойния държавен глава.Сега българи си сърбайте попарата на тоя комунистически празноглавец.

    Коментиран от #23

  • 22 Борис

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "Spider":

    Не обиждай Мр.Бийн ,като го сравняваш с това нещо.

    Коментиран от #24

  • 23 Spider

    16 5 Отговор

    До коментар #21 от "ердоган":

    За кой празноглавец говориш, за платеното комсомолско секратерче от село ли, Плевньо??? Пет години му я сърбахме и сега продължава да се натрапва с глуповатите си мнения това обратничко създание.
  • 24 Spider

    11 4 Отговор

    До коментар #22 от "Борис":

    Прав си, Мр. Бийн по представителност и интелект е академик в сравнение с ташунко П.
  • 25 Потресен

    13 2 Отговор
    И аз бях потресен от Прецеденстването на нИщото.
  • 26 Сретан

    10 3 Отговор
    Магарето на Боко би било по полезно преработено като салам.... вместо да цвили тук и там за да се хареса на чорбаджията си
  • 27 дос

    9 4 Отговор
    я тая жаба пак се показва
  • 28 ердоган

    8 7 Отговор
    Радевите тролаци капят от бяс вече,каквото и да умувате няма кой да направи комунистическия радю по убав.
  • 29 стоян георгиев

    6 9 Отговор
    комплексарите се разреваха пак.плевнелиев бил за тях глупав.както сте толкова умни къде ви са успешните проекти за по милиард?на вас ви трябват еи такива като летеца ,щото много приличат на вас.с целия антураж и женичка...абе няма кво да добавя.иначе плевнелиев е прав че не отговаря на президента да се държи като селски бек,но радев е такъв и няма как да се държи по друг начин.ако има анкетна комисия тя ще потвърди опасенията на цветанов,а именно че при служебния кабинет е форсирано решението за въпросните грипени и което е по-интересно че е станало без да се спазва закона.иначе дилема няма щом ще се вземат самолети ще са въпросните грипени,потвърди го и борисов ,макар че вёбще не ни трябват никви изтребители,но тва ватата няма как да го осмисли,на нея и трябват да може да се оплаква в последствие и от тях.
  • 30 ГНИДА

    8 3 Отговор
    Леко да ни разтегниш минискус .......Обяснявам - така се държат стабилните президенти-родолюбци . Народът избра РАДЕВ ! На който не му харесва , знае какво да прави .....
  • 31 Пиночет

    9 1 Отговор
    Предлагам тук в България гласуването да става срещу представена диплома за средно или висше образование (оригинал) и само с българско гражданство (без двойно).
    За 10 години напред заплати да не получават - президент, премиер , министри, заместници, депутати. Също участието в комисии да е неплатено.
    Ако наистина мислят за България да го правят Без заплата без облаги само с патриотизъм !!!
  • 32 Пиночет

    9 1 Отговор
    Предлагам тук в България гласуването да става срещу представена диплома за средно или висше образование (оригинал) и само с българско гражданство (без двойно).
    За 10 години напред заплати да не получават - президент, премиер , министри, заместници, депутати. Също участието в комисии да е неплатено.
    Ако наистина мислят за България да го правят Без заплата без облаги само с патриотизъм !!!

    Коментиран от #34, #35

  • 33 АБЛОЮТНО

    8 3 Отговор
    Прав е, особено за киберсигурността !!! Ама то на говеда какво да обясняваш...те искат само слама да има...
  • 34 АБЛОЮТНО

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пиночет":

    Подкрепям за дипломите !! Това е начина !
  • 35 Говньо

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "Пиночет":

    КАК НЕ ТЕ Е СРАМ! ЩО ТИ НЕ РАБОТИШ БЕЗ ПАРИ? АМА И НАХАЛСТВО! ХВАНЕТЕ СЕ ЗА РАБОТА! ДОСТАТЪЧНО СР..ТЕ ПО ФОРУМИТЕ! ЗАЩО ТИ НИ НАПРАВИШ ТОВА, КОЕТО НАПРАВИ Г-Н РО ПЛЕВНЕВЛИЕВ? ЗАЩОТО МАЙ НЯМАТЕ И КАПКА ОТ НЕГОВИЯ ПОТЕНЦИАЛ, ОТ НЕГОВОТО МЪЖЕСТВО!

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Tuig

    5 5 Отговор
    Президента може да пита всичко и да коментира всичко.
    Може да пита и как се харчат парите за санирането.И на глухия и слепия е ясно че се крадат.А мишока плевнелиев да се завре там от където изпълзя.
  • 38 Spider

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Говньо":

    Чичо, нещо си се объркал. Потенциала на твоя любимц Плевньо е равен на на всички безумци взети заедно. Тоя капацитет ни изложи с изказванията си не веднъж, та той обяви война на Русия, ако не помниш. Добре, че и Русия, САЩ и Европа не го взеха на сериозно. Е това е отрочето на ГЕРБ, по точно на бате Бойко. и Цв.Цв. Пълен лумпеняга.
  • 39 Spider

    1 4 Отговор
    Роско като говори... с това езиче, как се плези... Направо ми задейства потенцията. Е за това става.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове