Last news in Fakti

12 Юли, 2017 21:46 1 747 22

Нинова: Търсим друг начин да спасим Бузлуджа

  • бузлуджа-
  • паметник-
  • корнелия нинова
Нинова: Търсим друг начин да спасим Бузлуджа - 1

"С решението си днес правителството узакони разрухата. Бузлуджа и още стотици други войнишки паметници, паметници на революционери и герои на България са изоставени и се рушат. Така се заличава историята и паметта ни. И днес това беше направено уж от Патриотите - точно онези, за които националната история е знаме. Казвам уж, защото активирането на момчето за поръчки, Валери Симеонов, става по заръка на премиера Борисов, който няма смелост или доблест да застане с лицето си и да каже защо се отрича от предложението си преди няколко години или дори от предложението преди месец, което потвърди пред нас и нареди на министъра на регионалното развитие веднага да подготви документите." Това коментира във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че даването право на ползване не е незаконно.

"Самият министър ни го предложи, по силата на сега действащия закон. То не е и държавна помощ, защото подписахме декларация, че не желаем пари от държавния бюджет. Решението на МС е израз на безхаберие към рушаща се България. Защото Бузлуджа и връх Хаджи Димитър не са на БСП. Те са на България"- продължава коментара си Нинова.

Тя определя решението като страх от една партия, която може да даде пример за истински, а не лъжепатриотизъм. "Но ние няма да се откажем. Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, при възможност по съдебен ред , след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника."- завършва позицията си Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    13 6 Отговор
    Горката, демокрацията и отне много ,а я направи само милионерка,сина и в САЩ, сърцето в Москва....Мъка голяма
  • 2 незнайко

    11 3 Отговор
    Ако искат да спасят паметника на Бузлуджа, няма нужда да искат разрешение !!! Афиширането на желание по този начин ги прави смешни !!! Защо не спасят паметника в СОФИЯ ???
  • 3 червено лего

    14 5 Отговор
    Всеки бесепар да вземе по едно парче бетон или тухла от чинията и да си го носи у дома! Така хем чинията съхранена хем останалите няма да гледат символа на комунизма !
    При следващия конгрес на БСП членовете си носят парчетата сглобяват, като лего иху, аху после разглобяват и пак дома ;)))

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "червено лего":

    Не че ми е работа, но какво общо има комунизма с този паметник ??? Паметника на Шипка нали и той е комунистически ??? Хора да не си унищожаваме създаденото !!!

    Коментиран от #17, #19

  • 5 ТОНИКА - АЛЕН МАК

    1 2 Отговор
    Сънят ми украсява Ален Мак
    И Ален Мак денят ми озарява
    Най-силният, най-хубавите знак
    На младостта във силната държава
    ---
    Запалва Макът огън във кръвта
    Тъй както огънят на Бузлуджа запали
    И няма смърт- кажете на смъртта
    Че ние пазим вярно Макът ален
    ----
    И пламват пак сигналите огньове
    Червените сияния горят
    Приятели! Земята е отново
    На Маковете път и кръстопът
    ---
    Родени сме под алена звезда
    За походи и битки сме родени!
    Високо свети живата вода
    От Макове тревожни озарена
    Ако се случи тъжен път за нас
    И вятърът разкъса знамета
    Ще вдигнем ний в ненадеен час
    Червени Макове до края на Земята!

    Коментиран от #9

  • 6 БАЛКАНСКИ

    8 1 Отговор
    ДЕ Е гн. БАКЪРДЖИЕВ ??? Т веднъж за винаги да приключат с този символ на комунизма и тоталитаризма , която е обявен за престъпен режим. Значи , спокойно може гн . Бакърджиев да ни отърве от ненужни , грозни и непотребни неща. С този грозен паметник , комунягите продължават да лъжат и мамят наивните пенсионери за сетло бъдеще. Млад човек не би се кандисал за идеята : равенство братсво и тем подобни илюзий и догми . Не можаха да разберат че парите не разтят по дърветата, благата се постигат с много труд и усилие. Сегашните и предишните комунисти бяха по равни от останалите, и богатите в момента са бивши или децата и внуците им. Всичко друго е мижи да те лъжем.

    Коментиран от #8

  • 7 АНТИКОМ

    8 4 Отговор
    Запомнил съм едно от онова време , ЕДНО МИСЛИ , ДРУГО ГОВОРИ, ТРЕТО ВЪРШИ комуниста. Ей вижте сев. Корея , ако ви хареше вървете таму наивници и будали.Лошото при нас е че децата на същите урунгели управляват държавата , за това сме в това положение. Не може комунист да бъде демократ, той е деформиран още в затодиша си.

    Коментиран от #10

  • 8 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЛКАНСКИ":

    Добре написано изказване в което смесвате и доброто и злото ! На кое да наблегнем ? Кого да възвеличаем или да оплюем ? защо не казвате ?
  • 9 Пазарен Либерализатор

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "ТОНИКА - АЛЕН МАК":

    И афганците си палят огън в кръвта с макове....
    .аси сектантската песен...

    Коментиран от #11

  • 10 Чучхе наздраве!

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "АНТИКОМ":

    Бъркаш се яката човече! Едно е Комунизъм, съвсем друго е идеологията Чучхе! Северна Корея не е комунистическа държава както всички смятат, те се подчиняват само на лидера и неговото семейство (нещо като монархия)
  • 11 Мисли преди да говориш!

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    Първо я чуй, после пиши!

    Коментиран от #12

  • 12 Пазарен Либерализатор

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мисли преди да говориш!":

    Землянкаджиите-терористи съсипват България, песента е малоумна и сектантска. Бузлуджа е кенеф, гнездото на тоталитаризма. Питайте дрОгарката Нинова защо до сега, след няколко мандата БСП не си оправиха клекалото, а вият като вдовици за коитус, толкова години къде жмаха?

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Като гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пазарен Либерализатор":

    На всяка снимка се появява Бузлуджа! Не само в тази статия но и в някои други! Победата ще е наша!
  • 14 Контареакция

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пазарен Либерализатор":

    Като слушаш само чалга си е твой проблем!

    Коментиран от #15

  • 15 Пазарен Либерализатор

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Контареакция":

    Горан Брегович е чалга и го слушам наравно с KISS, примерно. Но не слушам турбо-поп фолк Тоника СВ е музика от депресирани тлъсти лелки за депресирани тлъсти лелки, т.е редовия електорат на БСП. Предполагам пръскаш позахабени хормони чрез потните си жлези на концертите на Веско Маринов, спомняйки си жежки бригадирски нощи в родния колхоз. Такива спържи като теб се афишират и като природозащитници, само поради факта, че позволяват котката да .ере в саксията с мушкато, до като седи затворена по цял ден в люлинската гарсионера.

    Коментиран от #16

  • 16 Не е вярно

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пазарен Либерализатор":

    Само Nrj! Всичко друго е отстой
  • 17 червено лего

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Вярно си незнайко !!!
    Ай ся образовай се малко и после пак пиши глупости!!!
    Виж какво общо има комунизма с този паметник!
    "Паметникът на Бузлуджа (официално име Дом-паметник на БКП) е популярното име на най-големия идеологически монумент на тоталитарния комунистически режим в България. Архитектурата му е описвана като жертвен поднос и колона, символизиращи разгърнат флаг и венец в чест на Българската комунистическа партия.
    Издигнат е през 1981 г. на връх Хаджи Димитър, повече известен със старото му име (до 1942 г.) връх Бузлуджа, в чест на Бузлуджанския конгрес, проведен на същото място през 1891 г. През периода 1944 – 1989 година връх Бузлуджа и Дом-паметникът на Комунистическата партия са светиня за българските комунисти."
    А това, че паметникът на Шипка бил и той комунистически е това е "върхът"!
    Паметникът Шипка
    "Основният камък на паметника е положен на 24 август 1922 г.), а изграждането му завършва през 1930 г На 26 август 1934 г. паметникът на връх „Свети Никола“ е тържествено открит от държавния глава цар Борис III.[
    През 1920 г. живите ветерани-опълченци се събират на нов конгрес и решават да се построи Паметник на свободата на връх Шипка. Средствата за изграждане на паметника са събирани като доброволни дарения от целия народ. Конкурсът за паметника е спечелен от архитект Атанас Донков и скулптора Александър Андреев, който заедно с Кирил Шиваров изпълнява монументалната фигура на лъва. "

    Коментиран от #18

  • 18 Интересно инфо

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "червено лего":

    Монументът на вр. Хаджи Димитър се изгражда в геометричния център на страната. В петолъчката на върха на пилона са монтирани осветителни тела с мощност 150 КW и по проект светлината от тях може да се види от румънския бряг на река Дунав, а през нощта и в ясно време – от брега на Бяло море в Беломорска Тракия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 слагай тротила

    1 1 Отговор
    Адолф Хитлер: Търсим друг начин да спасим Бергхоф
  • 21 слагай тротила

    6 2 Отговор
    Въпросът не е, защо я има чинията на Бузлуджа, а защо има БСП(БКП), която в момента претендира, че е пряк наследник на БКП, което си е истина, но фактите са, че на БСП(БКП) България не и е БАЩИНИЯ!
    Кой и защо размахва комунистическите символи 28 години след краха на червените окупатори предстои да разберем.
  • 22 танкиста

    2 2 Отговор
    Къв начин търсиш ма? Въоръжена борба и преврат, само където СССР умре и нема, кой да ви подкрепи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове