Last news in Fakti

13 Юли, 2017 19:13 8 770 24

От май 2018 г. сервизите ще информират за километражите на колите

  • километраж-
  • андрей новаков-
  • сервизи
От май 2018 г. сервизите ще информират за километражите на колите - 1
Снимката е илюстративна

За съжаление, повечето хора в Източна Европа могат да си позволят само употребявани автомобили. На първо място са Полша, Румъния, след това е България. Приемането на програма срещу манипулирането на километражите на автомобилите е добра новина. Това заяви пред БНТ евродепутатът Андрей Новаков, който е инициатор на предложението.

"Ако си купите дреха, която е носена 2 години, дали качествата ѝ са същите? При автомобилите дори се излага животът и здравето на риск. От 20 май 2018 г. всички сервизи ще подават информация за това какво е показанието на километража. Единна информационна система ще обедини тези данни. Имам самочувствието, че България може да поиска разполагането на управлението на тази програма да бъде в нашата страна", заяви Новаков.

"Ние мислим като хора, които могат да го манипулират и да създадем по-защитен метод.

При годишен технически преглед ще се подава информация за показателите на километража, а при манипулиране ще има съответните наказания", каза още Новаков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трудно

    44 6 Отговор
    Щом кабела за смяна на цифрите на километража струва към 50 лв какво ще попречи на бай жоро шофьорчето да кара по 40 хил км на година , да си ремонтира сам возилото, а винаги преди технически преглед да връща километрите ?
  • 2 onq s konq

    24 33 Отговор
    Изминатите километри не са важни!Беенвето ми е на 300хиляди и си работи като ново!Важно е да си го гледаш и да си му сменяш маслото на 30 хиляди максимум!Моито си го карам с М10Д и немам никакви ядове!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Рондо

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Кон, как не ти писна да я рекламираш тая барака, бе? Ти си опасен за движението с този изгнил коптор от 90-те години!
  • 4 Лост

    25 3 Отговор
    Кон, изби рибата с М10Д! Ахахаха
  • 5 Ако си купите дреха

    13 2 Отговор
    Дано да доживея, че в БГ всяка заповед(закон) е предпоследна! Изключенията от закона ще са просто с 10-20% "кихане" отгоре!
    Сега ми кажете, че вярвате на БДС и сте убедени, че в сиренето ви няма растителни добавкии, че в бензина ви няма примеси, че правосъдието не е корумпирано, че морето ни е чисто, че бирата я правят от хмел и... ако сте такъв човек- оставете телефон, искам да ме научите да бъда като вас! Искам като чуя чалга да не се сдържам да прегриза гърлото на изпълнителя и неговите фенове, а да умея да се кефя като другите ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ! Искам като се върна в БГ да съм спокоен човек и да ми харесва всичко, около мен!
  • 6 iwo.

    0 3 Отговор
    Eexe horata nqt rabuta kak si kupqt kola 0 km onya koito go e kazal purwo da kaji zaplatata si toga dami gowori

    Коментиран от #17

  • 7 Селянина с колелото

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    30 хиляди за масло...хахах...ентусиаст, това ли е гледано БМВ, м10Д малииии, на капачката на повечето БМВ-та пише Кастрол(Castrol) ама ти си карай с твоето и максимума на маслото е 2 години или 20 000 км. аз карам 5W40 EDGE Titanium Turbo Diesel -158лв (за мен 56лв)е тубата 4 л. а ти трябват 2 + Филтри ++++++++,

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хуяка":

    Този определено го е хапал коня,а може и някой катър или муле!!!
  • 10 Иван

    11 7 Отговор
    Да не си мислите че новите коптори които купувате по за 10000лв са по безопасни от една кола която нова е струвала 80000лв?По добре да си карам употребявана луксозна лимузина с висока степен на безопасност и качество от колкото някоя бангия за 10 бона!Шевролет, Дачия опел или някаква подобна измислица
  • 11 до оня с коня

    6 1 Отговор
    вече знам що навсякъде се хвалиш че караш BMW М-ка ,ми то маслото ти било М10Д
  • 12 един

    0 4 Отговор
    Той километража може да си го промениш преди гтп но в компа на колата се записват реалните километри и ако в пункта си направят труда да ги проверяват с кабел всичко ще е точно
    но ако просто гледат показанията на таблото то нищо нщма да се промени
  • 13 Трифонов

    11 2 Отговор
    Боже, Боже... слез и си събери вересиите! Като ви чета идиотщините и искрено се потрисам! С това общество е свършено!!! Ужас, ужас просто!!!
  • 14 обаче

    8 0 Отговор
    Това хубаво, обаче като на колата са й върнати вече 200,000км от километража, много важно, че след като я вземеш ще се следи по сервизите. Това може да работи с нови коли, не толкова със стари...
  • 15 123

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Селянина с колелото":

    Е, хайде като разбираш толкова ни кажи как супер трупер Edge- а може да струва 56 лева за краен клиент? Като махнеш разходите за опаковка, транспорт до БГ и все някаква малка надценка, то колко ли струва уникалната 4 литрова течност? Абсолютно същото колкото и една Приста! Маслото което ти наливат за интервал от 30 000 е м пъти по добро, най малкото защото интервала е определен от производителя който носи отговорност/гаранция за двигателя. А какво е маслото, ми да не ти пука, бой до дупка и това е. Двигателя ако е в кондиция и с Приста ще си тиктака.
  • 16 Мммм

    2 1 Отговор
    До №10 Първо нова кола за 10000лв. не можеш да си купиш, най-евтините са 14-15000лв., и ако сравняваш стара луксозна за 10х.лв. с нова същата сума трябва да знаеш, че само някогашния лукс и имидж и е останал някъде във времето,а всичко останало е амортизирано, защото за тази цена да дойде в България си представи на колко 100-тин х.км е и през колко ръце е минала, колко е амортизирана и т.н. Сравнение може да има само ако тези луксозни возила са на около 4-5г. евентуално.
  • 17 ГОВНЬО

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "iwo.":

    К'во му цъкате минуси на коня ле , гати и тефлоновите тигани сте !
  • 18 МАНИПУЛАТОР

    5 1 Отговор
    ЕЙ,НАИВНИЦИ,АВТО ДЖАМБАЗИТЕ ОТДАВНА НЕ ВЪРТЯТ КИЛОМЕТРАЖА,АКО КОЛАТА НАИСТИНА Е ЗАПАЗЕНА СЕ СМЕНЯ НАПРАВО ЦЯЛОТО ТАБЛО В НЯКОЯ МОРГА ОЩЕ ПРЕДИ ПЪРВОНАЧАЛНАТА РЕГИСТРАЦИЯ,НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ВСЯКА КОЛА НАД 5 години Е НАД 100000 км,ТАКА ЧЕ НА 15г е ПОНЕ НА 300000км,НО Е ПЪЛНО СЪС БИВШИ ФИРМЕНИ КОЛИ КОИТО НА 3-4 ГОДИНИ ПАК СА НА 300000 км!АЗ СПЕЦИАЛНО КОЛА ОТ АВТОКЪЩА ПОВЕЧЕ-Н И К О Г А А А А А !

    Коментиран от #19

  • 19 ГОВНЬО

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "МАНИПУЛАТОР":

    Аве к'во ми пука за твойте преживявания ве и не ми викай наивник ,че ше те потопя в името ми
  • 20 Един

    4 1 Отговор
    Пичуье... не се впрягайте чичкото евродепутатин сам си призна преди няколко месеца, че всъщност това не е особен проблем пред автоджамбазите... просто създават още малко бюрокрацийка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 незнайко

    1 1 Отговор
    Не се отнася до статията , но някой карал ли е с масло 10W60 ! Сега смених маслото на колата и ми го препоръчаха, но е доста скъпо !
  • 24 gost1

    2 0 Отговор
    Абе тупани, кой го е еня за Вас в БГ. В Германия нашите въртят не в таблото , а във всичките 4 места където са километрите за 100лв/50Еуро/ на БМВто, а и кои дават на китайците софуера за кабелите за манипулиране???? А и кой манипулира доскоро, а и сега вероятно, данните за новите коли...НАИВНИЦИ БАЛКАНСКИ. Оня го е еня в Европарламента да вземе парите по програмата, а и за сградата, нали ще е в БГ разположена...ЛАПАЧЕВ му викам. Същото е и с маслото...има една фабрика близо до ЕССЕН/Германия, та тя прави масло, каквато опаковка искаш такава ти пълнят...внася се доста за БГ от там/от ГЕРМАНИЯ.:))))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове