15 Юли, 2017 12:48 4 778 10

Държавен пясък за частен плаж в Обзор

  • плаж-
  • обзор-
  • пясък-
  • туристи

Обвинените в нарушението се оплакват от рекет от новия стопанин на плажа

Държавен пясък за частен плаж в Обзор - 1
Снимка: бТВ

Прокуратурата в Несебър разследва дали е откраднат пясък от държавата за частен плаж в Обзор. В разгара на лятото, пред очите на хиляди туристи се води истинска война между хотелиери и наемателя на една от най-големите ивици на юг.

Миналата седмица Министерство на туризма, заедно с полицията направи изненадваща проверка на плажа. Установи кражба на пясък за частен плаж. Обещали солени глоби за нарушителя. Обвинените в нарушение от своя страна се оплакват от рекет от новия стопанин на плажа и липса на контрол от държавата.

До дългата над километър ивица трудно може да стигне турист, ако не е гост на комплексите, построени плътно един до друг и буквално до пясъка.

"Няма обществени пътеки, няма алеи. Хотелите не позволяват абсолютно никакъв достъп дори на нас като служители на плажа, камо ли за външни клиенти. Линейка не може да мине от никъде, няма път, това е частна земя", коментира Кирил Григоров - управител на плаж Обзор – Мотела.

"Като наем за плажната ивица искани са ни пари, говорим за баснословни суми, непосилни нито за дестинацията, нито за собствениците в региона", допълва Николай Драганов – управител на хотел в Обзор.

От спора между хотелиерите, стопанисвали плажа до миналото лято и новия наемател потърпевши са туристите.

Летовниците са оградени от въжета – от една страна частен плаж, от другата – платена зона". Проверката е установила, че пред два от хотелите има насипан пясък, който е ограден.

"Пясъкът е извън концесията и е в частния имот, но дали е взет от концесията, дали е докаран от другаде, нямаме данни за това", заяви кметът на Обзор Христо Янев.

В отворено писмо до главния прокурор и браншовите организации, хотелиери и туроператори се жалват, че други нарушения са останали скрити от проверяващите.

Деница Ангелова , директор "Операции" на хотел ги посочи: "Встрани от тях служители, които до преди час обслужваха чадърите и чистотата на плажа се преобличаха в дрехи и униформи на спасители, за да допълнят липсващите им бройки по спасителните постове".

Три заведения на плажа трябва да бъдат премахнати, защото са незаконни.

От бранша предупреждават, че неразбориите с плажове в разгара на сезона може и да не изгонят туристите сега, но със сигурност ще имат отрицателен ефект следващото лято.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хурчо

    14 2 Отговор
    Удри уйно...тая държавица давайте да я затваряме....
  • 2 Vasik Atanasova

    6 3 Отговор
    е в България е така
    хората ни се чудят ама това си е
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    16 4 Отговор
    От 10 години или Гърция или на Север от Каварна. А нашите тарикати да чакат гости от тези дето си носят буркани и щайги.
  • 6 Няма такава държава

    7 1 Отговор
    Гладния прокурор е просто ве4е като една изпята песен
  • 7 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    10 6 Отговор
    КОНЦЕСИОНЕРИ, ХОТЕЛИЕРИ, РЕСТОРАНТЬОРИ И ВСЯКАКВИ КРЪВОПИЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ИЛИ НАКРАТКО БИЗНЕС ТУРИЗЪМ ПО БЪЛГАРСКИ. ЕТО ЗА ТОВА ХОРАТА НЕ ИДВАТ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ И ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ. ТЕЗИ ИЗБРОЕНИТЕ ВСЕ РЕВЪТ, ЧЕ НЯМАЛО ТУРИСТИ, А КАТО ИМ ДОЙДАТ ЗАПОЧВАТ С ХИЛЯДИТЕ СИ ЧАЛЪМИ, ЗА ДА ГИ ОСКУБЯТ И НЕ СИ ПРАВЯТ СМЕТКАТА, ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ЕДИН ПЪТ И НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА НЯМА ДА ИМАТ ТУРИСТИ И ПАК ЩЕ РЕВЪТ. БЪЛГАРСКИТЕ ПИШМАН ХОТЕЛИЕРИ, РЕСТОРАНТЬОРИ И КОНЦЕСИОНЕРИ ПЪРВО ИЗГОНИХА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРИСТИ , А СЕГА ЩЕ ИЗГОНЯТ И ЧУЖДИТЕ ТАКИВА КАКТО ГЛЕДАМ ОТ РЕПОРТАЖА. ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА АЛЧНИТЕ. САМИ СИ РЕЖАТ КЛОНА, НА КОЙТО СТОЯТ. ЧЕСТНО КАЗАНО АЗ СЪМ ДОВОЛЕН, ЧЕ С ТЕЗИ СИ ДЕЙСТВИЯ МЕ ОТПРАТИХА ДАЛЕЧЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ И ОТДАВНА ОПИТАХ ПЛАЖОВЕТЕ НА ГЪРЦИЯ, КОИТО СА ПРОСТО НЕСРАВНИМО ПО-ЧИСТИ ОТ НАШИТЕ, А ОБСЛУЖВАНЕТО Е В ПЪТИ ПО-ДОБРО И КАТО ЗА КАПАК НЕ Е КОЙ ЗНАЕ, КОЛКО ПО-СКЪПО. ТАКА, ЧЕ НА НАШИТЕ ПИШМАН ХОТЕЛИЕРИ, РЕСТОРАНТЬОРИ И КОНЦЕСИОНЕРИ ИМ ПОЖЕЛАВАМ ФАЛИТ.

    Коментиран от #8

  • 8 Пазарен Либерализатор

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    По-евтино е в Гърция, набиваш се в някое селце към Оуронополис, за шезлонг и чадър никой не ти иска и цент, сервират ти на плажа и т.н. Водата и плажната ивица са несравнимо чисти, няма цигани, няма чалга. По пазарите продават живи октоподи и лаврак, истинска почивка и спокойствие. На БГ л@йноморие зор да се наблъскаш на пренаселен плаж с 20 кинта такса на човек за чадър и шезлонг, мръсотия, циганизация, чалгия, презастроено та чак неприятно. Нашите плажове са привлекателни за опиянчена сган от UK и бившия социален блок, които не могат да си позволят нормална почивка.
    За балъците-в един и същи хотел еднакъв пакет от македонски тур оператор е по-евтино от колкото от наш тур оператор, става дума за Албена.
    В Гърция наемам за 90еур на ден къща, обзаведена, идеална за две семейства. От както ходим там хазяйката почна да сади домати, копър и краставици в двора.
  • 9 оня

    9 2 Отговор
    Докато тези 400 хрантутника ни управляват ще е така и още по зле.

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    1875г. Петко Славейков

    НЯКАКВА ПРОМЯНА ДА ИМА ОТ ОНОВА ВРЕМЕ ?
    ВСЕ ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ.
    "ПОЛИТИЦИТЕ" СИ ОТГЛЕЖДАТ ЕЛЕКТОРАТА.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове