20 Юли, 2017 08:36 2 206 26

Кучета убийци тероризират жители в центъра на София

  • кучета-
  • убийци-
  • терор-
  • софия
Кучета убийци тероризират жители в центъра на София - 1
Снимка: Нова тв

Кучета убийци - два ротвайлера и две немски овчарки сеят ужас в центъра на София. Хора се оплакват заради опасните четириноги, които са собственост на тяхна съседка, предава Нова телевизия.

Преди дни малко кученце е било разкъсано буквално от ротвайлерите.

"Във вторник сутринта разхождах двете си кучета на каишка. Кучетата на съседка, която срещнах, бяха без намордници и просто скочиха и разкъсаха моето, стана за секунда. Аз го дръпнах, но то беше цялото в кръв, издъхна в ръцете ми. Никой не откликва на жалбите ми", признава Оля.

Това не е първият инцидент точно с тези кучета.

"Нападнаха и моето куче и мен, едвам се отървахме. Домашният ми любимец е много спокоен, вижте го. Жената вместо да се извини, ме обвини мен, че не съм се държал както трябва", заяви друг съсед.

"Отключвах входната врата, бях с нашите. Тогава тази 50-килограмова жена, която дърпа 200-килограмови кучета се хлъзна, те й избягаха и ни се нахвърлиха. Страхуваме се да излизаме и да се прибираме. Правим го под час", жалва се младо момче.

"От полицията ми казаха, че нищо не могат да направят. Такъв е законът, могат само да й направят протокол за нарушаване на обществения ред. Единствените, които могат да направят в тази държава нещо, е Районната прокуратура да се самосезира. Кучетата й трябва да бъдат евтанизирани. Тази жена не може да управлява такива големи животни, трябва да има справедливост. Утре някое дете ще се затича и глутницата от 4 кучета, ще потегли към него и какво ще стане? Моля, направете нещо", каза Оля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    21 0 Отговор
    Според закона при неизбежна самоотбрана най-спокойно може да причиниш смърт на животно. Кучета над 11 кг се извеждат на къс неразтеглив повод или с намордник. Ако животните нямат ветеринарен паспорт -направо в приюта.

    Коментиран от #11

  • 2 ве аре ве

    10 2 Отговор
    yщо не ги избият тия пумияри ве , аре ве ,
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дани

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "сос":

    От нямане какво да кажеш само това ли измисли
  • 5 Иво

    10 0 Отговор
    Нямало какво да направят (полицията). Ами прилагайте закона бе- без намордник-дебела глоба.Ама нали трябва да си размърдате мързеливите задници.А и после подобието на държава,в което живеем, трябва да си събере глобите. Има и доста ефективни кучегони...

    Коментиран от #6

  • 6 Пазарен Либерализатор

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Най-ефективния кучегон е 9х19...
  • 7 гощо

    13 0 Отговор
    Тази 50-килограмова собственичка на тези кучета има късмета,че живее в центъра на София с нормални хора! Нека си представим в Люлин да кажем след подобна случка какво ще се случи!??!

    Коментиран от #10

  • 8 Пазарен Либерализатор

    8 0 Отговор
    ЗВМД конкретно описва нужната площ, на която може да бъдат отглеждани определен брой животни. Гъчкането на 4 големи кучета в гарсионера, примерно, нарушава ЗВМД. Отделно може да се провери дали са платени данъците за тези кучета.
  • 9 Александър

    2 4 Отговор
    Първо - няма порода кучета, които да тежат 200 килограма. Второ - не е вярно, че общината не може да налага глоби на стопаните на кучета, които са нарушили местната наредба, която регламентира отглеждането на кучета. Там са описани породите, които се извеждат задължително с намордник и между упоменатите са и ротвайлерите и немските овчарки. И последно - авторът на публикацията с този примитивен текст вместо да изпише вежди, вади очи.

    Коментиран от #12

  • 10 Пазарен Либерализатор

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "гощо":

    Миналата година имаше случка, пред жилищен блок някаква си беше пуснала дого Аржентино да се джурка сред децата, нервен баща извадил брадва и транжирал догото, преди да е станало непоправимото. Изкараха човека виновен, а дого Аржентино била най-любвеобвилната и социална порода 50 килограмови кучета, разбираш ли...
  • 11 трябва да има справедливост

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    За да се позовеш на неизбежна самоотбрана в БГ и да се отървеш от затвор ако си убил животното ще ти трябват поне 4 свидетели, които да потвърдят, че животното те е нападнало без провокаци и си загубил литър/два кръв в борба за живота си. После ще се наложи да кихаш на докторите, които да потвърдят нараняванията, защото от "4лапи"веднага ще ги инструктират да кажат, че си бил пиян и ти си нападнал песа. И задължително търсиш МЕДИА, която да отрази случая в твоя защита (там кихаш още 300лв. на журналиста). Тааа така ще те защити ЗАКОНА в БГ.

    Коментиран от #13

  • 12 Пазарен Либерализатор

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Александър":

    Хвани с една ръка 4 повода, на края на които има 3 ротвайлера и 1немска овчарка и само чакай да мине котка пред теб, ще те влачат като съдран вестник, а какво остава за гърчава жена...
  • 13 Пазарен Либерализатор

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "трябва да има справедливост":

    Напротив, не ми трябват свидетели, нито трябва да изчаквам да се случи непоправимото. По закон освен в случаите на неизбежна самоотбрана може да се умъртви животно, когато се опитваш да защитиш друг човек, може да използваш ВСЯКАКВИ средства и подръчни материали, стига с това да не застрашаваш човешки живот или имущество. Презумпцията е, че човешкото здраве и живот са над всичко. При констатирани наранявания осъждаш собственика на животното/ животните, ако са безстопанствени кучета-Общината.

    Коментиран от #18

  • 14 дани

    8 1 Отговор
    Хора не съдете животните кучетата са такива каквито сстопаните ги направят няма значение дали си 50 или 250 килограма ако покажеш на кучето кой е шефа то ще тте слуша от 2 години имам немска овчарка и съм я социализирал достатъчно добре за да нямам ядове и щом усетя непокорство веднага я коригирам
    Друг е въпроса че институцйите са абдикирали от задълженията си и си прехвърлят топката

    Коментиран от #15

  • 15 Пазарен Либерализатор

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "дани":

    Те животните никога не са виновни, защото нямат съзнание. Обаче когато се случи непоправимото излиза, че животните нямат ветеринарен паспорт и чип, а "стопанина" отрича да са негови, т.е не може да бъде установена собственост. И тогава имаме жертва, безпризорни животни и един куп организации в защита на животните, които вдигат шум до Бога за да може кучетата-убийци да отърват полагащата се по закон евтаназия. А жертвата-кучета я яли... В случая превенцията е най-ефективен метод, защото след като стане белята каквото и да се направи вече е късно.

    Коментиран от #16

  • 16 дани

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пазарен Либерализатор":

    Съгласен съм с теб трябват по сурови наказания и най вече работещи институцйи що се отнася за безпризорните американците имат добър метод хващат ги и в приют и до известно време не ги ли осиновят ги убиват

    Коментиран от #17

  • 17 Пазарен Либерализатор

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "дани":

    В случая имаме недобросъвестен стопанин с агресивни и неконтролируеми животни.

    Коментиран от #20

  • 18 Антракс

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пазарен Либерализатор":

    Така говориш и законът е чудесен, но... Много често се говори в България, че иначе добрите закони не се спазват. Точно така е! По закон е така, но процесуално как стоят нещата е отделен въпрос. За пример ще ти дам онази прочута юристка с никнейм във форумите на факти.бг "гост2" - онзи ден четох как й обясняват, че за доказана обида и деяния от подобен род й се полага отнемане на адвокатските права. Тя се смее, потвърждава обидата и пита: "Да, ама как ще ме намериш?".

    Ти самият си дал пример с дого аржентино - пуснали го пред блока и изкарали човека виновен! Ама не си се сблъсквал с нашенското правосъдие и затова още вярваш в него. Не бих се чудил 50-килограмовата женица да се разкрещи утре: "Ти знаеш ли коя съм аз, бе?".

    Въобще не смятам, че кучетата са виновни. Те, кучетата, сами са се купили и сами са се настанили в апартамента...
  • 19 бббббб

    6 0 Отговор
    Проблема е в собственичката на животните. Кучетата не са виновни,че жената не може да ги контролира и гледа повече животни от колкото може да обуздае и възпитава.Няма лошо куче,всичко зависи от възпитанието и правилното обучение.

    Коментиран от #21

  • 20 дани

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пазарен Либерализатор":

    На едно мнеение сме щом искаш домашен любимец имаш отговорности към него и трябва да си поемеш последствията ако се провини все пак това не е аксесоар кьм мебелировката иска много грижи и постоянен контрол
  • 21 бед бой

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "бббббб":

    Проблема винаги е в системата на контрол и санкции, не може да се разчита конкретния човек да вземе мерки, това е нелепо, трябва да си има регламент, санкции, които да налагат глоби и да принуждават собственика да пристъпи към действие в срок, това е смисъла от държавата и законите, иначе все едно живеем в някакъв катун, става анархия.
    За това са институциите, защото не може да се разчита на това дали кучето е добро или зло, дали собственика е на кеф, дали го е възпитал, как се казва баба му и дали дядо му е пич или не.
    Разбираш ли как трябва стоят нещата? На никой не му пука дали кучето е готино или не.
  • 22 Пазарен Либерализатор

    6 0 Отговор
    Отделен е въпроса дали изобщо въпросната стопанка успява да събира изпражненията на бесните си любимци, получава се един вид кучкарски расизъм, тя не може, ама отглежда 4 животни, а околните са длъжни да търпят, както и да съобразяват ежедневието си с графика за извеждане на два ротвайлера и две немски овчарки...естествено, изпражненията остават за всички в района, напълно безплатно. Едно изядено куче, стресирани съседи, какво толкова....
  • 23 гощо

    4 0 Отговор
    Не забравяйте,че не животните са виновни! Тази 50 килограмовата им стопанка носи вината! Дресировка,намирник,разходка далеч от по миролюбиви породи! Да гледаш такива кучета си е отговорност! Сега е загинали малко безащитно малко куче,следващият път ако е дете?!?!? Тогава отиде коня в реката и стопанка и кучета и накрая бащата ще го изяде дебелия!
  • 24 Иван

    10 3 Отговор
    Приятелката ми живее в къща и само тя и едни други съседи нямат кучета, всички други имат. Общо осем броя. Не мога да ви опиша за какъв денонощен лай става въпрос. Забравете да спите. Обаче видите ли, като надуя метъл вечерно време, се вика полиция, че сме вдигали много шум. Отидох един ден при кварталния да го питам защо ние не можем да слушаме музика, а кучетата на съседите могат да лаят и през нощта. Всичко се покрива от една и съща наредба на общината за обществения ред. Кварталният не беше чел наредбата и нямаше и представа, че в нея се регламентира именно и кучешкия лай. И каза: "Ами кучето е за това - да лае. Ходи ако искаш да пускаш жалба в общината, ама ти обещавам, че няма да има резултат." Та така съм намразил всички помияри и които ги гледат, че куче в населено място въобще не искам да виждам. Да не говорим как цяла София е брутално о.рана.

    Коментиран от #25

  • 25 Пазарен Либерализатор

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    В случая мога само да изкажа съболезнования ... Предлагам ти да вземеш тромба, с тези дето освиркват по стадионите и да създаваш спорадични звукови смущения в малките часове на денонощието. След това можете да предизвикате проверка, която да установи дали всички кучета са регистрирани в общината и дали са с ветеринарен паспорт и чип, както и дали се отглеждат в подходящи условия.
  • 26 onq s konq

    3 0 Отговор
    Ас предлагам да им се извадат зъбите та да не могат да хапат и задължително сутрин да им се дава по един литър ледена вода от фризера та да не могат да лаят силно !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове