Last news in Fakti

21 Юли, 2017 14:36 5 248 10

Защо изгониха нудисти от плаж ”Делфин”?

  • нудисти-
  • плаж-
  • делфин

Униформените обяснили, че се отзовали на сигнал, подаден на телефон 112 от ужасени туристи

Защо изгониха нудисти от плаж ”Делфин”? - 1
Снимка: Инстрагам

Преди няколко дни полиция се опитала да изгони нудисти от плажа „Делфин” в залива между Варвара и Ахтопол.

За това разказаха потърпевши в ефира на Нова телевизия.

Униформените обяснили, че се отзовали на сигнал, подаден на телефон 112 от „ужасени” туристи. Полицията заплашила нудистите, че ще ги санкционира по силата на наредба за опазване на обществения ред на общината. Почиващите обаче твърдят, че забрана за ходене на плаж без бански няма.

Франция, Хърватия, Гърция са рай за нудистите

В съседна Гърция има 43 плажа, които официално са нудистки. Много от тях са на отдалечени, неудобни места или покрити с камъчета, а не с пясък. Няма и заведения, шезлонги и чадъри. Въпреки това, хиляди туристи отиват в южната ни съседка, за да практикуват нудизъм. Причината е, че в страната има стотици малки и неописани в документите плажове. Има и популярни нудистки места като Червения плаж на остров Крит, където голотата е позволена навсякъде, освен в ресторанта. Иначе в Гърция нудизмът не е уреден със закон.

Във Франция нудистите са "натуристи". Има отделни места, където те могат да бъдат без дрехи. Властите контролират пълното разсъбличане и то не е позволено на повечето плажове. Обособените места за нудисти са около 460 в цялата страна. Те не са само плажове. Има лагери и обозначени планински райони, хотели и басейни за нудисти. Във Франция се намира и световната столица на нудизма - Кап д'Агд, недалеч от Монпелие. Мястото е популярно като „голия град” и там ходенето без дрехи не е просто разрешено, а почти задължително.

Извън Европа има много държави, в които нудизма е строго забранена практика. Сред тях са Пакистан, Сирия, Йемен, Саудитска Арабия. На нарушителите се налагат глоби, физически наказания и дори затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    28 10 Отговор
    ЗАЩО, ЗАЩО.....??......., ЗАЩОТО ТОВА Е ПОРЕДНОТО БГ-МАЛОУМИЕ ДА СЕ ТОРМОЗЯТ ГОЛИТЕ ХОРА ПО УЕДИНЕНИТЕ ПЛАЖЧЕТА!!!!!!
    ТЪПНЯТА В ДЕЙСТВИЯТА НА РОДНАТА ПОЛИЦИЯ СА БЕЗГРАНИЧНИ И ЕЖЕДНЕВНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 2 Пазарен Либерализатор

    21 17 Отговор
    Помня, още помня гротескните гледки от Делфин...като деца се гмуркахме в района да берем миди...бабички, тлъсти свлачища по организъм, пот и косми, ужасен ужас!
  • 3 бай Пешо

    13 2 Отговор
    Хора въпросът не е,че плажът е нудистки, а защо е не платен и все още не о.ран.Не съм нудист ,но съм ходил на почивка с нашите на къмпинг делфин още през далечната 78 година за първи и не последен път на палатка и ат тогава съм почитател на такъв вид туризъм.Помня ,че на този плаж освен нудисти ходеха и много хора по бански включително и ние.Да заглеждал съм се по жените и момичетата голи което мисля ,че за момче на 10 години е било съвсем нормално и за сведение на колегата Аналлизатор там миди няма ,а това ,че е хоодил да заглежда и да събира материал за полова гимнастика това е друг въпрос.Там такива като него е имало и тогава и днес дал Господ.Само искам да ви кажа ,че с времето се свиква и почваш да приемаш голите жени печащи се там за нещо нормално и даже красиво.Нудистите са хора не натрапващи своето присъствие като п..растите и разни други неформални общества.По ли е красиво в едно заведение на плажа и не само да влизат хора само по бански и пиейки бира с рибка да съм принуден да гледам мъже и жени с по 3 слоя козунаци разплути, изпотени тела.Съжалявам ,но за мен това е 100 пъти по гнусно.А за даването под наем на плажа ще кажа Мизерници не се наядохте,о.рахте всичко в тая държава море ,планина, градовете ни всичко което можехте и се надявам да и горе някой който да ви потърси сметка щом на Земята няма кой.

    Коментиран от #7

  • 4 куку

    1 3 Отговор
    Леле много съм изостанал ...да не зная, че Публикувано във факти.бг: Пакистан, Сирия, Йемен, Саудитска Арабия са в Европа

    Коментиран от #6

  • 5 КУКУ

    2 0 Отговор
    ГРЕШКА
  • 6 КУКУ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "куку":

    ГРЕШКА
  • 7 Пазарен Либерализатор

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "бай Пешо":

    Миди има, закачени по водораслите от скалите по дъното. Бяхме деца, много и всяко лято почти. Не сме събирали матрял за да люпим гущера, то само разплути потни и космати чудовища, кво да видиш...грозна работа. Беряхме миди, после палехме огън и на ламарина. Ама още не мога да се отърся от гледката на потните моржове, ужас...

    Коментиран от #8

  • 8 ЗЛатни зъби лилави венци

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    "Беряхме" ли си написал в коментара си?! Ти май се издаде...
  • 9 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    НАЗАД СМЕ МНОГО
    ПРЕДИ 15 ГОДИНИ И КИЧКА БОДУРОВА ИЗВИКА ПОЛИЦИЯ
    ВЪВ ВАРНА ДА ГОНИ НУДИСТИ
    А ТЯ ОТИШЛА ДА СИ ПЛАКНЕ ОЧИТЕ ТАМ
  • 10 незнайко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЪРП":

    Не е затова, защото няма консумация, поради липса на капанчита ! ПЕЧАЛБА НУЛЕВА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове