Last news in Fakti

26 Юли, 2017 13:15, обновена 26 Юли, 2017 14:16 2 089 15

БСП към ГЕРБ: Връщате мутренските времена

  • цветан цветанов-
  • суджук-
  • кабинет-
  • оставка

Вашето поведение е опит да се замажете проблемите във вашата партия

БСП към ГЕРБ: Връщате мутренските времена - 1

БСП обвини управляващите във връщане към "мутренските времена" от средата на 90-те години от миналия ХХ в. ГЕРБ пък отвърнаха с призив за консолидация и намаляване на напрежението.

"Сблъсъците в обществото достигнаха точката на взривяване, ежедневни криминални прояви, има нетърпимост между цели съсловия - между работодатели и работници, мафията превзема и тероризира все повече градове", заяви в декларация от името на левицата Стоян Мирчев.

Според социалистите причина за това са трите управления на ГЕРБ и Бойко Борисов, заради които "държавните системи колабират, икономиката се крепи на европейско донорство, демографската катастрофа ни изправя пред национален апокалипсис, обширни територии се обезлюдяват, част от едрия бизнес иска да елиминира синдикатите".

"Вчера пребиха известен журналист от БНТ; онзи ден пребиха нотариус; бият лекари и учители; лице, близко до вицепремиер, бе арестувано с банда трафиканти на незаконни емигранти; по някои плажове отново безчинстват въоръжени мутренски отряди; член на СЕМ, вместо да бъде изгонен заради публична заплаха над журналисти, тези дни ще решава кой да бъде следващият директор на БНТ; в НДК не можем да разберем злоупотребата за 1.4 млн. лв. ли е или за десетки пъти повече; скандал за партиен рекет за тонове суджук", изреди Мирчев.

И се обърна към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов с думите:

"Аферата със суджука е олицетворение на същността на управлението ви, има алтернатива на пагубното управление на ГЕРБ и хората ще я потърсят съвсем скоро".

Знаем, че ви боли, че загубихте изборите и още не можете да излезете от този стрес. Това ще ви държи през всички тези 4 години на сегашното управление. Имаме кабинет „Борисов 1“, 2 и 3, смятам, че може да има и 4. Това каза Цветан Цветанов на БСП от парламентарната трибуна.

Той не пропусна да припомни на опозицията, че проблемът със суджука, ако го сложим от едната страна, от другата страна е купуването на ромски гласове, за да влезете в парламента.

„Това, че някой влиза в парламента, за да прави скандали и да провокира напрежение, това единствено може да уронва престижа на институцията Народно събрание“. Това посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата.

„Говорите за суджука, което не е проблем на БСП, но ГЕРБ взе ясното решение и се разграничи от подобно поведение и оставихме компетентните органи да се произнесат“, заяви той.

„Знаем, че ви боли, че загубихте изборите и още не можете да излезете от този стрес. Това ще ви държи през всички тези 4 години на сегашното управление. Имаме кабинет „Борисов 1“, 2 и 3, смятам, че може да има и 4. Българските граждани са тези, които дават оценка за политиката и поведението на всяка една партия“, каза още Цветан Цветанов.

Цветанов отговори на декларацията прочетена от депутата от "БСП за България" Стоян Мирчев.

"БСП се опитват само да провокират и да създават скандали, вместо да се концентрираме и да работим. От ГЕРБ винаги сме можели да се разберем и да постигнем консенсус. Вашето поведение е опит да се замажете проблемите във вашата партия", посочи Цветанов.

Вие говорите за суджука, но вие нямате ясна позиция и търсите само конфронтация. Няма народен представител от ГЕРБ, на който да му е поискан имунитета и той да не си го е дал, обясни Цветанов.

"Няма народен представител от ГЕРБ, който да е разговарял със затворници и да е уреждал купуване на гласове. Знаем, че ви боли, че загубихте изборите. Разбираме болката ви, но трябва да намерите повече смелост, за да има повече позитивност в този парламент.

Трябва да намалим напрежението, но това няма как да стане с такива декларации. В цяла Европа подкрепят нашите политики. Трябва да отдадем заслуженото на премиера на Бойко Борисов, както го направиха всички европейски лидери", призова Цветанов.

По-рано днес народните представители прекратиха правомощията на добричкия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, разследван по Суджукгейт. На него ще му бъде повдигнато обвинение заради упражняван натиск от името на премиера Борисов над търговец, който бил принуден да даде 4 тона суджук. Срещу Мартинов има данни и за още престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа

    15 5 Отговор
    Тоя няма ли кой да го прати в затвора. Стига си е вярвал толкова много.
  • 2 Страшница

    19 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Имаме кабинет „Борисов 1“, 2 и 3, смятам, че може да има и 4.
    Е на това му се вика сериозна заплаха.
  • 3 ЧУК

    13 3 Отговор
    е то всичко може, даже може такъв като Цуци - от помощното училище във Велико Търново, постоянно да ръси тъпни по медиите
  • 4 Гербер

    16 3 Отговор
    Защо в групировката ГЕРБ,няма чувство за вина

    Коментиран от #5

  • 5 Страшница

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гербер":

    Ампутирано е.
  • 6 ГЕРБ

    16 4 Отговор
    Е тоя вече изтрещя.Нали знаете,че змията хапе най-свирепо когато умира.Е тоя боклук е тези.Идва краят на ерата ГЕРБ и не могат да го преживеят.Как ще крадат после.Самозабравил се малоум....к. Става все по смешен
  • 7 onq s konq

    3 12 Отговор
    Всичките тия сладки неща до тука относно партията ГЕРБ,Борисов и Цветанов ЕДИН ЧОВЕК С МНОГО ИМЕНА ЛИ ГИ ПИШЕ?Или да не питам...

    Коментиран от #9, #14

  • 8 Mmmm

    10 2 Отговор
    Европа знаят много добре че не стават!и ние съшто знаем!
  • 9 гост2

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    и да питаш все тая.Партията чийто г....з лижеш вече умира .Свиквай с това.Скоро и теб и твоите господари ги чака тояга.
  • 10 Сретан

    9 1 Отговор
    Специалиста на апартаменти пак го удари на ,,автопилот " бръщолеви все едни и същи ...вечно няма да печели избори с измама и накрая ще се прави на умен пред колегите си в затвора...
  • 11 КЮНЕЦ

    4 12 Отговор
    Абе то и вие комунистите сте на изчезване за щастие на БЪЛГАРИТЕ !

    Коментиран от #12

  • 12 Ник

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "КЮНЕЦ":

    Защо непременно трябва да съм Комунист ако мразя ГЕРБ? - Аз ги не навиждам защото те управляват точно както се управляваше едно време. И те си пишеха 5 и 6-ци за свършената работа. И те не даваха да се каже "гък" за вожда. И онзи и този разправяха вицове за себе си. И този и онзи се ограждаха с хора за които законите не важеха особено.
    Защо трябва непременно да съм Червен за да ненавиждам Борисов, Цветанов, майка ти Цецка, Московски и да не ги изброявам всичките?
  • 13 Лотария в България

    7 1 Отговор
    Избирате Бойко Борисов три пъти, четвъртия го получавате безплатно !!!
  • 14 Смях

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Кон, радваш се, че не те направиха на суджук и сега за да се отблагодариш, пак пишеш смехории... Колко още цирка трябва да ти спретнат герб, че да ти паднат капаците?
  • 15 Хари

    0 2 Отговор
    Всъщност, точно БСП има вътрешнопартийни проблеми и постоянно изхвърля някакви кьорфишеци, за да не разберат хората какво става. Както е казано, атаката е най-добрата защита, а що се отнася до мутренските времена, комунистите са царе в тази област, по-добри просто няма, те създадоха мутрите, те им плащаха да вършат разни неща и сега пак започнаха по стария и изпитан план, а този пла е написан в Москва !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове