Last news in Fakti

28 Юли, 2017 00:00 1 101 14

Около 30 млади професионалисти се връщат в България

  • професионалисти-
  • султанка петрова
Около 30 млади професионалисти се връщат в България - 1

Всяка година между 20-30 млади, професионално подготвени хора се връщат в България.

Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова по време на кръгла маса на тема "За ускорен репродуктивен демографски ръст", състояла се в Българска търговско-промишлена палата.

Тя посочи като добри модели провеждащите се срещи между български работодателски организации и български младежи, които учат и работят в чужбина. Петрова призова да се акцентира именно в този аспект, за да продължи тази тенденция.

Според нея, за да бъде възродена България, трябва да възвърнем българските ценности и култура и да разработим регионални демографски политики. По думите й възраждането на България трябва да бъде цел на всеки един от нас. Затова е необходимо да се върнем към устоите на българското семейство и уважението към българския учител.

Петрова призова още да се върнем и към корените, създали и възпитали професионално подготвени хора, които през последните 25 години обаче са били принудени да напуснат страната ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аз съм тук

    15 0 Отговор
    Бе това е нещо положително че въобще се връща някой , ама заминават хиляди всяка година.
  • 4 Гнида

    13 0 Отговор
    Сега младите специалисти като чуха какво искат работодателските организации ще почнат да се връщат по 2000—3000 ..... хахаха
  • 5 Бюрокрация

    9 0 Отговор
    За да почнат да се връщат младите, трябва да има как да живеят тук. А правителството с нищо не показва, че иска да се подобри положението. Като начало тази жена трябва да бъде уволнена и заедно с нея всички калинки. Поне половината чиновници са не само ненужни, а даже вредни за България. След това да се вдигнат двойно заплатира на учителите, за да се възроди образованието, но това ще отнеме поне 3-4 години - през това време е най-добре да няма МОН, за да не разваля нещата. Когато образованието потръгне и другите неща ще дръпнат. Но това няма как да стане при сегашните партийци начело на държавата.
  • 6 Диди

    3 1 Отговор
    Перспективите за младите в България не са големи.За съжаление държавата няма такива финанси за да помогне така както е на запад.
  • 7 АНОНИМЕН

    10 0 Отговор
    И ЩЕ СБЪРКАТ.....
  • 8 Султанке

    11 0 Отговор
    СулТАНКЕ
    Султанке
    бързат към новите минимални заплати ли СулТАНКЕ
  • 9 ussr

    10 1 Отговор
    Ще се върнат да работят за 500-600 лв ,тази не е добре!!!
  • 10 Позор

    6 1 Отговор
    Връщат се да! В отпускарския сезон, за да отидат на плаж (почивка) Но не и да работят. При все, че взимам 1200лв. Като специалист а в Чехия взимат по 3000€ за същата работа, която върша тук, и аз обмислям да се сбогувам с тази държава!
  • 11 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Хубаво Султанке, хубаво че се връщат! Но се връщат не лекари и учители, да не говорим за комбайнери, трактористи и "оператори на биологични единици". Ако сте наумили за последните професии да ползвате мигранти от Сирия и Афганистан, или тукашни от "Факултето" -- това е вече друг въпрос. От "интеграция" не разбирам - моля за извенение.........
  • 12 Елемент

    1 1 Отговор
    Кой лъжете сега аз не съм чул за един от тези които живеят в чужбина да се е върнал там са си оправили живота и не им пука вече за България.Ще се върне и ще работи за по малко от пари колкото ще ги взема там ако мие чинии.Едва ли.
  • 13 VMORO

    1 0 Отговор
    Султанка с какъв плам в очите демагогства и словоблудствува...
  • 14 Роман Дизел

    1 0 Отговор
    В чужбина няма суджуци,а тук липсват специалисти по суджуци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове