30 Юли, 2017 20:45 1 083 11

Стойнев: БСП първа каза, че корупцията е причина за бедността

  • бсп-
  • драгомир стойнев-
  • корупция
Стойнев: БСП първа каза, че корупцията е причина за бедността - 1
Драгомир Стойнев

„Никой никога от високото ниво в политиката не е казвал толкова директно, че корупцията е причина за бедността. БСП го каза първа, на висок глас, чрез Корнелия Нинова, пред тези 60 000 членове и симпатизанти, които бяха дошли на Бузлуджа“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред БНР.

Той обясни, че идеята Радев да назначи директора на специализираното звено за борба с корупцията, ще бъде поставена на политическо обсъждане.

„Много дълго време се захласвахме по румънския модел, който бил много ефективен, но той не беше съсредоточен върху борбата с корупцията. Искаме да поставим началото на такава борба, защото този проблем пречи на икономическото и социалното развитие на страната“, подчерта народният представител.

Той уточни, че президентът Радев не принадлежи на БСП – той е издигнат от тази партия, но принадлежи на тези над 2 млн. български граждани, които са го избрали.

„Нормално е директорът на тази служба да бъде посочен от президентството, но това не означава, че зам.-директорите няма да бъдат избирани с 2/3 квалифицирано мнозинство в парламента. Ако имаме тази подкрепа и всички политически сили се обединим, защо да не се създаде специално звено за разследване на корупцията по високите етажи на властта? Дебатът тепърва предстои“, посочи Стойнев. Той допълни, че предложението е това звено да стъпи на сегашната структура на ДАНС.

„От БСП правим всичко възможно реално да изпълняваме нашата предизборна платформа. С внесени 17 законопроекта, сме най-активната парламентарна група. Имаме 335 въпроси и питания, което в пъти надвишава колегите. Благодарение на наши питания сме предизвикали 5 разисквания в парламентарна зала. 3 временни комисии бяха създадени, благодарение на инициативи на БСП, а и подкрепени от останалите политически сили - НДК, замърсяването на водата и неизплатените заплати на работниците“, подчерта Стойнев и допълни:

„За съжаление това не ни удовлетворява, защото искаме реални резултати от тези действия“. Според него тази парламентарна сесия е преминала главно в скандали, защото не може цялата държава да се занимава с НДК и и суджуците на ГЕРБ. „Може би това показва техния таван на възможностите, което е скандално“, коментира зам.-председателят на „БСП за България“.

По повод случая с Манол Генов Стойнев подчерта, че не е нормално да се дава подвеждаща информация, когато институциите не са си свършили работата. „Да не забравяме, че когато има обвинение, това не означава, че някой вече е осъден. Този човек може да се окаже и невинен. Но когато имаме човек, притискал фирми, взимал суджуци и има фирми, оплакали се, че са модернизирали и обзавеждали офиси на ГЕРБ – това ясно показва схемата и стила на работа на тази политическа сила“, каза още той.

По неговите думи в България най-накрая трябва да се научим, че има разделение на властите, а не от парламентарната трибуна народни представители да искат техни колеги да напускат парламента.

По повод предстоящия парламентарен сезон, Драгомир Стойнев изрази надежда, че през септември това правителство най-накрая ще има управленска програма. „Не помня друго правителство да е имитирало работа. Ние ще поискаме от управляващите дебат и ще предложим нашите мерки как да вдигнем икономиката, производството и да облекчим доходите. Ще поставим на дневен ред и сигурността в страната. Надявам се да постигнем обединение, както показахме, че е възможно“, посочи той.

Според него е хубаво, че от ГЕРБ са започнали да проглеждат за определени проекти, дори и икономически. „Още по-хубаво би било да се вслушат в позициите, които изразяваме от БСП“, допълни той и припомни, че - БСП първи са заявили, че санкциите срещу Русия няма да проработят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 0 Отговор
    Тука няма оправия спасявайте се кои къде намери
  • 2 Ulavia

    12 0 Отговор
    Браво , ама нищо няма да стане според мен. Кучето и кервана.... нали знаете....
  • 3 И какво каза

    14 3 Отговор
    Партийците си мислят, че са на състезание: ние първи казахме. И какво като казахте първи? Нали вие поддържате и създавате корупция не по-малко от всички останали. Нали вие назначихте Пеевски в ДАНС за началник? Нали вие бяхте на власт няколко пъти през последните 20 години. Защо нямаше борба с корупцията по това време, когато имахте властта? Не ставате за нищо. Като междувпрочем и ГЕРБ, но това не ви прави по-добри.
  • 4 Трезвомислещ

    8 5 Отговор
    Корупцията е една от многото причини, но най- главната причина за бедността в България е предложения и приет през 2007г. от БСП плосък данък върху доходите и печалбата. Какво е положението след десет години най- бедната страна в ЕС. а след две три години и в Европа!
  • 5 Наивника

    11 5 Отговор
    Крадеца вика - "Дръжте крадеца".
  • 6 язък за родината ми

    12 0 Отговор
    Куче влачи вече 27 години.Тия в парламента не осъзнават май че народа отдавна ги знае че са шайка разбойници и боклуци.Продажни к...лета сте.Как я затрихте тая хубава България простаци тъпи.Вие сте наркомани и друго заключение нямам
  • 7 Чавдар войвода

    9 2 Отговор
    Тези комуняги. Очевидно разчитат, че народа на България е като електората им-сенилни оплюваци и м...ли, които не помнят, не знаят и не разбират нищо. Заради 50 години 'комунизъм' сме
    200 години назад, другари комунисти-БСП-ари.
  • 8 Марионетка на думи

    3 0 Отговор
    Тоа и Владко са лика-прилика. И още от около 240 като тях - Умни момчета и момичета и от лево и от десно и между ...... Скандали и евтини интриги между тях ??!!НИМА!!??? НЕе, нееее, не е възможно ??!!

    А техните кукловоди направо са заслужиха за вечно страхопочитание с всичкият "просперитет", който създадоха в България и на нас, с който още не можем да свикнем!

    Ми да! Щом тия постоянно ни отвличат вниманието с кво ли не, а иначе сме затънали до уши в ла.на, ама мислим за техните подмамки...
  • 9 Будалата

    3 0 Отговор
    Като сте стара партия защо бутате напред това момче да ортува. То има говорим дефект и който го слуша го взема на мезе дори да говори умни работи. Виж Пирински е друга бира като буразан и заспал сабужда. А че едните крадливи , но не по малко от другите де.
  • 10 Допълвам

    5 1 Отговор
    В ръководството на бсп-то има най - много милионери. Останалите партии са негови разклонения. В БГ нама нито един ботаташ без КОМУНИСТИЧЕСКИ КОРЕН!
  • 11 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Те измислиха корупцията естествено,че те ще я забележат.
    Докато не се премахнат законите контролиращи всеки
    един аспект от живота ни и даващи повод на властта да
    назначава все повече и повече чиновници.Няма оправия
    докато на 7млн. народ има 300 хиляди чиновника.В това
    число не влизат армия,полиция,лекари,учители и др.
    полезни,но непроизвеждащи продукт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове