1 Август, 2017 14:15 5 894 16

Варненски поет: Висящият ресторант е безумие

  • варна-
  • ресторант-
  • поет
Варненски поет: Висящият ресторант е безумие - 1
Снимка: Нова ТВ

Атракцията висящ от кран ресторант на пристанището във Варна, който функционира от няколко дни, предизвика както положителни така и отрицателни мнения в мрежата

Варненският поет Валери Станков написа във Фейсбук профила си коментар:

"Увисналата на пристанищния кран във Варна кръчма е истинско безумие. Още от детските си години, понеже мама работеше на сточна гара Варна, където кранове товареха вагоните, знам, че е абсолютно забранено да се вдигат хора с кран и човек да стои под стрелата на крана.

Забраната е изписана на специални табели, окачени на крановете. Дори офисните, хотелските, блоковите и всички останали асансьори имат минимум по 4-5 осигурителни въжета и релси, в които да се вкопчат клиновете, ако основната макара се счупи, или ако двигателите превключат на по-висока предавка.

Ако утре този висящ на кран „ресторант“, който няма дори и кенеф, а да не говорим за елементарни хигиенни условия, се срути – да речем, при не дай си, Боже, скъсване на стоманено въже, или внезапен шквал, а кранове по света и у нас са падали и ще продължават да падат, виновни в устите на журналистите ще бъдат не ТИМ, не кметът на Варна, а ние – тъпаците, които им ръкопляскаме и цъкаме с език на всяка бизнесменска простотия.“

От фирмата инициатор на атракцията уверяват, че са спазени всички правила за безопасност, а и има голям интерес от страна на клиенти. Посетителите могат да избират между две менюта, като цените са между 100 и 200 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паднала маса

    10 0 Отговор
    За 200 лв толкоз :)
  • 2 Иван Господинов

    42 3 Отговор
    Е да но пък е идеално за преброяване на всички глупави сноби и техните кифли. Таксуваш ги на позорни за всяка интелигента форма на живот цени а те си тръгват доволни и специални. Най-важното е че ще имат снимки за фейсбук с които да документират плачевният си интелектуален статус.
  • 3 юрист

    16 4 Отговор
    За двеста лева за меню в приличен ресторант във Варна- напр. / извън “Капитан Кук“ /може да се нахранят и да преядат поне 6-7 възрастни и 2 деца.- напр. в “Стария чинар“. Моето семейство не би дало 200 лева за глупостта, описана в статията, въпреки, че можем да си го позволим. Да построят напр. телевизионна кула- като в Берлин, да направят въртящ се ресторант в горната й част, заедно с тоалетни и всички условия и чак тогава да прибират парите на хората.
  • 4 Хммм

    19 2 Отговор
    Щом имат 200 лв за едно хапване, имат и за погребение, какво ги мислите, всеки от нещо ще умре...
  • 5 onq s konq

    5 10 Отговор
    Тоя човек като всеки друг в едно дем. общество има право да си каже мнението,но защо трябва да се споменава и професията му ПОЕТ?Нима това мнение би било по значимо и с обществена тежест от това на един ПРОФЕСИОНАЛЕН УБИЕЦ примерно?Ами същият тоя "Поет"/че не му прочетох името щото ми е "никой"/ какво би казал са Стъкления мост в Китай,които е също на стоманени въжета и където се стичат хора от целия свят заради атракцията че е над бездънна пропаст?А майка му специално като и бил малък да му е казвала да не се надвесва през прозорци,щото може да падне ?Между другото мнението ми за високите цени в определени заведения винаги е било положително,защото те са филтър за цигани и невъзпитано и с ниска хигиена простолюдие.
  • 6 ВАЗОВ

    7 6 Отговор
    Абе, пичове, откога да се преписват статуси във фейса минава за журналистика? Айде по-сериозно. Някакъв решил че не му се ходи на ресторант и веднага станало новина, голям праз.
  • 7 Пазарен Либерализатор

    23 1 Отговор
    За 200 лв. завъртам две ягнища на чеверме, в тази сума включвам и бялото вино и бирата (дървата на село са безплатни).

    Историята разказва за времето, когато построили Айфеловата кула, Ги дьо Мопасан, който твърдял, че я ненавижда, всеки ден обядвал в ресторанта й. Когато го попитали защо, отговорил, че това е единственото място в Париж, откъдето не може да я вижда.

    Коментиран от #10

  • 8 Vulpes

    7 3 Отговор
    За тези пари.....и тоалетна няма! Не,благодаря...
  • 9 мъжкар

    4 10 Отговор
    Господин ПОЕТ!!Ти хем си прав хем не си прав.Казваш че нямало право по наредба да се вдигат хора с кран.Аз пък мога да ти посоча стотици примери за хора които работят в метална кошница закачена за кран така се извършва повечето монтажни дейности които са на височина.По твоята логика излиза че и на лифт не трябва да се качва човек.Сдве думи искам да ти кажа че като не ти харесва стой си у вас и си пиши книгите той който иска да се качи ще се качи.Така че недей да се кахъриш толкова!
  • 10 Егнето

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    Ма как да не завъртиш две ягнета.Хахааа...Скоро май не си купувал.

    Коментиран от #12

  • 11 Лол

    10 2 Отговор
    Любимата ми рубрика! "Безработен човек написа глупост във facebook, преписахме я"
  • 12 Пазарен Либерализатор

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Егнето":

    Аз не купувам от Метро замръзнала мърша. На село всичко има, цените са много различни ;)
  • 13

    2 3 Отговор
    НАПРАВИХТЕ МУ РЕКЛАМА ПАК
  • 14 Милен

    4 0 Отговор
    Абе хора идеята не е нова, присвоили са си я. Помня по дискавъри нещо се въртеше такава платформа. Липса на креативност от десетилетия мъчи някои нашенци. Поне са малко иначе резилът щеше да е пълен. Медиите мнооого помагат. За друго не стават, но за това...
  • 15 WCeco

    6 0 Отговор
    И аз имам идея. Да виснем един кенеф на кран . Ще струва 100 до 200 лв съобразно нуждата. Интерес най-вече очаквам от хора със запек?
  • 16 Morgoth

    1 0 Отговор
    Шкваловете не са толкова внезапни, че да не може крана да спусне товара. А кенефа си е отдолу - като на самолет, вадиш и на когото се падне късмета :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове