Last news in Fakti

3 Август, 2017 09:23 7 134 16

Борисов: Жалбоподателят за ТОЛ системата мете пред ”Пирогов”

  • тол-
  • тол система-
  • движение-
  • пътища-
  • тир

По най-елементарните сметки, от това, че нямаме ТОЛ система, милион и половина на ден! 25 хиляди ТИР-а са минали за три дни

Борисов: Жалбоподателят за ТОЛ системата мете пред ”Пирогов” - 1

Жалбоподателят за ТОЛ системата мете пред ”Пирогов”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

"Особено важно, към регионалното министерство – „Хемус“ – ускорено, максимално бързо; ТОЛ-системата – ускорено, максимално бързо. Административните тежести – към Министерството на икономиката и Агенцията за електронно управление. И всеки един от вас по темите: реформите и продължаването на това, което се прави в правосъдието и сме поели като ангажимент; образованието е изключителен приоритет на коалицията – не само с финансирането в повече, но и самите програми", нарежда Борисов.

"Виждате, огромни инвестиции идват в България, завод след завод се строи – квалифицираната работна ръка, експертното ниво, максимум трябва да можем да отговорим на интереса, който има към България", аргументира се той.

Да не се забравя и социалната сфера. "Но не само повишаване на пенсиите, а и всички тези приоритети, за които говорихме в предизборната кампания, особено за инвалидните пенсии. Особено за фалшиви ТЕЛК-ове", изтъква министър-председателят и се прехвърля към здравеопазването:

"Огромни пари се наливат в здравеопазването, а хората все още очакват не само качествена, но и бързата помощ, спешната помощ."

"Изградихме стотици километри нови жп линии, рехабилитирани с нови контактни мрежи, които позволяват до 180-200 километра в час да се движат влаковете. Искам да видя по София – Бургас, София – Варна нови влакове. 100% екологично чисто и много по-сигурно."

"Извадихме статистиката от камерите на АПИ – между 45 и 50 хиляди автомобила се движат по „Тракия“ на денонощие. От това с години наред ужасяващо обжалване на решенията по ТОЛ системата, нямащо нищо общо с правосъдието и с нормалната бизнес практика, държавата губи, Валери, милион и половина на ден!

По най-елементарните сметки, от това, че нямаме ТОЛ система, милион и половина на ден! 25 хиляди ТИР-а са минали за три дни", оплаква се премиерът и продължава:

"В момента, в който се произнесе КЗК, минута след това пристига жалба! Години наред! Защото, по най-елементарните, пак казвам, сметки, поне милиард и триста, милиард и петстотин директно… Това са сметките. Сиреч, ние и „Хемус“, и Ботевград – Мездра, и тунела под Шипка можем да направим без въобще да пипаме парите от бюджета. ТОЛ системата ще даде възможност да поддържаме и да градим нови пътища. Милион и половина на ден губим! Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от „Суходолска“ №3, обжалване от „Суходолска“ №3. Проверихме жалбоподателя, той мете пред „Пирогов“, нали разбирате? Това е блокаж и ако не можем да преодолеем точно този проблем, за да направим ТОЛ-системата, съм възложил на регионалното министерство – държавно предприятие по специалния Закон за обществените поръчки. И ще го направим. Просто не можем да допускаме повече такива пари да се губят."

В изказването си Борисов се връща към инвестиционния интерес:

"Вие виждате – в момента, в който заявихме твърдо, че ще се прави (ТОЛ система), се събуди интересът за инвестиции. Ще видите другия месец по Плевен, Севлиево, Габрово какви заводи и какви интереси има на инвеститори за заводи, включително за 8 хиляди работни места за Плевен. Така че, това паралелно с всичко друго регионалното министерство трябва да го направи. Вие виждате – в момента, в който заявихме твърдо, че ще се прави, се събуди интересът за инвестиции."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    48 23 Отговор
    Борисов се опитва да вмени, че ако метеш пред Пирогов нямаш гражданско право да обжалваш или изобщо права. Е така е в т.н държава само "големци" и хора с пара имат достъп до "правото". Още сто доклада от ЕК да им пратят пак няма да се променят нещата. Г-н премиер аз съм най-обикновен информатик, прост инженер по професия, мога и картофи да гледам и от овчарлък разбирам, имам ли право да обжалвам и ще съм заклеймен ли публично от вас и други ваши подръжници ако опражня това си право?
  • 2 Гост2

    41 8 Отговор
    Забележете не некадърността на държавните институции и бавното правосъдие, а професията на жалбоподателя и упражненото му право е пречка да се случи реформата. Интересен пример се дава на обществеността.
  • 3 DND

    65 10 Отговор
    Вместо да се проверят законността на мотивите за жалбите, се проверява ... жалбодателя !

    Добре дошли в България !

    Коментиран от #10

  • 4 Будалата

    30 7 Отговор
    БОКО по принцип 1,5 милиона на ден. Дефакто О и калпави магистрали и пътища. Асанчо питал баща си : Тате какво е това по принцип и дефакто ? Ами виж Асанчо майка ти и кака ти . За по 1000 лева биха дали на всеки демек бихме имали 2000 лева. Дефакто обаче имаме две оруспии. Та такава сметка не прави БОКО. Твоята сметка е да се събират повече пари за да се откраднат повече. И те така.
  • 5 гост

    27 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: - държавата губи, Валери, милион и половина на ден!
    С една дума, не можем ги крадна тези пари,действайте Валери,не може така !!!
  • 6 Jek

    24 7 Отговор
    Интелектуалният капацитет на влстващите мафиоти е такъв.
  • 7 258963

    14 7 Отговор
    ЗА ХЕМУС ДА ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ЗАЩОТО Е ПЪЛНА МИЗЕРИЯ.
    ЗА ЗДРАВЕАПАЗВАНЕТО ОБАЧЕ ПАРИТЕ ОТИВАТ В ФИРМИ ОКОЛО ЗДРАВЕАПАЗВАНЕТО И НАЙ МНОГО ЗА ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ МОНОПОЛИ.НЕ МЕДИЦИНАТА А ФАРМАЦИЯТА ГИ ИЗЯДА.ЦЯЛ ФУТБОЛЕН ОТБОР СЕ ХРАНИ ОТ АНТИБИОТИЦИ.
    ПОСТОЯННО СЕ ГОВОРИ САМО ЗА УЧИТЕЛСКИ ЗАПЛАТИ АМА ТЕЗИ ХОРА РАБОТЯТ САМО ПОЛОВИН ГОДИНА А ДРУГАТА ПОЛОВИНА САМО 5 ЧАСА ПО 30 МИНУТИ.
  • 8 чукундур

    32 8 Отговор
    Господин премиер , ние ви прощаваме , всеки може може да се на.ере , но някак си вие се омазахте ! Зора е за пътища и трасета , на запада сме му необходими само като територия по която да им върви гладко импорт-експорта ! Три мандата и повече от 10г. сте убили , затрили и изгонили на гурбет повече Българи от една "държавна сигурност " по бай Тошово време ?! Селски бандит и мръсно ченге си , каквото и както да го кажеш , ръцете и очите те издават що за престъпник и лъжец си ! "Ония си знае работата "
  • 9 Гого

    15 3 Отговор
    Че то имаме ли пътища? Повечето е дупки и кърпежи опитва се да ни убедят че имаме пътища ако кажем че нямаме веднаги изкарват че имаме проблем със зрението. Нашите магистрали във Европа се водят втори клас пътища а тука са сложили гръмкото име магистрала две ленти и една аварийна която повече мяза на велосипедна лента.
  • 10 JEEP

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "DND":

    Много ясно. Мила родна действителност. На края ще го изкарат я неграмотен, я луд и готово
  • 11 независим

    12 0 Отговор
    Бате Бойко, държавата се тресе от корупцията на всички нива! Всеки държавен служител с малко власт гледа да те клати отзад. БАБХ, Митници, НАП, Полицаи, всички с заплати по около 1000 лв, а всеки с телефон за 1500 лв. кьорави ли сте. иди на паркинг пред която и да е Митница и виж какво карат бедните митничари. и прочие.................! Нормалните хора са отчаяни, и обезверени.
  • 12 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 3 Отговор
    Да гърми аеца и да се сложи край на тоз рекетьорски премиер псевдо държава и побъркан ред
  • 13 Бойков дебил

    5 3 Отговор
    Държавите с който сравняват първо направиха магистрали и след направата се въведе толкова такса. А ние дебилите където прехвърля е Стара планина по кози пътеки и толкова такси да плащаме е те това вече е наглост. ЗАСРАМЕТЕ СЕ господа управници.
  • 14 SAAB

    4 4 Отговор
    Да.......а премиер ни е прост - огнеборец !
  • 15 Zaio

    5 0 Отговор
    София - Пловдив кола, ТОЛ Такса = 12лв
    ТИР = 24лв
    София - Бургас кола, ТОЛ такса = 40лв

    Пак ще ограбят народа, 1,5м /ден > 550м година > 50м за магистрали и 500м в нечий джоб... то за това искат колкова много тия тол такси... аз съм по съгласен ТУРЦИТЕ да си купуват винетки като се пребират лятото да видим там колко пари ще се съберат...

    И нека винетките са САМО за магистралите по 150лв / година така е най-логично и справедливо според мен.
  • 16 Гого

    0 0 Отговор
    Значи според селянина от Банкя малкият човек във България няма права има само задължение да внася пари картелите топлофикация Нек и Вик и няма право да се оплаква. Такива изказвания има само в Африка и страните с диктатурен режим очаквам и нашият мафиот от Банкя да си спретне един псевдо преврат като Ердоган!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове