Last news in Fakti

9 Август, 2017 21:43 6 826 36

Ресторант в Созопол взима 20 лв. такса ”празен стол”

  • ресторант-
  • созопол-
  • такса-
  • стол
Ресторант в Созопол взима 20 лв. такса ”празен стол” - 1

Ресторант в Созопол таксува клиентите си с по 20 лева за стол, който е останал незает на резервирана маса.

За скандалния случай, който предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи, сигнализира софиянката Василена Влахова в профила си във Фейсбук.

Момичето, което е студентка в Софийския университет, публикува и снимка на касовия бон от известен ресторант до пристанището в Созопол, на която ясно се вижда, че към сметката за консумираната храна и питиета са добавени и 80 лева такса за четири незаети места. До наказателната мярка се стигнало, след като компанията на Влахова резервирала маса в заведението, но впоследствие четирима души не отишли.

„Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата, макар че преди това уведомихме хостесата, че не очакваме други хора. Тя впоследствие отрече, че сме й казали. Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни други", за която не бяхме предупредени, нито беше описана в менюто. Той дойде, започна да ни обижда и в крайна сметка ни изгони от заведението”, разказва студентката.

Управителят на ресторанта обясни пред offnews, че причината да се таксуват тези четири места по 20 лева е фактът, че след резервацията на маса в натоварена вечер, клиентите са били по-малко от предварително заявените.

„Да таксуваме незает стол ни се случва за първи път, нямаме такава практика. В конкретния случай клиентите се държаха изключително зле, не ни бяха предупредили, че ще са с 4 души по-малко. В крайна сметка, те не са заплатили тази такса“, твърди Матеев.

След като случаят със странната такса доби популярност в социалните мрежи, фейсбук страницата на созополския ресторант бе атакувана от редица гневни, но и подигравателни коментари. Самата потребителка пък премахна статуса си, но стана ясно, че от компанията й са подали жалби в НАП и Комисията за защита на потребителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    21 4 Отговор
    В бг е страхотно заповядайте отново в ресторанта хахахахахахахах но ако доидете като приключваме ще трябва да заплатите всички столове х 20 пари хахахах и масите х 50 хахахах даже ще извадим и още столове че да си оправим живота поздрави екипът на ресторанта хахах
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 5 Отговор
    Викат бг ще се оправи хахахахахах не емигрирайте хахаха
  • 3 Пламен

    35 2 Отговор
    Машала, ето това е България.. С 500-600лв заплати, гърч до припадък.. И сметки все едно си в бевърли хилс..
  • 4 Не ходя в БГ на море

    35 1 Отговор
    Името и адреса на заведението и много бързо ще остане празно.Аман от манталитета " ден година храни " . Чиста селяндурщина и простотия...... Парите не падат от небето, да намерят начин да ги спечелят , а не да скубят.
  • 5 Лост

    22 4 Отговор
    Ахахахаха! Къв тоз ресторант, кви са тез цени! Дзадзики! Кво име кво чудо, най- обикновена "Снежанка".Преди седмица бях на Корфу, с 40 евро на ресторант двама се ояждахме като прасета!
  • 6 Константин-Ром

    13 1 Отговор
    Толкова ли са закъсали тези ресторантьори,та се чудят как да взимат на клиентите парите.
  • 7 Патриот

    24 2 Отговор
    "Тази година ще ходя в Гърция на море, че за Созопол нямам пари" - тази максима е напълно актуална. Обзалагам се дори, че заплатите на персонала като изключим готвача една ли превишават 500-600лв.
    Няма оправия в това мутренско черноморие.
    Интересно как не са си платили като в касовета бележка го пише.
  • 8 Лост

    44 1 Отговор
    Що не си взехте столовете, нали сте ги платили!
  • 9 Пазарен Либерализатор

    21 3 Отговор
    По гръцките кръчмета няма такива цигании. И цените са същите, а яденето много по-добро.
  • 10 jambazina

    21 1 Отговор
    Ей големи алчници бе, те хората пак хубава сметка са направили, 200 лева малко им се вижда оборот за една маса, па и такса стол слагат.
  • 11 ХАСАН

    5 25 Отговор
    Само Турция в олнклюзив
  • 12 Гост

    23 1 Отговор
    MILOS fish&grill, ул. „Рибарска“ 6, 8130 Созопол
    Ето го адреса на хубавците. Само го въведете в
    Гоогле карти.

    Коментиран от #36

  • 13 Смях

    14 0 Отговор
    Кон, ти като ядеш, нали си прав? Те знаят ли, че нямаш нужда от стол?
  • 14 АНОНИМЕН

    26 2 Отговор
    ТИЯ ПА НАПРАВО СА ЗА ТРЕПАНЕ......
    ДО КРАЯ НА СЕЗОНА НИКОЙ ДА НЕ ИМ СТЪПИ В ЗАВЕДЕНИЕТО !!!!
  • 15 Страх лозе пази

    18 3 Отговор
    Хасане,в Турция никога няма да отида,защото не искам да ме върнат в затворен ковчег,транжиран от вашите бивши приятели и настоящи ортаци.....
  • 16 дрътия данъджия

    12 0 Отговор
    Дано от компетентната териториална дирекция ПЪРВО разчетът професионално документа, като неправилно издаден- по повод на плащането, а ПОСЛЕ да се праат на добрички и услужливи пред.......!
  • 17 Не ходя в БГ на море

    22 1 Отговор
    Турция!? Не съм почивала там, но на Женевското езеро и на плажа в Брайтън е по- евтино от обяд в Созопол :) Някой трябва да спре тези " бизнесмени" и техните подигравки с клиентите им
  • 18 Няма значение

    24 1 Отговор
    НАП да се вземе в ръце, ако само това са им дали на клиентите като "касов бон" защото това НЕ Е КАСОВ БОН, а някаква хвърчаща бележка, което означава че крият приходи.
  • 19 Zoro

    24 3 Отговор
    На първо четене тук тарама е 4.40 евро в гърция е 3-3.50 евро. Узо тук е 9 евро за 200 гр. А в гърция е 6-7 евро. Лаврака е 9-10 евро в гърция тук е над 11 евро. Честито на печелившите и по цени ги бием вече гърците.
  • 20 Све

    13 4 Отговор
    Прост народ… слаба държава
  • 21 Булгаристан

    17 5 Отговор
    Българска работа,проста работа .Само ГЪРЦИЯ И ТОВА еее
  • 22 Vulpes

    19 1 Отговор
    Бате....кви са тези цени??? Какво е това чудо....В Букурещ платих 157лв за 4ри салати (разбирай те по 500гр.,а не тарама и снежанка по 200)3 вратни пържоли с гарнитура и едни ребра (800гр.)С гарнитура,3 ракии,2 води и 1бут. Вино..... БЕЗ КОМЕНТАР
  • 23 иван

    10 0 Отговор
    Тук лъсва цялата схема:

    facebook.com/Miloz-Fish-Grill-и-Тони-Матеев-са-измамници-713536162189280/
  • 24 Било

    11 5 Отговор
    От 15г не ходя на БГ море.Чадър с четири шезлонга колкото стая в 4**** звезден хотел при комшиите.Нашите са чисто луди
  • 25 Uflaf

    10 2 Отговор
    Ако прескочиш в Сърбия за вечеря на механа -100 евр. и ще имаш в торбичка плескавици за другия ден след яко изтрезняване. Каквой туй -100-200 гр. пиене и 200 гр. салата ? Наливна "пикоч" -5 лв. Поне в стъкло да беше .

    Коментиран от #35

  • 26 Гостенин

    4 2 Отговор
    Министърът на черноморието ще оправи работата.
  • 27 Аном

    10 2 Отговор
    Продължавайте да посещавате и пълните гушите на бургаските селяни. Щом сами ходите там няма да ревете.
  • 28 Местен

    13 2 Отговор
    Това са всякакви гадове , които завзеха града ни и държат всичко. на плажа на каваци, която кара някакъв високопроходим Mercedess в цвят син мат доиде и поиска 50 лв за чадър с два шезлонга, някакъв вход искад да им плащам за дискотека, другия пък пловдивчанин завзе пристанището и си построи огромен хотел на 20м от морето и понеже му пречат рибарските кораби сега иска да ги махне....ей такава ни е държавата, защото управляващите са гнили круши и просто някой ден ще бъдат отсечени. Много неща мога да ви кажа за хубавия ни град Созопол...но му е.аха м..та. Да идва зимата и да се махат всичките тези измекяри.
  • 29 ОтличникаОтПсиходиспансера

    4 4 Отговор
    Кухи инатливи селски кратуни созополски ненапечелили се !
  • 30 onq s konq

    4 1 Отговор
    Спорет мене са прави да искат пари за празни столове!Даже на плажа ако има незаети чадъри около тебе трябва да ги плащаш!Не може бес пари на море да се ходи!Кои иска бес пари - на язовир!Лично на мене ми харесва идеята и трябва да се наложи навсекъде !

    Коментиран от #31

  • 31 оня с магарето

    13 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Ти нали се храниш прав и на плаж не ходиш - какво ти пука!!!
  • 32 Местен

    3 1 Отговор
    Хахаха, този, който ми е сложил "-" минус , и който ще слага минуси, пожелавам да му взимат на него double!!!!!!!!!!!!
  • 33 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    БеС пари на море не може ! Даже още на табелата "СОЗОПОЛ" да спират всички пристигащи,да ги изстръскат, да им се вземат парите, и тогава достъп . То там е завой, но да ги отбиват в къмпинг "Златна рибка", за да им вземат златото!! А може и на площадчето пред ваканционно селище "Санта Марина" ! Тя, "сантата" ще си затваря очите, какво се случва на входа на чаровното градче - сигурен съм !!!
  • 34 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    9 1 Отговор
    Колкото и тъжно да ми е, заради такива тарикати няма да стъпя по БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ. Тукашните "бизнесменчета" работят на принципа ден година храни и не ги интересува дали клиента остава доволен от предоставеното качество. Който се е прелъгал да им отседне в хотела или седне в заведението, сам си е виновен, защото всеизвестен факт е, че не гледат на тебе като на клент, а като на торба с пари, която трябва да ошушкат. Да не говорим, че заради тяхната алчност, вече в чужбина е по-евтино и в същото време предлаганото е с по-голямо качество. Ама нищо де, то все повече хора започват да мислят като мен и да ходят на почивка извън страната, така че "бизнесменчетата" ще се усетят рано или късно и ще подвият опашките, след като им намалее клиентелата. Те не лъжат клиентите, те лъжат себе си.
  • 35 Пазарен Либерализатор

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Uflaf":

    В Сърбия сам човек НЕ може да изяде и изпие 100€ в кръчма!
  • 36 БГ пироман

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    На тоя адрес ли да взривяваме колега, да не стане някоя грешка........Като се има предвид че Созопол си е старо гръцко селище и повечето местни всъщност имат гръцки произход направо може да се чувствате все едно сте в Гърция.
    П.П. В стария Несебър преди 10 години пих кана айрян 2 литра за 16.50лв, и когато обърнах внимание на сервитьора(сметката беше на обикновено листче, а не касов бон)човека ме погледна учудено и потвърди с такова "Разбира се" сякаш тая цена беше най-нормалното нещо на света. Щях да го заблъскам ама се сетих че като се развика набързо ще се появят поне няколко селяндури да му помагат и ще отнеса тупаника, пък бях с готина мацка и доста кинти в джоба, та с малко кисела физиономия платих сметката, която беше около 50лв. Но във всички тия "стари" крайбрежни градчета дерат кожи лятото, и ако не си с по-голяма компания и то стабилни мъжаги най-добре да не се влиза в пререкания и спорове с тях щото може да са си конкуренция там, обаче си помагат ако стане проблем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове