15 Август, 2017 07:45 4 579 19

21 неща, които трябваше да направи Валери Симеонов преди Слънчев бряг

  • слънчев бряг-
  • акция-
  • музика-
  • шум-
  • дискотеки-
  • валери симеонов
21 неща, които трябваше да направи Валери Симеонов преди Слънчев бряг - 1

21 неща, които трябваше да направи Валери Симеонов преди показните акции в дискотеки на Слънчев бряг. Тези съвети даде в профила си във Фейсбук Любомир Аламанов.

Според него политикът по този начин можеше да избегне показването на „заучената безпомощност“ в държавните институции с предвождане на "щурмови отряди":

1. Да научи какво е демокрацията и как работят демократичните институции.

2. Да направи проверка защо местните клонове на съответните държавни институции до сега не са действали.

3. Да смени шефовете на местните клонове на държавните институции, ако досега не са действали, защото не са виждали проблем.

4. Да даде шефовете на местните клонове на държавните институции на съд, ако са виждали проблем и не са реагирали, защото са били мотивирани финансово да не го правят.

5. Да уволни шефовете на държавните институции в София, ако са упражнявали чадър над местните клонове и не са им давали да реагират, въпреки, че са виждали проблем.

6. Да сложи хора начело на държавните и местни институции и да им даде спокойствие, като не допуска политическо вмешателство, за да си вършат работата. И те да ходят и да проверяват нарушенията непрекъснато.

7. Да разпорежда затваряния и изземвания в извънработно време, ако все пак се налага да се правят. Няма смисъл всички туристи да ни виждат резила. Колкото и да е изкусително от гледна точка на личното его.

8. Да създаде условия всички държавни и местни институции да си вършат работата така добре, че даже и да се смени политическото ръководство, да не се забележи разликата.

9. Да създаде достатъчно сигурна система от secret shoppers, за да се гарантира, че няма да има административен произвол над компаниите.

10. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на стратегия за развитие на туризма.

11. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на стратегия за борба с противообществените прояви във всеки един случай – заведения по морето, денонощни сватби по улиците, общински ремонти техники през нощта, и т.н.

12. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на методология за проверка на всички случаи на „проблемни“ сделки, имоти, строежи, решения на местни институции и т.н.

13. Да помогне и участва в разработване на стратегия какво да се прави със Слънчев бряг. Това град ли е, фирма ли е, курорт ли е и какво означава това?

14. Да помогне и участва в разработването на кризисен план за превенция и реакция какво прави българската държава, ако 200 000 руснаци, собственици на имоти по Черноморието, се обединят и гласуват за отцепване на една община от територията на България.

15. Да вземе мерки и да организира оправянето на КПП-тата. Състоянието, в което се намират в момента, е срамно. А това са вратите на България към света.

16. Да участва в анализирането на необходимостта от намаляване на административната тежест и в разработването на мерки за намаляването й. Строителите преди месец оповестиха, че за малка барака в планината се искат 155 разрешителни, колкото и за осем огромни мола в центъра на столицата.

17. Да подпомогне процеса по въвеждане на мълчаливото съгласие от страна на държавната и общинската администрация.

18. Да вземе отношение по темата с турските радиостанции, които продължават да се чуват даже в Обзор. И да провери защо КРС продължава да не взима отношение.

19. Да направи анализ защо чуждестранните инвестиции са се сринали тази година. И да предложи мерки как да се обърне негативната тенденция.

20. Да мисли глобално и стратегически накъде политиците водят държавата и народа. Ако го е измислил, да си каже.

21. Да си вземе професионален комуникационен съветник. И да му слуша съветите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    39 5 Отговор
    И докато това се случи да им мине мандата и свърталищата на дрогирани олигофрени да продължът да работят с пълна пара.
  • 2 Втори гост

    14 14 Отговор
    Много е лесно да даваш акъл. Ама много.

    Коментиран от #5

  • 3 qqqqq

    28 1 Отговор
    Трябваше и да направят проверка на всички присъстващи в дискотеките за наркотици. Полсле да дадат обяснение от къде са ги взели. Тези дискотеки са просто големи сборища на наркомани.
  • 4 onq s konq

    14 0 Отговор
    Въпросът е ЗАЩО В.СИДЕРОВ ВДИГНА БЯЛОТО ЗНАМЕ!А можеше да се присъедини към акцията и цялото "Атака" да подкара кръчмите от другия край на комплекса.Поради недалновидност на тур-операторите обаче подобни акции не се вписват в туристическите оферти като оригинална и неповторима атракция и чуждестранните гости просто проспаха шоуто.
  • 5 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Втори гост":

    То акъл за мен си нямам та на друг ша давам.Просто мисля че правилно се постъпва в момента,след като няма кой друг да го свърши.Около тия лудници се опитват да живеят и нормални хора.
  • 6 Три мандата

    15 1 Отговор
    Искате да изпусне мекото и да се хвърли на дивото. Я, го вижте Борисов. Нима той не можеше да се хвърли на тези престъпници по морето? За една нощ може да оправи и Слънчев бряг и Златните и до Дюни да отиде. Ама защо? Така мандати не се печелят. Е, ако беше целта да се направи България нормална държава лесно, но въпросът е да не се прави. Както го е казал (навярно Конфуции, той все такива ги дрънка): преходът е важен, а не крайната цел.
  • 7 Говньо

    6 4 Отговор
    Тоя нали щеше да вдига пенсиите на 300 лв? Прецака пенционерите май, евтини и голи лъжи ......
  • 8 mediator37

    10 7 Отговор
    Този, който е писал съветите, или не е наясно, че тези правомощия са за длъжността "цар", каквато Валери Симеонов не заема, или е наясно, но ги е адресирал към него, защото само Валери Симеонов в момента прави нещо и действа. Другите си пекат задниците.
    А 14-та точка чупи тъпомера.
  • 9 Знаещ

    8 5 Отговор
    ''Туристопотокът към курортния комплекс Слънчев бряг и този сезон го постави на челно място, като една от най-предпочитаните дестинации на Балканския полуостров за морски туризъм'' - явно тук с всичка сила важи поговорката, че за всеки влак си има пътници. Всички ревем колко е шумно и гадно там, но курорта се пръска по шевовете и приходите за този сезон се очаква да бъдат над 1.5 млрд лева. А това си е много сериозна сума реализирана само от един курорт. Според мен трябва да си го оставят както е сега. Разбира се да има полицейски контрол, но дискотеките нека си работят до сутринта както е във всички по-големи парти курорти в Европа. В Майорка и Ибиса има десетки открити дискотеки, които думкат по цяла нощ и на никой не му хрумва да ги затваря. Просто хората, които търсят семейна и по-спокойна почивка отиват в стотиците други тихи и спокойни курорти. В България е същото. Аз не съм стъпвал в слънчев бряг от 5 години и то не защото толкова ми пречи музиката, а защото се напълни с неприятни татуирани не мой тип хора. За музиката мога да кажа, че доста пресилват нещата. Да 30-40 процента от хотелите са близко до клубове и барове, но има стотици хотели, които са в тихи райони. В Маджестик или Хелена например, а и в целия този район е много тихо. Та с две думи, на който не му харесва да го заобикаля както правя аз, но курорта нека си остане печатница за пари каквато е и Ибиса за Испания. Всеки в бизнеса знае, че нещо което работи и носи доходи не се разваля.
  • 10 турист

    5 1 Отговор
    http://www.turpravda.com/bg/primorsko/Kiten_Beach_Hotel-h47831-r237627.html#_
    Това са снимки и доказателства за един кенеф, наречен помпозно КИТЕН БИЙЧ, накипрен с 3 звезди.
  • 11 Русенец

    9 3 Отговор
    22-рото нещо Е:
    Спешно да си подаде оставката и да падне това омразно, нагаждаческо правителство от предатели и файдасъзи.
  • 12 Въпрос

    11 2 Отговор
    А има ли кризисен щаб, който да реагира, ако Ердоган реши да си направи един кримски сценарии и българските турци решат да отделят ПОЛОВИН България? Или само руснаците в България, който са инвестирали някакви пари в икономиката ни са най големия трън в очите ни? Жалко, че черноморието ни не го изкупиха араби, нали или африканци, а гадните славяни от Русия! Не насаждайте омраза към руснаците, ще съжалявате някой ден за това! Няма да ви минат гадните номерца, в България винаги ще обичат руския народ и жалките ви опити това да се промени няма да успеят!
  • 13 Въпрос

    9 2 Отговор
    А има ли кризисен щаб, който да реагира, ако Ердоган реши да си направи един кримски сценарии и българските турци решат да отделят ПОЛОВИН България? Или само руснаците в България, който са инвестирали някакви пари в икономиката ни са най големия трън в очите ни? Жалко, че черноморието ни не го изкупиха араби, нали или африканци, а гадните славяни от Русия! Не насаждайте омраза към руснаците, ще съжалявате някой ден за това! Няма да ви минат гадните номерца, в България винаги ще обичат руския народ и жалките ви опити това да се промени няма да успеят!
  • 14 Темида

    5 0 Отговор
    Бреййййй и от Аламов разбираме, че съда не е проблем. Не го е намекнал дори, че има проблем там. .аси здравата съдебна система дето имаме.
  • 15 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 1 Отговор
    Държава се управлява точно като Валри направи в говноморието отиваш сега на момента на място лично ти и оправяш нередностите другото е яла ма ритни..така трябва и с мутрите да се процедира от вип ложите с мутресите им нсбоп да заключи с белезници и директно въжето на шията им и обесени под звуците на дивашката чалга или наро техното и труповете у морето след което е ред на общинарите дето са се сраснали с тях и униформените от месните рпу дето ги покровителстват и много от нарисуваните тарикати ще се превърнат обратно в мишките дето са си били

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Валери

    1 2 Отговор
    Вижте го този Валери Симеонов ,,срам за България ,,,пуснал брада като, някоя Ходжа
  • 18 Мда

    1 0 Отговор
    По т. 3. Във Варна смениха шефа на РИОСВ. Назначиха си ДПС шеф. Патриоти, а!?
  • 19 133

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Абсолютно. Държава се управлява като фирма, от силни лидери, на които не им пука от хорското мнение когато прилагат правилата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове