16 Август, 2017 14:35 19 056 21

Рекорд в Шумен! BMW заснето със 100 км/ч над ограничението

  • скорост-
  • нарушения-
  • забрана
Рекорд в Шумен! BMW заснето със 100 км/ч над ограничението - 1

Шофьор на БМВ с латвийска регистрация е преминал покрай стационарна камера на 7-ми километър край Шумен със 152 км/час при ограничение 60 км/час.

Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Глобата, която ще бъде наложена на водача за нарушението с близо 100 км/'ч над ограничението, засечено във вечерните часове на 21 юли, е на стойност 950 лева.

Глоба в същия размер ще трябва да плати и шофьор на лек автомобил "Opel Omega" с русенска регистрация, преминал покрай камерата със 151 км/час на 16 юли в 19.08 часа.

Общо 3459 са констатираните от полицейските служители през юли нарушения на територията на ОД на МВР - Шумен - най-много са за превишена скорост - 1079.

Миналата година от местната полиция съобщиха за още по-сериозен случай - за водач, преминал покрай стационарна камера със 192 км/час, пак при ограничение 60 км/ч. Тогава наложената глоба беше 1100 лева.

Най-фрапиращо обаче беше нарушението на софиянец, шофирал с рекордните 252 км/ч при разрешени 90 км на главен път Е79 между Мездра и Враца. Санкцията за него беше колкото 4 минимални заплати - 1300 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 konski

    45 45 Отговор
    Тъпите ушанки дето самo се крият в храстите за някой лев и тормозят народа за 12км/ч над ограничението... }:>

    Коментиран от #6

  • 2 Не е ушанка!!

    57 10 Отговор
    Конски ли си магарешки ли си не знам? Но ако имаш дете и то бъде пометено (пази Боже на никой да не се случва) мисля че друга песен ще запееш!!! Така че малко по спокойно !!!
  • 3 КАТ ентъртеймънт

    28 8 Отговор
    konq ? Ама сега, как ще му връчат акта в Латвия хахаха! Тоя полис нюз само да плашат гаргите ;)
  • 4 Говньо

    32 7 Отговор
    Трябва като в Турция, за такова нарушение вазелин! За второ вече без вазелин!
  • 5 stefan kocev

    11 2 Отговор
    nima kak dasi vzemat parite samo konstataziata sha im ostane.
  • 6 Бенц

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "konski":

    Тоз до вчера сигурно е карал коня ама вече ЛЕТИ с BMWто......
  • 7 123

    15 2 Отговор
    Е пък днимали са го,сигурно снимките отиват веднага в КАТ. Да отиват и по граничните пунктове и докато не си плати бай хуй, да върви да си дели нарма с шведа от Слънчев бряг. Или да дава ключовете и да тръгва пешачката, за талигата все ще вземат някой лев на търг. Както в Гърция и Унгария ти свалят номерата, така можем и ние.
  • 8 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 6 Отговор
    Чудо големо да е минал с 600
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коко

    6 4 Отговор
    В крайна сметка премахнаха отнемането на контролни точки и който има пари му дреме на шишарката. Ако ги имаше след 2 подобни нарушения книжката ти остава на "трупчета" за 6 месеца.
  • 11 abv

    22 2 Отговор
    С пари няма да стане. Богаташчетата не се стряскат от 1000 лева глоба. Тук трябват мерки като отнемане на свидетелството за различен период от време в зависимост от превишението. С глоби може да се плашат бедните хора, а те са 90 % от населението на страната. За другите 10 % само отнемане на свидетелството, друго решение няма. Има идиоти които даже след отнемане на свидетелството най-нахално си управляват без него. При такива случаи предлагам законови промени които предвиждат затвор.
  • 12 Христо

    17 1 Отговор
    Не се гордея, но по нашите магистрали съм праскал 290... обаче се гордея, че съм жив и здрав, няма инциденти, но си продадох колата, защото рано или късно стават гафове. По повод, че ушанките тормозели хората за да им прибират парите... като си в нарушение ще ти ги прибират, не само в България е така. Всеки трябва да разбере, че си има закони, има и глоби, а не да се правим на безсмъртни и да се дървим на хората, които следят за спазването на реда.
  • 13 globa

    3 2 Отговор
    ааа някой дали я плати

    просто питам
  • 14 Бай Тошо

    3 15 Отговор
    Щом са стигнали живо по здраво какво значение има скоростта, след като не е станала беля защо трябва да има наказания. Има хора които може да карат и с 300 км/ч и пак ще са по малко опасни от някой некадърен шофьор движещ се с 30км/ч който като нищо може да отнеме предимство или да се блъсне в аварирала кола. Не е ок че всички се слагат под общ знаменател. Трябва да е ограничението едно за можещи, и за не можещи друго
  • 15 12ВНТ

    9 4 Отговор
    ПЪРВО НА ПЪРВО ТЕЗИ ОГРАНИЧЕНИЯ 60 СА СИ ПЪЛНА БЕЗМИСЛИЦА И ЯВНА ХРАНИЛКА.ВТОРО НА ВТОРО ЗАКОНА ПО ПЪТИЩАТА Е КОМУНИСТИЧЕСКА ОРАНИЛОВКА ЗАЩОТО НОВ МЕРЦЕДЕС С СПИРАЧЕН ПЪТ 35 МЕТРА И 100 СИСТЕМИ ЗА ЗАЩИТА НА ВОДАЧ И ПЕШЕХОДЦИ И СТАР ТАРАЛЯСНИК С 45 МЕТРА СПИРАЧЕН ПЪТ ОТ 100 ГИ ИЗБАРАБАРЯВА.ТРЕТОТО Е ЧЕ ТУК ЧОВЕК НАМА КЪДЕ ДА СИ ПОКАРА НОВАТА КОЛА ЗА 200 000 ЛЕВА ЗАЩОТО НЯМА А2 А БЕЗОБРАЗНИ ИЗКОРУБЕНИ РАЗКОПАНИ ИЗТЪРБУШЕНИ ПЪТИЩА АМА ТО НЕ Е И ПЪТИЩА АМИ Е КЕНЕФИ.
  • 16 Орнела мути

    7 5 Отговор
    Къде в Света има глоба 10 пъти по висока от минималната пенсията !!!
  • 17 гост

    6 0 Отговор
    и как ще я съберат от латвиеца глобата , че падам от смях!?!
  • 18 Един

    5 1 Отговор
    на едно малоумно ограничение 60 сложено само за хранилка го хванали с превишена скорост. Айде този вярно доста е превишил, но там масово хората си карат с 90 щото никой е ненужно да ограничаваш

    А на моралистите сакам да кажа за миналата година 40% от катастрофите са от отнето предимство от превишена скорост са само 4... и то не 4 процента, а 4 катастрофи!!!
  • 19 Божо

    2 1 Отговор
    Към коментар 17 - Латвия е член на Европейския съюз, така че глобата ще го чака на място, щом се прибере.
  • 20 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    ЕЙ ТАКА СЕ ПЪЛНИ ХАЗНА
    ПО 1000 КИ
    И МЕНЕ СНОЩИ МЕ СПРЯХА И ПРОВЕРИХА ВСИЧКО
    ДАЖЕ И ПОЖАРОГАСИТЕЛ И НАКРАЯ КАТО НЕ СЕ ХВАНАХА ЗА НИЩО
    НИТО АЛКОХОЛ НИТО ДОКУМЕНТИ НИТО СКОРОСТ
    МИ ПИСАХА АКТ ЗА КОЛАН И МИ ВЗЕХА ТАЛОНА
    ТЪПИ ЧЕНГЕТА
  • 21 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    КАК НЕ СЕ СЕТИХ ЗА НАШАТА ЗАВИСТ
    И ЗА БРАКМИТЕ КОИТО СЕ КАРАТ ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА
    Е ТАКА Е ХАХАХАХАХХАХХАХХ
    НЯМА ДА ИМА ОДОБРЕНИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове