Last news in Fakti

18 Август, 2017 13:24 1 410 1

Забраната за земеделие до Калиакра засяга 2500 дка

  • калиакра-
  • земеделие
Забраната за земеделие до Калиакра засяга 2500 дка - 1

Забраната за земеделие и строителство в Крайморска Добруджа засяга близо 2500 декара обработваема земя.

Това става ясно от предоставените от екоминистерството карти и списъци. Засегнати са 2501 имота в урбанизираната територия, от които само 314 не са частни, алармират от община Каварна.

Община Каварна е публикувала официално на уеб страницата си списък с всички имоти, засегнати от временната заповед на МОСВ от 28.07 тази година за забрана на земеделието и строителството в защитените зони в Крайморска Добруджа.

От местната управа заявяват, цитирани от БНР, че засегнатите от забраните граждани и браншови организации отказват да присъстват на обсъжданията, които се провеждат тази седмица в София.

Те настояват да получат информация относно първичните теренни проучвания, които доказват безспорно наличието на понто-сарматски степи и други местообитания в частните имоти на хората.

Община Каварна е изпратила писмо до екоминистерството, в което настоява да получи детайлна информация по процеса на картиране на Натура 2000 в трите морски общини - Каварна, Балчик и Шабла.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи преди дни в Каварна, че ще бъдат подготвени нови карти на териториите в защитените зони по казуса "Калиакра". Прокуратурата поиска отмяна на забраната за земеделие в защитената зона "Калиакра".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глоби за България

    0 0 Отговор
    Предлагам, ако се стигне до глоби за България, те да бъдат платени от Борисов, Цацаров и кметовете на Балчик и Каварна.