Last news in Fakti

9 Септември, 2017 19:11 1 298 21

Нинова: Девети септември промени България

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • девети септември-
  • стралджа-
  • елхово

Лидерът на БСП поднесе цветя на паметниците на антифашистите на Братската могила

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9 септември в Стралджа и Елхово. Заедно с международния секретар на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев, представители на ръководството на БСП-Ямбол и социалисти от общините, тя поднесе цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е дата, променила България. Днес едни българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно общество може да се развива не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", заяви Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност", подчерта още лидерът на БСП.

По думите ѝ днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни, а фактите се манипулират според конюнктурния интерес. Тя посочи още, че през 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, е казал, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава, и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Нинова посочи още, че вчера същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се е върнала назад и е определила онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата - като най-черната.

"Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: „Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме“. Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", каза също Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    29 7 Отговор
    Тези не са българи , тези са безродници поклонници на нагла чужда държава !!!
  • 2 Европеец

    29 6 Отговор
    Да,избихте интелектуалците и буржоазията за да направите хората равни!Превърнахте ги в овце за удоволствие на номенклатурата изградена от некадърници!Резултатът е налице-Чалга и Кражби до зуко!
  • 3 Българка от Македония

    30 4 Отговор
    Да, направихте българите от Пиринска Македония македонисти! Впечатляващо - турците , гърците и сърбите не успяха сами да направят това унищожение, което комунистите постигнаха със собствения си народ.
  • 4 Атанасов

    29 3 Отговор
    Руски войници да загивали са за България!Вечна им памет!Но,не и съветски ???Госпожо,Нинова през 1944г е нямало руска армия имало е съветска и доколкото ми е известно нито един войник от РККА не е загинал за свободата на България освен,ако не смятяте разстреляните за мародерство и изнасилвания от тяхните си
  • 5 Георг Георгиев

    4 15 Отговор
    Да не закачат Голямата мечка!
  • 6 onq s konq

    18 2 Отговор
    Абс верно е че 9.Саптември промени БГ,но 10.Ноември пък промени вас...др.Нинова!Накупихте си Ролс-Ройси,разни Герговци вече не си знаете милионите,А ВИЕ ДР.НИНОВА...САМО НА ЕДНА ЗАПЛАТКА ЛИ ЧАКАТЕ,ИЛИ СИ ИМАТЕ "ВЪТЪК" ЗА "Х" ГОДИНИ НАПРЕД?
  • 7 Kcaniba

    13 2 Отговор
    ВИВА Пиночет
  • 8 Гост

    13 5 Отговор
    Тези са повече от нагли, но лошото е си седим на задниците и ги търпим.
  • 9 стоян георгиев

    20 4 Отговор
    само така кУрнелиике .след този пост ще управлявате някога ама не сега.тая падна до нивото на селски деец от апк то!и в българия е нямало фашизъм ,а националСОЦИАЛИЗЪМ!интересно що не го сопменавате тва?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    14 2 Отговор
    Права е другарката нинова, девети септември така ни промени че не знаем къде сме.
  • 13 стоян георгиев

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    явно те напипах точно по мазола а?няма да управлявате с тази ненормална другарка скоро.ще направите борисов от милиардер мултимилиардер,но с тази риторика за вас няма кои да гласува под 70 ,освен шизофрениците ,но те все още са недостатъчно .

    Коментиран от #18

  • 14 Р Овч

    6 2 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?

    Коментиран от #15

  • 15 Пикаещият във фонтани

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Р Овч":

    Когато аз си пиках у фонтана простия народ продължаваше да ми се доверява. И сега ми вярват. Щом ме канят по телевизиите значи им харесва този мазохизъм. Давайте доверие на такива другари като мен и другарката Нинова и да не сте посмяли да прокарвате даже инициатива за тоя скапан проектозакон за декомунизация българи!
  • 16 Ghost1

    8 1 Отговор
    Тези Р. Овч и пикаещете във фонтани защо вече никой не ги разследва за неизгодно сключени газови договори за милиарди в ущърб на народа. Какво стана май до реформи които не са желани от самите комунисти допряхме пак. То затова и не се правят
  • 17 Пазарен Либерализатор

    18 3 Отговор
    Понеже бутнаха мавзолея на препарирания комунист сега другарката Нинова обикаля лобните места на вмирисани терористи, загинали при обири на мандри.
  • 18 Бесен Язовец

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Тоя па БСП е партията с най мн.млади членове а СДС отдавна го няма както и жадуваната демокрация е мираж

    Коментиран от #20

  • 19 месара

    8 1 Отговор
    за какви антифашисти говори другарката лъжа нинова , за тия дето обираха мандри и изеха имотите на хорицата , дето срещу " разписка " конфискуваха крави и овце , дето избиваха " в името на народа " несъгласните с тях , за тях ли говори ? споменава имена на деца , опитвайки се да пробуди умиление - ами това е цинизъм бе другарко курнелия ! кой съсипа същото това построено през комунизма бе другарко - ами нали вие ликвидирахте фабрики и заводи , съсипахте стопанството на България , за да сте милионери сега , благодарение на ваще фирми вносители на всякакви боклуци които ядем и обличаме ? така че на 09.09 аз му казвам - ай с....р !!!
  • 20 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    млада е няма спор и по-млада ще става...ха,ха,ха....
  • 21 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    9-ти май 1945 год. промени света!!! Даде му отдих след голямата Касапница! Както във всяка европейска страна, и в България е имало германски войници, Богдан Филов обявява война на Англия и САЩ, плащаме с над 4000 невинни жертви при бонбардировките на нашите сегашни приятели. За срутените сгради да не говорим! Не само в България е имало съпротивителни движения против фашистките правителства и окупаторите !Естествено-поклон пред антифашистите !! След ВСВ има икономически подем в целия свят, възстановяване на щетите !Едновременно с този подем идват неминуемо и новите достижения в техника, в промишленост, в селско стопанство, в наука и изкуства ! И станаха неимоверно много в НРБ" активните борци против капитализма и фашизма" след 20 години "народна власт"Да си приписва някаква заслуга за това някой -- той е просто смешен. А, виж за разрухата на страната ни след 10.10 1989 година има хора виновни. Това са безсрамници, нагли пладнешки бандити, които продължават да крадат най-безочливо. И г-жта ги знае много добре кои са. Нека не се опитва да се кичи с 09.091944 година - за това тя и нейната сегашна партия имат най-малка заслуга !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове