11 Септември, 2017 17:33 1 233 15

Сакскобургготски и Плевнелиев в мозъчен тръст за председателството ни

  • лиляна павлова-
  • мозъчен тръст-
  • сакскобургготски-
  • плевнелиев

В нелек, турбулентен и тежък период България поема председателството на ЕС. Тази позиция изрази министърът за европредседателството Лиляна Павлова по време на конференция за 10 години членство на България в ЕС. Европа повече от всякога има нужда да бъде единна, каза тя.

Амбицията й е да се справи с разделението в общността. За България българското председателство е балканското председателство, посочи Павлова.

10 години след членството в ЕС се променихме много, увери министърът. Икономическият растеж и конкурентоспособността са важни теми за страната ни. В наши ръце ще са големите инициативи за законодателната рамка за единния енергиен съюз.

"Темата за миграцията също ще е актуална по време на председателството ни. Трябва да бъдем балансирани и неутрални, когато председателстваме, трябва да бъдем балансьор", каза Лиляна Павлова.

Това не означавало, че няма да защитаваме националните си интереси. Нелеки теми, които разделят ЕС, ще трябва да бъдат дебатирани точно по време на председателството ни. Ще покажем на Европа богатото си културно богатство, стана ясно от заявката на Павлова. Има какво да покажем, категорична бе тя.

Министърът по европредседателството очерта приоритетите ни в ръководството на общността. Ще организираме дигитална асамблея догодина, стана ясно от коментарите на Лиляна Павлова. Не може да даваме фалшиви очаквания на гражданите от Западните Балкани, посочи още тя. Ще дадем реалистичен план на страните в региона за членство в ЕС.

Длъжници сме на Черноморския регион, смята Павлова. Мозъчен тръст ще ни помага за председателството. В него влизат Симеон Сакскобургготски, Жан Давид Леви, Ханс Герт Пьотеринг, Херман ван Ромпой и Росен Плевнелиев. Този мозъчен тръст е създаден по идея на министър-председателя. Участниците в него са като посланици на председателството ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Различен

    35 3 Отговор
    По-големи цър@@@и и национални предатели от царчето и чехльо не можахте ли да намерите???
    И тези ще дават съвети????
    Жална ни майка!
  • 3 Баааатииииииии

    34 2 Отговор
    Тия намерили от кой акъл да чакат--е точно от царя и чехльото нищо свясно няма да чуят...
  • 4 Boil

    40 1 Отговор
    Преди 10 години бяхме предпоследни в ЕС - преди Румъния... Тиквата и соросоидната прислуга около него дадоха всичко от себе си, за да се утвърдим трайно на последното място... forever!
  • 5 МММ

    21 0 Отговор
    Край! Мозъчен инсулт! По идея на министър председателя!
  • 6 no name no face no number

    13 1 Отговор
    Срам и позори никой не протестира за това.Какъвто и да е вота системата си остава същата. Жалко, колко гаден мозъчен тръст все едно Сатаната го е избирал
  • 7 Хахаха

    16 0 Отговор
    България ще им е малка…
    С тези огромни мозъци !!!!!!!!
    Хахаха
  • 8 Голямата ц ца разсейва е ача

    11 0 Отговор
    Много се е захластнал Председателя по тези "голями очи" и те се се там където е и той.
  • 9 НЕразбирач

    11 1 Отговор
    Такива "тръстове" ще ти дам, че....Да хващате всички да се скривате нейде, че не мога да ви дишам!
    Ингилизова...пиши за нещо друго, остави ги тея в забвение!
  • 10 Антитурцист

    11 0 Отговор
    А какво да кажем за госпожата от снимката: Министър за европейската ни интеграция, с образование по поръчка: „Публична администрация и европейска интеграция, в това число и страни, частично разположени в Европа". Тя разбира ли, че българския народ не иска частично разположената Турция да бъде интегрирана в Евросъюза?!
  • 11 Uflaf

    6 1 Отговор
    Вдигна цените на винетките без никакво основание и направиха за нея спец.министерство. За 10 години освен дето е станала с 30 кг по-тежка друго не е направила и дано да спре да се грижи точно пък за Варна. То шефа и се погрижи за Бургас и сега там си е "Малката Одеса" . А другото е като на всякъде. Общинските съветници по малките общини масово говорят слабо български ,а по между си -хич. Я има средно ,я няма ,но е на хонорар и по принцип "съветник " на кмета би трябвало да дава полезни съвети. Какви са тези кметове дето биха поискали съвет от неуки цигани. Ние знаем за какво са им-да се оправдават с тях ,ако някой някога им поиска сметка ,но едва ли ще им се наложи. Но пък им се плаща и те така. Нивото само се променя малко нагоре колкото града е по-голям и така до главата. Сега някой ще обира с пешкира след тази госпо...нещо си там.
  • 12 Стопа

    7 0 Отговор
    Създаването на този "мозъчен тръст" е индикация, че е има нещо не откраднато! И сега "тези" ще помогнат на "другите" да го откраднат заедно !
  • 13 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Какво още има за приватизиране? Щом Мадридския пладнешки хайдутин и Росен са ни "мозъка", ясно е колко сме безмозъчни ! Като сме толкова години в ЕС, не им ли измихме чиниите ! На Лиляна какво и става, и тя на Меркел ли ще се прави ? Оная иска "солидарност" , ама с всичко , което тя каже --- тая иска да сме " единни ." Как , г-жо ? Имах едни 30 лева, купувах си де сирене, де хляб, че и масълце.....а ти побърза да ми ги вземеш, като направи винетката 100 лева !! Ако знаеш колко шофьори искат да са "единни" с тебе, свят ще ти се завие........
  • 14 Русенец

    2 2 Отговор
    Какво друго да роди главата на "кухото" Лили, освен безсмислици !
    Царя е в пъти по-достоен от Плювналиев и няма нужда Лилито да ги слага в един кюп, като по този начин търси легитимация за най-женския ни президент ! Дано Царя не се обиди и да избяга в Мадрид !
  • 15 Дойна ли си, Дойне?

    0 0 Отговор
    Иначе, защо ще си се там?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове