Last news in Fakti

11 Септември, 2017 19:28 1 887 23

Цветанов: 1500 лева средна заплата в края на мандата

  • цветан цветанов-
  • протест-
  • заплати-
  • пенсии

"Няма безгрешно правителство, но за първото полугодие на тази година растежът е 3,6%, имаме най-ниските нива на безработица и до края на 2017 г. икономически растеж ще бъде над 3,6%. Това каза пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с протестите пред Народното събрание днес.

Той припомни, че правителството е започнало да изплаща по-високи пенсии. "Не е това, което очакват нашите родители, но това са възможностите на нашата държава".

"Започнахме да увеличаваме доходите на българските учители защото знаем, че инвестицията в образованието и възможността да вкараме всички деца, които са извън образователната система, ще даде повече добавена стойност към бъдещето на страната", допълни Цветанов.

"Убеден съм, че към края на мандата средната работна заплата ще бъде 1500 лв., а минималната ще бъде 650 лв. Това са ясни параметри, които ние сме декларирали по време на предизборната си кампания, получили сме вота на доверие от българските избиратели и в момента реализираме тези политики, които са част от управленската програма.

Интересува ни всеки един, който говори каквото и да било, защото знаем, че някой път и в различното мнение може да допринесе, за да има успех в дадената политика", допълни Цветанов и даде за пример предстоящото утре обсъждане във вътрешната комисия във връзка с предстоящия законопроект за частна охранителна дейност.

"Има много различни мнения. На дебата утре ще присъстват народни представители, ще присъстват представители от охранителния бранш, от съответните асоциации, от ръководството на министерството, за да можем действително преди още да сме гледали законопроекта на първо четене да имаме ясни политически ангажименти, че ще направим всичко възможно да постигнем този консенсус, който да не създаде предпоставка за това, че държавата не мисли за охраната и за охранителната дейност в страната. Ние искаме охранителните фирми да бъдат част от това, което прави днес правителството да гарантира сигурността".

Цветанов уточни, че не искат да изземат функции на охранителните фирми:

„Имаше някои упреци, които много внимателно съм ги проследил през всичките тези дни. Дори тези, които изразяваха тези негативни мнения, съм казал днес в администрацията на вътрешната комисия да бъдат поканени утре за тази среща, защото ние трябва да чуем всички мнения, за да можем да вземем правилното решение и законодателството да бъде устойчиво”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    22 1 Отговор
    Тия ги слушаме вече 28 години.Че що да чакаме чак края на мандата?Давай сега по 1500 лева и аз ще гласувам за вас на следващите избори.Какво значение има дали парите ще ги намерите сега или след 3 години?По-добре дай на народа да е доволен и да те избира за напред.А то така малко смешно ми се струва,като в оня филм-ще вдигнем заплатите ама друг път.
  • 2 некойси

    29 1 Отговор
    Тоя потомствен милиционер трябваше да излежава втора-трета присъда, а вместо това дава интервюта по медиите.
  • 3 герберизми

    15 1 Отговор
    Изцвъкал се е за пореден път, но изцвъкано от Цвъ Цвъ не е на късмет !
  • 4 Тъпак

    17 0 Отговор
    Душичка! Само че ние сме лъгани много години и това е много хубаво за да е вярно. В края на мандата няма да има нищо, тия не са карали мандат до края, все оставят работа недовършена. Нашата, не тяхната работа.
  • 5 Варна

    26 0 Отговор
    Когато физкултурник и Пожарникар започнат да ми говорят за икономика, леко ме стяга главата ...
  • 6 Гоуст

    22 0 Отговор
    Не сте разбрали: Цецо имаше предвид, че ще си вдигнат заплатите 5 пъти х 240 депутата и средната заплата в БГ ще стане 1500 ср. Аритметично. Това е същото като зелето и месото
  • 7 Гостенин

    12 0 Отговор
    Лъже!
  • 8 Све

    9 0 Отговор
    Тъпаци
  • 9 Колю

    23 0 Отговор
    Безработицата намалява ,защото хората ги няма. Заминават. Другата цифра също е на тази база. Парите може да са едни и същи или по-малко ,но ги делиш на още по-малко народ. Благодарим за сметките ви / с малка буква / А за охранителните фирми изобщо не ви е удобно да държите хората на "Неквалифициран труд" с 1000 изисквания и минимални заплати. От там и качеството ви. Нали имате по няколко и лапкате де що има поръчки и търгове с критерий " минимална цена "

    Коментиран от #11

  • 10 Т.а.и.б.а.в.м.а.м.а.т.а

    5 0 Отговор
    Ууууууу
  • 11 Варна

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Колю":

    Това с безработицата хич не е вярно!
    - отчитат информацията само от Бюрата по труда, и без информацията от останалите агенции.
    Един ден след като слушах поредното интервю, единият от тъпаците на ГЕРБ се издаде как събират информацията.
    Като отидеш в Лом, Враза, Монтана, Видин и т.н. и ти става ясно колко са нивата на безработица.
    Безработицата не е никак малка и единствено понижение на нивата има през лятото просто защото се наема много персонал за сезона.
    -Разбира се и при ежегодна емиграция от 50 хиляди души ... - Картината е повече от ясна!
    Физкултурника е изключително нагъл и на него не трябва да му се хващаш за думите защото те винаги са лъжа!
    На ли разбираш, че тоя с неговото образование няма как да коментира нито статистически нито икономически данни!
    - Това е абсурдно!
  • 12 ГОИКО

    15 1 Отговор
    ИЗМАМНИК ЗНАЕ ЧЕ ТОВА МУ Е ПОСЛЕДНО И СЕ ЧУДИ КАК ДА ЛАПА ОЩЕ НЯКОИ И ДРУГ АПАРТАМЕНТ.
  • 13 Цецо апартамента

    10 0 Отговор
    Ние обещаваме да обещаваме. А това не е обещание, което няма да го обещаваме.
  • 14 Прокурор

    1 2 Отговор
    Колко от вас бяха днес при стадото пред народното събрание ....защо се коментира въобще ?????
  • 15 Ами

    7 0 Отговор
    Цецо Лъжецо
  • 16 Г.З

    4 0 Отговор
    Няма кой да те чака , зора е от вчера.
  • 17 Тоя

    6 0 Отговор
    Когато и да го гръмнат се ше му е късно
  • 18 гост

    3 0 Отговор
    ХАХАХАХА ОТДАВНА НЕ СЕ БЯХ СМЯЛ ТАКА
  • 19 Цвътът на нацията

    4 0 Отговор
    А докторантите, от които се очаква да влагат ум и сърце в най-напредничавите технологии, получават 450 лева.
  • 20 Цветанов

    7 0 Отговор
    Трябва да призная, че ако не бяхме ние и особено Бойко, средната заплата отдавна да е 2100 и минималната 1200
  • 21 стоян георгиев

    0 6 Отговор
    икономиката на страната безспорно ще бележи ръст и тази година,но при друго управление ръстта би могъл да бъде двоен или около 7-8%.за целта трябва да се реформира съдебната система и да заработят институциите доста по-бързо и по-некорумпирано.трябва спешно да се предприемат мерки към демогравския проблем ,а именно сериозно финансово подпомагане на младите семеиства с деца.както и да се предприеме политика на заселване в българия на българи от диаспората в украина ,молдова ,македония и сърбия.всичко това обаче не е в капацитета на възможности у тези дето ни управляват в момента.лошото е че алтернативата им в лицето на бсп и дпс е още по-лоша!
  • 22 гост

    2 0 Отговор
    Обуркал се е, 15000 лв. ще е :D
  • 23 Гого

    1 0 Отговор
    Ква е тази измислена статистика средна заплата между изпълнителният директор с 10 бона заплата и чистачката с 400 лева. На запад критерии е минималното заплащане а то при нас е още 400 лева. Това за средна заплата е прах в очите на хората никъде не не се взима този критерии за благополучието на хората!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове