18 Септември, 2017 14:22 889 15

Нинова: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност

  • русия-
  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • нато-
  • бсп

Лидерът на БСП намекна, че премиера Бойко Борисов не знае как се брани национален интерес

Нинова: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност - 1
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вярва, че Русия не е заплаха за България, а стратегическа възможност, противно на написаното в доклада за националната сигурност, изготвен от правителството на ГЕРБ. Социалистката се чуди защо само родните управляващи се разграничават от Русия, за разлика от другите страни-членки от НАТО.

Ето какво написа Нинова в социалната мрежа Facebook:

В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност. Да поразсъждаваме: Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 г. с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено". Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия." Кое е общото и кое е различното между тези държави с техните лидери и нашата с министър-председател Борисов? Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    12 6 Отговор
    твоята фалшива партия никога повече няма да управлява България.
  • 3 Пеньо

    9 3 Отговор
    При всички положения малкият орк не ни е приятел. Тогава какъв е?
  • 4 Чеп

    12 9 Отговор
    Русия е враг на НАТО! България е член на НАТО! Русия е враг на България! България е враг на Русия! Това е !
  • 5 юрист

    12 6 Отговор
    Не мога да разбера дали тази жена е нормална или не. Изглежда като нормална, но не мисли и не говори като нормален човек. Искам да й задам само 1 въпрос- коя ПРИЯТЕЛСКА НА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА изразява своето приятелство към нас, като насочва срещу нас своите военни ракети и българският премиер директно, в прав текст, потвърждава тези действия на “приятелската“ нам държава? Това лице или е изменник и предател на България, или е официален руски шпионин, или е психично болно. Друга нормална реакция не е възможна.

    Коментиран от #8, #12

  • 6 юрист

    9 5 Отговор
    Също така считам, че нинова води откровена руска пропаганда, като ИЗОСТАВЯ УМИШЛЕНО защитата на българският национален интерес и действа като руски депутат. Не би следвало да пропагандирате българофобските й изказвания, а би следвало да се сезира прокуратурата и да й бъде повдигнато обвинение за действия в полза на чужда държава и накърняване на бг. държавен интерес. Само един осъден политик да има точно по тези членове от НК, и останалите русофили, во главе със члена на бкп шаренкова ще си седнат на за*ниците....Държава се пази и по този начин- не само с оръжия.
  • 7 доктор Хаус

    2 5 Отговор
    Това е българската прословута историческа комплексарщина ,която е винаги на власт ,защото народа е с историческа обремененост от комплекса си за малоценност ! В неподходящи моменти да говори и да бъде рупор на господаря си (САЩ) ! Ние единствените от тогавашните съюзници на Германия (без Япония) обяви на САЩ и Англия война !!! без Германия да го е искала !? и платихме с хиляди жертви от бомбардировките през 43/44 г.
    Явно наследниците на тогавашните тъпи депутати и министри са отново на власт !
  • 8 Декана на ЮФ

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Ти си толкова юрист колкото аз съм астронавт ! Нинова този път,каза истината и това не предположение,а факт неоспорим ! " Коя друга държава членка на НАТО извади такъв доклад " питам и тебе юристчо инфантилен !

    Коментиран от #10

  • 9 Kcaniba

    10 5 Отговор
    Нашите национални герои отдавна са достигнали до това заключение че Русия е враг номер 1 на България! Империята на злото!
  • 10 Kcaniba

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Декана на ЮФ":

    Всички наши съюзници!Не ви издържат опорните точки!Предатели комунисти!
  • 11 Све

    5 5 Отговор
    Болни души плюят злъч срещу някакви комунисти в България.
    Който има малко мозък знае, че У НАС НЯМА КОМУНИСТИ.
    ИМА ЧЕСТНИ ХОРА И престъпници.
    За съжаление вторите са вече повече
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    6 4 Отговор
    корнелия ясно показва кво ни чака при евентуалното и бъдещо управление.пак ще ни спрат еврофондовете и ще дърпаме към кукловодите на комунягите към масква.пак ще се вадят южни потоци и атомни централи.демек мизерия на квадрат.тва дето нинова дава като пример с изявления на този или онзи политик по отношение на русия ,го прави и борисов ма убавице.и за него путин е същия къвто е за орбан.тва обаче не променя фактите че русия подкрепя всички антиевропеиски и антинатовски режими по целия свят и че нападна украина,което е взето в предвид от писалите доклада.мизерните комуняги няма с кво да те учудят ,а корнелиика пък хептен.от създаването си тази партия е на антибългарски позиции и в угода на наи-големите световни мизерници.

    Коментиран от #14

  • 14 Све

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Боже, колко комплексари….
    Къде са българите ???
    ЕС плаща да не произвеждаме кисело мляко, бълг.домати и въобще селскостопанска продукция.
    В супермаркетите в Европа няма 1 бг продукт.
    Тиха забрана за стимулиране и финансиране на бг производство
    Честито

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Све":

    сърбин на теб колко пъти съм ти казвал да не коментираш нашите си български работи.пиши по сръбските форуми да не влизат в ес и да не правят геипаради.тук работа си нямаш.по твои думи не си стъпвал в българия от 87 ,а гледам загрижил си се за киселото ни мляко!!!само да ти кажа от как сме в ес селското ни стопанство е удвоило продукцията си .земя необработвана не остана ,а всяка година се сеят хиляди декари с траини насъждения.увеличават се мощно стадата кози,овце,крави,но както ти казах тва са си наши български работи ти може да я пееш тази песен някъде другаде лъжецо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове