Last news in Fakti

18 Септември, 2017 17:35 1 765 35

Борисов: Армията до изтребителите ли е опряла?

  • изтребители-
  • армия-
  • бойко борисов

"Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители", заяви пред журналисти министър- председателят Бойко Борисов след откриването на офиса на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в София, цитиран от Агенция „Фокус“.

„До изтребителите ли е опряла в момента армията? Тези изтребители за какво ни трябват в момента? Първо ни трябва сухопътна техника. Такава ни е доктрината. Трябват ни кораби, изтребители. Всичко това е минимум 10 млрд. лв. Когато поставиш въпроса така: „Йок, веднага да се платят“, трябва да кажеш, ако си отговорен, откъде ще отрежеш. Спечелихме изборите, защото казахме двойно увеличение на учителските заплати. В мандата ние го правим. Патриотите казаха, че искат минималните пенсии, правим ги. Искаме много от инфраструктурните проекти да ги завършим, защото икономиката и индустрията са тези, които правят вече 4% ръст. Виждате един Пловдив, който е един от моторите в индустрията без околовръстното си шосе, вече се задъхва“, коментира Борисов.

„Тунелът под Шипка, АМ „Хемус“ - нищо не отлагаме. Изведнъж се оказа, че за един месец се смениха всички военни експерти и веднага - без въоръжението 1,5 млрд., с въоръжението - 3 млрд. Ами като извадим 3 млрд. сега, което от всичкото изброено, какви заплати, на кой ще вдигнем?. Съмнявам се, че това са и най-добрите изтребители. Затова искаме сега, има парламентарна комисия, да се направи оценка“, каза още той.

Премиерът добави, че като дойде тази оценка при тях, ще режат от бюджетите на другите министерства и ще дават за отбрана.

„Да видим със 7 самолета каква отбрана толкова ще се постигне в България, каква сигурност. Ще победят във въздушен бой кои? Срещу кой ще ги изправим? Тези изтребители кои други ще свалят? Питам ви аз, не мога ли да задам един въпрос, вие сте публични медии. Като не сте експерти, и аз не съм. Затова като премиер искам да разделя и да има и за учители, и за пенсионери, и за артисти, и за военни, и за МВР, и за пожарникари, санитари, доктори. Всичките искат“, каза още Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМОРО

    48 1 Отговор
    Отрежете от циганите! Стига сме ги хрантутили!
  • 2 Пълно е с Тролове

    32 5 Отговор
    А! - Ми какво стана с излишъците от миналата и тази година бе? - То бяха приходи то чудо!
    Иначе имам отговор! - София до метрото ли опря? - Тази година 800 милиона за разширение... - То по-важно ли е?
    -Защото го строят с пари на всички, а не от Софийският бюджет- нека да е ясно! Парите за метрото на София не са от общинският бюджет на София!
  • 3 Джак

    16 3 Отговор
    Ами ти с твоята политика само за скапано изградените ти пътища ли мислиш бе. Аматьор. Помисли за хората защото не е далеч деня в който народа ще помисли за теб като боклука в инициативата "Да почистим ....."
  • 4 Бял Змей

    22 4 Отговор
    Боже!!!.......Моля те, съкрати по-скоро мандата на Борисов3...и кликата герберска ...,Боже!!!?!.....Ако си Българин Боже, Помогни за Благото на България и ни прати Умни,Честни и Кадърни хора в парламента!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Всяка година

    23 2 Отговор
    Политиците опират до нови коли.Това ли е най важното.
  • 6 Бял Змей

    9 4 Отговор
    Чагам с трепет Денят, в който Ирина Бокова ще Поведе България!!!

    Коментиран от #13, #23

  • 7 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бял Змей":

    Новите по-млади политици,кадърни и умни мислиш ли ,че на са се учили досега от старите.
    Който и да дойде все ще се краде в нашата държава
  • 8 лобистите

    21 1 Отговор
    Победиха и ще вземат 32 годишен Ф16 на цената на нов Грипен.Разбира се.
  • 9 Бесен Язовец

    22 2 Отговор
    армията е в окаяно състояние точно от него последните 9г. Нищо за нея щото му трябват парите за да ги краде какво му пука тоя ще драсне към САЩ с банковата си сметка с някой от частните самолети на В.Божков
  • 10 БГбг

    19 1 Отговор
    Ами искай от твойта баба Меркелца .
    И без това сме най-бедни в ГЕЙСЪЮЗА. Да отпуснат 100 милиарда евро за начало.
  • 11 Патриот

    8 1 Отговор
    ще има за всички " да разделя и да има и за учители, и за пенсионери, и за артисти, и за военни, и за МВР, и за пожарникари, санитари, доктори" хасфалт. Най вече за м....лии бежанци.
  • 12 3395

    5 6 Отговор
    Всичко оправихме на земята, само самолетите ни са кусура. Ако президент беше станал не авиатор, а железничар, сега щяхме да спорим да купим ли влакове-стрели и откъде да ги вземем.
  • 13 Борис

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бял Змей":

    Е тук вече се наака
  • 14 Борис

    11 1 Отговор
    А между другото то и армия не ни трябва.Та той ни продаде и без война.С кого ще воюват наще войнички.
  • 15 Лост

    9 1 Отговор
    За кво са ни самолети, Бойко Борисов е каратист, спете спокойно.

    Коментиран от #30

  • 16 Лост

    6 1 Отговор
    Бойко Борисов е братовчед на Чък Норис, ще ги тръшка яко!
  • 17 onq s konq

    2 10 Отговор
    Ей русконадупени,на динена кора май имате мерак да подхлъзнете ББ ааа?И ко казва в прав текст Премиера:Искам да има УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ за учители,пенсионери,артисти,военни,МВР,пожарникари,санитари,доктори...,ИСКАТ ВСИЧКИ!"А вие много добре знаете,че ако не се дадат тия ОБЕЩАНИ ПАРИ на тия професии/и не само на тях/,ТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА И ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ!И точно това е целта ви-ДА ОБЕЗКЪРВИТЕ БЮДЖЕТА НА БЪЛГАРИЯ С НЕТОЛКОВА НУЖНИТЕ САМОЛЕТИ И ДА ПРЕДИЗВИКАТЕ БРОЖЕНИЯ С ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ-ПАДАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАМЯНАТА МУ СЪС ПРО-РУСКО!!!Ей шушомиги ...не с крачка,А С КИЛОМЕТРИ СМЕ ПРЕД ПЪКЛЕНИТЕ ВИ ПЛАНЧЕТА,ама вие си карайте както си знаете-то луд умора няма:)

    Коментиран от #18

  • 18 Бесен Язовец

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    То само коняр като тебе ще му се върже на тоя г...к крадлив, будала такъв

    Коментиран от #20

  • 19 Хахаха

    12 1 Отговор
    И Боко тъп, мноооого тъп
    И ние тъпи
    Идилия
    Хахаха
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 непознат

    5 4 Отговор
    Абе мислещи хора за какво ни е армия,за да воюваш трябва пари,а нашите джобове отдавна са скъсани,голтаци сме,ние сме ужасно бедни сега,да не говорим за война с 2 самолета и 25 000-28 000 хилядна армия и село не можеш да победиш,не армия а пръдня сме. Бойко е прав за какво са ни самолети?За какво ни е армия?

    Коментиран от #24

  • 22 Лост

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Кон, не съм те виждал толкова агресивен!? Беенвето да не е в сервиза?
  • 23 ПЕНСИОНЕРА

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бял Змей":

    Да изберем гжа И. Бокова и Хелена Поптудорова да ни управляват .
    Като добавим и другите хиени , веднага ще стигнем комунизама и социализама със 120 лв. заплата.
    Лично аз мисля че, точно сега никой не ни напада, и нямаме нужда от тези скъпи играчки . Место това , пускаме ги в оборот за икономическо развитие. Цървули нямам гайда ще купя. На гол тумбак чифте пищови. ИКОНОМИКАТА трябва да бъде целта на управляващите,а не хвърчилата за фукане и комисинни. Борисов 3 , ако не покаже ръст в заплатите на обикновенните хора и пенсионерите , си отива. Никой не би търпял човек който го оспива , и обещава като трай марчо за зелена трева . ТЪРПЕНИЕТО СИ ИМА ПРЕДЕЛ, и все повече забелязвам недоволство у хората.
  • 24 Лост

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "непознат":

    Кат изнасилят майка ти и жена ти пред очите ти, ще видиш за кво ти е армия!

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 стоян георгиев

    2 6 Отговор
    едно от малкото нормални неща казани от борисов.само до тия самолети опря дърхзавата .за да купим десетина самолета трябва да прежалим няколко млрд.дето хич не са ни излишни,а самолетите въобще не знам за чии са ни?

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    армията ни е достатъчна като големина към момента ,но трябва да бъде реформирана и да и се оправят възнагражденията.икономиката трябва да е на първо място .има ли икономика ще има и здравеопазване ще има и патриотизъм ще има всичко,но за съжаление в страна пълна с хора като теб е много трудна задача.избирате я борисов ,я доган я станишката или царя.нямаме десни политици нямаме групи за натиск с интелектуален заряд и силна ръка.къвто ни електората такива ни и политиците.като се видиш в огледалото кои очакваш да избереш а ?ти орева орталъка против ес и в руска полза ,а си се загрижил за държавата уж.колкото по бързо се качиш на сала заедно със себеподобните си толкова по-бързо ще се оправи страната.

    Коментиран от #29

  • 29 Диди ти май забрави Дошо

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Армията ни е 12000 войника и 36000 БЮРОКРАТИ ( секретарки, охранители, шофьори на офицери, чистачки, готвачки и т.н. ) Деси, отпуснал си се - чети актуалната информация!!!
  • 30 Каратист...

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Лост":

    :D :D :D
    Кефи ме!
  • 31 ААА

    3 0 Отговор
    Събирам веднага всички минуси при мен , но както се казва- ИСТИНАТА БОЛИ. Един изтребител или една ескадрила , не решават по никакъв начин нашите проблеми. От другата южна страна страна , има лиценз и усвоено собствено производство на Ф-16. Тоест в един хипотетичен конфликт , в най-добрият случай ,бихме се отбранявали(а отбраната е почти винаги грешка,който атакува държи инициативата) в съотношение 50-100 към 1 в наша вреда , а това значи нашата авиация , да не излети. И това в комбинация с новите "турски" зенитни ракети с обсег 400км, които покриват цялата наша територия. Тези самолети , в момента са излишен и безумен харч, на фона на цялата ни цигания. Нужни са ни ракети , като оръжия на възмездието , ако може и да ни позволят новите ни началници , и с нещо по-радиоактивно. Дори и зарядите да се доставят в последствие , ракетите да са там в готовност.
  • 32 Борис

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Лост":

    Приятел армия трябва на всяка уважаваща себе си държава. Но ако това за което се харчат грешни пари ,можеш да го наречеш армия здраве му кажи.
  • 33 Джон Смит

    2 0 Отговор
    Да нямаме нужда от самолети! Ами то и от полиция нямаме нужда, закона на дивия запад и нещата ще си дойдат на мястото! Пък вместо коли файтони, коне: екологично чисто и тор за растенията!
  • 34 goni

    1 1 Отговор
    Не се притеснявайте! Бат Боби скоро ще запее друга песен! Тръмп обяви че всички ще трябва да си плащат за отбраната! Разбира се и за нападението!:) Не само самолети и много други неща ще се купят за армията щото "мама на тати без пари не дава, а какво остава за мен?!":) Едва ли някой смята че Русия ще проспи Украйна! Путин го каза точно:"Искат да ни опрат ножа в хълбока!" Познайте кой ще плати за ножа?!:) Освен нож обаче трябва да има и щит! Щатите вече нещат да дават за без пари! То, за това и го избраха Тръмп! Човека е професионалист! Плащаш-получаваш! Най-хубаво би било да платят поляците дето забъркаха кашата, ама нема да стане! Ще плаща цяла Европа! Включително и ние! Прав е Бат Боби, ама ще бие отбой! Докараха ни на ръба на Войната!
  • 35 Гостенин

    1 0 Отговор
    А властта не виждам да се вози в Октавийки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове