Last news in Fakti

20 Септември, 2017 18:51 2 053 9

Приеха финалния доклад на комисията "Грипен"

  • грипен-
  • комисия-
  • изтребител-
  • боен самолет-
  • доклад

Дейността бе отчетена с 13 гласа „за“ и 6 „против“

Приеха финалния доклад на комисията "Грипен" - 1
Снимка: БТА/Архив

Временната комисия по избор на нов тип боен самолет прие финалния доклад за дейността си с 13 гласа „за“ и 6 „против“, предаде „Фокус“.

"Никъде в доклада не е даден отговорът какъв тип боен самолет е необходим за авиацията. Дали да бъде лек изтребител или много целеви, дали самолетът да изпълнява задачи по дежурство или да може да извършва разузнаване, да дава информация“, заяви Владимир Тошев от ГЕРБ.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев пък посочи, че комисията не може да изпълни целта си като политическа задача. „Започвам да се изкушавам дали да не подкрепя този доклад. Причината е, че от трибунал към президента Радев се превърна в трибунал към министър Ненчев“, коментира той.

Според него българското правителство е имало всички правомощия и отговорности да приключи процедурата за изтребителите, както намери за добре.

„Като видях как се радват от БСП, че бил виновен еди кой си министър - говорите за трибунал, а работата на комисията на НС не е да произнася присъди към хора“, откликна Маноил Манев от ГЕРБ.

„Като комисия сме задължени да докладваме изводите. Да направим изводи, а да не формулираме решения, няма да е коректно. Не ни беше поставена задача да проследяваме как и защо са променяни коефициенти и параметри. Занимавахме се с политическата страна, по ръководството и контрол на процеса“, заключи председателят на временната комисия Емил Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    11 14 Отговор
    Червените винаги са били национални предатели !!!
  • 2 BiG Trash

    10 4 Отговор
    Щом никъде не е казано какъв самолет ни трябва, герберистанците утре като едното нищо ще вземат да купят малкоизползвани ядрени бомбардировачи 3-та употреба - дадени от сърце от презокеанския Биг Брадър...
  • 3 Браво

    3 11 Отговор
    Сбогом СААБ!Продайте си боклуците на С.Корея!:)И Сърбия!:)Монголия?:)

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Тъпак

    9 2 Отговор
    Честито ви американски щайги на над 30г! Още не е решено, но натам отива работата.
  • 5 Г.З

    4 2 Отговор
    Какво му е лошото на юрофайтъра.

    Коментиран от #6

  • 6 Север

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Г.З":

    Няма нищо лошо в ЮроФайтъра - чудесен самолет, с високи показатели на СПД по всички характеристики. Но е по-скъп от офертата на Гриппен С-Д и вероятно затова не е класиран. Ако сравняваме само нови самолети, Юрофайтъра има доста по-добри показатели от на Гриппен С-Д по не една характеристика. Не зная какво ще изберат местните ни Ганьовци на власт, но е очевидно нежелланието им да имаме армия и модерно въоръжение,, а желаят само да си лапкат на спокойствие тлъсти пачки и да ни будалясват с някакво си някога си "светло" бъдеще... Това е единственното, което могат майсторски. На нас ни трябват многоцелеви изстребители, които да изпълняват и разузнаване и прихващане на обекти и тренировъчни и охранителни функции, нали имаме учения в НАТО... А понеже сме малка територия, периметъра на обхват на полетите не е особенно голям. Но без авиация флот пехота и техниката затова няма да имаме нищо. Но пък то и да купят някой стар боклук амортизиран за да лапнат комисионни някои, също не е работа. Едва ли Грипен е боклук, както твърдят някои... Шведите се славят с качественна изработка, няма да си произвежддат боклуци....
  • 7 Север

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Да обиждаш фирмата, производител на едни от най-качественните автомобили в света е меко казано ГЛУПОСТ бай Ганьовска.... СААБ амномобила фалира не поради некачественна сглобка, а поради висока цена, което ги направи неконкурентноспособни. За качеството да не говорим - моделите 9005 са супер... Гриппените са отличен избор за наши условия - мводерни, пъргави, изпълняват НАТО изискванията, стават и за разузвнаване, прихващане, патрулни двойки, тренировки и изобщо не са лоши. Разбира се, по някои показатели Юрофайтъра, Еф-16 са по-добри, но няма идеален за всичко самолет. Въпроса е какво ни е нужно на нас и какво можем да си позволим?ПЗа парите те са кът - огромната номенклатура на държавна издръжка тук лапа всичко и не оставя пари дори за ескадрила. Прекалено соц мафиотска кочина е от десетилетия . паразит до паразит на държавна хранилка, а Винету и другии пръскат парите за дивотии и все не остават за армия и най-важни неща. Ала кой да реже ленти и да ходи на мачове с хеликоптер не е Мадуро нали? Така, че мисля, че щом офертата за самолети и поддръжка на СААБ са най-изгодни, нищо не пречи да куппем това, а ако се поопаричим, което не вярвам с такива лидери и паразити на хранилка тук някога да стане можем да си позволим и Еф36 или Миг Юрофайтъри и изобщо по-модерното. Но с такива управници няма да е възможно.... Те са паразитни врагове и не милеят ни за нас ни за армия, но плямпат простотиите си по медиите. Делата са важни, не локумите....!
  • 8 КАСАПИН

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Сърбите си правят отдавна техен изтребител и не им се налага да купуват
  • 9 Избирател

    3 0 Отговор
    Ясно е, че ще купуваме вторични суровини!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове