Last news in Fakti

23 Септември, 2017 15:40 7 687 39

Синдикат: ГЕРБ манипулира обществото

  • полицаи-
  • полиция-
  • синдикат-
  • пари

Служителите на МВР се оплакват от липса на социален диалог

От профсъюза на полицаите - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), предупредиха, че в последните няколко дни зачестиха опитите на управляващите за груби манипулации на общественото мнение.

От Федерацията подчертават, че обявеното от зам.-министър Ципов увеличение на базата за специфични служебни дейности в МВР „от 40 до 70 лева“ се дължи и беше направено, благодарение на добрия социален диалог със служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Това увеличение беше разпоредено в негова заповед и по никакъв начин не може да се препише като жест на добра воля на сегашния кабинет, се посочва в декларациярта.

Ето и текстът на декларацията:

"СФСМВР се чувства длъжна да отбележи, че в последните няколко дни зачестиха грубите манипулации на общественото мнение, подкрепени с неверни твърдения изречени от заместник-министър, министър на вътрешните работи и министър-председателя на Република България.

За да не бъдат голословни в твърденията си от СФСМВР посочват следните факти: В последните 72 часа, броят на проведените заседания на Съвета за социално партньорство в МВР бяха определени като 6 и 7 от зам.-министър и министър на вътрешните работи, докато те всъщност са 4 и това е проверимо на сайта на МВР. Има разминаване и по отношение на размера на средствата, които бяха осигурени, за да компенсират и възстановят една несправедливост, продължила повече от пет години, в които служителите сами закупуваха униформеното си облекло. Министър-председателят обяви, че сумите за униформено облекло са в размер на 30 млн. лева, а зам.-министър Ципов каза, че те са 17.5 млн. лева. Очевидната разлика в тези цифри доказва и тяхната некоректност. От Федерацията подчертават, че обявеното от зам.-министър Ципов увеличение на базата за специфични служебни дейности в МВР „от 40 до 70 лева“ се дължи и беше направено, благодарение на добрия социален диалог със служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Това увеличение беше разпоредено в негова заповед и по никакъв начин не може да се препише като жест на добра воля на сегашния кабинет.

Обявяването на увеличен размер на трудовите възнаграждения като резултат от преговорния процес с настоящия кабинет е откровена лъжа. Изявлението на зам.-министър Ципов, отнасящо се за полученото увеличение от работещите в системата е механичен сбор на две увеличения на суми за допълнителни възнаграждения в МВР, които са дадени в абсолютни стойности. Истината е, че полицаите, пожарникарите и лицата работещи по трудови правоотношения получават процент от обявените за максимални суми и в най-масовия случай те са до 30 лева. Всичко това създава в гражданите усещането за един резултатен и в полза на служителите преговорен процес.

За СФСМВР също така е необясним и фактът, че тези внушения се правят от зам.-министър, пряко участвал и отговарял за реализираната в края на 2016 г. реформа, довела до сериозни усложнения в работата на МВР и дисбаланс в заплащането. На истината не отговаря и твърдението на зам.-министър Ципов, че МВР не може да получи допълнителни средства през годината. Ако се проследят хронологично действията на ръководството на ведомството през последните 5 години, ще се види, че такива средства се отпускат регулярно и са в размер между 100 и 200 милиона лева. Намеренията за „евентуално“ увеличение на основните възнаграждения в МВР са оставени на благоволението на министъра на финансите, а не са плод на предложения, произлезли от самото министерство, базирани на реалните потребности на служителите.

Всички споменати по-горе лица, упоменават евентуално увеличение на заплатите на служителите в МВР, което ще залегне в бюджета на РБ за 2018 г., но не се посочва какво е предложението на МВР и се разчита единствено на добрата воля на Министерство на финансите и на средствата от бюджетния излишък. С тези си действия, политическото ръководство на МВР, показва по недвусмислен начин, че не само не полага усилия, за да повиши възнагражденията на собствените си служители, но и подвежда гражданите на Република България. Опитите за такова представяне на нещата към момента, СФСМВР счита за безкрайно некоректни. Изложените по-горе факти имат своето документално изражение под формата на изказвания в национални медии. За ваша информация и с оглед коректността на нашите отношения от СФСМВР уведомяват, че от 80 души - спечелили конкурс за постъпване на изпълнителски длъжности в СДВР, на които е предстояло подписване на договор и изпращането им в Център за професионално обучение, 25% са отказали да встъпят в длъжност.

СИНДИКАЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 8 000 служители на МВР – както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР. Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР. СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната", звършва декларацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ухаха

    57 7 Отговор
    Но, вие от МВР уличихте за пореден път лъжите на купчина политици, в случая гербери. Нима няма един висш магистрат в тази държава, който да предяви обвинение на политици, затова, че лъжат публично? Ето как системата е изкривена. Колкото до заплатите ви, наистина са ниски. Но пък и аз работя цял месец за чести 530 лева. Така, че ви разбирам и подкрепям по-високи заплати за вас, но за сметка на отнемането на парици от политиците - те са безполезна паразитна прослойка лапаща колоссални средства.... Няма лесно да се оправи тук, докато не се намерят хора на власт да сритат мафиотите от партии и задкулисие.
  • 2 Интересно

    39 3 Отговор
    Та нещо ново ли е станало?! Керванът си върви - кучетата (които са останали) си лаят...
  • 3 Варна

    38 6 Отговор
    " Ай де бе"!
    - "Не може да бъде"!
    -"Това е една долна инсинуация"!
    "Той Бащицата в едно с неговите трудолюбиви, отговорни , честни и достойни помощници, работи денонощно и в услуга на народа, а даже на човечеството"!

    НАЙ- ХУБАВОТО В СЛУЧАЯ, ЧЕ ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ ВЗЕ ДА ИМ ПИСВА ОТ ЛЪЖИ И ГОВОРЯТ СМЕЛО И ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ!

    - САМО ТАКА!
  • 4 Рlovdiv

    33 6 Отговор
    Малко се отклонявам, но типичен пример за тези безочливи манипулации е ТВ Европа... Само за 2-3 години тази толкова качествена медия беше превърната в слугинаж на ГЕРБ, беше спряна рубриката "На фокус", където беше единственото място в сериозния ТВ ефир, на което човек можеше да чуе да се говори за онова, което реално интересува хората. Ако утре Румен Радев реши да стане премиер, ще издуха като глухарче Мутрьо...

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Рlovdiv":

    Сигурно си абсолютно прав за "издухването като глухарче" и аз преди време изразих подобно мнение:ДА СИ ПОДАДАТ ДОГОВОРЕНО Р.РАДЕВ И МУТРЬО,след което се провеждат едни бързи избори за Президент и Премиер!
  • 6 Баси държавата

    36 9 Отговор
    Че те герберастите още в мандат "тикви 1" почнаха да се е.ават с вас милиционерите, а вие чак сега ли усетихте любовта на бившия си "колега" батбойко.
  • 7 СЛУЖИТЕЛ

    32 8 Отговор
    браво сфсмвр.новите противопожарни автомобили -на бойко гордоста.пълен боклук ивеко 4 тона вода високо 3 метра-нестабилно на завой трябва да караш с 40 км в час .на 10 000 км.няма спирачки.5 та скорост изключва.по баира 100 градуса.по добре да си върнем Зиловете.метла голяма трябва.

    Коментиран от #13

  • 8 Един капитан

    35 9 Отговор
    Същото е положението и в армията, последното увеличение беше по времето на министъра Цонев, оттогава минаха 9 години и всеки нов министър обещава увеличение ама от новата година и така до днес останахме с едните голи обещания. Затова в армията, а и в полицията има недостиг на кадри, защото на хората им писна от наглите лъжи на ГЕРБ и прочие политическа паплач.
  • 9 Един капитан

    29 9 Отговор
    Същото е положението и в армията, последното увеличение беше по времето на министъра Цонев, оттогава минаха 9 години и всеки нов министър обещава увеличение ама от новата година и така до днес останахме с едните голи обещания. Затова в армията, а и в полицията има недостиг на кадри, защото на хората им писна от наглите лъжи на ГЕРБ и прочие политическа паплач.
  • 10 Анонимен

    13 8 Отговор
    Пременил се Илия, погледнал се, пак в тия. Или вълкът козинатс си мени, нрава не. Пак същите скатавки и безхаберници ще са си даже и да ги облекат и опаричат
  • 11 Гостенин

    20 7 Отговор
    Полицаите с пръст в уста!ГЕРБ пари не дават това не е ли ясно вече.
  • 12 Видин

    24 17 Отговор
    Увеличават им заплатите през 4 месеца и пак реват. Дават им пенсиите по средата на службата и пак реват. Осигуровки, придобивки и т.н. Айде стига толкова само с тях ли ще се занимават. На който не му харесва да напусне. Има млади и подготвени хора, които ще вършат покачествено работата за същите пари.
  • 13 Italy

    8 21 Отговор

    До коментар #7 от "СЛУЖИТЕЛ":

    Нормален ли си да сравняваш ивеко с тези руски боклуци, вземи се гръмни.
  • 14 Демократ

    13 21 Отговор
    Като сте толкова умни кажете кой е достоен да управлява, според вас от бсп сигурно, да вземете да се скриете по дупките си тези комунистически б....ци никога повече няма да управляват България.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Тука има тука нема

    25 5 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    "Комунизма е страшно нещо, но още по-страшно и отвратително нещо е АНТИКОМУНИЗМА на БИВШИТЕ КОМУНИСТИ ! Всички сме к....та на комунизма!"Адам Микник
    1. Бойко Борисов -комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
    2. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС, син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.

    Коментиран от #17

  • 16 Варна

    25 4 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    Е ...,
    - Изказването ти нещо не звучи много демократично!
    Нека да ти кажа нещо приятел! - Това, че критикуваме Борисов и утайката около него не означава, че задължително сме симпатизанти или пък платени тролове на БСП!
    - Аз например мога да ти кажа, че ГЕРБ имат група от тролове по всички профили във всички мрежи на Борисов.- Това е абсолютен факт между впрочем! -Фейсбук, Гегъл,у Туитър... Има една групичка тролове, които лесно се познават по лозунгите, които прокламират стил Цветанов! - "С теб сме" , "Браво"! - Вкл. и от типа: - " Ти си Бог". Както и да е!
    Тези, коити биха били достойни да управляват въобще нямат достъп до системата, понеже за това нещо има сериозно финансиране. Само си помисли за да "излезеш на хоризонта " с какво трябва да разполагаш? - Време, пари за офиси, заплати на персонал, телевизионни предавания, подкупи и т.н.
    - В тези условия никой не е в състояние да се докопа до общественото пространство и да има възможност да покаже на обществото какво смята и какво може... - Тоест единственият шанс е като се разкарат политическите тела на настоящите партии за да има възможност хора от по- долните нива, които се държат умишлено в ниското да имат своят шанс. Борисов, драги управлява точно по- същият начин както преди 1989 година. - Партията е авторитарна, пишат си сами оценки, крадат и лъжат безогледно въпреки, че истинате е диаметрално противоположна! - Скоро обаче нещата ще ескалират понеже хората вече нямат нерви и не се лъжат то

    Коментиран от #18

  • 17 Демократ

    7 19 Отговор

    До коментар #15 от "Тука има тука нема":

    Нали знаеш че винаги трябва да избираш по малкото зло. След толкова години се чудя как може хората да гласуват за тези от бсп. Ако имаше някаква друга алтернатива щях да избера нея но за съжаление засега няма.
  • 18 Демократ

    22 6 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    "Скоро обаче нещата ще ескалират понеже хората вече нямат нерви и не се лъжат то" .От кога се надявам този момент да дойде но не забелязвам индикации, за съжаление българина е велик само след 2, 3 ракии и на другия ден всичко по старому. Боли ме като го казвам но за съжаление е така, овча нация сме.

    Коментиран от #23, #24

  • 19 jambazina

    25 1 Отговор
    Няма армия, няма полиция - няма държава. Унищожението върви по план.
  • 20 extremist

    14 7 Отговор
    ОПИТИТЕ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ СА ПУБЛИЧНА ТАЙНА И НЕ СА САМО ДЕЛО НА ГЕРБ. КОЛКОТО ДО ПОЛИЦАИТЕ-НЕ ЗАСЛУЖАВАТ 1 СТОТИНКА ЗАПЛАТА ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОВЕЧЕ! ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ СЕ НАРИЧА "ПОЛИЦИЯ"
  • 21 Кака Гинка

    20 2 Отговор
    До сега обслужваха властта и се правеха на слепи и глухи за ставащото в държавата и чак когато удариха и тях се сетиха,че са част от същия тоя народ.Толкоз за "надпартийната" полиция!
  • 22 Иван

    13 3 Отговор
    Всяка дума в статията е вярна на 100 процента
  • 23 Варна

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Демократ":

    Да определяш себе си и собственият си народ като овча нация, лично за мен е меко казано, неподходящо.
    - Не можеш да възпитаваш себе си и поколението след теб в подобно отношение. - На това му се казва Нихилизъм!
    -Ако ти наричаш така собственият си народ, какво уважение ще чакаш от други народи? - Уважението се печели, често с бой, но най- вече с достойнство млади приятелю!
    Тази държава макар и с помощ, е отвоювана с една гола чест! - Сега имаме повече, а нихилистите и професионалните целувачи на задни части са на гребена на вълната...
    Замисли се добре в тази посока!
    - Тази държава не ражда само овце, а и доста вълци!. - Това, че ти се вменява, че имаш вълна и копита, не означава, че трябва да стигаш до подобни умозаключения!
    - Хората са отрудени и оцеляват трудно, но това не означава, че търпението няма граници!
  • 24 Бай Уй

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Демократ":

    Г-н Демократ,
    Единственото с което съм съгласен с теб, това е за 2 - 3 те ракии.
    По големи трапезни революционери от нас бай Ганьовците няма никъде. А , и пред компа сме най великите, извинете ме ако греша.
  • 25 Azzzzzzzzzzz

    6 9 Отговор
    Уволнете всички полицаи дисциплинарно, за неизпълнение на служебните им задължения и ще спестите милиони и милиарди левове. Освен това престъпността ще намалее, тъй като те използвайки служебното си положение я подкрепят и са част от нея.
  • 26 Един

    12 3 Отговор
    голяма част от полицаите може да не стават за тая работа

    ама герберите че лъжат и мажат това е безспорно - и най-гадното ченге е ангелче сравенено дори с редови гербераст!!!
  • 27 Милко

    6 2 Отговор
    Харесва ми категоричната позиция на СФСМВР. Браво. Е, сега ме набедиха, че съм трол от МВР. Само гледайте зрелище, пъъъъ може герберите да ме "пощадят".
    И какво толкова спорите за тиквата и кратуните.
    Е то баш-герберът си призна без да му светят с лапва в лицето, че още преди да се научи да казва "конгратчулейшън" проектът за герб е бил готов. И докато мъдрецът Бойко се намъдрува герберите получиха повиквателни, но не като едно време, нови листче с число и номерче на транзакцията.
    А за първия сред равни оставиха най-хубавото, да се изкаже мъдро като същински буда: "лош съм мат'риал братя, и за т'ва двама папи ме пляскаха по тиквата куха" от там и прозвището.
    Нищо не научи тоя от "тато". Казва се: "Сега всеки ден, всеки час навсякъде има мат'риал".
    Ееех, ако те няяямашеее, да но те ииимааа!
  • 28 Заплата

    7 6 Отговор
    Когато съм недоволен от заплащането в една фирма или дадена работа,сменям работата. Служителите на МВР стават за охранители в банки,за лична охрана и др. Напуснете и си уредете живота. Освен това добре се пласират като наркодилъри и разпостранители,а също и като групи за мокри поръчки. Повечето имат страничен бизнес и с него оправдават иначе високите си доходи спрямо ниските си заплати. Колко полицая са арестувани за корупция!? А колко пъти вие сте давали подкуп на полицай!? И как тези мрънкачи не могат да спрат една музика от катуна или да напишат глоба на бай м...л! Много са им парите. Някои са готови и дори си плащат за да бъдат полицаи. Лицемерието и демамгогията са световно ниво в България.
  • 29 ТнТ

    10 4 Отговор
    Айде стига с това МВР, ненаяли се от 20 години, само тях ги дондуркаме всяка година с 100-200 млн и това дори им е малко. Коя друга държавна структура има такъв дисбаланс, не 1 не 2 не 5 а последните 10 години, все ги дотираме, хем стават по-малко хем все повече пари им се наливат. Разбирам да намалява престъпността ама нейсе, разбирам да им се повишават заплатите на тези дето работят наистина ама и това не е, разбирам да се откажат от някой неосновани всички блага - например 20те заплати като се пенсионират ама и това не им се дава, айде поне да си дигнат малко пенсионната вързраст ама и това са го захапали като затворник паржола... Кой друг има такива привилегии, цял ден се разхождат, 90% от случаите реагират по сигнали на граждани вместо превантивно да се случват нещата, гледаш го седи на улицата в патрулката и си гледа телефона докато до него кола минава през двойна непрекъсната линия, правя му забележка а той ми вика Вие какъв сте господине, ние не отговаряме за това... Ми айде да се обвърже заплатата им по някакъв начин с реалната работа която вършат и тогава да се види кой каква заплата да взема, както всички останали които работим частно и изкарваме за техните заплати.
  • 30 Попов

    3 6 Отговор
    НАПОЛИЦАЙТЕ ЗАПЛАТИТЕ МВР И АДИНИСТРАЦИЯ И РЕДОВИ СА В МОМЕНТА МНОГО ДОБРИ. ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ И ЗА КАПАК МЛАДИ ПЕНСИОНЕРИ С 20 ЗАПЛАТИ НА КУП, ЩО МИ ЩОТО БИЛЕ РАБОТИЛИ!!! КАТО СЕ ПЕНСИОНИРАШ ВЗИМАШ СИ ПОСЛЕДНАТА ЗАПЛАТА И ЧАУ ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЗА ПРОВОДЯК 20 ЗАПЛАТИ ТОВА СИГОРНО Е ПОДАРЪК БАЯ ГОЛЕМИЧЪК. ТЕ И ГОЛЕИ ПЕНСЙИ ВЗИАТ БИЛЕ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД!!! ЩОТО В РАБОТАТА ИМ ИМАЛО ПОВИШЕН РИСК ЗА ЖИВОТА ЗА ТОВА! ЗА ТАКА РАБОТА 1-ВА КАТ. ТРУД!!! ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИЧЕТО ДОНДУРКОВЦИ 1-ВА КАТ. ТРУД ВТОРА ДА АМА 1-ВА МАЛКО Е НАГЛО И ПЕНСИИТЕ ИМ СА СТРАННИ. БЪЛГАРСА РАБОТА В БГ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ СИ ЖИВЕЯТ МНОГО ДОБРЕ НА ГЪРБА НА ПРОСТАТА РАЯ Е ОТ КЪДЕ ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ДРУГИТЕ НОИ ДА МУ МИСЛИ.

    Коментиран от #31

  • 31 Мекитя

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Попов":

    Най - сигОрното е, че си неграмотен!

    Коментиран от #32

  • 32 НРБ

    6 4 Отговор

    До коментар #31 от "Мекитя":

    полицаите пазят престъпниците и мутрите и циганите а нас ни бият и тормозят
  • 33 Бургас

    3 7 Отговор
    Средната заплата в МВР е 1500 лв. Тези 650 лв са за новопъстъпили точно с това се манипулира обществото, колко са зле платени полицаите дайте да им дадем още. Бюджетът им е най големият от всички министерства ако се разпредели правилно ще има пари за всичко. Ако на една частна фирма и дадеш цялата материална база на МВР и всяка година и даваш по 3 млрд лева ще има такъв ред, че пиле не може да прехвръкне. Ще има хеликоптери и всичкото най ново полицейско оборудване.

    Коментиран от #35

  • 34 Гост

    5 2 Отговор
    Герберугите само вземат, не дават, а, ако случайно дадат, баце ги е дал!
  • 35 Не колкото теб запознат по темата

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бургас":

    Ти имаш ли представа как се изчислява "средна" заплата или само си тренираш пръстите да пишеш. Вместо това прочети, провери и ако можеш пресметни. Прочети и ЗМВР, записано е че полицейските заплати са за "сержанти" 1.3 х средната за страната а за инспектори 2 х средната за страната. И това ли се изпълнява. Никога не се е изпълнявало и затова спечелилите конкурс не започват работа.
  • 36 Патриот

    3 0 Отговор
    За да е толкова трагично положението в МВР значи ГЕРБ вече няма нужда от полицията. Има си достатъчно американски войници на нашата територия, която да го пази. Именно това им е тяхното предназначение - да пазят слугата на запада.
  • 37 ГРАЖДАНИН

    3 2 Отговор
    Технитеискания някога ще бъдат ли задоволениЧовек има чувството че докато техните колеги от БА СЕ ПОТЯТ ПО ПОЛИГНИТЕ СЪС СЪЩИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ДОРИ С ПОМАЛКО ПРИДОБИВКИ КАТО БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТте вместо да работят само мислят за какво ново да хленчат.Оставам счувство че всички техни прояви имат друг характер.Сякаш са сбъркали или забравили че са в МВР.
  • 38 ПЕНСИОНЕР

    4 1 Отговор
    Защо не подкрепям желанието и сканията на синдикатите .Имам чувство че те имат друг характер.Въпреки увеличение през четири месеца и пак реват и протестират.Дават им пенсии по средата на службата без да освобождават работни места.Осигуровки не не плащат придобивки дал бог ит.н.Стига с тях да се занимават.Като не им харесва да напускат.Има млади подготвевихора които ще служат с желаниеи ще вършат по качествена работа при също възнаграждение и условия .
  • 39 Гого

    3 0 Отговор
    Може ли да запитам един въпрос към господата полицаи защо като не сте доволни от своите работодатели тоест депутатите продължавате да ги охранявате?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове