Last news in Fakti

27 Септември, 2017 15:47 14 493 40

Никой не иска да работи в София

  • ес-
  • агенция-
  • лекарства-
  • централа

90% от служителите на Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ - ЕМА) напускат, ако централата се премести в България

Кандидатурата на София за домакин на централата на Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ – ЕМА) получи червен картон, разкрива сайтът „Политико“.

Най-малко 90 процента от работещите в агенцията, която трябва да напусне Лондон заради Брекзита, ще предпочетат да се откажат от работата си, вместо да се преместят във Варшава, Букурещ или София.

Повече персонал би останал също ако агенцията се премести в Барселона или Виена.

За ЕАЛ е изключително важно да запази персонала си, за да може да поддържа важните си функции като одобряването на нови лекарства и мониторинг на страничните ефекти.

Решението трябва да бъде взето от лидерите на ЕС, които ще се опитат да постигнат споразумение на следващата си среща през октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    150 7 Отговор
    Едно е Виена, друго е София. Развит и интелигентен град срещу сива, мръсна и просташка мека на Изтока? Никой не би го причинил на семейството си.

    Коментиран от #9, #34

  • 2 Гражданин

    110 2 Отговор
    За съжаление България не в привлекателна дестинация по ред причини- най вече поради корупция, липсата на законност и ред, лоша инфраструктура и мръсотия.
  • 3 onq s konq

    24 10 Отговор
    Ако се премести това в София веднага земам квартира в Обеля за по ефтино и почвам работа !!!
  • 4 Бай Митю от Младежда

    29 11 Отговор
    Земете ме мене. Ония кат нещат аз ше бачкам за 600 лева. Мързели ...

    Коментиран от #10

  • 5 Morgoth

    42 6 Отговор
    Да дават същите заплати каквито вземат там, та да видиш тук колко бързо ще им намерят заместници, при това не сульо и пульо.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    55 16 Отговор
    Ето го резултатът от разглезените еврогейски чиновници!
    Ще им плащат по 10 000 евро, пък и ще се пазарят къде да работят - после ние сме били мързеливи!

    Коментиран от #12

  • 7 Garrincha

    24 7 Отговор
    БХ ... за лондонските еврорасти !!!
  • 8 onq s konq

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Шегаджия си ти "Андрешко"!Естествено че заплатите ще са същите,даже и "лоши битови" могат да им дават допълнително,но...ТИЯ "90% ОТ РАБОТЕЩИТЕ В АГЕНЦИЯТА КОИТО ИСКАТ ДА НАПУСНАТ ако им се предложи преместване в Източна Европа/Сф,Букурещ или Варшава/ са ДЕЦА И ПЪРВИ БРАТОВЧЕДИ НА "ТИЯ КОИТО "ДАВАТ ПАРИТЕ"!Е как и кой ще им търси ЗАМЕСТНИЦИ?
  • 9 Иван

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Абсолютно си прав! Ще си позволя да те поправя обаче, никой европеец не би го причинил на семейството си, за разлика от всеки втори българин! Разбира се никога няма да го признае публично,щото тея софиянци...
  • 10 Аваиатор

    48 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Митю от Младежда":

    То заради такива като теб, дето са готови да работят за 600 лв, икономиката е на това дередже. Знайте си цената и не се навивайте да слугувате за без пари !
  • 11 800дни

    42 0 Отговор
    На първото кръстовище като му се озвери някой идиот и комисията веднага ще отпусне free ваксини против бяс за всички шофьори в БГ.
  • 12 Еврогей

    18 26 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ти друга дума, освен "еврогей" знаеш ли? Прочел си я в някой сайт за руска пропаганда, харесала ти е, защото имаш десетина думи в речника и не знаеш с коя от тях да опишеш чистите, образовани и възпитани хора, кото са на следващо стъпало в еволюцията, далеч от неандерталците като теб, а сега всеки, който те дразни с доброто си възпитание, високата си култура и образование, и с престижната, и добре платена професия, е еврогей?

    Коментиран от #21, #33

  • 13 не ме ебе

    15 10 Отговор
    Те повечето са меки китки.. и ние ние ги искаме тук!
  • 14 jullliann72

    30 21 Отговор
    Виената също е смрадлив,гаден и противен старовремски град.Стига плюхте страната си и се превъзнасяхте по Запада.
  • 15 ШмъркАн

    31 6 Отговор
    Знам, че може да сте шокирани, но да кажа и аз: малцина са пришълците от прованса, които са дошли там щото им е щеф. Всички са там, за да оцеляват - в София са парите. Ето с пари от държавният бюджет се асфалтиран н-ти път улици, строи се метро. Това дали е само с пали от общината?
    Огромна част от хората, работещи ако получаваха същите възможности в родните си градове не биха си и помислили да идат там. Да се бият за паркоместа, да дишат смога, да "живеят" по два часа в автомобила си дневно.
    Вярно има и мазохисти, но не всички са такива.
  • 16 Радо

    23 14 Отговор
    Да се сравнява Виена със София, е все едно да се сравнява космически кораб със селска каручка.
  • 17 Брадвата

    22 7 Отговор
    Те не ни искат, ние не ги искаме, защо сме в ЕС и защо ЕС ни прие изобщо? Явно имат друг интерес, от който ние страдаме, вижда се. Просто ни доубиват с правила и простащини, които един-два болни сифилистични мозъка са измислили и продължават да бълват. Срещу 15-20 бона заплата на месец и космическа пенсия, която пак ние плащаме
  • 18 Гошо

    28 8 Отговор
    Повече от ясно е това. България е аутсайдер. Европа се държи дистанцирано. Приемането в Шенген се отлага с ясни и неасни причини. Кой нормален европеец ше предпочете са работи в гето като София. Мръсен и неприветлив град, постоянно кипят безмислени и некачествени ремонти, корупцията се шири навсякъде, държавната администрация мързелува и търси причини да си вдига незаслужено заплатите ...
  • 19 Варна

    11 5 Отговор
    Е така е! - Англичаните са претенциозни люде !
    - Как така не са им предложили Бевърли Хилс? - Нищо че не е в Европа! :-)
  • 20 ЕДИН

    13 2 Отговор
    човек казал, че кадрите решават всичко. Каква е таз менте агенция дето всички кадри ще я зарежат? Нека питат евродепутатите дали ще напуснат ако ги преместят в София.
  • 21 Гост

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "Еврогей":

    Ако ти си образовано, успяло, високообразовано и честно същество, то аз трябва да съм носител на поне 5 Нобелови награди по физика!
    Обръщам се в трето лице, защото не знам как да се процедира с теб!
    Изключително елементарното ти съждение, че който не харесва еврогейските "ценности" е русофил, показва само колко съм прав за мозъчната импотентност на такива същества като теб!
    Виж в САЩ как е и тогава ми говори за руски форуми!
    Пък жалките ти опити за обиди, аз ги приемам като комплимент. След като съм наричан неандерталец от същество, което не знае елементарни правописни правила и е написало изречение от 8 реда и поставя запетая пред "и", аз се чувствам горд!
    Изчезни в сингулярността на ентропичната си абсурдност!

    Коментиран от #26

  • 22 един

    9 10 Отговор
    ОТНОВО ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ- Никой от чужбина не иска, иначе я питай бай село от провинцията- всеки иска, и да взема 2000лв заплата също иска.....
  • 23 Гого

    26 11 Отговор
    Много просто никой не иска да се мести от цивилизована страна във бананова република!
  • 24 dRAGO

    9 8 Отговор
    Новината е скалъпена да изглежда България зле...
    В агенцията работят около 900 човека, от които 600 са с временен договор. От всичките само 25% са от Европейския съюз, останалите са местни Лондончани.

    Представиси, че си живял и работил в София 40-50-60 години и изведнъж искат да те пратят в Северна Корея или някое Африканко селце, където ти не разбираш езика, и има голяма вероятност огромен % от местното племе да не говори английски.

    И това дори не е най-големия проблем, наема на сградата е до 2039-та година и ЕС се опитва да осъди Англия да изплати близо 600м евро компенсация, защото има клауза в договора, който забранява отказ от наемането на офисите.
  • 25 Реална оценка

    19 4 Отговор
    Реална оценка на София и на България. Включително и управлението на ГЕРБ. Корупция, хаос и неграмотност. Сигурен съм, че и председателството ще мине без Европа.
  • 26 Еврогей

    10 8 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Уважаеми Неандерталецо,
    Колкото и странно да Ви се струва, тъй като изглежда у Ваше село, в смесените паралелки, не сте обръщали особено внимание на правописните правила на българския език, пред съюза и се пише запетая в следните случаи:
    - Еднородни части или прости изречения са свързани с него и е употребен два или повече пъти (запетая не се поставя само пред първия съюз и);
    - Две еднородни части са свързани с него, а след първата има просто изречение, което я пояснява;
    - Две прости изречения са свързани с него, а между тях има друго просто изречение, поясняващо първото;
    - Две еднородни части са свързани с него, а след първата има обособена част;
    - Две прости изречения са свързани с него, а първото завършва с обособена част;
    - Две еднородни части са свързани с него, а след първата има вметната част;
    - Две прости изречения са свързани с него, а след първото има вметната част, която се отделя със запетаи;
    - Две еднородни части са свързани с него, а след първата има обръщение;
    - Две прости изречения са свързани с него, а първото завършва с обръщение;
    - Просто изречение, което започва с и, се пояснява от предходно просто изречение;
    - Съюзът и въвежда присъединителна конструкция;
    Източник:
    Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 74, т. 79.2; с. 75, т. 79.3 – 79.3.4; с. 78, т. 84; с. 79, т. 87; с. 82, т. 91 – 91.6.

    Коментиран от #27

  • 27 Гост

    11 6 Отговор

    До коментар #26 от "Еврогей":

    Драги ми Кроманьонецо с лява резба, прозаичността, надменността, плоските и уникално тъпи опити за избиване на комплекси на тема интелект, очевидно водят до пълната ти умствена имплозия!
    Смесени паралелки и села са явно единствените неща, за които неврончетата ти са способни да изхабят малкото калий в междуушието ти!
    Ето какво пише като забележка обаче:

    "Запетая се пише пред втория и пред всеки следващ от съчинителните съюзи: и-и, или-или, нито-нито, ту-ту, хем-хем, я-я и др.:
    И все по-зловещо небето тъмнее, и все по се мръщи студената нощ, и все по горещо дружината пее, и буря приглася с нечувана мощ…(П.Яворов) ;
    Воденицата ту спираше, ту тръгваше и пред нея дъгата или се изгубваше, или се явяваше отново. ( Й. Йовков)
    Забележка:
    Не се пише запетая при повторна употреба на“и”, когато двата съюза свързват различни в синтактично отношение единици:
    В това време изгърмя пушка от кошарата и планинските екове повториха и продължиха гърмежа( Ив. Вазов);
    Нощта беше влажна и мрачна и браилските улици пустееха. ( Ив. Вазов)

    Всеки, който иска може да провери какво си писал.
    Хайде със здраве! Нямам нищо против обратните, обаче наглостта ви е повече, а аз нямам излишни нерви да се занимавам с ограничен и самовлюбен субект като теб!

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Киро

    8 10 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    България е член на ЕС и НАТО, нашето бъдеще е там, заради вас, ушанките и местния им слугинаж (ти), все още сме толкова назад на опашката на белите страни!

    Ако не ти харесва, един бърз кредит и хващай влака за калната дупка Расия и без това нямаш никакъв принос към обществото!

    Коментиран от #30, #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Георг Георгиев

    4 0 Отговор
    Та нали българските криминалки и мутри отдавна накупуваха имоти във Виена и се преместиха да живеят там за по сигурно.
  • 32 Булава

    2 1 Отговор
    Кои ли са тези странни българи с имоти в Австрия?
  • 33 Водка с компир

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Еврогей":

    Платените русофили обичат ниски, плешиви джуджета, от КГБ, като лидера им.А, също така пишат против Запада, но не искат да живеят в загубената Русия, а на Запад..
  • 34 Гео Милев

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Знаеш ли, че архитекта на операта във Виена се е самоубил, щото монарха не я е харесал? Предпочитам жълтите павета, мездренския мрамор между Балкан-Шератон и Дондуков, Борисовата градина, Витоша и др. отколкото майне-шайзе-капуте.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гост

    3 1 Отговор
    В заключение - никой не му се работи в дивашка Клоака. Кой ще доведе семейството си в Кенефа, къде ще учат тези деца, къде ще се развиват? И сега излиза Борисов и обеснява, как за бългериъ центъра на Европата хвърлят боб и как всеки иска да прави бизнес с икономически колос. Конграчулейшънс.
  • 37 Темида

    7 0 Отговор
    Причината за това страната ни да е кенеф......
    Една дума: БЕЗНАКАЗАНОСТ.
  • 38 Русенец

    7 1 Отговор
    Софиянци сами си мислят че са центъра на света, ДА ама НЕ ! На фона на европеските столици, София е от каменната ера ! Развъдник на корупция, мръсотия, лошо управление от самодоволни ГЕРБ-аджии начело с учителката по руски Фандъкова !
  • 39 1111

    2 0 Отговор
    Ето какво се казва западна култура, работодателите ценят персонала си и се допитват за всичко до него, с цел да го запазят. А тук всичко е на противоположната страна (при 95% от работодателите), мачкане и робовладелческо отношение, граничещо с простащина и малоумие.
  • 40 Гост7

    3 0 Отговор
    А така нека да дойдат да видят как издържаме в тая бандитска държава.Никой не иска да бяга от белите страни,камо ли от Лондон.
    Да не им е изпила чавка ,мозъка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове