Last news in Fakti

28 Септември, 2017 10:40 7 545 21

Минималната заплата става 510 лева

  • диана йорданова-
  • бюджет-
  • бюджетна комисия-
  • бизнес-
  • приходи-
  • икономика

Увеличението влиза в сила от началото на следващата година

Минималната заплата става 510 лева - 1
Стопкадър: БНТ

510 лева става минималната работна заплата от следващата година. Възнаграждението ще бъде увеличено според бюджетните прогнози. Условията предвиждат увеличения и на други възнаграждения. Това коментира пред БНТ заместник-председателят на бюджетната комисия Диана Йорданова.

"Всички данни към момента показват, че икономиката се развива възходящо. Българският бизнес е станал доста по-съзнателен, приходите от данъци бележат ръст, имаме осветляване, а това се дължи и на добрата работа на приходни агенции, има ръст над 14% над осигурителните вноски. Ще имаме възможност да увеличаваме пенсии“, уточни зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси.

По думите ѝ в страната има голям скок при заетите лица, а бизнесът плаща повече. Минималната пенсия пък ще стане 300 лева в края на мандата на ГЕРБ.

"Стандартът е наша цел, не само в този мандат, но и в предишните два. Като финансист аз вярвам само на цифрите, а те са красноречиви. От началото на година имаме 11% ръст на доходите. Ако направим по-дълъг анализ, в последните години има два пъти увеличение на БВП , а минималната работна заплата е скочила над 3 пъти, което означава, че цялата макроикономическа стабилност, за която сме се стремили, най-накрая започва да се усеща от всеки един човек", допълни още Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заплати

    20 10 Отговор
    Това е безумно! 1/3 от хората ще работят на МРЗ ?!
  • 2 Русенец

    28 19 Отговор
    Всички тези изкуствени увеличения на МРЗ ще генерират висока инфлация и ще свалят покупателната способност на българския лев. Така ще загубят всички, които имат нормални заплати, но ще спечелят депутатите, защото тяхната заплата е пропорционална на МРЗ ! Как в ГЕРБ се събраха всички боклуци в България, като тази дама, която освен да ближе и да маже друго не ни е показала вече 3-ти мандат в парламента !
  • 3 Бесен Язовец

    8 6 Отговор
    Лъже не и се връзвайте
  • 4 манго

    10 22 Отговор
    Това ще бъде убийство за съвестните дребни работодатели.
    Заплата - това е цена за труд.
    Цената се определя от две величини търсене и предлагане.
    Някой казал, че минималната заплата трябва да бъде .........
    пълни глупости! Това ще доведе до негативни последици.
  • 5 Българи

    14 14 Отговор
    Няма такова животно като българина...каквото и да направиш за него, все ще е недоволно. Визирам комунисти като коментар 1,2 и 3...

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Русенец

    12 9 Отговор

    До коментар #5 от "Българи":

    Уважаеми "Българин", печатането на пари не е довело до нищо добро, освен инфлация. Нима не си спомняш времето до 1997г. когато хляба струваше 1000лв. !? ГЕРБ взеха 18 милиарда заем, сега ще го раздадат на себе си и своите хора, ще надуят инфлацията , а после пак народа ще плаща !

    Коментиран от #8

  • 7 ЗЕВС

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българи":

    Визираните от теб хора не са комунисти. Това са представители на новата капиталистическа олигархия. Коментара на N2 може да вземе Нобелова награда за простотия! За N4, ако дребния работодател не може да плаща МРЗ може да си работи сам! Ако с месечната заплата покриваш, само разноските за храна и сметки, това се нарича РОБСТВО!
  • 8 Гад

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Във валутен борд сме, какви глупости плещиш?
  • 9 Гост

    7 8 Отговор
    МРЗ в София може да е и 1000 лева, при положение че на толкова търсят (и не намират) касиерки за супермаркети и всякакви други неквалифицирани длъжности. В провинцията положението е различно, но не мисля, че такова увеличение ще убие бизнеса. Препоръчвам да спрете да се оплаквате, без значение дали го правите, света се движи напред. Заплатата ми е 5000 а тази на моите служители започва от 2500. И не, не сме програмисти. Дори с един език, като немски например, заплатите в София започват от 2000 и нагоре (нето). Ако ви мързи един език да научите значи не заслужавате и 500-те лева минимална заплата.

    Коментиран от #11, #12, #13, #19

  • 10 Гражданин

    2 2 Отговор
    Абсурдно е стандартът на живот да се определя с подобни административни мерки! Това е в интерес само на държавния сектор, където заплатите зависят от минималната за страната.
  • 11 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Интересно с какво се занимаваш че имаш заплата 5000лв. а твоите служители получават по 2500 ?
    Да си подам СиВи-то при теб, че да получавам и аз 2500 !
  • 12 НЕ БЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Не се хаби да обясняваш на невежи...колко да ми е заплатата като изкарвам на моя шеф по 10 милиона лева годишна (чиста) печалба. Имам колеги доволни на 1500 лв.... всеки според възможностите си. Имаш ли възможности, уважаваш себе си и винаги ще намериш адекватно заплащане ! Няма значение от кой град си относно заплащането, а какво и в каква фирма работиш ! Репликата "за тоя град е добре" е най-тъпата и промита смрад !!! Приятен следобед на всички !
  • 13 един

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Kато стане стартовата заплата на лекарите като твоята и се увеличава двойно и тройно в зависимост от придобитите специалности тогава някой може да помечтае плахо за европейско здравеопазване.Дотогава случаите като този в ПИРОГОв ще станат ежедневие.
  • 14 Бай Благой

    3 1 Отговор
    Ааах вие "лоши министри" такива....питахте ли онзи изцъкления Домусчиев и другите робовладелци?
    Кааак може такова нещо? МИ хората почнаха да внасят работна ръка от вън...дето без пари работи?
    Аааама ха...я бързо да отменяте минималната работна заплата!!!
    Не веднага а Немедленно!!
  • 15 манго

    2 2 Отговор
    Да коментар № 12

    10 000 000 печалба на година само от теб. При средно 250 работни дни в годината, това означава 40 000 на ден, при 8 часа работа прави по 5000 на час.
    Ако кажа на шефа ти, че губи печалба от теб като не работиш, а си пишеш по форумите, май ще отидеш и ти на минимална заплата!

    Коментиран от #17

  • 16 SubaruVarna

    2 1 Отговор
    510 лева и след приспадане на данък общ доход и соц.осигуровки чисто 436 лв!
  • 17 НЕ БЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "манго":

    Аз бях с него докато пишех. Има и умни шефове, работното поведение не те прави нужен. Когато шефа ти е умен достатъчно и запознат с работният процес на една фирма - знае кой , как и колко работи... еее ама ти си м.нго... ще се интегрираш след 6000 години ;)
  • 18 манго

    0 2 Отговор
    До коментар № 17

    Разбрах, че си умен и кадърен. Разбрах, че шефа ти е умен и кадърен. Имате много пари и двамата, но не мога да разбера какво правиш в тази циганска държава.
    Знае ли има една приказка "ГОСПОД Е СЪБИРАЧ НЕ Е РАЗДЕЛЯЧ".
    Ти си умно парче и се досещаш - господ събира сродни души.
    Аз прост циганин не интегриран си пиша с умен паралия като теб.
  • 19 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Гост, какво работиш ако не е тайна?
    Интресно, че отвъд табела София за два езика дават 800лв. София не е България. И н всеки иска да живее и работи там.

    М.нго, какви глупости говориш. Какви инфлации, какви 5 лева?
    Покачването на заплатата води до по-голямо потребление, по-големи обороти(едва ли биха били проблем на магазините), по-големи данъчни постъпления - ДДС, Общ доход, по-големи бюджети за здравеопазване, образование, цигански помощи.

    Инфлацията идва когато парите се печатат безразборно както в САЩ, но там за момента такова явление няма.
  • 20 гост

    1 0 Отговор
    Това е поредната глупост на това правителство.Също като увеличението на минималната пенсия....Искат да унищожат средната класа ,като и намалят доходите.По този начин се увеличават бедните в България , а не стандарта на живот.
    Явно това е целта .....
  • 21 Кобрата

    1 0 Отговор
    Леле, то много бе, цели 510 лева, кво ще ги правят хората толкова "много" пари
    Това е чиста подигравка, то като се има предвид инфлацията на парите в последните няколко месеца, това увеличение си е смешно...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове