28 Септември, 2017 20:22 1 163 14

Съюзът на съдиите иска извинение от Корнелия Нинова

  • съюз на съдиите-
  • корнелия нинова-
  • извинение-
  • шведски турист

Съюзът на съдиите в България чрез отворено писмо поиска от лидера на БСП Корнелия Нинова да се извини на съдията по делото срещу шведа Ралф Сундберг, който ритна в главата камериерка в Слънчев бряг.

Чужденецът беше освободен от наказателна отговорност и му бе наложена глоба от 4500 лева. Той ще заплати и разноските по делото, които са около 600 лева.

Корнелия Нинова коментира в социалните мрежи, че иска да разбере името на съдията "унижил достойнството" и "оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв". "Искам да знам мотивите му и да го питам - освен закона, какво му говори съвестта", допълва Нинова и казва, че няма да се съобразява с правилото политиците да не коментират съдебни решения.

В позицията си по темата, ССБ обясняват, че съдията по делото е приложил закона. "И прокурорът, и съдът са длъжни да съблюдават закона, а в него е предвидено, че в случай като този задължително следва да се приложи чл. 78 а от Наказателния кодекс", се казва в позицията на Съюза на съдиите, съобщи Дарик.

От ССБ допълват, че съдът прилага законите, а не ги приема, което е работа на законодателния орган - парламентът. "Чия съвест се поставя под съмнение тогава и по каква причина представител на законодателния орган си позволява превратни внушения за дейността на онези, които прилагат закона, приет от законодателя?!", питат от магистратската организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупак

    7 11 Отговор
    Браво на политиците, които се държат като Нинова в този случай.
    Имената на ,,СЪДИИТЕ" , позволяващи си да се подиграват с народа трябва всички да ги знаем И НАКАЖЕМ

    Коментиран от #4

  • 2 Роман дизел

    9 2 Отговор
    Майкооо бегайййй братле от тая пишман държава че тука сме обречени на гибел..Игрите на глада започнаха!

    Коментиран от #13

  • 3 сталин

    7 5 Отговор
    СЪЮЗЪТ НА АДВОКАТДКАТА МАФИЯ ИСКА ДА ДА УНИЖИ ОЩЕ ЕДНА БЪЛГАРКА
  • 4 onq s konq

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Глупак":

    Глупакооо.../без лоши чувства-такъв ти е ника/!Бат Бойко 100 пъти до сега "се държа" и кво?!!КАКЪВ Е ЕФЕКТА? НУЛА!!!Защото съдиите в БГ са държава в държавата и СА НАД ЗАКОНА!А тая ако имаше поне малко мозък щеше да си направи изводите от безуспешните опити на Борисов да се пребори с тая СЪДИЙСКА МАФИЯ и нямаше да се излага по тоя елементарен начин.ПРОМЯНА В КОНСТИТУЦИЯТА ТРЯБВА!...или нещо подобно,иначе няма оправяне!
  • 5 Факт

    4 1 Отговор
    цирк замина,останаха само клоуни...
  • 6 Гост

    8 1 Отговор
    Кури Кури скрий се някъде и не се показвай по вече.
  • 7 юрист

    9 2 Отговор
    За пореден път висши политици доказаха, че са смрадта и клоаката на българското общество! К. нинова е била СТАЖАНТ СЪДИЯ в СГС! Искам да я попитам- г-жо политик- т.е. г-жо ПРОФЕСИОНАЛЕН ЛЪЖЕЦ, КОЙ Е ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ, КОЙ ПИШЕ ЗАКОНИТЕ- ВСС, СЪДИИТЕ ИЛИ ВИЕ- 240 ТТЕ В НС? СЪДИЯТА НЕ ПИШЕ ЗАКОНА, А Е ДЛЪЖЕН ДА ГО ПРИЛАГА ТОЧНО ТАКА, КАКТО ВИЕ- ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ЛЪЖЦИ- Т.Е. 240 ТТЕ ПОЛИТИЦИ В НС, СТЕ ГО ГЛАСУВАЛИ КАТО ТЕКСТ! СКЪСАЙ СИ ДИПЛОМАТА ЗА ВИСШЕ ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗАЩОТО ТАКИВА КАТО ТЕБ- НЕУСПЕЛИ МАГИСТРАТИ, ТРАНСФОРМИРАЛИ СЕ В ПОЛИТИЦИ- ПЕТНИТЕ ИЗОБЩО ПРОФЕСИЯТА “ЮРИСТ“! И НАКРАЯ- СЪДИЯТА МНОГО ПРАВИЛНО Е ПРИЛОЖИЛ ЗАКОНА- НЕ СЪДИЯТА Е ЗА КУРШУМ, А 240ТТЕ В НС, СРЕД КОИТО Е И НИНОВА!
  • 8 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    от доста време ни се прехвърля топката от законотворците и съдебната власт.кои е виновен???виновни са и двете структури.съдията осъдил чужденеца е виновен не по-малко от парламента,щото тои ежедневно вижда на терен кви са българските закони и нищо не прави по въпроса.половината парламент са хора с юридеческо обрзование и практика ,а съдебната ни система е в постоянен колапс.да се твърди че магистратите немогат да повлияят на законодателната власт е нелепо.половината магистрати са били съдии прокурори,адвокати,преподаватели в юридическите ни факултети и т.н.та проблема е в двете институции ,които са незаинтерасовани от добра съдебна система под чиито удари веднага биха попаднали.в случая е пълна лъжа че в българия няма закон ,които да даде по-сериозно наказание на въпросния боклук.можеше да вземе условна присъда за средна телесна повреда ,както и утежнение за изключителната жестокост на извършеното престъпление.съдията можеше да го задържи в страната до плащането на глобата,а и можеше административно да бъде прецакван бая време с отлагания на делото и т.н. номера правени в други случаи.та тук направо съм бесен и подкрепям иначе ненадекватната лидерка на бсп то!

    Коментиран от #10

  • 9 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    имах предвид половината ни парламентаристи са били магистрати в долния пост.
  • 10 юрист

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    “...кои е виновен???..“ Конституция на Р. България
    Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.
    Чл. 62. (1) (Предишен текст на чл. 62 - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол.
    Чл. 84. Народното събрание:
    1. приема, изменя, допълва и отменя законите;
    Чл. 117. (1) Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата.
    (2) Съдебната власт е независима. При осъществяване на своите функции съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват само на закона.
    Ако нинова не знае това, как така е била ЮРИСКОНСУЛТ НА СО, а след това- СТАЖАНТ СЪДИЯ в СГС?

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    виновна е съдииката.разделението на властите не я онивинява.има достатъчно законови основания да го осъди ,както и да го държи под стража ,но тя реагира абсолютно бездушно като чиновник.за да си съдия или лекар освен професионални умения трябва и МОРАЛ,а у нас в тази институция има дефицит на морал.ще ти кажа кво се е случило ,щото аз многократно съм влизал в подобна ситуация по една или друга причина.шведа е изтеглил 20 бона в евро дал ги е на адвокатчето дето познава съдииката и те са ги разцъкали на момента.после тя си е вързала гащите по закон!!!само да ти кажа мен за един шамар ме съдиха 12 години!!!като на потърпевшите им нямаше абсолютно нищо.два пъти ме обявяваха за национално издирване по тва дело и накрая осъдиха един дето не знаеше що!тази женичка ще има траини здравословни проблеми след това комоцио,които ще са мъчителни и ще и пречат и в работата и живота,но тва кво я бърка съдииката след като е прибрала 10 бона да речем???освен това ,много хора и от лошите следят процеса и ще повторят деиствията на шведа при първа възможност,а добрите ,образованите и пацифистите ще напускат страната ни усещаики че тук няма кои да ги защити адекватно.сега курнелиика ще използва популиски момента ,но като доиде на власт нищо няма да промени защото сегашната ситуация обслужва управляваща класа и деистващите магистрати.те смениха мутрите и са не по-малко брутални от тях.и последно дето не го пише в конституцията .закона е врата в полето без волята на хората коит
  • 12 Реалист

    5 1 Отговор
    Всички са от едно котило ! А този , който е отсъдил унизително ниска присъда , нека БОГ го съди !
  • 13 ще има ще има

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Роман дизел":

    Така е ! Особено за тия дето си лежат по цял ден в къщи и НЕ работят!!!
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Баба ми казваше : " Хем на.рани- хем голями!"
    С пълна сила важи и за съдиите, и за Нинова !!!! Убедих се , че колкото по-вече пари взема един човек за дейността си / няма значение какво и как го върши/, толкова е по безсрамен!!
    Къде са парите на Ралф Шведски, на които сте го осъдили ? Колко пари ще вземе жертвата като компенсация ?
    Къде и е акъла и на Нинова, като тя е парламентарист? Господи, колко лицемерие и безсрамие......?
    Наританата сиромахкиня ще си остане със буците по главата........, "юристите" ще се замерят с писъмца, а г-н Сундберг ще им покаже среден пръст !!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове