4 Октомври, 2017 11:49 1 689 9

Корнелия Нинова: Моделът на управление "ГЕРБ" е октопод

  • корнелия нинова-
  • делян добрев-
  • герб-
  • октопод

Ще гласуваме за оставка на Делян Добрев 

Корнелия Нинова: Моделът на управление "ГЕРБ" е октопод - 1
Снимка: БТА/Архив

„Днес ще гласуваме за оставка на Делян Добрев. Не се борим срещу Делян Добрев, а срещу модел на управление, в който цялата държавна административна система е като един октопод, обхванал страната. Това е моделът на управление на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия. Тя обясни, че заради този модел на управление на ГЕРБ, младите хора у нас не могат да започнат работа и ги губим, защото заминават за чужбина.

„Оказва се, че случаят в Хасково не е изолиран. Има подобни случаи и вече получаваме информация за такива от цялата страна”, посочи Корнелия Нинова. Тя припомни „Суджукгейт”, който е начин за рекет върху фирми от депутати, също случаят в Ботевград, където има бизнес интереси на общински съветници от ГЕРБ. „В "Булгартрансгаз" – роднини, пари, бордове, обществени поръчки на депутата от ГЕРБ Ненков”, даде друг пример лидерът на БСП и бе категорична, че от морална гледна точка не е редно роднини да се назначават на подобни постове.

„Тези роднини по бордове ходят по веднъж на заседание, но ги карат коли, имат секретарки, взимат високи заплати, докато Илиана, майката на седем деца в община Вълчи дол, няма с какво да нахрани децата си”, заяви Нинова. По думите й ГЕРБ си назначават такава администрация, за да ходи и гласува под строй на избори и да ги преизбира.

Нинова припомни, че когато избухна големият скандал с горивата, в който е замесен Лукойл, човекът, който е внесъл предложение за анкетна комисия в НС, е била именно тя. „Тогава ГЕРБ го подкрепиха и така комисия се състоя. ГЕРБ си водят роднините на държавната хранилка, когато БСП обаче управлява, моят съпруг напуска държавни фирми. Те дават на роднините си обществени поръчки, а аз внасям срещу фирмата, където той работи, която е частна и няма нищо общо с държавата, да се разследва въпросната фирма за картел.

Виждате ли разликата?”, попита тя и допълни, че въпросната фирма не я е спонсорирала кампании на БСП, нито пък на президента Румен Радев.

Коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има

„Коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има”, така отговори Нинова на въпрос за избора на ВСС и съмненията за договорки между двете политически сили. „Показахме, че искаме конкурентен избор - 6 души за ВСС, без договорка за квота. Това е конкурентна среда при избора, а не договорка”, обясни тя.
„Прехвърлянето на топката законодателство-съдебна власт води до случаи, като този с ритната камериерка. Затова ще направя среща с главния прокурор, със Съюза на съдиите, за да решим закона ли им пречи, те ли не го прилагат както трябва, но подобни случаи никога повече да няма. Да дойде един чужденец, да нарита българин и да си замине по живо по здраво”, посочи тя.

Правителството на Бойко Борисов греши тежко, като се намесва в оръжейната индустрия

За случая с ЕМКО лидерът на БСП подчерта, че левицата е на страната на работниците и на държавния интерес. „Правителството на Бойко Борисов греши тежко, като се намесва в оръжейната индустрия с решенията си, които ощетяват работници и държавния интерес”, категорично заяви председателят на БСП. Тя зададе и ключовите въпроси, които трябва да получат отговор: „Дали държавата ще загуби от този конфликт между някакви бизнес групи, за които говорят работниците. Дали ще загуби държавната фирма "Кинтекс", плащайки неустойки и гаранции по договора, който се спира? Ще сезираме прокуратурата, за да се разбере”, посочи Корнелия Нинова.

По повод президента и президентската институция, лидерът на БСП подчерта, че левицата не се меси в работата му. „Това, което за нас е важно, е той да спазва предизборните си обещания и досега той не се е отклонил от това”, заяви Нинова.

За кмета на Каварна Нина Ставрева, Корнелия Нинова обясни, че въпросните хора, близки на кмета, не са назначавани, а са избирани от жителите на общината, с гласуване и са общински съветници. „Но двойни стандарти няма да има. Всички ще мерим с еднакъв аршин – и наши, и чужди“, категорична е Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    5 8 Отговор
    Права е, главата се реже и пипалата умират до 7 дни
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 2 Отговор
    Всички от 1989 година насам заемали ръководни постове като се почне от общинар по всички кътчета до президент заедно със съветниците им на бесилото и умъртвени по особенно жесток начин съдии адвокати прокурори също началници на рпута също депутати министри също генерали военни също
  • 3 Лопатата

    13 2 Отговор
    Корнелия, толкова си права за ГЕРБ и техния модел "октопод"!
    А знаеш ли коя партия го въведе първа в България, която ГЕРБ безпогрешно имитират днес?
    Не мисли, че хората умираме да заменим лайнянокафявия октопод с кървавочервен. Искаме въобще да се откажем от такива "деликатеси".
  • 4 къртицата

    9 1 Отговор
    Така е при всяко управление
    Ако допуснеш къртица какво става?
    Все едно Папата да си вземе 2-3 мюсюлмани за кардинали става ли?
  • 5 стоян

    10 2 Отговор
    Курнела какво очаква ГЕРБ да е на власт а па комунягите ли да кадруват
  • 6 EVV

    3 9 Отговор
    Нинова е желязна лейда! Това е истинска опозиция. Крайно време е!
  • 7 Гостенин

    2 7 Отговор
    Корнелия в теб ни е надеждата.

    Коментиран от #8

  • 8 смях

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гостенин":

    Ква надежда, бе! Осъзнай се малко!
  • 9 Цура

    4 1 Отговор
    баба кури е огладняла май
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове