Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 16:50 4 233 12

Patria предлага да прави модерни БТР-и в България

  • patria-
  • бтр-
  • патрия

Това е бойна машина, проектирана по изискванията на финландските въоръжени сили, но може да бъде използвани и в мирно време

Бойната машина на Patria e най-добрият вариант за модернизацията на българската армия поради уникалните оперативни и тактически качества на машината, потенциалното индустриално сътрудничество и трансфер на технологии, които компанията предлага.

Това заявиха от финландската компания Patria. Нейните представители участваха в заключителната международна конференция “Превъоръжаване и модернизация на сухопътните войски в България”, която се проведе във Военна академия „Г.С. Раковски”.

Бойната машина на Patria не е прототип, а доказана в бой 8x8 машина. На нея се поверяват мисии в екстремни оперативни условия - от ледено - студения Арктическия кръг до изключително високите температури в горещия климат на пустинята.

Това е бойна машина, проектирана по изискванията на финландските въоръжени сили, но може да бъде използвани и в мирно време. Лесното и бързо усвояване на действието и поддръжката на машината е основно изискване, поради краткото време, в което войниците служат в армията. Тези качества са доказани в бойни условия в Афганистан и Чад, където машината е използвана.

Компанията има голям опит в трансфер на технологии и местно производство. Patria е реализирала успешно проекти за местно производство в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка. Patria предлага индустриално участие и местно производство в България, така че повече от 50% от инвестицията да остане в страната

Развитието на местно производство ще донесе на България сигурност и независимост на доставките и поддръжката на машините. Наред с уникалната технология България ще получи нови работни места и нови експортни възможности.

През декември 2016 г. и юни 2017 г., Patria организира в България две практически демонстрации на бойната машина Patria AMV 8x8 по кормуване и стрелба. Първата демонстрация показа стрелба с руска оръжейна система с калибър 30 mm, а в демонстрацията през юни 2017г. машината беше оборудвана с 30 mm оръдие на НАТО. Демонстрира се възможността на платформата Patria AMV да използва различни оръжейни системи, съобразно изискванията на клиента.

Последната демонстрация показа и възможността на машината да плава, при това с висока балистична и минна защита - ниво 4. Бронираната модулна машина Patria има комбинация от амфибийни способности с високо ниво на защита и огнева мощ.

Избирайки Patria, отбранителната промишленост ще получи висок технологичен трансфер, възможност за местно производство и значителна директна инвестиция за модернизиране на производствената инфраструктура. Новите съоръжения за производство на модерни бойни машини за пехотата могат да бъдат ефективно използвани за екипировка с най-съвременно оборудване и ноу-хау на съществуващите руски машини, които са на въоръжение.

Всичко това ще доведе до стотици нови работни места - преки и косвени, в рамките на българските вериги за доставки. България ще може да изнася местни автомобили на трети пазари, като същевременно поддържа високите стандарти за качество на Патриа

Концепцията на Patria за местно производство е в синхрон с намеренията на българското правителство да включи местната индустрия в програмите за модернизация на Българските въоръжени сили.

Освен това Patria е надежден доставчик на технологични решения и услуги за експлоатационна поддръжка за отбраната, сигурността и авиацията.

Освен във Финландия, групата развива дейност в Швеция, Норвегия, Естония, Полша, Обединените арабски емирства, САЩ и Южна Африка. В Patria работят 2 800 професионалисти. Patria е собственост на държавата Финландия (50.1%) и норвежката “Конгсберг отбрана & аерокосмонавтика” AS (49.9%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 2 Отговор
    След цялата реклама в статията, ако ми кажеш че това ще мога да го карам по магистралата, аз съм "за"... Подписвайте...
  • 2 Варна

    34 7 Отговор
    Нека да отбележа, че Борисов затвори нашият завод в Червен Бряг през вторият му мандат, а сега ще купуваме!
    - Това беше целта! - Да затворим завода за да купуваме отвън!
    Вместо да купим само проект и да произвеждаме машини за собствената си армия и износ, сега ще платим маса пари на чужди държави! Тук въобще не оспорвам качествата на Патрия, Пираня и която и да е от съвременните бронирани машини!
    Говоря за това, че съвсем целенасочено и постепенно това говедо Борисов съсипва всичко за да може да сме зависими във всяко едно отношение от вън!
    Заводът бе разбит, а машините дадени за скраб вместо например да отидат в някой от другите държавни военни заводи.
    Бяха дадени за скраб! ! !
  • 3 ОЗ Генерал Полковник Добрев

    23 1 Отговор
    Кога България ще разработи и пусне в производство собствени танкове ,самолети и военна техника ? Страната ни има остра нужда от собствен военен комплекс ! Стига сме купували и пълнили гушите на разни чуждестранни производители !
  • 4 Абе ние

    20 0 Отговор
    Абе ние едно време не произвеждахме ли БТРи? Какво стана с тоя завод? Същото, което се опитват да направят с Емко, Дунарит и ВМЗ Сопот? И след време ще ни рекламират как някой си искал да инвестира в България в завод за боеприпаси, щото нали си нямаме вече и .....разбирате ме...

    Коментиран от #5

  • 5 Реално

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Абе ние":

    Еми защото трябва да се лапат % от сделката..Те затова се унищожиха всички производства в България-не само военната индустрия. Партенката че построените по комунистическо време заводи не били конкурентни вече не върви-ама е късно...
  • 6 Леле леле

    12 0 Отговор
    Само не разбрах това пратена статия ли е или мнението на журналиста

    Все едно чета статия за москвич в паралели и как производството му в българия ще издигне социализъма в българия на друго ниво...
  • 7 Пешо Пешев

    12 0 Отговор
    Каквото и да закупят българите с него култура морал и дисциплина не се включват в цената и няма да получат! Защо са им нужни военни машини, който никога няма да бъдат използвани за Български национални интереси ? По добре да инвестират тези пари в ново производство и работни места (Без да ги източват през обичайните схеми) и всичко да се окаже неконкурентно след някоя година и в лошо техническо състояние ... :(
  • 8 Све

    1 4 Отговор
    Добро решение за България
  • 9 ССС

    4 2 Отговор
    Всичко това за което казвате че се е правело е доста манипулативно.Не можеш да кажеш правехме бойна техника понеже е частично вярно.Не можеш да правиш гаубици ако внасяш ствола на оръдието и двигателя от друга страна.Направили сме няколко БМП-23 на база на влекач МТ-ЛБ което пак е с двигател внос.Единствено неговото оръжие се прави тук както и това на МТ-ЛБ-тата изработвани тук.Но говорим за 23 мм оръдие и 7.62 мм картечница.В много голямата си част сме правели само голия корпус на тая техника която си мислите .Нищо повече.Основно сме правили леко стрелково оръжие и муниции. Които лашкахме на всички революционери който е искал и разни диктаторчета. Туй то за големия ни ВПК.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ССС":

    Отдавна танкове БТР и БМП са кооперирано производство, като за производител на крайното изделие се води производителят на корпуса и ходовата част.
    При всички танкове са абсолютно различни и независими производителите на:
    - шаси и окачване;
    - двигател;
    - оръдие;
    - картечниците;
    - оптико-електронната система за управление на огъня;
    - радиостанции;
    - софтуер;
    - активна и динамична защита;
    - боеприпаси.
    Например израелският Меркава 4 е с американско оръдие, с германски двигател и трансмисия; английска оптико-електронна система, американски картечници и т.н.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове