14 Октомври, 2017 08:14 3 351 12

Три жертви за четири минути при катастрофи в Пловдивско

  • жертви-
  • катастрофи-
  • пловдив

Причините и обстоятелствата, довели до тежките катастрофи, се изясняват

През четири минути вчера вечерта са станали две катастрофи в Пловдивска област с три жертви, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив. В 19.45 ч. е подаден сигнал, че в град Баня, преди отбивката за Казанлък, лек автомобил със старозагорска регистрация е блъснал пешеходка, която се движила по пътното платно. Жената е загинала на място. Тя е на 84 годишна и е от Баня. Шофьорът е 24 годишен, проба с дрегер не е показала наличие на алкохол. До приключване не огледа движението на автомобилите по пътя Пловдив - Карлово, в района на Баня се осъществява в едната лента. Водачите да бъдат с повишено внимание в участъка.

В 19.49 ч. на дежурния телефон е подаден втори сигнал за инцидент на пътя между селата Белозем и Болярино. По данни на пътна полиция в плуг към аварирал на пътя трактор се е блъснал лек автомобил. На място са загинали водачът на колата и спътникът му. Тракторът е бил с включена жълта сигнална лампа и два задни фара. Самоличността на загиналите все още се установява. Телата им ще бъдат извадени от колата с помощта на специализирана техника на пожарната. Започва оглед.

Причините и обстоятелствата, довели до тежките катастрофи, се изясняват в рамките на образувани досъдебни производства съответно в РУ - Карлово и РУ - Раковски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    15 0 Отговор
    Ами какво да ви кажа ... трафика в самия Пловдив малко се е променил. Карат като избеснели, при плътни колони от коли се опитват да изпреварват и понеже няма място се опитват да те избутват и изтласват като просто навият волана към теб. Не липсват и такива, които слаомират между платната, на световар застават друга лента и се престрояват в последния момент като светне сфетофара с мръсна газ. Направо идилия, дано да не ми се налага скоро време да шофирма в час пик там отново.

    Коментиран от #5

  • 2 гощо

    11 2 Отговор
    Пак Пловдив пак тия джигити!!!
  • 3 Бат Мишо

    8 0 Отговор
    докат не заработи държавата и да спре да продава книжки на кило тай ще е ......
  • 4 Бат Мишо

    7 0 Отговор
    няма никакво значение пътя и колата какви са ,ако ще каруца по луната ще карам .....
    на лумпените трябва да се вземат книжките и да се вдигне адекватно летвата за взимане на нови
  • 5 Driving pleasure

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Некой си, чесно казано писнало ми е от такива фиософи - не са виновни тези които изпреварват, че те избутвали - виновен си ти щото в скапания закон пише, че трябва да спазваш дистанция!!!

    Ако поддържате дистанция така, че човек спокойно да може да изпревари и да се прибере никой няма да те натиска, ама всички карате като селяци, влезли в багажника на тоя отпред и после рев бате колко били лоши изпреварващите!

    Да изпреварвам точно както казваш и когато се наложи се изравнявам зад задницата на автомобила пред този, кото изпреварвам давам десен мигач и натискам идиота, който съм изпреварил да ми направи място - щом си достатъчно зальохан да не ми оставиш място аз ще си направя а ти си псувай! Като не можете да карате и не знаете как ловете автобустите!

    Коментиран от #6

  • 6 КИС

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    Приятелю млад, ти от колко месеца си купи книжката?
    Много обичам, когато някой ми цитира закона, без да си е направил труда да прочете и един член. Ти знаеш ли какво е определението за дистанция и кога се дава?
    Дистанция не се оставя в града по време на задръстване, за да може някой плиткоумен да реши да се набута (като теб, давам за пример) и да изпреавари хората, чакащи в своята лента (чакащи, ама с предимство!)
    Ето затова сме на тоя хал. Нагъл, незнаещ, ала с претенциите на опитен и примерен шофьор.
    Никой не е длъжен да ти дава място.

    Коментиран от #7

  • 7 Driving pleasure

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "КИС":

    Приятелю КИС, имам книжка от 20 години начевам 21ва и крива оляво половин милион км зад гърба - НЯМАМ ПТП, НЯМАМ АКТ НЯММ И ФИШ ПИСАН - нямам и нужда някой да ми обяснява как да шофирам!

    Представи си знам какво пише в скапания закон, чета всяка промяна (не случайно още в първия пост казвам скапан) в последните промени дистанцията е упомената за МПС над 7 метра и перефразирам, място достатъчно за да се прибереш - само че закона е писан от откроение идиоти като ония нестимирчо, който кола през живота си не е виждал и в закона пътната безопасност е най-слабо засегната като се набляга на приходите от глоби!

    Остави 2 автомобилни дължини дистанция, остави ми място да те изпреваря безопасно и ти ще си доволен и аз! Ако ти е кеф да се навръвчиш на под 3 метра от предния както казах - аз място ще си направя!
  • 8 Driving pleasure

    3 3 Отговор
    И П.С.
    като казвам че нямам нужда някой да ми обяснява как се шофира визирам хора, които не знаят, на които шофирането не им е страст и за които карането с 30 е най-великото постижение за безопасност нна пътя!

    Изхабил съм не един резервоар да си правя собствен тренировъчен полигон където да изпитам пределите и на колата и собствените си възможности на сухо, мокро, сняг и лед.
    Ккарал съм Сейфти драйвинг академията на Митоко Илиев - безкрайно полезно. Следващата и стъппка е да си събаре малко кинта за Порше драйвинг скуул на Истанбул парк, а дай боже за 40тата годишнина може да успея да си подаря 2-3 обиколки на Монца

    АЗ ВЛАГАМ ПАРИ И УСИЛИЯ В ОБУЧЕНИЕТО СИ ЗАД ВОЛАНА И ПРИДОБИВАНЕ НА УМЕНИЯ. Не разчитам на празни приказки на корумпирани полици, корумпирани политици и откровени идиоти на пътя! Щото всички са големи моралисти, ама като се качат в колата забравят!

    Коментиран от #9

  • 9 Гост читател

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Driving pleasure":

    Човека говори за градско в Пловдив. Ква дистанция при пълни ленти ,чакащи на светофар? Айде и ние да имаме книжки и ние да караме. АКо ще ги мерим ,моята е от 91 година и от доста години съм със златен талон-вярвам знаеш кво значи тва. За извън града имаш право,трябва или да изпревариш скапания камион или да се дръпнеш далече ,че да могат да влизат тия дето изпреварват. Аз съм всеки ден минимум по 5 часа зад волана на служебната кола. Северозападна България ми е района. От доста години вече. Всичко съм видял- няма човешка глупост и олигофрения ,която да не съм виждал.

    Коментиран от #10

  • 10 Driving pleasure

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост читател":

    Да знам какво е златен талон, един от първите съм дето притежвам такъв. Но и в града е същото - даже още по! Трябва да дадеш на колегата възможност да се престрои, трябва да имаш място да навъртиш волана и да изнесеш колата с цяла дължина напред така, че да има възможност да направиш път на линейка примерно

    Селенията не е в това, че някой се е натиснал - селенията е в това, че се буташ никого да не пуснеш!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Driving pleasure":

    Каквито и курсове да си изкарал не те правят по-добър водач с този манталитет, който демонстрираш.
    Явно събираш дипломи да си, четкаш егото и красиш стената

    За изпреварванията за, които пишеш са си рискови от всякъде. Щом не разбираш защо тия дипломи са ти за тоалетна хартия.

    За къде си се разбързал.
    За оня свят ли.
    Не бързай всеки стига дотам с времето си .

    В България всеки, като се качи на колата си мисли, че е най-великия и затова сме тоя хал по пътищата.
  • 12 oktoberfest

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Driving pleasure":

    Чета постовете - чета закона.... никъде в закона няма описани маневри " пускане" и"правя си място". За какво говориш. Явно това са фантасмагории от рода на "опасно шофиране"и"търся си боя" .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове