14 Октомври, 2017 18:14 3 893 13

Шофьор на 18 години уби двама на тротоар

  • шофьор-
  • тротоар-
  • уби

Двама пешеходци станаха жертва на недобросъвестен шофьор, карал с висока скорост по улиците на Горна Оряховица.

Произшествието станало снощи около 22.30 ч. на ул. "Отец Паисий" в града. Тежката катастрофа станала с лек автомобил "Тойота", управляван от 18-годишно момче, съобщава Дарик радио.

При движение с несъобразена скорост, водачът загубил управление над автомобила, качил се на тротоара и връхлетял върху движещите се по него пешеходци.

В резултат на удара на място е загинал 40-годишен мъж, а малко по-късно в болницата е починал и другия пострадал - момче на 20 години.

Водачът на автомобила се е разминал само с натъртвания и охлузвания. Изпробван е за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Взета му е кръвна проба. Пътувалият с него в колата 15-годишен пътник е с фрактура на глезена.

Причините за произшествието се изясняват.

По случая е започнато досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    16 1 Отговор
    каквo производство
    тоя вече е минал три държавни граници
  • 2 AAA

    8 4 Отговор
    Няма значение каква е колата, всяка си има лимит. Идиота си е идиот в каквото и да го сложиш. По принцип немските са по-стабилни и трабва да са по-безопастни но тях ги карат още по-бързо
  • 3 бай село

    12 0 Отговор
    До коментара на ААА За какъв лимит говориш ? Нима всяка кола има лимит колко пешеходци да сгази ? Твърдиш , че немските автомобили са по стабилни и по безопасни ! В случая , ако БМВ или Мерцедес се бяха качили на тротоара пешеходците щяха ли да са живи?
  • 4 Асан

    4 1 Отговор
    Талибан на въжето
  • 5 Куровед

    8 0 Отговор
    Ако беше на 75 веднага щеше да пишат някой как на дъртите трябва Да им се вземат книжките.А е факт че най много катастрофи се правят от младите. Не че и на тях трябва да им се взимат книжките.
    Просто всеки трябва да носи отговорност, а не да се наричат групи и възрасти.

    Коментиран от #9

  • 6 косъма

    4 1 Отговор
    МОЖЕ ДА СЕ Е УЧИЛ ЗА ШОФЬОР В АНГЛИЯ ИЛИ И Д ва
  • 7 Дионтей

    4 2 Отговор
    За доброто на младите шофьори, както и на всички останали е да има ограничение в мощността на управлявания от тях автомобил, когато те са на възраст от 18 до 21 години. Или по-точно ще е в първите 3 години след вземането на шофьорска книжка. Да им се разрешава автомобил до 100кс максимум.

    Коментиран от #10

  • 8 W123 300D

    6 1 Отговор
    Пикльо си навирил пишленцето. Сега обаче ще му увисне и ако въобще щръкне, ще бъде чак в панделата.
  • 9 Колкото толкова

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Куровед":

    На всеки неадекватен трябва да се взема книжката, не само на 75 годишните.
  • 10 дддффййй

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дионтей":

    Нема никаква логика в това. И с 60 коня може да избиеш сума народ. На младите хора им е промит мозъка от много ракия и чалга и най-голямата им мечта да станат мутри/момчетата/ и фолк проститутки/момичетата/. С това им се изчерпва моралната и ценностна система. Тук там има по некое свестно дете, другите са трагедия, продукт на родителите си и действителността в България. Нали ги гледам в училището - сложил ланеца ,захапал цигарата ,навлякъл анцуга и чупи стойки ,ходи с дините под мишниците- ужас , отвратителна простотия. Да не си помислите ,че съм даскал- слава Богу ,не.Че няма да издържа и ще ошамаря некой.

    Коментиран от #11

  • 11 Дионтей

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "дддффййй":

    Като цяло си прав, че може и с трабант ако е решил да помете една спирка хора, но с мощна кола това може да стане и без да е решил да го прави.
  • 12 бат ваньо

    9 0 Отговор
    Този е на някой местен дерибей синът и пак ще се оттърве с условна присъда. Щом умишлено нарушава закона, трябва да се съди за умишлено убийство и да лежи поне 20 г., за назидание на другите келеши.
  • 13 Кобрата

    2 0 Отговор
    Кво производство бе, то работата е ясна като бял ден...
    Карал е като луд и е убил 2-ма невинни... Ся вместо да го чакат да избяга някъде и да се укрива, да му ударят един здрав бой с нагорещен винкел и да го тикнат веднага в кауша при м...лите.
    Кво ще ги жалим тези убийци по пътищата, сега трябва да му наложат 500 000 лева да плаща кръвнини и да лежи до живот в кауша, а близките му да плащат за убитите хора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове