14 Октомври, 2017 19:10 1 144 11

Вътрешният министър: Синдикатите да не се месят

  • пожарникари-
  • мвр-
  • пожари-
  • валентин радев

Вие, синдикатите, не можете да се занимавате с управленски решения. За това предупреди вътрешният министър Валентин Радев. Той разговаря с представителите на протестиращите пожарникари.

Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате, предупреди Валентин Радев.

Нито аз съм по-добър, нито вие, от професионалното ръководство, допълни той и отбеляза, че очаква синдикатите да се занимават със синдикални въпроси, а не с това кои структури се закриват.

Гледайте какво прави политическото ръководство, бавно и постепенно, опитваме се да не нарушим никакви правила, дайте ни време, поиска вътрешният министър.

По темата за възнагражденията Радев каза, че този въпрос вече е коментиран. Искате от първи януари минимум 15 процента увеличение, припомни той. Каквото успяхме да се преборим е да направим така, че целият сектор получи някаква подкрепа и за нас отделиха 55 милиона лева, обясни министърът. Той отбеляза, че вторият въпрос е как ще бъдат разпределени тези пари и това е част от тези преговори.

От синдикатите посочиха, че министърът е подведен и загубите от пожари ще се увеличат и заявиха, че не се занимават с управленски решения, а със социалния аспект.

Не сме доволни от срещата с министъра, но искам да му благодаря, че ни прие, това не е малък жест, заяви Венцислав Станков, президент на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите пред журналисти.

Според него предвижданото увеличение в проекта за бюджета показва, че явно МВР не са успели да защитят исканото от синдикатите увеличение на заплатите на служителите в МВР.

По повод закриването на районни служби Станков коментира, че синдикатите не се намесват в управленските решения, но от социална гледна точка знаят, че ще се отрази негативно върху служителите. Знаем и какви ще бъдат последствията за тези райони, които ще останат без навременна адекватна реакция от наша страна, допълни той. Станков уточни, че протестите ще продължат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 567

    8 1 Отговор
    Тоя не е в час!
  • 2 Пожарникар

    4 0 Отговор
    Не стигат парите дори и за "ДЕФЛАМОЛ"
  • 3 Гостенин

    2 0 Отговор
    IQ-???

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гостенин":

    Е ти си намерил от кой да търсиш IQ
  • 5 Гражданин

    3 4 Отговор
    Нека да напуснат, като не са доволни, тъкмо ще се обнови състава с млади и работещи хора.
    Направо трябва да ги разпуснат и да се подберат на ново.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Дионтей

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданин":

    Ти явно скоро не си се срещал с млади хора. Познаваш ли някой младеж, който иска да сложи униформа и да гаси пожари за 800лв? Младото поколение си мисли за всичко друго само не и за работа в МВР.

    Коментиран от #7

  • 7 Гражданин

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дионтей":

    Не е така познавам много млади хора които са кандидатствали за МВР, но срещат непробиваема затворена система, която приема хора само на шуробаджанашки принцип, без да отчитат качествата на кандидатите. Това е основната причина да няма резултати от работата им, защото всеки е човек на някой и непрекъснато се надцакват и накрая се превърнаха в едни ревльовци.

    Коментиран от #9

  • 8 Гостенин

    4 0 Отговор
    По - зле е от Бъчварова.
  • 9 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гражданин":

    Това за приема с връзки е абсолютно вярно. Вярно е, че това пречи на работата на съвестните полицаи. Връзкарите се скатават, а основната работа се поема от около 10-15% професионалисти, които се скъсват от работа. Когато им писне и започнат да напускат, търтейте започват да реват за пари и за кадри. Правителствата им отпускат всяка година все поголям бюджет но работата им не се подобрява. Защото връзкарите се увеличават. Ето това трябва да се промени в МВР.
  • 10 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданин":

    Ако ги пазпуснат кой ще дойде. Няко хора пишат без ад мислят. Никой няма желание ад се занимава с това за тези пари - нито в Софиь, нито във Варна, нито в Пловдив.
    Вече на приемните конкурси 3-ма човека се борят за 7 места. Времето на връзкарството отдавна мина.
    Всички младежи искад да работят на компютър с ризка, вратовръзка за 1500-2000лв 8 часа на ден 5 дни седмично.
    Някой поделения не се закриват само поради липса на пари, а и поради факта че останалите 5 човека не могат да вършат работа на 12, а останалите 7 вече няколко години не могат да ги запълнят.
  • 11 Патриот

    1 0 Отговор
    Виж обаче кой бил автора на статията - Венци, от първи окоп на хибридната война
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове