22 Октомври, 2017 15:41 1 428 9

Служители на МВР на протест в София

  • протест-
  • мвр-
  • заплати

Национален протест на полицаите под надслов "За достойно заплащане " се проведе в София. Шествието тръгне от Министерството на вътрешните работи, през Министерството на финансите и приключва пред Народното събрание.

По закон служителите на МВР нямат право да протестират, но протестните им действия вече се превръщат в традиция най-вече около гледането на бюджета.

Две са исканията им - 15 % увеличение на възнагражденията им и изцяло нов закон за МВР.

"Обещаните 55 млн. не стигат. Отчитаме го като една подигравка и не кореспондира с нашето искане от 15 на сто от тази година. Обещаните 55 млн. чуваме само чрез медиите, не е официално предложено. Това е не повече от 3% увеличение. Логиката е много ясна - осигуровките ще погълнат около 25 млн., големият обем извънредния труд по председателството също ще отнеме. Това не кореспондира с казаното от министър Радев, че това е 5%-но увеличение. Това не кореспондира с нашите искания", заяви Илия Кузманов, зам.-предс. на УС на СФСМВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АСАB

    4 2 Отговор
    На вас все не ви стига,корупция си има,бомба сте си...
  • 2 izbiagal ot bg

    4 2 Отговор
    Колко се надявахте че няма да работите и че ще се пенсионирате рано рано!!!! Нещо ви провалиха плановете мързели!!!!! Напускайте нехранимайковци неблагодарни корумпирани затьнали в кредити!!!!
  • 3 Милиционер

    0 2 Отговор
    На мен си ми стига - не е много, но ми е достатъчно. Просто не си давам зор и като някой ми циври, само си го премествам в другия крачол. Дреме ми, че в чужбина за моята работа плащат петорно... А вие, като ви се наложи да търсите Милицията, обръщайте се към Арменсий поп! Злобари!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Милиционер":

    Милиционера ако не изпълня нормата или произведа брак ме гонят !!!! Обраха майка ми в село мен ми разбиха и ограбиха апартамента / неизвестен извършител / !!!! Е за какво вземат заплати колегите ти некадърници!!!! Аз съм за това всеки да получи това което си заслужава !!!!!

    Коментиран от #5, #9

  • 5 На гости

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Моля те, преди да дваш примери, отвори и прочети какъв е процентът на разкриваемост в развитите страни! От друга страна, с ръка на сърцето мога да кажа, че подборът в МВР куца. И то не заради шуробаджанащина, а заради смешните заплати. Аз съм с 10 годишен стаж в една от най-елитните служби, учил съм около 6 години само за тази работа, а получавам по-малко от работник в месопреработвателен цех. Аз ходя по нощите да будя хайдуците по страната, а той си седи на смени в цеха, като му дават и една екскурзия на сезон в чужбина, за сметка на фирмата. На 33 съм, с кръвно и още някои несгоди. Ако идкам да се пенсионирам в МВР, трябва да работя още 22 години, след последните промени - аз няма да ги доживея вероятно, ако остана. Предполагам ме разбираш, защо искам да се махна, а аз ще се махна, дори и да дадат смешните си проценти...
  • 6 Пазарен Либерализатор

    4 0 Отговор
    Преди да подадете молба за назначение в "системата" много добре знаете размера на заплатата, както и вариантите за кариерно израстване. Съжалявам че го казвам, но .... Само в малка част от времето си полицаят работи. През останалото време не му пука или изкарва пари. Градовете са ни прекалено малки, всичко се знае и вижда. През годините в преследване на личният ми интерес винаги съм търсил място, където бих могъл да се реализирам за още повече пари, постояно и непрекъснато съм се доказвал и съм вадил дивиденти от това, без да хленча и да протестирам в стадото на недоволните.

    Коментиран от #7

  • 7 Либерал

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пазарен Либерализатор":

    Съжалявам, но ще те разочаровам - на 18 годишна възраст едва ли може да си наясно с нещата, които си изброил. Още по-малко, ако си и първият милиционер в рода. Да не говорим, че между документите ти се поднася и договор, според който харесва-не харесва ще работиш в Милицията 10 години - иначе съд и обезщетение. Големи тарикати сте в частния сектор - смели, реализиращи се, търсещи... Но съм се нагледал на такива, дето фирмите им са на ромски братя, точат държавата, карат си яхтите и се правят на много находчиви... А като дойдат за някой разпит, звънят на майка си да им вади болничен...
  • 8 Гост

    2 0 Отговор
    ПросТо е. Съкращаване на администрацията, която е 60-70% от състава и ще има пари за униформените. Ама не виждам синдикатите да говорят по въпроса.
  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    То просто няма кой да го намери тоя извършител. Та повечето служители са канцеларски мишки. И не са виновни униформените, тези които са на терен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове