Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 14:49 21 448 37

МВР и КАТ получиха общо 60 нови мотоциклета (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • кат-
  • bmw-
  • мотор-
  • мотоциклети

Общата стойност на сделката е за 1,4 млн. лв.

МВР и КАТ получиха общо 60 нови мотоциклета (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1
Снимка: МВР

60 нови мотоциклета бяха предоставени на Столичната дирекция на вътрешните работи. Церемония по предаването им се състоя в Главната дирекция „Национална полиция“. На нея присъстваха заместник - министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник - главният секретар Георги Арабаджиев, заместник - директорът на ГДНП старши комисар Константин Димитров и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

МВР и КАТ получиха общо 60 нови мотоциклета (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: МВР

Заместник - министърът Балабанов изрази надежда, че с новата техника служителите на СДВР ще бъдат още по-мобилни и по-уверени. Пожела им с новата техника да работят активно по охраната на Българското председателство на Съвета на Европа през 2018 г. Зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров пожела безаварийна работа на онези, които ще ползват новите мотоциклети.

МВР и КАТ получиха общо 60 нови мотоциклета (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: МВР

50 от машините са предназначени за отдел „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред” при СДВР, а другите са за отдел „Пътна полиция” при СДВР. За доставените мотоциклети са изготвени специфични изисквания по отношение на техническите им характеристики, отговарящи на съвременните норми. Те са оборудвани с технически системи, позволяващи тяхното позициониране чрез GPS-модул, което от своя страна дава възможност за бърза намеса и реагиране при необходимост.

МВР и КАТ получиха общо 60 нови мотоциклета (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: МВР

Общата стойност на машините е 1,4 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KALki4

    47 1 Отговор
    28 хиляди на мотор. Добра сделка :D

    Коментиран от #4, #5, #21

  • 2 Голям прос

    18 8 Отговор
    За зимата имат ли климатик?
  • 3 Пак бива

    37 13 Отговор
    Предвид, че е БМВ е по-добре от 96000лв за КИА.
  • 4 MasterBoy

    39 10 Отговор

    До коментар #1 от "KALki4":

    Доста по-добре от колкото 91000 за Kia Cee'd
  • 5 Аз Съм Аз

    46 2 Отговор

    До коментар #1 от "KALki4":

    Взимат ги без ДДС, излиза, че са по 23,333лв. Което си е учудващо. Предвид, че както колегите са споменали Кия-та я взеха на 96 000лв. Странното е само, че кията с фул пакет е към 45хил.лв

    Коментиран от #8

  • 6 колега

    54 0 Отговор
    Проблемът не е в моторите,а в главите
  • 7 SHAGRATH

    34 2 Отговор
    Защо само в София?
  • 8 312

    16 10 Отговор

    До коментар #5 от "Аз Съм Аз":

    Абе вие малоумни ли сте? От къде ги измислихте тези 90 000 за Киа. Там колите бяха по 22-23 хил. лева.

    Коментиран от #14

  • 9 моторджия

    38 5 Отговор
    Поправете ме, ако греша, но това е предния модел ГС 1200, а не актуалния. Значи пробутват им стари и залежали мотори, които не са могли да продадат на доста висока цена според мен. Освен това цената е -20% ДДС и трябва да има 15-20% отстъпка+ още толкова, заради това, че модела е стар. Едно 40-50% цената трябва да е надолу в конкретния случай. Е да, ама не. Не е била обявена обществена поръчка нали. Ето го ключът от палатката. Пак някой се е нагушил яко. Журналистите и медиите отразяват само събитието без да задават въпроси кой и как гизбра да бъде точно тази марка и модел Има и други мотори, които по всички показатели превъзхождат тези БМВ-та, които не само са скъпи, но и никак не са надеждни, а частите и обслужването им са прекалено високи.

    Коментиран от #12

  • 10 КОР

    19 2 Отговор
    НЯМА ДА СТАЧКУВАТ ЧЕНГЕТА ЛИ ДА СТЧКУВАТ И ДА ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ТОЛКОВА РАБОТА НЯМАЛИ ПАРИ ДА ИМ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ А КУПУВАТ ПАТРУЛКИ И МОТОРИ НА ДВОИНИ ЦЕНИ Е РАБОТАТА СПОРЕД ЗАПЛАТАТА МАЛКА ЗАПЛАТА МАЛКО РАБОТА ТОВА Е
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 копеле

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "моторджия":

    Ало моторджията тук има 2 модела на BMW - R1200RT и F800GS новички. Големия е от миналата година модел, малкия е сегашен
  • 13 Васил Кунчев

    18 2 Отговор
    GPS са им сложили не за да има бърза намеса и реагиране, а за да ги следят дали не са се скатали в някое кафене. Моторите в СПС ще се ползват за конвоиране на делегации или футболни отбори. В КАТ не виждам защо са им мотори, но те си знаят. Най-заслужилите ще имат привилегията да си "работят" самостоятелно, без да делят оборота в края на работния ден. Иначе софето е ясно, но съм виждал по съборите в провинцията да пращат МZ-ки. КИА Сийд наистина излезе около 100 бона за бройка, затова не ми се слушат политически тролове да се оправдават.
  • 14 MasterBoy

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "312":

    На теб сметките ти са криви. Платиха се 27 милиона лева за 278 автомобила Киа.
  • 15 Диди

    21 5 Отговор
    Тия наште милицьонери колело не заслужават!
  • 16 Политолог

    5 17 Отговор
    Чета коментарите ви и веднага, със 100% мога да определя кои от вас са комунисти /социалисти/ и кои служат на Москва
  • 17 Прах в очите ! И НА СВИНЧЕ - ЗВЪНЧЕ !

    8 1 Отговор
    Ромка до Рома : " А , бе манго, децата голи и боси ходят а ти за мъжкия си знак ШУИЛЕК СИ КУПИЛ!" ЗАКОНИ БЕ, ЗАКОНИ , ПРАВА, ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНИ СТРОГИ НАКАЗАВИЯ. НО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПО КАКВА ПРИЧИНА НЕ КОВЕ ЗАКОНИ . ЗАЩО ? НА КОГО Е НУЖНА МЪТНАТА ВОДА У НАС ? КОЙ ЛОВИ РЕБА БЕЗ ВОДОЛАЗ ? ДОМУСЧИЕВ, ПЕЕВСКИ И ВСИЧКИ НАРОДНИ ИЗБРАННИЦИ СА СИ ЧИСТИ ИЗМАМНИЦИ ! ЗАТУЙ НЯМА ЗАКОНИ, ПАРАТА ГОРЕ СЕ ГОНИ, ДЕН ГОДИНИ ХРАНИ, ЗАТУЙ ТАМ СА СЕ ОТ НАМАЗАН ПЕХЛИВАНИН И нагоре!
  • 18 BMWMOTORRAD

    1 1 Отговор
    последно са 800GS или 1200GS ? R1200RT е ясен
  • 19 Бмв

    0 1 Отговор
    F700GS е модела на ендурото, 16636 лв е цената за бройка. R1200RT е другия модел - 33303 лв. Цените са без ДДС.
  • 20 ГОРАЗД

    8 0 Отговор
    Gs 1200 е експедиционна машина ,за какво им е на градските полицаи такъв голям и тежък мотор?Всяко хлапе с 600 кубикова резачка ще им избяга в градски условия!Виж ако гонят обирджии на влакове през прерията,няма по добра машина!

    Коментиран от #33

  • 21 ники

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "KALki4":

    1200 GS втора употреба но 5-6 години е 21-23 хил. лв. Така че си е супер далавера.
  • 22 Ако ще и Ферари да им дадат, все същия Х

    2 0 Отговор
    Формата не променя съдържанието. Но види се старшинките са въодушевени и доста впечатлени, което показва че трикът на Г-н Големанов - минава. Тогава ще се отложи повишението на месечната им заплата поне за година време. А до тогава - Я камилата , я камиларов ! Със 60 моторетки и цялата полиция се примирява.
  • 23 Бат Ваню

    3 0 Отговор
    Как гледат новата техника.... ха ха ха......
  • 24 Доктор Ох Боли

    2 1 Отговор
    ... като Нинова Бойко...... гледа и неверва на ушите си ...... ха хаха....
  • 25 Далаверата

    5 1 Отговор
    сега вече няма да има катастофи , щом купихме 60 мотоциклета и дадохме 1,5 милиона лева на вятъра ,,за напред ще видите ,че катастрофите ще се увеличат още повече
  • 26 БМВ

    3 1 Отговор
    Сега следва снимка на едно лице с нашите мотоциклети ( стига монтажи от Белгия с техните мотоциклети)!!! Те мотоциклетит май са един и същи модел ...
  • 27 АЗ ПРОКЛЕТНИКА

    2 0 Отговор
    КАСКИТЕ ИМ ГАЩИТЕ ИМ ...! ПРИЛИЧАТ НА ЦЪРВУЛИ ПАРОДИЯ
  • 28 БМВ

    2 1 Отговор
    Сега следва снимка на едно лице с нашите мотоциклети ( стига монтажи от Белгия с техните мотоциклети)!!! Те мотоциклетит май са един и същи модел ...
  • 29 Бат Ваню

    3 3 Отговор
    Таа първата снимка ..... гледат и викат....."Не е руска не е... ха хаха"....
  • 30 име на гост

    7 2 Отговор
    Зимата с нови мотори, а лятот с нови снегорини. Чакали са да мине сезона та да им смъкнат цената можеби? Що не кажат какви са тия изисквания дето само тия тенджери покриват. С тия тостери дето стърчат като на слон ушите какви граски мотори са това? Поредната комисионна напълнила нечии джобове до горе. Същото стана и с тия коли дето им накупиха. АГУ кога ще им монтират? Няма ли някой да предложи кумски сервиз за тая работа?
  • 31 Нафарфорий

    4 0 Отговор
    Дали покрай екстрите на мотоциклетите не са сложили и по един водомер, че полицаят върху него да се види колко е гола вода?
  • 32 ха ха ха

    3 3 Отговор
    Цените на "Пежо", "Шкода" и "Киа" са съответно 28 230, 98 лева, 25 320 лева и 28 000 лева за брой с включено ДДС и обслужване.
    Става въпрос за общо 278 коли "Киа", които са част от обществена поръчка за 27 милиона лева за обновяване на автопарка на работещите към Министерство на вътрешните работи (МВР).

    Преди няколко месеца от ведомството потвърдиха, че ще бъдат закупени общо 1000 нови возила. За изпълнението на доставките бяха избрани трима потенциални участници. Това са "София Франс ауто", "Еуратек" и "Киа моторс България". Те са вносителите съответно на "Пежо", "Шкода" и "Киа".

    Сега излиза че един мотор БМВ ще струва колкото кола КИА а БМВ дори не е лидера при мотоциклетите нито по здравина нито по възможности.
  • 33 Roadrunner

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГОРАЗД":

    KTM 1290 super adventure и БМВ то в прерията само ще диша прахта.
    Пак някаква нагласена работа и KTM и Honda и Yamaha имат по добри и евтини мотори но някой е напълнил гушата.
  • 34 BMWMOTORRAD

    1 0 Отговор
    До коментар #33 от "Roadrunner"
    BMW то където ще мине KTM може само си да си мечтае.
  • 35 Guest1

    2 0 Отговор
    До коментар #33 от "ГОРАЗД":

    Не съм съгласен че някой със 600 кубиков ще им избяга.
  • 36 Гост

    0 0 Отговор
    Големи разбирачи сте всичките! Никой не се е качвал на мотор явно...
  • 37 гост

    1 0 Отговор
    Моторите са си хубави, въпросът е къде и как ще бъдат прилагани. Тези всички трябва да въртят по улиците и да снимат и глобяват нарушенията. Точно за КАТ трябват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове