23 Октомври, 2017 20:36 2 793 24

Трифонов: Наглите не са в затвора, а в Министерски съвет

  • слави трифонов-
  • бюджет

Водещият Слави Трифонов нападна правителството с нов пост във Facebook. Този път причината е проектобюджета за 2018 г., който беше публикуван по-рано днес.

Ето цялото изявление на водещия без редакторска намеса:

Уважаеми приятели, каква асоциация правите като чуете определението „Наглите“? Вероятно първо ще се сетите за бандата за отвличания, която за малко да си тръгне предсрочно от затвора. Да, това е нормална асоциация. Но искам да отбележа, че моята първа асоциация за „Наглите“ от днес вече е друга.

Точно днес Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2018 г. Член 65 от този законопроект гласи: „Годишният размер на държавната субсидия за един получен действителен глас съгласно Закона за политическите партии за 2018 г. е 11 лева на глас“. Сега разбрахте ли кои са „Наглите“? Намират се в Министерски съвет и в Министерството на финансите. За тях волята на 2 516 791 българи няма никакво значение. Тя е боклук.

Отново трябва да припомня, че на 6 ноември 2016 г. чрез национален референдум точно 2 516 791 българи категорично поискаха субсидията за партиите да стане 1 лев за получен глас. Трябва да припомня също така, че за получен глас на последните парламентарни избори, партиите и коалициите получават субсидия в размер, определян ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България.

Както виждате, тази година въпросният законопроект за държавния бюджет предлага на Народното събрание да запази, меко казано, неприлично високата субсидия от 11 лева.

Т.е. какво означава това в числа? През 2018 г. ГЕРБ ще получи отново 12,6 млн.лв. държавна субсидия, а не 1,150 млн.лв., както поискаха хората на референдума. БСП ще получи пак 10,5 млн.лв. вместо 955 000 лв. ОП ще получи 3,5 млн. вместо 320 000 лв. ДПС ще получи почти 3,5 млн. вместо 315 000 лв. „Воля“ ще получи 1,6 млн. вместо 145 000 лв. А между другото,

Парламентът не се произнесе по въпросите от националния референдум в законовия срок. Този срок изтече на 14 септември, но на „Наглите“ не им пука! А на нас, уважаеми приятели, докога няма да ни пука?

Предстои да видим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 izbiratel

    6 65 Отговор
    Не съм приятел на този прооост човек

    Коментиран от #15

  • 2 СссереМ

    6 53 Отговор
    А най наглия се изказа неподготвен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    57 5 Отговор
    Не се обяснявайте Трифонов какъв е, а просто кажете дали е прав или не тия тикви да взимат толкова много въздушни пари
  • 5 и ТЕ ТАКА

    45 2 Отговор
    Не са нагли а направо са за бой и €.@н€.
  • 6 Будалата

    39 4 Отговор
    Давай Слави , няма да се плашиш. Давай Трифонов, ако ще е гарга , да е рошава гарга. Давай брато. Тука си прав , нагли е слаба дума. Гьон суратлък , арогантност, просто не намирам по силни думи. За това , обединение на всички десни, центристи и не доеолни , плюс пенсионерите и напред.
  • 7 Све

    43 2 Отговор
    коментират Слави
    А не това, което казва
    Явно нямат отношение или НЕ РАЗБИРАТ
    Не зная колко е честен
    НО ТОВА , КОЕТО КАЗВА Е ВЯРНО

    Коментиран от #8

  • 8 Петър

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "Све":

    Точно това се опитвам да обясня на повърхностните хора
  • 9 ЗЕВС

    28 6 Отговор
    Само с коментари в фейса няма да стане! Ако си мъжкар направи партия, публикувай програма, за която си заслужава хората да застанат до урните и да си дадат гласа. Главната цел е да се премахне парламентарната партокрацията на ГЕРБ и другата измет живяла в един друг строй с единствената цел за собствено облагодетелстване. За 27 г. безспорно се доказа, че парламентарното управление е вредно и опасно за държавата.
    Преминаване към президентско управление е единствения път за България да поеме в правилната посока!

    Коментиран от #10

  • 10 Мутраландец

    3 15 Отговор

    До коментар #9 от "ЗЕВС":

    Жорж Ганчев ли ще бъде президент?

    Коментиран от #14

  • 11 Варна

    20 4 Отговор
    Добре е всички да разгледат проектобюджета защото там ясно се вижда лъжите на Борисов и ГЕРБ, както и това подобие на програма за управление на страната, която така гордо размахваха!
    Програмата и бюджета нямат нищо общо! - Програмата бе за да ви накарат да гласувате за тях, а те да правят каквото си пожелаят.

    А иначе троловете на ГЕРБ си личи кои са. Тъпото, е че те ще усетят пряко негативите от политиката на пожарникаря и физкултурника, но ще бъде късно

    - ТРЯБВА ДА ИМА ШАМАРИ!
  • 12 един

    20 3 Отговор
    Ние сме по-силни от тях, въпроса е кога точно ще го осъзнаем!?
  • 13 Къртев

    24 3 Отговор
    Той, Слави е прав, лошото е, че не казва нищо ново или изумително. А още по лошото е, че ние седим и чакаме това да се промени от самосебе си. А най-лошото е, че хора скачат и обвиняват Слави, въпреки, че е прав.
  • 14 Къртев

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Мутраландец":

    Ако искаш пък Бойко Борисов да е?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 onq s konq

    5 15 Отговор
    Борисов предложи 0 ЛЕВА СУБСИДИЯ,НО ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА ОТХВЪРЛИХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО.А аргументът им беше ,че ГЕРБ са богата партия и могат да си позволят подобна ситуация без държавно финансиране,докато "по-малките партии" като БСП и ДПС/?!/ например ще изнемогват финансово!И го знаете това за предложението на ББ,ама се правите че не си спомняте,затова и ви го припомням бе русофили подли!

    Коментиран от #22

  • 17 Електорална единица

    3 7 Отговор
    Много ми е интересно,чии проект си ТИ,интуицията не ми подсказва,но няма да остане тайна дълго,ще ми се наложи да почакам още малко.
  • 18 Шаран БГ

    14 1 Отговор
    Разбрахме ! С.Трифонов е най-отвратителния екземпляр от човешкия род !
    Само че забравяте - той е фронтмена на група хора, които никак не са тъпи, долни и отвратителни. Те са мислещ екип - спомнете си всичките шест точки от референдума и защо управляващите от всичките власти се нахвърлиха срещу него и го опорочиха!!!
    Какво лошо за обикновения българин се предлагаше тогава - какво лошо за българите е написал С.Трифонов по-горе сега ?
    Но ние плюем !! Или по навик, или защото ни е платено.
    Извинете ме, но не мислим! За това Чехия и Унгария са на стотина години преди нас.......
  • 19 Нов

    0 16 Отговор
    Слави Трифонов, да си води там просташкото подобие на шоу и да не се меша къде не му е работата!
  • 20 ААА

    1 15 Отговор
    СМЕШНИК
  • 21 Замислен

    7 0 Отговор
    Значи двете големи партии вземат 23 млн.лв от балъците (народа). Това са много много огромна сума пари. И като се има предвид, че са двете крила на една съща партия, излиза, че бившите продължават да ни ограбват въпреки несъгласието ни......
    Следователно трябва да си зададем въпроса кои са понагли, тези които вземат от богатите или тези които вземат от бедните.
  • 22 Густо Майна

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Или си гербаджийска подлога или много в култ (да не използвам по-груби изрази), за да си повярвал, че този фарс не е бил игра! И то най-долнопробна пародия! А най-жалкото е, че много добре показа, че всички в парламента са БКП-циреи, а и мнението им, и отношението към, и за мат'ряла!
  • 23 123457

    5 0 Отговор
    Смятам, че по-виновни от министрите и по-нагли са депутатите защото те гласуват законите и одобряват бюджета. Ако ГЕРБ и БСП посикат в парламента заедно могат да намалят субсидията за партиите.
    Виновна е цялата ни политическа каста.
  • 24 Курти

    0 0 Отговор
    "Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша."
    Петко Славейков
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове