24 Октомври, 2017 11:19 2 100 13

Шефът на Спешна помощ обвини Мира Добрева, че лъже

  • мира добрева-
  • спешна помощ-
  • инцидент

Мира Добрева и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев спориха в ефир заради припаднала нейна гостенка пред БНТ.

По-рано журналистката публикува информация за случая. В него тя обясни, че момичето е припаднало и е чакало около 50 минути линейка.

В студиото бе показан запис от охранителната камера, на който ясно се вижда какво се случва и в колко часа. Часовникът на монитора показва, че линейката наистина е закъсняла, но не точно толкова, колкото е написала Добрева.

"Излиза един журналист и казва това, което е видял и той вече е виновен, защото е скочил срещу една очевидно неработеща система. А тя, ако на мен не ми вярвате, че не работи, погледнете коментарите на хората под моя пост и ще разберете, че едни 3000-4000 човека в България мислят като мен. А мисля, че това е цяла армия от недоволни", каза Добрева.

"В коментара на Мира Добрева има няколко истини, няколко полуистини и доста лъжи. Първият екип, който се освободи беше в Западен парк - нямахме свободни екипи", заяви д-р Гелев.

"13 екипа при 252 повиквани - с толкова останахме, след като освободихме колежка заради смърт в семейството", обясни още спешният медик.

В студиото бяха показани и разпечатки от телефонните обаждания и джипиеса. В резултат Мира Добрева избухна, когато Гелев я обвини в лъжа.

"Таванът ни е 25 екипа при европейски стандарт от 60. Става въпрос за 2-милионен град, какъвто е София. В този ден сме имали 12 екипа, с мъка ги докарваме до 20", обясни още д-р Гелев.

"За катастрофата на Владая са изпратени 7 линейки, още три са били на други катастрофа. И това в рамките на 7 минути. И това е направено от тези "нечовеци", както е написала Добрева", съобщи шефът на Спешна помощ.

"Като не сме хора, какви сме - кроманьонци, неандерталци...", обърна се възмутеният шеф на Спешна помощ към Добрева. Стана ясно, че не е имал свободен екип, линейката не е закъсняла толкова, колкото е написала журналистката.

Добрева коментира защо шофьорът на линейката е пушил. "Защо да не пуши, когато кабината е напълно изолирана от болните", отсече д-р Гелев.

Добрева заплаши д-р Гелев със съд, а той и отговори, че "всеки познава юристи". След това журналистката от БНТ заяви, че лекарите си "имат пиари, които можели да оправят нещата". Също така, тя обвини лекарите във фалшифициране на данните, които бяха представени в студиото.

Д-р Гелев пък на свой ред призова обществото да уважава труда на лекарите, защото той наистина е много тежък. Той добави, че натискът върху медиците от страна на хората вече е много голям. "Отиваш някъде и не знаеш дали ще те посрещнат с брадва", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hellmaker

    11 5 Отговор
    Знаем ги лекарите.. опорочени са и Хипократовата клетва и доверието на хората- за това е така дереджето..
  • 2 ОВЧА ГЛАВА

    23 0 Отговор
    Така или иначе са ясни две неща, медията е измамна и лъжлива, но все пак и спешната помощ не е много спешна...
  • 3 Ламберто II

    11 4 Отговор
    ДС-тата си присвоиха активите на държавата и сега се кълчат на С.Бряг а народа изнемогва, това е комунизмът - строи за народа а после ДС-тата си присвояват всичко
  • 4 Отчаян

    15 1 Отговор
    Уморени лекари-един върши работа на трима! Няма да издържат дълго! Това е тежка,стресова работа! Ненавременна помощ-умират хора! Залогът е ЖИВОТА на пациенти и лекари ! Къде са умните глави да разрешат проблема!!!
  • 5 Помощ

    9 12 Отговор
    Добрева е проста, доказателства безкрай, срамота е да работи в БНТ!
  • 6 Зъл

    18 3 Отговор
    Това не е ли същата тази Мира Добрева, дето получи почитната награда " Златен скункс". Даааааа, тя е, дето в деня на Левски опипваше един пропаднал, татуиран ултрас, който и обясняваше за татуировката си на члена и тя му се кефеше. И то в предаване, посветено на Левски. Хмммммм, типично олицетворение на чистата и непорочна журналистика в България!
  • 7 неутрален

    7 3 Отговор
    Тези от спешна помощ са лъжци. преди време на близък болен човек повикахме линейка в 10.30, след многократни обаждания един господин се представи, че е Георгиев и че линейката ще се забави, е добре съгласихме се, същата пристигна в 13.30, а но листа за посещение беше написано, че линейката е извикана в 13.00, а на адреса се е отзовала в 13.20, освен това отказаха да вземат болния, като се обосноваха, че се касае за хронични заболявания и не е необходимо да го вземат, не зная как прецениха без да го прегледат и след няколко часа човекът почина. На това как му се казва? Да не би коректни доктори от спешна помощ или коректни шефове,или коректно министерство, обичащи и грижещи се за болните хора, е след това били ги били, може би не е трудно да се отговори - ЗАЩО!
  • 8 Бат Мишо

    4 1 Отговор
    само в наше село сме 3000 дето мислим като добрева не в бг
    линейката идва след часове от Кубрат където има само един дежурен лекар вътрешни болести.....
    там те заебва с обяснение че не му е район да те кара до русе или разград и УМИРАШ ПРАВ да чакаш да стане понеделник под вещото гледане на старша сестра....затва си хпалим колите и в Русе ,където ема работеща ИСТИНСКА БОЛНИЦА с некрадливо мениджърско ръководство, което НЕ претака народната пара в частни болници и не краде.В резултат там обикновенна мед сестра взима 1500-2000 и СЕДЯТ къдърни кадри на работа
  • 9 Бат Мишо

    6 1 Отговор
    Парите дето даваме за здравни осигуровки стигат и за 5000 заплати на лекар АКО НЕ КРАДЯХА ЧАНТАДЖИИ И МАФИОТИ от касата и от поръчките на лекарства .... не е ли срамота щото имам 5 пропуснати здравни осиг 2014 да ми откажат снимка на рентген щото нямам 50 лв да я платя......НЕ БИЛО СПЕШНО , ЗАЩОТО НЕ БИЛО ЖИВОТОСПАСЯВАЩО......ТВА В ПИРОГОВ---- а осигуровката ми на куриер сега е над 100 лв месечноза здравни ....и не стигала за 50 лв снимка.И МА ОСТАИХА С ПУКНАТ КРАК НА УЛИЦАТА- после разбрах че е пукнат
  • 10 Бат Мишо

    2 2 Отговор
    ПС
    питах офсата в Пирогов -а сега си представи че карам 8 гонен камион на е.....нт ПЪЛЕН -София -Русе и стане нужда да спра и с тоя ебан крак натисна 1 секунда по късно спирачка ЖИВОТОСПАСЯВАЩО ЛИ ЩЕ Е МА ОФСА........как разбра че е или не е животоспасяващо да не погледнеш счупен ли е тос крак .....без да го погледне - на 22.09.2017 Пирогов И КАК В Русе същия случай 5 часа по късно мина за спешен......и безплатен.....
    лапачи софийски - вика теоритизираш- викам и я ся излез и виж отпред камиона -
    вика такива са правилата и се скри - казах и за майка и и охраната ме изфърли
  • 11 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    ПС ПС
    с туй Атего пълно ще мина поне през 5 коли на тука пишещите докат спра и вътре НЯМА ДА ИМА ЖИВ ЧОВЕК ОСТАНАЛ ако натисна спирачката 3 сик по късно с пукнат или счупен крак,зарад тас офса в пирогов А ТАКА КАРАХ ДО Русе.....и мн ясно че си пазя крака като не зная че е само пукнат и газя контрата по бавно и по полека ......НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАС НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 12 Гост96

    6 1 Отговор
    Няма как 13 екипа да се справят с проблемите на 2 милионен град...рибата мирише от главата...Трети мандат гласувате така ..
  • 13 ТИКВОЧА

    3 0 Отговор
    Д-Р Г. ГЕЛЕВ Е ЛОЛЯМ НАГЛЕЦ .ТОЗИ ЧОВЕК РАЗБИРА ОТ ВОДКА И УИСКИ .СЛЕД КАТО ЗАЩИТАВА ШОФЬОРА КОЙТО ПУШИ КАТО КАРУЦАР.КЪДЕ Е Г-Н МИНИСТЪРА АМА И ТОЙ Е ОТ СЪЩОТО КОТИЛО. И РАЗБЕРЕТЕ ЕДНО ДИСПЕЧЕРКИТЕ В РКЦ -СОФИЯ ПИШАТ ЗАЯВКИТЕ НА РЪКА С МОЛИВ ТАКА ЧЕ ГЕЛЕВ ПОКАЗВА ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ МНОГОТО ОТЧЕВИДЦИ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ. С ТОЗИ ДИРЕКТОР ТОЛКОВА.ПОМОЩ ЗА СПЕШНАТА ПОМОЩ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове