26 Октомври, 2017 08:38 13 456 66

Спират трошките от движение

  • регистрация-
  • автомобил-
  • автомобили-
  • неизправност-
  • пътна полиция-
  • бойко рановски

Прекратява се регистрацията на автомобили със сериозни неизправности

Спират трошките от движение - 1

Прекратяват регистрацията на автомобили, за които се установи, че имат сериозни неизправности. За тази мярка, съобщи пред bTV началникът на "Пътна полиция" Бойко Рановски.

Ще има степени на допустими неизправности и тези с най-сериозни ще бъдат спирани то движение, докато собственикът не ги отстрани. Това ще стане факт още в началото на идната годината, тъй като е европейска директива, а депутатите вече са го одобрили на първо четене.

Досега регистрацията на автомобила се прекратяваше, ако липсва задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Заради това от движение са спрени над 850 хиляди автомобила. Отписват се и колите, чиито шофьори са заловени за карат без свидетелства за управление, пияни или дрогирани. След няколко месеца тази мярка ще се прилага и за колите, при които са установени сериозни неизправности.

Причината за мярката е и фактът, че състоянието на автопарка оказва съществено влияние върху пътните инциденти. А нашият е доста остарял.

И докато контрола и санкциите спрямо шофьорите се увеличават, то според проф. Румен Миланов е време е да се обърне внимание и на пътищата. КАТ нямат данни колко от катастрофите заради лошата пътна настилка или други неизправности на пътя. От години обаче се знаят участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Липсата на поддържка на пътя е огромен пропуск в каузата за пътна безопасност, категоричен е професорът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    65 1 Отговор
    А доходите одобрени ли са?
  • 2 JEEP

    88 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: КАТ нямат данни колко от катастрофите заради лошата пътна настилка или други неизправности на пътя.
    Е как да имат? За тях ЗДвП има всичко на всичко 2 члена: несъобразена скорост и неспазване на дистанция, като първият е водещ.

    Коментиран от #9, #53

  • 3 росен

    83 1 Отговор
    Слушах изказване на Рановски по този въпрос и той не можа да отговори какви ще са критериите за сериозни неизправности. Това е абсолютен тъпизъм. Автомобилите минават на годишен техничевски преглед в пунктове, където се предполага, че работят специалисти. А как един служител на КАТ ще открие неизправност в автомобил. Това може да бъде измислено от малоумници.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 бббббб

    56 5 Отговор
    До сега не съм чул станала катастрофа по-техническа неизправност.Освен за самозапалили се автобуси или камиони . По новините само ПТП от несъобразена скорост,навлизане в насрещното ,не спазване на предимство ,не съобразяване с пътната обстановка,пресичане на релсов път на бариера. Дори и ПТП с автомобили с десен волан не съм чул,за които се коментираше да бъдат забранени. Явно там водачите карат с повишено внимание и спазват правилата заради ограничената видимост.Май целта е да се натоварят хората с кредити за уж по-нови и по-скъпи автомобили в полза на определени играчи.

    Коментиран от #44

  • 5 JEEP

    50 2 Отговор

    До коментар #3 от "росен":

    В пунктовете не връщат, защото разчуе ли се за даден пункт, че връща ще остане без клиенти, а гладът е голям. Веднъж даже ме пуснаха без преглед на спирачките защото не можели 4х4 да тестват. Само ме питаха държат ли спирачките и като им казах - ДА бях готов. Добре че скоро бях сменял дискове и накладки и след първите 500 км бях ходил нарочно да ми ги тестват на нормален стенд.
    За другото си прав - не е от компетенцията на полицая да установява неизправности, въпреки, че за очевадни неща като например ако някой дими като ориент експрес трябва да го спират и без измерване на газовете.
  • 6 Темида

    37 1 Отговор
    Още правила и закони които никой няма да спазва защото му е през кръста и знае, че няма да има наказания. Ако успеете дори 10% от печките и таралясниците дето като натиснат газта и става вечер ще съм благодарен...ама едвали.
  • 7 София

    48 1 Отговор
    Какви критерии? В КАТ на новорегистрираните автомобили се дава стикер за преглед без автомобилите да са прегледани реално.....
  • 8 Алекс

    48 7 Отговор
    Исками се да дойде време да започнат да спират включително много пушещите автомобили, микробуси, камиони и автобуси повечето от които са стари дизели без катализатор.

    Коментиран от #34

  • 9 куку руку ку

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "JEEP":

    И двете причини (скорост и дистанция) са железни в логиката си.
    Ако си карал със съобразена скорост и на необходима дистанция, щял си да спреш от спирачните си апарати, а не в друг уастник в движението или в стационарен предмет.

    Коментиран от #22

  • 10 ОВЧА ГЛАВА

    42 0 Отговор
    Циганин на преглед не съм виждал....каруците от градовете разкарайте глупаци !...Верно, българите сме с най-висока точка на кипене от всички нации...ама ще дойде и този ден !

    Коментиран от #12, #16, #51

  • 11 факт

    44 2 Отговор
    Докато доходите и пътищата ни са по-лоши от тези на страни от третия свят, нищо няма да се промени.
  • 12 куку руку ку

    28 2 Отговор

    До коментар #10 от "ОВЧА ГЛАВА":

    Каруца в град е като птица на летище. Въпросът да бъде ударена е- "кога?", а не- "дали?"
  • 13 ПНСД

    31 40 Отговор
    Или ще притежаваш технически изправна кола или ще пътуваш с обществен транспорт. Кьораво и сакато е с автомобил. Сега да не ми обяснявате, че няма пари народът! Като няма пари как има толкова превозни средства, кафета, ресторанти и дискотеки, че и винаги са пълни? Станало на 18 пишлемето и веднага кола да му купят? Колата е средство за вадене на пари или за удобство, ако имаш пари да си я позволиш! Тя не е стока от жизнена необходимост! В талоните трябва да пише и размера на джанти и гуми, а не както е сега всеки слага каквото му харесва (по-голям цолаж) и гумите 15 употреба защото нямаме пари за нови!? Е като си ГЪЗАР защо не изкараш 1000 лева за гуми? Писнало ми е от трошки и комплексари по родните пътища! Искаме да сме като западните държави ама ГАНЬО иска да си нищо да не промени в начина си на живот и така вече 28 години...

    Коментиран от #32, #37

  • 14 Иван

    33 19 Отговор
    Ако има желание, може да се спират трошки и неизправни коли. Освен от тези с черните пушеци от ауспуха, на мен ми писна от идиоти с китайски ксенони, които ти вадят очите. За буквоядите - прави се онлайн регистър кои марки и в коя година се произвеждат с такива фарове, и ако Ганьо с китайския ксенон за 200 лв не фигурира там, моментално да се спира от движение. Също д а се спират разни тунинги и модификации - които ако не са отразени в талона и документ от технотест. Защото пи писна от разни наточени пърдящи голфове с лепенки Турбо, Кастрол и т.н.
    И трето - не е нъжно да си с висше образование за да прецениш 30 годишен опел, без едно стъкло на фара, счупен стоп и изгнило и на четирите калника да го спреш от движение.

    Коментиран от #36

  • 15 Stefko 88

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "росен":

    Аз като кадър на Хенри Форд ще ти кажа , че в пунктовете не работят специалисти а хора на собствениците. Повечето пунктове са конвейнер .... минават коли , които са под всякаква критика. Пример :
    Идва един при мен в сервиза ... задното гърне го няма в багажника го кара изгнило. Казвам му да се отреже изгнилото да се завари ново гърне..... и да забрави , че го е правил за няколко години напред.
    Ония ми вади някакво алуминиево тиксо и вика :
    -Не може ли да го замотаеме някак колкото да мина технически преглед?
    Пратих го да си го замотава сам и да минава технически преглед някъде . Интересното е , че в пункта накрая на улицата го пуснаха да мине и мина преглед без гърне! Е това е пролема човече . Няма сила , която да ме убеди , че поне една трета от колите могат да минат истински преглед. Затова този закон го подкрепям с две ръце. Разбирам , че хората нямат пари , но нещата трябв да се егулират по някакъв начин те стават опасни за околните карайки 30 годишни изгнили курници.
  • 16 Темида

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОВЧА ГЛАВА":

    "Верно, българите сме с най-висока точка на кипене от всички нации"

    Просто сме най-прости..ОЧЕВАДНО
  • 17 Житан

    31 0 Отговор
    " Сериозните неизправности " са следните !!!...-Колата се движи на три гуми....-Липсват една или две врати...-Страничните огледала са с недоказан произход....-Антената на радиото е килната на една страна и радиото не работи...-Шофьора има в себе си по-малко от 50лв...Климатика и парното не са достатъчно силни,а цвета на колата не отговаря на конските й сили!....
  • 18 гост

    18 7 Отговор
    А за какво тогава ни взимат по 40лв за технически преглед? Една неизправна кола теоретично няма да мине технически преглед, а щом няма ТП няма право да се движи по пътната мрежа. Ако ТП е реален, то няма никакъв смисъл от такива промени, закани или актове на загриженост. НО, голямото НО, е че технически преглед минава всеки, фалшифицират ги, на мен също ми се е случвало и ми изкарват данни на друга кола, не на моята. Не ми казват отработените газове какви стойности имат, тестват само спирачки и това е. Управници, България се трови от изгорелите газове на тези коли. ТП е отговорен за другото и ако КАТ хванат неизправна кола, поглеждат само къде е минала преглед и след експертиза на МПС-то затварят пункта за година. Друг начин за справяне с менте-прегледите няма да има.
  • 19 Гоуст

    24 0 Отговор
    Все казвате, че нещата се измислят от малоумници, но не е така. Нещата се мислят от гении, които ясно са начертали план за поредната далавера за крадене и печеле на пари!
  • 20 Morgoth

    16 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: КАТ нямат данни колко от катастрофите заради лошата пътна настилка или други неизправности на пътя
    Е как да имат, нали нещо трябва да пълни статистиката за несъобразена скорост!!! Как иначе се достигат тези 40% и се оправдават мишкуванията по храстите?!?
  • 21 некойси

    13 0 Отговор
    Отново вратичка за изнудване и държавен узаконен рекет.
    Когато те управляват мутри е така.
    Нали щяхме да метем боклука?
  • 22 JEEP

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "куку руку ку":

    Да ама не винаги.
    Преди години на кръстовището на ул.Тунджа и бул. Прага си чакам за десен завой....Точно решавам да тръгна и пътят под мен пропадна. Колата легна на единия си праг, предното лаво колело увисна в нищото, заминаха разни плстмаси от долу. Бяха някакви порои тогава и заради тях стара шахта, която минава там се сринала. Застахователя казва ще платя щетите, обаче искам протокол от кат. Викам кат и ония казват ще пишем акт. Ама как така? Ми така - несъобразена скорост. Е каква скорост при спряла кола и 4 свидетеля. Добре, че беше едно приятелче от телевизията, та след малко чесане по тиквите и диктовка от моя страна написаха каквото трябва.
    Иначе е доре да кара човек съобразявайки се със своите възможности и тези на пътя и автомобила.
  • 23 Брут

    22 0 Отговор
    Спирайте от движение и лошите пътища. И виновните за тоталната бедност, заради която автопъркът е застарял. Да, ама не, нали?
  • 24 ТЪПАК

    14 0 Отговор
    Поредна тъпотия ,,срам ипозор,, не колите са виновни ,,виновни са вашите измислени тъпи и прости закони ,,какво ли не измислихте вече
  • 25 КОМУНИСТ

    20 1 Отговор
    ХА-ха , не колите са трошки ,,а самата държава ,самите управници са Трошки ,,Глупаци такива,,,
  • 26 селянин от обеля

    8 0 Отговор
    Искат да въведат милиционерщината като през соца, тогава веднъж един старшина от кат ме спря и като не му предложих рушвет спря на баща ми москвича от движение че не му били добри предните амортисйори и после на техническия преглед в КАТ ме пуснаха защото били здрави, и разбира се като им казах че са ремонтирани
  • 27 Гост

    23 0 Отговор
    Не са виновни 20 годишните коли а 20 годишните полуидиотчета с чисто новите джипове, които летят и газят невинни хора.Ако се спазват правилата всичко би изглеждало другояче.
  • 28 Бай Благой

    9 0 Отговор
    Поредната неефективна "мярка".
    Цялата ни система е порочна, т.е. кораба има сума ти пробойни...и дай да запълним някои от дупките!!
    Въведоха камери за наблюдение в пунктовете за ГТП...и какво от това? Преди месеци минах с неработещо колело на ръчната....можеш да минеш и без платен данък.....на практика няма как да ти провери бележката за платен данък...и все още се минава без данък а се говори от години!!
    Г-да....манталитета ни е сбъркан! Няма как да се изправи/поправи манталитет!!
  • 29 Роналд Рейгън

    10 2 Отговор
    Роналд Рейгън е казал - „Бедността е най-справедливото наказание за глупостта.”
  • 30 abv

    9 0 Отговор
    Поредната глупост. Има пунктове за извършване на ГТП. Там е мястото където , ако един автомобил е технически неизправен да не получи стикер докато не се отстрани неизправността. Другото е събиране на червени точки пред обществото. Има много по-големи проблеми от този с неизправните автомобили. Например масово се управляват МПС без свидетелства за управление, както и след отнети такива.
  • 31 Ай ще

    8 0 Отговор
    Ха, масово карат без шофьорски книжки а какво остава за другите изисквания!След като може и така няма никакъв проблем да се кара без винетки, без гражданска, без преглед да не говорим за спазване на всички останали правила за движение.
  • 32 Гостренин

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПНСД":

    Ааа, не е така, жизнено необходима е. Особено като мен, ако имаш 3 деца. на 4, 7 и 9. Двете са в едно училище с по две чанти по 15 кила - всяка, малката е на детска градина в съседния квартал - прекалено близо за такси и прекалено далеч за транспорт, а аз работя в центъра...Направо е животоспасяваща. Ако трябва сутрин да сменям 3 транспорта, да нося 30 кила, вече да съм предала Богу дух, само от нерви по вечно претъпканите и закъсняващи автобуси.Даже сега се замислих, защо не ми дават ваучер за паркиране, или нещо такова, с което да ме подпомогнат, като многодетна майка, престрашила се да роди на тази скапана държава цели 3 деца?.Така или иначе не съм видяла и един лев детски надбавки, нито каквато и да е била помощ? А съпругът ми работи на 10 мин. с кола по околовръстното и на 1 ч. с градски транспорт....И там е жизнено необходима колата.

    Коментиран от #45

  • 33 ЗелениБратя

    8 3 Отговор
    То уж и тия с изтърбушените ауспуси не трябваше да минават на преглед ама секи ден ми тровят здравето. Кой и как ще контролира "преглеждащите органи" ?
  • 34 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алекс":

    Ами, то нищо няма да остане!:)
  • 35 onq s konq

    9 11 Отговор
    Спорет мене решението е много просто!Требва да се спрът сички коли различни от беенве!Или ако кара некои нещо различно от беенве да плаща освен данък и гражданска още 1000 лева затва че е опасен за нас дет караме беенвета!Оделно особенно японските легени да минават на преглет на секи три месеца щото те па са наи опасни!Те тва е начина!Дано ми го прочетът тва у парламента и да го земат пот внимание щото тва е истината!
  • 36 Random

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Нищо не пречи да се сложи ксенон, обаче да се направи грамотно.
    Има си уреди. Няма нужда от регистър.
    Яд те е че наточените голфове са ти изпреварили новата малолитражка или че нямаш топките и парите да започнеш проект и да си правиш кефа?
  • 37 Random

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "ПНСД":

    С какво пречи по-големия цолаж?
    Я разясни.
  • 38 Арман

    14 0 Отговор
    Катастрофите със стари коли са рядкост.
    Най-много катастрофи стават с нови коли, карани от пишман шофьорчета, които разчитат на разните екстри. Само че никой автомобил с екстра не може да предвиди, че на 20 м. има лед или пясък.
    И айде белята станала.
  • 39 Land Cruiser 100

    7 25 Отговор
    Разкарайте трошките и колите над 20 години !

    Войната по пътищата има много прости обяснения, не е нужно да ги търсите под вола :
    1. Лесния достъп до автомобили, иначе казано - евтините стари автомобили. Не може всеки мамул да може да си купи 20 годишна кошница за 600-800 лв. и да утрепе други мамул с нея, това просто не е допустимо !
    2. Купуването на книжки от неуки и неграмотни лица, или карането без книжка, иначе казано - шофирането от аграрни джигити без грам опит и преценка за пътя, колата, възможностите на автомобила и т.н.
    3. Не може всеки въшкар да си ляга с мисълта, че годините на автомобила не били важни, важно било състоянието...

    Трябва да се наложат дебели данъци на коли над 10 години, да се забрани вноса на коли над 15 години, а тези на 20 години и нагоре, брутално да се спират от движение и да заминават за скрап !

    Иначе казано - нямаш ли 7-8 бона минимум, да си купиш проверена кола до 12-13 години - бегай на рейса и на влака !

    Коментиран от #40, #41, #64

  • 40 Олигарха

    22 2 Отговор

    До коментар #39 от "Land Cruiser 100":

    Ако има държава, която да налага тия ограничения съвестно и да се следят стриктно правилата половината от отворковците дето са с нови коли ще са в затвора за нерегламентирани доходи, укриване на ДДС и куп други престъпления, а другата половина ще са им отнети книжките заради стила им на каране. Точно джигитите с най-новите коли са виновни за повечето ПТП-а и карат най-дръзко и безразсъдно. В никоя свободна страна няма ограничения за годините на автомобила. В Германия, където всичко е под конец все още се карат мерцедеси от 80-те и 90-те, които са в изрядно състояние! Не старата кола прави ПТП-то, а безрасъдното каране, лошите пътища и неспазването на правилника. Почти всички ПТП-та са плод на лоша преценка, а не на лошо техническо състояние на автомобила, което трябва да се съблюдава от пунктовете за ГТП.
    И не се отваряй много с новата си кола защото утре може да те налегне живота и да разбереш тогава кон боб яде ли, много бързо ще запееш нова песен, когато трябва да закараш болен човек 30 км до болница, а линейката ти идва за 60-90 минути. Никой не кара 20 годишна кола защото му е кеф, а защото му трябва за работа и заплатата му е 600-700 лв и само такава може да си позволи.
  • 41 Random

    9 3 Отговор

    До коментар #39 от "Land Cruiser 100":

    Що не си е**ш ма*ката?
  • 42 сори майна

    8 0 Отговор
    Кой ще определя кои неизправности са сериозни?!? Цар паричка ли пак?!?
  • 43 ДА ИМ СЕРА В УСТАТА

    4 1 Отговор
    НА ГЕРБ И БСП - ОКРАДОХА И ДЪЛГОВЕТЕ И КАТЕБЕТО И ЗДРАВНАТА КАСА
  • 44 китайче

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    Да бе ба.и и глупостите дето написа ! Според теб технически неизправно превозно средство не е опасно така ли ? Много луди хора има на този свят !
  • 45 ПНСД

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гостренин":

    До коментар #37 от "Random":

    Ей сега ще ти разясня. Мамул "X" си купува 15 годишен барутник и му слага големи джанти. Отива да си купува гуми и се оказва, че били по 300-400 лева бройката. И какво прави мамула? Купува си гуми на незнайни години. Ама нали имали грайфер. Те гумите грайфер имат, ама мамула мозък няма. Проблема не в големи цолажи, а в мамула!!!

    До коментар #32 от "Гостренин":

    Някъде да съм написал, че не трябва да имаш автомобил? Имаш ли доходи да караш изряден технически автомобил всичко е наред. Проблема е, че като нямат пари пак си купуват и се започва едно пестене и чакане на заплата, че да сменим някоя част...

    Коментиран от #46

  • 46 Random

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "ПНСД":

    И след като мамула е проблема, какво е виновен цолажът?
  • 47 ЯИзкарайГаноГоведата Говедата

    14 0 Отговор
    И аз искам нова 10годишна кола... ама нямааа!!! Кинта няма. Затова Хлопел Астроид Г,набор 98, от Астрия, на гасс... и всеки ден съм в джаза. Който иска да вярва, но шофирам внимателно и съм изключително коректен на пътя. Когато карам- правя САМО ТОВА, поглед, слух, мисъл, интуиция, сливане с машината. Бедност на млади години - най-лошото от векове за векове.
  • 48 Без глупости

    2 6 Отговор
    Техническо изпрсвно средство е задължителен критерий за използване на същия по обществените пътища. Смятам, че ESP и TC са задължителни екстри за активна безопасност и за пасивната безопасност въздушни възглавници както за водача така и за пътника като минимален критерий към МПС-то за движение по пътищата в 21 век. Безаварийно и най-вече разумно каране на всички!
  • 49 Кобрата

    14 2 Отговор
    Още дълго ще се движат старите барутници...няма да се отървем от тях.
    Даже ще стават повече. Докато не се оправят доходите на хората, така ще е.
  • 50 Driving pleasure

    16 0 Отговор
    Празни приказки! Ми те трябва да спрат 90% от автопарка! Техническият преглед в БГ е орязана версия на германския - 40 и няколко показателя трявба да мине колата, за да бъде технически изправна и годна - е как да стане швабата хърлил бангията щото ще му излезе златно да я вкара в порядък, а тя да мине същите изисквания тук

    Нямам нищо против да карам нова кола, ей миналата седмица на автосалона адски ми харес шкоде рапид... ама за да плащам 550 лв лизинг + 1600 на година застраховка и 600 данъци и застраховки птрябва първо да измисля как да не ям да не ползвам ток и вода и да замоля общината да не плащам данъци

    Иди0тите да се гръмнат просто! Нещата тръгват от доходите - има ли читави доходи на всеки му се кара нова кола! Ама да се държиш като европеец и да прилагаш еропейско законодателство, докато доходите ти са по-ниски от някои африкански държави - е моля може да вървите...
  • 51 Driving pleasure

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОВЧА ГЛАВА":

    Баце аз циганин и на шофьорски курс не съм виждал - не знам къде и как изкарват книжки ама м.нго в учебна кола не влиза!
  • 52 filo

    18 1 Отговор
    Има коли на 15 години в много по-добро състояние от такива на 5 години. Тогава какво следва.
  • 53 яаож

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "JEEP":

    Колегата е прав за 2та члена на КАТ но по точно е несъобразена скорост с пътните условия
  • 54 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    Бре, бре ... проф. Миланов ще вземе да направи епохално откритие - направо да става член-кореспондент и два пъти академик !!!
    В последните 30 години някъде някой да е виждал т.н. "кантонери", които като пчелички си вършеха работата и поддържаха съответните пътни участъци в изрядно състояние - банкети, канавки, водостоци.
    Пътищата са изоставени! Епизодично /на 4-5 години/ се наема някаква фирма, която прави нещо козметично край пътя, поизрязва храсти и насипва бели камъчета по банкетите, вместо да изчисти наслагванията от наноси и треви в края на асфалта, непозволяващи нормалният отток на водата от пътното платно.
    И там е трагедията! Задържа ли се вода на пътя - считай пътя за компроментиран !
    Следват дупка до дупка и кърпеж подир кърпежа. И пари на вятъра......А най-важното - няма пътища .......
    И с нова кола да си - бързо се съсипва! Нима това до сега не се виждаше и не се знаеше ????????
  • 55 цоньо

    6 0 Отговор
    кат трябва да се закрие
  • 56 Shmeker

    9 2 Отговор
    Ако държавата правеше възможното да си купуваме нови автомобили, а не да ни кара да ставаме моргата на Европа, сега нямаше да е така. Например да освободи от ДДС новите автомобили.

    Коментиран от #58

  • 57 Гого

    8 1 Отговор
    А кога заплатите ще станат като европойските никой не иска да кара трошка и да живее в бананова република!
  • 58 Driving pleasure

    9 0 Отговор

    До коментар #56 от "Shmeker":

    Брат, тя държавата е за закриване ти за КАТ говориш ;)
    ама си прав, тия мерки са коледен подарък за катаджиите ;)
  • 59 Кавказ

    5 4 Отговор
    A8 V12 и ми е ...все тая не преча никому
  • 60 гощо

    2 7 Отговор
    Крайно време е!!! Всякакви таралясници се движат по улиците,пушат,димят тропат тракат ще се самовзривят и разпаднат!!! Супер облекчения за нови коли,на достъпни вноски и по дърти от 5 годишни коли да не се вкарват в БГ! Строго но няма друг начин!

    Коментиран от #65

  • 61 дедо Шишарко

    1 0 Отговор
    Държавата най вероятно ще дотира покупката на нови?Да да ама не!П.Бочаров!
  • 62 A3e

    1 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: липсва задължителната застраховка ГО. Заради това от движение са спрени над 850 хиляди автомобила. Отписват се и колите, чиито шофьори са заловени за карат без свидетелства за управление, пияни или дрогирани." -- Само аз ли не вярвам, че в действителност са спряли 25-30% от колите в БГ да не се движат по пътищата? На хартия, може да е така, ама дефакто дали има кой да контролира това...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 МАК

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Land Cruiser 100":

    Що не ходиш да се скриеш някъде неграмотен човеко! Личи и че си комплексар!! Заскрап си приготви твоя ланд боклук за скрап,отколкото добре подържана както трябва кола на 20 години!!
  • 65 Антон 1

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "гощо":

    Да бе 5 години!
    Ти кога последно имаше пет годишна кола ?
  • 66 Станко

    1 0 Отговор
    А кой ще спира колите на МВР , общините , министерста, градския транспорт , нима те са в изправно техническо състояние и годни за движение??????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове