31 Октомври, 2017 08:44 3 499 47

В Елин Пелин за втора поредна година Хелоуин е забранен

  • хелоуин-
  • празник-
  • деца-
  • училища

В Елин Пелин училищата започват всяка сутрин с химна на България, с физзарядка и хоро, чак след това започва часовете

В Елин Пелин за втора поредна година Хелоуин е забранен - 1

Миналата година пусках една заповед, с която забранихме празнуването на Хелоуин в детските градини, училищата и читалищата. Тази година ще направим същото. Това заяви пред Actualno.com кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

"Миналата година децата в града дори не бяха в течение защо почиват на 1 ноември, повечето си мислеха, че е заради Хелоуин. В тези празници няма нищо християнско, а будителите, тези хора, заради които сме това, което сме, остават на заден план", допълни Симеонов.

Той разказа, че във всички общински помещения, учреждения, училища, детски градини, читалища има забрана да се празнува този ден. За сметка на това по повод Деня на будителите на 1 ноември в Елин Пелин ще има факелни тържества, шествие, което ще минава през цялата община, с оркестър, мажоретките, а всеки от участниците ще си носи своята любима книга.

Попитан какво означава за него 1 ноември, Ивайло Симеонов отговори: "Аз вярвам, че ние като държавност и националност сме отстояли точно заради всички тези будители. Будителят е в основата на българското национално самосъзнание. Жалкото е, че будителите ги няма толкова много днес. Не искам да звуча песимистично, напротив, действаме точно в обратната посока".

"В Елин Пелин училищата започват всяка сутрин с химна на България, с физзарядка и хоро, чак след това започва часовете", уточни кметът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    67 11 Отговор
    Абсолютно правилно! Дай Боже повече кметове с това мислене!
  • 3 gost

    54 11 Отговор
    Браво! Няма нужда да се празнуват, чужди натрапени празници!

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИВАН

    48 9 Отговор
    Да си го празнуват тоя празник колкото си искат в Америка и където и да е там, ние си имаме достатъчно православни, хубави и светли празници, ок ? :)
  • 6 Е/Е

    49 11 Отговор
    РЕСПЕКТ И УВАЖЕНИЕ! Браво на този кмет! Радва, че все още има такива млади хора!
  • 7 манол

    15 40 Отговор
    И хоро???!!! Айде стига с този архаизъм, бе хора! Що за простотия да започваш деня си с хоро. И да завършваш всеки протест пак с хоро хахаха. Ухууу, м..ната им на ниските заплати, скапаното здравеопазване, сбърканото образование, разбитите пътища и грозните панелни блокове, прелелите язовири... Ихууу, оскотял народе!
  • 8 електорален единак

    29 7 Отговор
    Ивайло Симеонов - президент!

    Не смеят сайтаджиЕте да напишат от коя партия е кметът.

    Коментиран от #9

  • 9 Истината винаги боли

    29 2 Отговор

    До коментар #8 от "електорален единак":

    От ВМРО е кмета,ама то и не може да бъде от гербаджийте,комунягите и достатжийте или депесарите защото те са привърженици на тиквените празници и порядки.....
  • 10 Ghost1

    8 26 Отговор
    На 9-ти септември празнувате, а сега сте големи разбирачи относно други празници. Така или иначе вече не е като от 9-ти 44-та до 10-ти ноември 89 - та и ще трябва да НЕ занимавате останалата свободомислеща част от населението с обърканите си представи
  • 11 Фриман

    33 6 Отговор
    Няма значение от коя партия е! Важно е, че ЧОВЕК , който се грижи за бъдещо на децата! Трябва да познават народните ценности и култура, а освен това и да пропапагандират здрав образ на живота. Май само от Елин Пелин ще остане българско поколение, че на останалите места управява дрога и спиннери, които обръщат деца в зомбита. За физическа подготовка отделно браво! В здравото тяло здрав дъх!

    Коментиран от #28

  • 12 ВМОРО

    32 3 Отговор
    Мажоретките ми идват в повече на този светъл ден. Останалите начинания са похвални. До там се докарахме, че да хвалим някого, когато си върши съвестно задълженията...
    Хелоуин, а и Свети Валентин, никога не са били традиционни празници за нашите земи. Не виждам причина защо тепърва трябва да се превръщат в такива.
    Честит празник на всички българи - православни, католици и мюсюлмани! Да живее Българщината!
  • 13 Гост

    28 5 Отговор
    Браво на кмета.
  • 14 бббббб

    29 5 Отговор
    Браво на кмета.Жалко ,че няма и други кметове последователи.
  • 15 ГОСТ

    28 5 Отговор
    Подкрепям !!!!!!!!!!!
  • 16 червения милионер

    16 27 Отговор
    Колко много соц промити мозъци?
    Тоя кмет, какъв е, че да забранява?????
    Който иска ще си празнува, не Хелоуин, ами Факин, ще празнува. Аман от соц промити мозъци, които вместо да насърчават, забраняват, типично по комунистически! От коментарите по долу разбирам, че народа все още не е дорасъл за демокрация и свобода, на българина му дай топталитаризъм и някой друг да му казва, какво да прави, за това ще ни крадат, лъжат и ще бъдете роби.
    Тоя кмет си пише активи на едно нищо, щял да забранин на децата да ядат бонбони и да си правят маски?????????? Откачена история.
    Оставете хората да дишат бе, и без това повечето избягаха, скоро ще празнувате празника на Айшето и Мехмед!!!!!
  • 17 Киро

    17 22 Отговор
    Тъпотия и евтин популизъм!

    Децата се кефят на Хелуин и това е факт.

    Все едно се връщаме във времето преди 89-та, когато постоянно забраняваха някакви неща, щото не бяха дошли от "правилното" място!

    Пълни смешници, какво, ще направите децата по-големи патриоти, като им затваряте кръгозора ли?!

    Коментиран от #19

  • 18 червения милионер

    14 19 Отговор

    До коментар #3 от "gost":

    НЯкой да те кара насила да го празнуваш?????
    Това е католически празник, в България си има и католици, които си го празнуват, празнуват го и децата, забавляват се, защото е весело, не вкарват никакви политически или националистически послания.
    Защо не забранят Байрям Курбан или там еди, какво си? Защото трябва да живеем в свободна държава, но промитите соц мозъци не могат да го разберат!

    Коментиран от #22

  • 19 червения милионер

    15 19 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    Напълно си прав, това е тесногръдото и ретрогардно соц-популистко мислене, вместо да популяризират примерно КУКЕРИТЕ, който е празник, подобен на Хелоуин, те тръгнали да забраняват, щото е най лесно, а е трудно да привлечеш вниманието на децата, ами да комерсиализират Кукерите, така ще изместят Хелоуин, ама за това се иска акъл и свободомислене.
    Ще кара децата да играят хоро и да правят физзарядка сутрин, олеле майко, на това момче му липсва БКП-то и сталинизма. Ей, за това България ще е бедна и гладна и младите ще се махат от тука, то бива простотия ама чак пъл толкова, потресен съм.
  • 20 RitonkataCyrus

    7 5 Отговор
    Наистина Хелуин е американски празник,ние си имаме наши традиции и трябва да се гордеем с това,че сме българи.Но да започват с хоро рано сутрин,недоспали.Поне в часовете по физическо може да се учат хора.
    Да се върна на темата,който иска да си го празнува,но си имаме наши празници и ни напомнят,за историята ни и дано нещата да отиват към по-хубаво!
  • 21 onq s konq

    21 4 Отговор
    Не е геройство да бъде забранен Хелоуин.Въпросът е ЗАЩО ИЗОБЩО Е БИЛ ВКАРАН В УЧИЛИЩАТА,ДЕТСКИ ГРАДИНИ И Т.Н.?Да си се дегизират децата като искат,но В ДОМОВЕТЕ СИ,В МАХАЛАТА и където и да е ,НО НЕ И В ДЪРЖАВНИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ,защото там задачите на възпитателите и учителите са строго фиксирани в наредбите,а не ДА ПРОЦЪФТЯВА ТАЛАСЪМСТВОТО!
  • 22 ВМОРО

    16 4 Отговор

    До коментар #18 от "червения милионер":

    Има правота в думите ти. Аман от забрани и ограничения.
    Но подобни празници се пропагандират успешно с комерсиална цел. Рождество Христово се превърна в пазаруване и почивки в чужбина със съответните снимки, качени в социалните мрежи. Цели се обезличаването на народите, в това число и на българския.
    Има достатъчно български празници. Защо на тях не им се обръща подобаващо внимание? Защо медиите не ги отразяват? Няма нужда от забрани, традициите и родолюбието са достатъчни.

    Коментиран от #24

  • 23 Куку от Пелино

    7 9 Отговор
    Забранил, е и? За цяла година една лопата асфалт нее хвърлил пътните ями

    Коментиран от #25

  • 24 червения милионер

    9 11 Отговор

    До коментар #22 от "ВМОРО":

    Знаеш ли колко български празници бяха забранени след 9 септември 1944 г.
    Ако отидеш на църква по Коледа или празнуваш коледа хората ги е заплашвал Лагер!
    До 1989 г. освен 9 септември празниците бяха в нелегалност, сега всеки има право да празнува, който си празник иска и не е вярно, че медиите не отразяват българските празници НАПРОТИВ!
    Всеки сам си избира, какво да празнува.
    КАКТО се казва КОЙТО ПЕЕ, ЗЛО НЕ МИСЛИ, апропо, КОЙТО ПРАЗНУВА ЗЛО НЕ МИСЛИ! Толкова ли нямаме проблеми, че се хванали за бонбонките и тиквите на децата. Кмета що не гони Мутрите в Елин Пелин, че градът е доста бандитски, ами преследва тиквите????? Да ти кажа ли? Ами щото е по лесно да вземеш бонбонките на детето, отколкото да се занимаваш с изродите на селото, щото там бият лошо и много боли.

    Коментиран от #26

  • 25 червения милионер

    7 13 Отговор

    До коментар #23 от "Куку от Пелино":

    ХАХАХА, не е асфалтирал улиците, ама е патриот, милее за българските празници.

    Патриот е – душа дава

    за наука, за свобода;

    но не свойта душа, братя,

    а душата на народа!
  • 26 ВМОРО

    6 11 Отговор

    До коментар #24 от "червения милионер":

    Почти всички празници бяха забранени - национални, християнски, мюсюлмански... Празнуваше се Първи май (погрешно представен като ден на труда), 24 май (измамно представен като ден на "славянската" писменост), девети септември (какъв празник можеше да бъде денят на нахлуване на вражески войски?!?). Празнуваше се и Трети марти и революцията в Русия. Друго сякаш не се празнуваше...

    Коментиран от #35

  • 27 бесният язовец на оня с коня

    4 15 Отговор
    този откъде накъде ще забранява празници, които не са опасни за здравето и живота? да се сезират институциите!
  • 28 бай мангал

    0 10 Отговор

    До коментар #11 от "Фриман":

    Я пак за "българското поколение" в Елин Пелин. Ха-ха-ха. Човече, ти в България ли живееш изобщо?

    Коментиран от #40

  • 29 Тъпо

    5 13 Отговор
    По тъпо нещо не бях чувал.
  • 30 бесният язовец на оня с коня

    5 14 Отговор
    байряци, пушки, хорА и носии- това е изтъркано и ужасно досадно. Тези неща са използвани през годините за щяло и нещяло, на всеки повод без да имат връзка с повода. Затова нямат стойност вече за мене. Патриотизъм, показан със забрани и люшкане на хора- това не е патриотизъм, това е авторитарно налагане и прикрита агресивност.
  • 31 Брат ми

    7 13 Отговор
    Тъп, много тъп кмет. Със забрани не става.
  • 32 реалист

    10 2 Отговор
    Браво кмете . Де и Пловдив нашта тиква да приличаше на тебе малко ...
  • 33 муши

    6 2 Отговор
    ХАХАХА,ще падна от смях, то в община Елин Пелин, изобщо цялата Елинпелинска област, постоянно няма вода, абсолютна мизерия е,пътища няма, пълно е с дупки, които по-скоро са кратери.Инфраструктурата, ако избщо има такава е под всякъкви норми и тн.Или няма ток или вода,или падаш и се трепеш в някоя от хилядите дупки по пътищата.В тази община само се краде от десетилетия,никога, не е имало свестен кмет, само гръмки лъжци и лицемери.А този кмет, за разлика от предишните е и абсолютен клоун у смешник,постоянно се снима с разни носии,по хора играе и тн,а хората дрънкат туби и шишета,майките, няма с какво да си измият и изкъпят децата, всеки ден всички,които работят в София,пътуват рискувайки живота си,докато заобикалят една от многото фрапантни дупки или се пазят от стотиците тирове,които карат, като луди, заобикаляйки и те дупките.Вода няма,пътища няма,като разграден двор е цялата община.Плащат се много данъци,има много голями фирми и винаги,винаги от години няма пари за нищо.Краде се, само се краде...за народа, нека се трепе и мъчи.Това е картинката в общината, да не се занимава с глупости, а да спре да краде и свърши нещо за хората-общината.Тази забрана е чисто по комунистически, езък, че има млади хора, като него с промити мозъци.Като, толкова държи на традициите,да види преди години, кметовете, как са строили и работили за благото на народа си, да вземе пример от тях, а не само да краде и да ни замазва очите с абсолютни кретении и глупости.
  • 34 Гоуст

    5 1 Отговор
    "В Елин Пелин училищата започват всяка сутрин с химна на България, с физзарядка и хоро, чак след това започва часовете"

    !!!
  • 35 СЛАВА РОССИИ !

    7 6 Отговор

    До коментар #26 от "ВМОРО":

    БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЕЗВЪЗМЕДНАТА ПОМОЩ НА РУСИЯ - НАРОДА БЕ ЩАСТЛИВ САМО ПРИ СОЦИАЛИЗМА КОЙТО ДАДЕ НА ВСИЧКИ ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, ПРОФЕСИИ, РАБОТА, МЕДИЦИНА И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ, БОЛНИ, ДЕТСКИ, ПЕНСИИ, САНАТОРИУМИ, БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСВА И СТАБИЛНА ЗАВИДНА ЗА МНОГО СТРАНИ ТЕЖКА И ЛЕКА ИНДУСТ.ИЯ, МОЩНО СЕЛСКО СТОПОНСТВО И СТАБИЛНА ИКОНОМИКА. ТОВА ГО ПОЛУЧИХМЕ ЗА 15 ДО 20 ГОДИНИ СЛЕД ВОЙНАТА. ДНЕШНАТА ТИКВАРСКА ВЛАСТ НЕ СЛУЧАЙНО ПРАЗНУВА ХАЛОУИН, ЗАЩОТО НЕ Е ПРАЗНИК САМО ЗА БОЙКО НО И ЗА ПОВЕЧЕТО ВИЛНЕЕЩИ, В ДАЪРЖАВАТА БЕЗ КОНТРОЛ. 100 ГОДИНИ СМЕ ПОД ЗАПАДНО ВЛИЯНИЕ И ВИНАГИ ЗАПАДАМЕ ДА ИЗМИКЯРСКО СЪСТОЯНИЕ. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО 1878 ДО 1944 БЯХМЕ С ФЕРДИНАНД И КОБУРГОТА И КВО ВЛАЧЕХМЕ ПАК КАКТО ПО ТУРСКО ХОБОТА НА МИЗЕРИЯТА И РЕКИ ОТ КРЪВ КАКТО ПРИ БАТАК И КОПРИВЩИЦА СЕ ПОВТОРИ ПРЕЗ 1923 ГОДИНА ! ОТ ЗАПАДЕН МОДЕЛ - ЕКСПЛОАТАЦИЯ И БЕДНОТИЯ ДО ШИЯ 70 ГОДИНИ. БЕЗ НИЩО ЗАПАДНО ДА СЕ ПОЯВИ. ТАКА СИ БЯХМЕ С ЦЪРВУЛКИТЕ, МАГАРЕНЦАТА И КРАВИЧКИТЕ, КОЗИ И ОВЦИ. ДНЕС СМЕ 30 ГОДИНИ В ЕВРОТО. НЕЩО КАТО ЗАВОД, СЕЛСКО СТОПАНСТВО, СОЦИАЛНО СПОКОЙСТВИЕ, КУЛТУРА, ИКОНОМИЧЕСКА САМОСТОЯТЕЛНОСТ ? НИКО ПОДОБНО - ЖИВЕЕМ НА ПОМОЩИ ИЛИ КАЗАНО ПО НАШЕМУ - ЖИВЕЕМ НА ЗАЕМИ, КОЙТО НЕ ЩЕ МОЖЕМ ДА ВЪРНЕМ. ЕВРОПАТА НЕ И НИЩО ДРУГА КОЛОНЕЗАЦИЯ НА ИЗТОЧНО - ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ, РАЗРУШАВАЙКИ НИ УМИШЛЕНО И ПРАВЕЙКИ НИ ЗАВИСИМИ ОТ ДЪЛГОВЕ! ЗАПАДАМЕ ОТ ЗАПАДА, САМО ЗАПАДАМЕ ! СЕЛОТО ЗАПУСТЯ, ХОРАТА СЕ ПРЪСНАХА ОТ ЗОР ПО СВЕТА ДА ТЪРСЯТ ПРЕХРАНА ЗА ДА ХРАНЯТ ДЕЦАТА СИ. ТОВА МАЛКО ЛИ НИ Е ДА Р
  • 36 БРАВО!

    10 3 Отговор
    БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО!
  • 37 стефанова

    3 10 Отговор
    Господин кмете, празникът не е свързан с религиозните празници, а е аналог на нашите кукерски игри - езически празник за борба със злите сили. Смешно е да твърдиш, че не и християнски защото се празнува в страни с официална религия християнство, или ти си мислиш, че само православието е християнско. Още по-смешно и ужасно е като си спомня как когато бях ученичка преди 50 години ни караха да правим "физ зарядка" сутрин и влизаш в училище прашен и потен. Съжалявам, че ти пиша на "ти", но с тези си решения не мога да те уважавам. Съжалявам тези, които са те избрали.
  • 38 най точния коментар

    1 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ХАХАХА,ще падна от смях, то в община Елин Пелин, изобщо цялата Елинпелинска област, постоянно няма вода, абсолютна мизерия е,пътища няма, пълно е с дупки, които по-скоро са кратери.Инфраструктурата, ако избщо има такава е под всякъкви норми и тн.Или няма ток или вода,или падаш и се трепеш в някоя от хилядите дупки по пътищата.В тази община само се краде от десетилетия,никога, не е имало свестен кмет, само гръмки лъжци и лицемери.А този кмет, за разлика от предишните е и абсолютен клоун у смешник,постоянно се снима с разни носии,по хора играе и тн,а хората дрънкат туби и шишета,майките, няма с какво да си измият и изкъпят децата, всеки ден всички,които работят в София,пътуват рискувайки живота си,докато заобикалят една от многото фрапантни дупки или се пазят от стотиците тирове,които карат, като луди, заобикаляйки и те дупките.Вода няма,пътища няма,като разграден двор е цялата община.Плащат се много данъци,има много голями фирми и винаги,винаги от години няма пари за нищо.Краде се, само се краде...за народа, нека се трепе и мъчи.Това е картинката в общината, да не се занимава с глупости, а да спре да краде и свърши нещо за хората-общината.Тази забрана е чисто по комунистически, езък, че има млади хора, като него с промити мозъци.Като, толкова държи на традициите,да види преди години, кметовете, как са строили и работили за благото на народа си, да вземе пример от тях, а не само да краде и да ни замазва очите с абсолютни кретении и
  • 39 Глупости

    10 3 Отговор
    Това си е чиста проба превнесен чужд празник, който от религиозен е станал комерсиализиран. Вреден за България. Браво на кмета. Децата реално не зная нищо за кукерите, но за хелоин знаят.
  • 40 Фриман

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "бай мангал":

    Знам, че са много цигани там, но ако са българизирани не ги разграничавам. Важно е да бъде нормален човек, да пропагандира добро поведение в общественни места и да се стреми к саморазвитие. Това се постига от ментори преподаватели, които палят този огън в детето от самото начало. Така се получава, че в Елин Пелин ги пука за деца, а в останалите места не ги, щом мълчат и не ги развиват! А може би не искат да обучават деца с комунистически инструменти. Обаче те са най-точни за подготвяне на здрави патриоти, независимо за коя държава се използват.
  • 41 Петьо

    2 7 Отговор
    Очакваме да забрани и първи март! Баба марта е езически празник и няма нищо общо със христианството. А сега да ви видим .....
  • 42 Петьо

    3 5 Отговор
    А какво лошо да празнуваш със останалия свят? Да хапнеш баклава на Шекер-байрям, да пратиш картичка на Св.Валентин и да си с червена шапка на Коледа / въпреки , че традициония дядо Коледа е католически персонаж и е със синя премяна и е боядисан в червено доста по-късно от "Кока-кола".
  • 43 Нов Кон

    10 1 Отговор
    Браво на кмета. Физзарядката и химна са супер за училищата.
    Плюя на простаците изказали се против кмета. Не си търсете извинения, а заминавайте по държавите чийто празници искате да празнувате. Тук е България и НЕ ПРАЗНУВАМЕ ХЕЛОИНИ и подобни простотии.

    Коментиран от #44

  • 44 Прост българин

    0 5 Отговор

    До коментар #43 от "Нов Кон":

    Кой те кара да празнуваш! Празнувай си заколението на прасе и топенето на мас.
  • 45 Mariec

    4 0 Отговор
    Всички знаем кое е било коренното население в америка,тази мултинационална америка трябва да има нещо обединяващо.нека си измислят герои,празници,мажоретки,спортове......Ние БЪЛГАРИТЕ не трябва да губим нашите ценности
  • 46 Хомофоб

    1 0 Отговор
    Президент си имаме. Премиер си нямаме. Имаме един продажен пYdел на конци, които плюска само филе Елена, щото от суджук вдига кръвно.
  • 47 Някой си

    0 1 Отговор
    хелуин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове