31 Октомври, 2017 10:39 2 223 15

Валери Симеонов: Две мафии удариха проф. Николай Петров

  • валери симеонов-
  • николай петров

Кой беше Местан? Това не беше ли турският Жорж Ганчев?, пита вицепремиерът

Икономически интереси са в основата на подадената оставка от здравния министър проф. Николай Петров. На това мнение е вицепремиерът Валери Симеонов, който пред Bulgaria ON AIR определи атаката към вече бившия министър като мероприятие на икономически засегнатите кръгове.

"За следващата година той прокара забрана за регистрирането на нови учебни заведения и нови лекарства", посочи Валери Симеонов и обясни, че по този начин проф. Петров е засегнал интересите на фармацевтичната и лекарската мафия.

"При такава безпрецедентна измишльотина... цялата биография на този човек беше хвърлена в мръсния канал", коментира вицепремиерът по повод телевизионното разследване за обществени поръчки на стойност 1,6 млн. лева, спечелени от фирмата на зетя на Николай Петров.

Симеонов е на мнение, че в репортажа има редица неточности и държавата не е ощетена дори с 1 лев. Няма значение чия е фирмата - въпросът е дали е ощетила или не е ощетила, настоя той.

Според Валери Симеонов има и втора причина за оставката на министъра. По думите му в последните години България се управлява от две телевизии и напоследък виждаме очернянето на редица политически фигури.

"Жалбите са подготвени и тези медии ще бъдат осъдени. Дневният ред не се диктува от телевизионните студия", отсече вицепремиерът в "България сутрин" и посочи медиите като главен виновник за създаването на фалшиви новини.

Симеонов коментира и поисканата му оставка от ДПС и ДОСТ.

"С право я искат оставката, защото искат да разрушат това управление и да се докопат до властта. Лютви Местан е разклонение на ДПС, ДОСТ е уродливото изчадие на ДПС. И двете се ръководят от едно и също място, знаем откъде", категоричен бе вицепремиерът.

Преди седмица Валери Симеонов бе осъден на първа инстанция за антиромска реч от трибуната на НС. Той отбеляза, че има определение от 31 юли, което е обжалвано още през август. По думите му темата сега се претопля, за да може да се въздейства върху управлението и лично върху премиера Борисов.

"Езикът на омразата в най-висша степен се упражнява от ДПС и ДОСТ", отсече Симеонов в студиото на Лора Инджова и Златимир Йочев.

Вицепремиерът взе отношение и спрямо отвореното писмо на КРИБ към самия него за заведенията по плажовете. Той е на мнение, че с последователното си поведение е довел до обединяване на своите противници.

"Ще ги посрещнем с удоволствие, но няма да им се отвори парашутът", заяви Симеонов.

Запитан за искането на лидера на ДОСТ Лютви Местан България да признае турското малцинство у нас, Валери Симеонов отговори:

"Кой беше Местан? Това не беше ли турският Жорж Ганчев?! Такива са законите. Това не е конституцията на Турция, не е на Албания."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдията съдията

    24 6 Отговор
    Май Винкела го е ударило нещо по главата!
    После се питаме що няма правораздаване и правосъдие!?
    Ами щото "Гарван, гарвана око не вади", нали после може да е той. Навързани са, като свински черва, няма разплитане. В България организирана е само организираната престъпност и вижте как се подкрепят един друг.
  • 2 хахаоха

    25 3 Отговор
    Валери не мафиите а клановете в БКП си отмъщават. Тепърва ще бъдем свидетели на нови суджуци. Не може да крадеш и да си свестен. Клана БСП Срещу клана ГЕРБ=БКП рундовете предстоят. В края на края комунизма уж си отиде, но не и порядките. Герб е партията в която нереализирани и комплексирани комунисти направиха кариера и седнаха на безплатната народна трапеза да ядат суджуци, сланина и да пият на воля, а народа е лош материал. Бойко, Цачева и др. знайни и незнайни комуняги. Е като ги търпим ще им душим и миризмата.
  • 3 бббббб

    22 4 Отговор
    Значи източване на милиони от държавата към семейната сметка ,от политик не е престъпление .Това е поръчково набеждаване ?!?! Обаче източването на ДДС е престъпление.Всички от ГРОБ до техните партньори -сателити така се облажват за наша сметка ,че се държат като черва един за друг . И най-нагло се защитават и убеждават хората ,че всичко е "Крадено в рамките на закона"! и престъпление няма.
  • 4 Бесен Язовец

    20 5 Отговор
    Валката е паднал на глава при раждането си и от тогава не е наред не му обръщайте внимание на приказките
  • 5 хепи хелоуин

    14 1 Отговор
    Аз викам да открият в университетите специалност "Кражби и продажби", явно в Бълхария да крадеш е право, което се придобива по политическа линия, има група хора, които имат право само да крадат без да бъдат наказвани.
    Проблема на професора е, че не е изпечен крадец, ако беше печен, нямаше да го хванат, фирмата нямаше да бъде на негов роднина, а на някой мангал примерно, който щеше да остане доста учуден.
    Кражбата, право на всеки! Други ценни качества в Кенефистан са лъжата, простотията и измамите.
  • 6 гост

    6 2 Отговор
    Горкичкият, само две ли?
  • 7 Европеец

    7 15 Отговор
    БТВ е телевизията на БСП и това се доказа отново с мръсното разследване и оплюване на Генерал Николай Петров!Тъпата адвокатка и поръчковия злобен лекар се продадоха евтино и наговориха гнусни лъжи и простотии!Гражданското Сдружение на две или повече фирми няма как да има Булстат или Регистрация по ДДС при представянето на оферта!След одобрение паричния поток вече минава през фирмите от Съдружието и няма кражба или данъчна измама!В случая няма скандал,а поръчан компромат от Червената медицинска мафия по Червената телевизия БТВ!Гнусна работа,типично за комунягите и съветофилите!

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Варна

    6 3 Отговор
    Български вариант "ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО" и "ТЕРМИНАТОР"...

    Значи едни хора, които го проверявали и подали сигнал по време на служебното правителство, са се разходили в бъдещето за да разберат, че същият ще бъде здравен министър и ще провежда антикорупционни политики, с които ще засегне техните интереси в бъдеще ...

    Тревата е много на някой!
  • 9 Svetla

    11 2 Отговор
    Г-н Сивенов,
    Ако бяхте в опозиция песента щеше да е много различна.
  • 10 Svetla

    8 0 Отговор
    Извинете г-н Симеонов. Не Ви прекръстих аз, а глупавият телефон.
  • 11 реалист

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Европеец":

    Подкрепям те изцяло .Най-накрая едно обосновано изказване по въпроса.

    Коментиран от #13

  • 12 Варна

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Европеец":

    Гражданско сдружение на 2 или повече фирми ?!? ... - ?

    - На това отгоре със стопанска цел и нямат Булстат? ... - ?

    - Я пак !?!
  • 13 Варна

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "реалист":

    Хайде и теб да те питам за разликата между гражданско и негражданско сдружение на фирми...

    - Подчертавам ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ НА ФИРМИ И НЕГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ НА ФИРМИ


    - Като започнете да ръсите простотии нямате спирка!
  • 14 Хасан

    3 1 Отговор
    ДПС имаха обръчи от фирми и поне си признаваха...а тия роднини..дъщери,баджанаци,бащи,майки,любовници и разни
  • 15 Шефьор

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Жалбите са подготвени и тези медии ще бъдат осъдени. Дневният ред не се диктува от телевизионните студия", отсече вицепремиерът в "България сутрин" и посочи медиите като главен виновник за създаването на фалшиви новини.
    Валерка и жалба срещу Сметната палата да не забравиш!!! Че, те как са си позволили да създадат одитен доклад и да очернят името на един български генерал? А, а-а-а, мискини с мискини ще ми създават фалшиви новини.
    Както казва доктор Ненчев, аз съм само един доктор, но аз като парче Шефьор мисля, че тия от Сметната палата са големи "тъпаци", бах мама му. Той човека градял 60г. име, па тия пишат глупости за него, а неква телевизия си прави журналистическо разследване.
    За мен пълна реабилитация на модела ВМА, известен още като Тонев-Кадурина, а сега и като Професора и зетя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове