Last news in Fakti

4 Ноември, 2017 19:29 1 355 2

Борисов от Хасково: Патриотите да си мерят приказките

  • бойко борисов

В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на регионалната политическа академия на МГЕРБ, която се провежда в хасковските Минерални бани.

Борисов заяви, че за да спрат спекулациите на предстоящия конгрес на партията на 26-ти ноември, ще бъде решено да не се прави такава коалиция, докато той председател на партията.

Според него, изявленията, за евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП е разчистване на сметките между членовете на левицата като се обвинявали, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. "Ние не искаме такъв съюз. Вътрешната опозиция в БСП да си намери друго обяснение с кого е", заяви Борисов.

Припомняме, след скандала ЦУМ-гейт стана ясно, че бизнесменът и политик от БСП Георги Гергов е имал намерение за подобно обединение.

Предложението от Борисов към лидера на БСП Корнелия Нинова да стане председател на парламента след последните парламентарни избори е било в името на стабилността на държавата и предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Възможността Деница Златева да запази поста си от служебното правителство също целяла стабилност на държавата. "Не сме искали никой да купуваме. Стана като приказката: "Ти мен за каква ме мислиш и ако ме мислиш за такава колко даваш?", заяви Борисов, цитиран от своя пресцентър.

Припомняме, преди дни чрез социалната мрежа фейсбук прессекретарят на премиера Севделина Арнаудова публикува реторично запитване към Деница Златева колко пъти е посещавала партийната централа на ГЕРБ зад гърба на своя политически лидер.

Премиерът Борисов изтъкна, че е необходимо да покажем на Европа какви усилия полага България за Западните Балкани. Той открои важността на изграждането на инфраструктура между София, Скопие, Солун и Белград.

Борисов се обяви категорично против езика на омразата, който започва да се възвръща между Обединени патриоти и ДПС. Той призова патриотите да си мерят приказките и заяви, че ДПС също трябва да проявяват максимална толерантност. "Винаги сме били за разбирателство, полагаме усилия различните етноси в България да живеят възможно най-добре и в разбирателство. Недопустимо е да се говори кой кого щял да стъпче. Може и с тези изказвания да се втвърдява електората и да се постига временен успех, но на Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи, не забравяйте, че само преди 30 г. беше Възродителният процес", каза Борисов.

Според него членството на България в НАТО предотвратило избухването на страшна гражданска война като в Косово, ако не е било НАТО. "Имаме толкова български мюсюлмани, няма разлика помежду ни, но някой иска да я прокара изкуствено. Трябва да четем историята и да бъдем внимателни с нея, защото се повтаря понякога и то в по-лош вариант", заяви председателят на ГЕРБ пред младежите.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ и държавата са в отлична кондиция. "Имаме 4% ръст на икономиката, дадохме 700 млн. повече за заплати, 1 млрд. за рехабилитация на училища, детски градини, ВиК, 165 млн. лева за армия и полиция. 120 млн. лева номинал за научни изследвания. Инвестираме в образование", каза министър-председателят.

Според него проектобюджетът за 2018 година, одобрен от правителството, е добър. В алтернативния бюджет на БСП има повече разходи, но без приходи. "С такава политика ще се счупи държавата. Ще се вдигнат дефицитите, докато свърши резерва", заяви Борисов.

Премиерът очаква ръстът в икономиката догодина да достигне 5-6 %. Той даде пример с инвестицията в АЕЦ "Белене" и договора, който все още не може да бъде развален, но продължава да определя цената на тока.

"Тези, които продадоха ЕРП-тата някога, по-добре да ги бяха продали целите. Не се радвам на тези инвестиции никой не е доволен от тях. Водим арбитражи и дела с ЕРП-тата и може и да ни осъдят накрая. Защо се е стигнало дотам, защо са ги приватизирали? Трябва да помислим трябва ли да има давност на приватизацията", коментира Борисов. Според него, по времето на приватизацията на държавни активи са погубени и откраднати милиарди.

Запитан от представител на ръководството на местната структура на ГЕРБ за кмета на Хасково Добри Беливанов и загубеното доверие към него от страна на партията, Борисов отговори, че не се меси в избора на кметове и общински съветници. Те се посочват пряко от структурите на ГЕРБ по места.

Председателят на партията подчерта, че преди изборите за кмет областният координатор Делян Добрев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов са гарантирали, че кандидатурата на Беливанов за кмет е широко подкрепяна от структурите в Хасково.

"Ясно е, че Добри Беливанов премина в друг отбор, но всеки трябва да си носи отговорността за решенията. Делян Добрев е сред най-умните хора в партията, въпреки това аз приех оставката му, защото трябва да се научи да носи отговорност. Но партията се съпротиви, Делян е много обичан в ГЕРБ", каза Борисов.

Той обясни, че за развитие на региона са вложени 140 млн. (лева - б.р.). Според Борисов, решението на депутатите от ГЕРБ да не приемат оставката на Делян Добрев показва, че БСП е единствената еднолично лидерска партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    9 1 Отговор
    След управление на бездарници
    България е с по-лошо законодателство
    Без гаранции за чуждите инвестиции
    Най-негостоприена за външни инвестиции на Балканите
    По-зле сме от Албания, Сърбия, Македония, Черна гора, Босна…..и на светлинни години от Румъния, Гърция
    Всичко това за да ни окрадат Саксовци, Герб, ДПС, БСП, ОП…..
  • 2 ОMBRE

    8 0 Отговор
    Абе няма патриоти в БГ. Това са шменди капели, демек краци и мошенници от ДС. А ми кажете не съм ли прав?
    Кой от тези управляващи е честен, надежден и работи за България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове