9 Ноември, 2017 10:09 5 039 22

Читател: По-скъпа "Гражданска"? Добре, но ако колата е на тати?

  • гражданска отговорност-
  • застраховка-
  • автомобил-
  • кола

Драстичен скок в цените на застраховките за автомобили

Драстичен скок в цените на застраховките за автомобили.

От нова година "Гражданската отговорност" и "Автокаското" ще поскъпват с всяко нарушение, което извършваме на пътя. "Гражданската отговорност" ще е -50% за изрядните, +180% за нарушителите. Тази новина отпреди дни стана повод читател на Plovdiv24.bg да поиска трибуна, за да сподели: След дълго умуване се стигна до извода, че "Гражданската отговорност" трябва да е по-скъпа за водачи, които имат нарушения на ЗДвП.

Да, страхотно, но дотук. Следва действителността в България. Аз карам колата на тати. Аз имам много нарушения на ЗДвП. Аз съм рисков водач. Това съм Аз. Ама колата е на тати. Тати отива и плаща Гражданската.

Тати няма нарушения, тати е водач за пример със златен талон. А може и татко да няма книжка даже. Е да де, ама колата се води на тати и застраховката е -50%. В крайна сметка се получава, че аз, управлявайки колата, плащам ГО -50% от цената, а съм водач с десетки нарушения на ЗДвП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОДОР СТОЯНОВ

    42 7 Отговор
    АКО ТИ СИ РИСКОВ ВОДАЧ, ТАТИ СКОРО НЯМА ДА ИМА ЗДРАВА КОЛА!ДАНО Е САМО КОЛАТА!А МОЖЕ И ТАТИ ЕДИН ЯК КЮТЕК ДА ТИ ТЕГЛИ АКО ЧЕСТО ПОЛУЧАВА ЧЕСТИТКИ ОТ КАТ!ПРИ ЖЕЛАНИЕ ОТ СТРАНА НА ТАТИ И ЗДРАВА РЪКА СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СТАНЕШ НАЙ-ПРИМЕРНИЯ ШОФЬОР!

    Коментиран от #10

  • 2 Няма па

    35 2 Отговор
    А е крайно време таз страховка да е поименна !

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Гост

    19 4 Отговор
    Трябва застраховката да е шофьора+кола, за всяка кола която кара да се вписва в застраховката. То е измислено в UK ако несе лъжа е така.
  • 4 Застраховател

    28 2 Отговор
    Докато застраховката не стане персонална за всеки водач, няма оправия. Ами ако колата се води на синът ми, който е на 4 години? Той има право на собственост (нищо че не моге да се разпорежда с нея), но няма книжка... => Гражданска с 50% отстъпка... И така докато не изкара той книжка и не започне да кара...
  • 5 Митко

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Няма па":

    Напълно съм съгласен с колегата!
  • 6 Закс

    14 2 Отговор
    Така е по света, застраховките са на водача...у нас "умни" кратуни искат да променят света с нещо от което ще има нулев ефект върху джигитите на пътя.После що при нас всичко е наопаки.
    ...макар ,че по света конкуренцията при застрахователите е при скъпите застраховки на джигитите,просто защото цената им е мноооого дебела и не си позволяват да повторят.Пример в щатите...ако нямаш ПТПта плащаш базово около 1400 долара,ако обаче си бутнал тук таме някой и имаш два три фиша скача до към 6500-8000 щатски долара.След това бъркане в джоба си като муха на пътя.
  • 7 Расулюлах

    11 3 Отговор
    Тея с парите не ги бърка дали гражданската ше е 500 или 2500 и ще продължавет да си карат как им е кеф..дори си плащат на местните кат едни 3000 месечно и немат никакви нарушения щото им се анулират каквото и да има
  • 8 ;))))

    19 1 Отговор
    Застраховката трябва да е на шофьора. За колата си има годишен преглед.
  • 9 въпрос

    9 1 Отговор
    Само не ми е ясно, кои на нарушения ще се гледат, от предходната година ли, щото ако е по назад става доста тъпо?
  • 10 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    То след тати идва мама, после дядо, после баба, вуйна ... Тати ако е такъв пич, а синчето такъв ахмак, най-вероятно отрочето и кола няма да пипне. В нашия случай имаме 20% нормални родители и останалото е, че бащата е повече за бой от синчето, включваме всичкото 'сиган, сини номера на беенвета по студентски и накрая изрядните пак ще сме по-малко защитени, а покрай нас ще е "олеле". Щото и чичко полицай е застанал и гледа за телефонче, коланче и фарове, иначе ходи доказвай, че колата пуши, че е с 200 коня отгоре, че осевата му е на кардана и вече прави трета лента на отсрещния тротоар, само за да не кара с под 70 градско. Това са бошлаф работи, друго е да сипе 20 лв. до сърцето, а другите да се избиват.
  • 11 Валентин

    10 2 Отговор
    Да но в англия като някои те одари и колата ти е под 3000 палда застрахователя ти я изплаща цялата и ти си купуваш нова. Сьгласен сьм да е поименни застроховките и да са скъпи но да покриват и цялата стойност на колата.
  • 12 гост

    4 3 Отговор
    Поименно кои са шофьорите на колата, например аз и жената, ще е ниска. Но ако и децата са вписани, те са без опит, рискови един вид, тогава ще е висока.
    Най-вече при неплатени глоби и просрочени актове да има незабавен арест до изплащане на всички натрупани суми плюс лихви. Това гарантира събираемост и ще тушира масовото неплащане на глоби. Щом не се плащат, то КАТ няма работа на пътя. Помислете за това, ефективна мярка в развитите страни.
  • 13 Julio

    3 5 Отговор
    Като "колата е на тати", тати да не я дава на келеша син или да си плаща катп поп. Точка...
  • 14 регистрация

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Няма па":

    Регистрацията да е лична,а не на автомобила!Правиш си застраховка за твоя персонален регистрационен номер и караш.
  • 15 Julio

    3 4 Отговор
    Когато е трудно доказуемо кой извършил нарушението (например неправилно паркиране, засеченена превишена скорост от камера и подобни) глобите трябва да се трупат на колата и на собственика. Това е обичайна практика навсякъде. А собственика знае кой му експлоатира колата и ще се погрижи да си прибере парите от който трябва. А колата трябва да е гарант за изплащане на задълженията...
  • 16 Грую

    2 2 Отговор
    Тя тази идея не са те я измислили. В напредналите западни държави отдавна работи, но тук няма кой да направи читава такава система . Те дори глобите си не могат да организират като хората да събират ами ги възлагат на разни институции и после се подмята разни документи и дават хората за изпълнително производство за вече платени суми, а пък ако се опитат и такава информация да подредят и на нейна база да ти определят и сумите за застраховки пази боже!
  • 17 jambazina

    9 1 Отговор
    Какво значи на тати бре, ами фирмените автопаркове?
    Белите бусове?
    Автобусите?
    Влекачите?
    И те ли са на тати?
  • 18 При желание ,всичко може!!

    2 3 Отговор
    Наистина в България има много ,,РЕОТАНИ".Когато има пътно произшествие,колата която е предизвикала това събитие,следващият път ще бъде застрахована със двойно или петорно по скъпа застраховка.За тази работа си има :КАТ,застрахователи,талони,фишове и други документи.Колкото повече е загубил застрахователя,с толкова ЩЕ реве виновника.Има си досие талона на колата и да смени застрахователя няма оттърване..Отделно,ако колата няма гражданска или е някаква трошка опасна за другите,тогава Престъпника си лежи в затвора и плаща като поп.Но дали това може да стане в Мутраландия ?????????
  • 19 Дедо

    3 1 Отговор
    Ако КАТ си вършеше работата и държавата си събираше ефективно глобите,проблема нямаше да съществува!Четох наскоро за някакви рекордьори от шуменско с актове за по 20000хил.лева!Тия нито ще ги платят,нито ще си направят гражданска отговорност,независимо от цената!Молете се да нямате инцидент с такива и да разчитате на гаранционния фонд!Глобите са персонални,достатъчно високи и ако си рисков водач и за наказание платиш 2000-3000 и повече лева за календарната година,няма да има нужда да плащаш по-скъпа застраховка!Нарушаваш-плащаш, и санкцията да расте за всяко следващо нарушение!
  • 20 Един

    3 2 Отговор
    "Законотворци!"
    Не колата трябва да има застраховка "гражданска (без)отговорност",
    застраховката трябва да е на името на шофьора!
    Защо? Защото (без)отговорността ходи по шофьорите , а не по колите!
  • 21 ооооо

    1 1 Отговор
    застраховката е за автомобила, глобите са за водача, ако автомобилът е на негово име да плаща 180% повече, ако автомобилът не е негов да плаща по-солена глоба като нарушител
  • 22 Патриот

    5 0 Отговор
    Застраховката трябва да е на водача.
    Аз имам 5 автомобила(примерно). Не мога да ги карам 5-те едновременно.
    Мога само 1. За това трябва да платя само една.
    И щетите трябва да се оценят реално и плащат навреме.
    НЕ може да ми откраднат автомобил, застрахован на 7000лв и да чакам 6 месеца да го търсят. После плащат 5500 щото през това време бил остарял.
    Каско също да се изплаща до 2 седмици максимум. После като се намери автомобила застрахователят го е платил да си прави с него каквото иска.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове