10 Ноември, 2017 09:37 3 402 34

Искат Варна отново да се казва Сталин с онлайн подписка

  • варна-
  • сталин-
  • град-
  • петиция

Онлайн подписка събира подкрепа за връщане на някогашното име на Варна - Сталин. Краткото представяне на петицията в Интернет гласи: "За про слава на братския съветски нарот нека покажем благодарност. НЕКА ВЛАДИМИР ПУТИН РАЗБЕРЕ ЧЕ В БАЛГАРИА ИМА ХОРА НАКОИТО НЕИМ ИМПУКА ЗА НАТО", а първият коментар е: "Защото обичам Русия". От 22 септември досега обаче са събрани едва 5 гласа "За" , научи Moreto.net.

Според статистиката в сайта, даващите подкрепа Варна отново да се казва Сталин - както е било от 20 декември 1949 г. до 20 октомври 1956 г., са от градовете Београд, Михайловград и Сталинград. Един от подписалите се, се е определил като "гражданин на социалистическия рай".

"Името на Сталин трябва отново да се носи от Варна, защото гледайки от Варна, човек чува в наши дни руски, а също така може и ако е в настроение да види Крим, който също е руски. Но по времето на Сталин българите бяха колени и бити, а аз обичам, когато българи се мачат, защото ми е кофти, а аз обичам да ми е кофти. Гледайки от Варна към Крим, който е наш, руски, се надявам нов Сталин да се върне, българия да стане Руска, за да ми е пак хубаво, че ме мачкат", е написал потребител, представящ се като Мако Даков от Долни Тръбен.

Най-популярната подписка за всички времена в сайта за петиции е "Не на връщането на цигарения дим в заведенията". Тя е събрала подкрепата на 73 318 потребители. С висок рейтинг са също петициите за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия, за създаване на Зоополиция към областните дирекции на МВР, за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, за максимална ефективна присъда за акушерката Емилия Ковачева и за реформи в АГ сектора.

Сред най-новите подписки пък, попадат: "НЕ на матурите след 7 клас при отличен успех", "В Духа на празника на Народните Будители: Нека Библиотеките в цялата страна да работят и в почивните дни!", "Против смяната на часа!", "Достойно заплащане на труда на медицинските сестри" и дори за връщането на стария дизайн на vbox7.

Сред онлайн петициите с варненски адрес има такива за поставяне на камери в центъра на квартал "Галата", за изграждането на скейтпарк в града и за спиране на застрояването на Кара дере. Популярната с протестите и гражданските си инициативи Мария Димитрова е създала електронните подписки "Спасете парка и паркингите" и "За решаване проблемите на Варна!", които са получили съответно по осем и по десет гласа.

Петицията "Открито писмо до премиера Борисов за Морската градина на Варна" е подписана от 5404 потребители, а тази срещу фермата за норки в село Любен Каравелово - 1826 профила. Предложението за музей на Антон Новак и на Морската градина е получило подкрепата на 213 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    22 18 Отговор
    Е това са номерата на соросоидите, жалка провукация

    Коментиран от #32

  • 2 Пазарен Либерализатор

    16 16 Отговор
    Неграмотна сволач...

    "За про слава на братския съветски нарот нека покажем благодарност. НЕКА ВЛАДИМИР ПУТИН РАЗБЕРЕ ЧЕ В БАЛГАРИА ИМА ХОРА НАКОИТО НЕИМ ИМПУКА ЗА НАТО"

    Коментиран от #27

  • 3 юрист

    27 19 Отговор
    Ето ги последиците от масовото закупуване на български недвижими ваканционни имоти от руски граждани във Варна. Обаче- не сте познали! Варна си е Варна и НИКОГА няма да стане гр. сталин, ако ще да си скъсате 4буквието от напън, руски граждани с имоти във Варна:) По-скоро ми се струва, че е излишно да има руско училище във Варна- нека то да бъде училище със засилено изучаване на западни езици, а руският език да бъде изхвърлен от него:)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Свободен

    17 15 Отговор
    юристке, не се прави, ти си от хората които са се подписали "за".
    А сталин е грузинец, не руснак.

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    16 10 Отговор

    До коментар #5 от "Свободен":

    Грузинец- мрузинец- чий гражданин е бил- на република Грузия или на ссср?:) Как се наричаха гражданите на ссср- съветски граждани или по етническият им произход?:)

    Коментиран от #7

  • 7 Свободен

    12 14 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    СССР не е Русия, самата Русия е била република в състава на СССР.
    Защото ти говориш за изкупуване на имоти от руски граждани...ама тоя пич с мустака на снимката не е руснак. В Русия да не мислиш, че го харесват? Сума ти руснаци е избил и натикал в лагери.
    Грузинец е, а сега нали Грузия се води съюзник на Америка? Освен това тавариш сталин е бил в перфектни отношения с Рузвелт - така че спокойно може да мине за един от твоите хора.

    Коментиран от #8

  • 8 юрист

    13 9 Отговор

    До коментар #7 от "Свободен":

    “...Публикувано във факти.бг: Защото ти говориш за изкупуване на имоти от руски граждани...“ Ами не си познаваш собствената руска конституция, а аз - за разлика от теб- съм български адвокат, ползвам руски език и за мен не представлява никакъв проблем да работя с автентичният текст на сегашната руска конституция- конституция на руската федерация Статья 1 2. Наименования Российская Федерация и Россия равнозначны.
    http://www.constitution.ru/10003000/10003000-3.htm
    Та- не разбираш ли, че 21 век е векът на образованите хора, а не на лацалапата, на които мелничката им мели само на празни обороти?:)

    Коментиран от #9

  • 9 Свободен

    10 8 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Вече се съмнявам дали си истински човек. Възможно е да си някакъв изкуствен интелект, който е в процес на развитие.
    Знам, че Руска Федерация и Русия е едно и също....но това не значи, че СССР и Русия е едно и също...май програмистите трябва да подобрят алгоритъма ти, терминаторе.

    Коментиран от #11

  • 10 Медиатор

    12 0 Отговор
    Направете нещо смислено, вместо да си губите времето с ненужни коментари.
  • 11 юрист

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "Свободен":

    “...Публикувано във факти.бг: Възможно е да си някакъв изкуствен интелект, който е в процес на развитие....“ Тцъ- не позна, но съпругът ми се занимава с подобно нещо:) “...Публикувано във факти.бг: но това не значи, че СССР и Русия е едно и също...“ Никъде и никога не съм писала, че ссср = русия. Когато визирах руските граждани с имоти в България, имах предвид днешните руски граждани- на руската федерация- т.е. путлерова русия, които чрез преференциални кредити от втб си купиха ваканционни имоти в затворени жилищни комплекси във Варна, Бургас, Каварна и Балчик. 3/4 от тези руски граждани са си закупили тези имоти, след разрешение на фсб и гру, а сред тях има доста бивши кгб-ейци. Лично аз знам за 2-3ма, които са такива и са си купили жилища във Варна, в затворен комплекс, и всичките им съседи по имот, които са български граждани, знаят за това, че руските им съседи са бивши кгб. Що се отнася до гражданството, вземи ,че си прочети конституцията малко повече- прочети и чл.6 от нея-
    http://www.constitution.ru/10003000/10003000-3.htm
    С две думи, сред днешните руски граждани има и бивши съветски граждани, но има и само руски граждани- дано схващаш какво точно ти пиша...

    Коментиран от #12

  • 12 Свободен

    12 8 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Да, знам, че много руски граждани изкупуват имоти в България. Също така много турски граждани изкупуват земя и имоти в България. Ама за тях нищо не казваш? Що така? Сигурно защото до вчера бяха другарчета с началниците ти от Брюксел и Вашингтон.
    Между другото, аз не говоря руски, не ме интересува руската конституция и единствените връзки с Русия които имам са с рускини лятото на Слънчев бряг...и с тях говоря на английски.
    И какво като има изкупуване на имоти от руски граждани - Сталин е грузинец, а Грузия днес е независима държава...каква връзка има Сталин с руснаците по българското Черноморие?

    Коментиран от #13, #14

  • 13 юрист

    7 9 Отговор

    До коментар #12 от "Свободен":

    “....Публикувано във факти.бг: Да, знам, че много руски граждани изкупуват имоти в България.“... Тогава излиза, че сам си противоречите:)“... Също така много турски граждани изкупуват земя и имоти в България...“ Имате грешка- турски ФИРМИ са пробвали да изкупуват земя в България, но в доста от случаите, са си останали само с пръст в уста, защото правната процедура за закупуване на българска ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ от чужди граждани - физически лица и от чужди юридически лица, не е никак проста и лесна- има ограничения. “...Публикувано във факти.бг: И какво като има изкупуване на имоти от руски граждани -...“Ами последиците са онова, за което пише в настоящата статия. Тези хора не са никак малко- общо става въпрос за около 300 000-350 000 ЧУЖДИ- т.е. руски граждани, които НЕ СА двойни българоруски граждани, чийто главнокомандващ е путлер, по чието нареждане могат да се пробват да повторят кримските събития напр. в гр. Варна... Определено такъв голям брой чужди граждани в българските градове са проблем, просто защото не са натурализирани бг. граждани и защото имат правни задължения само към държавата русия, която може във всеки един момент да им нареди да извършат противоконституционни неща в българските градове, по местонахождение на ваканционните им имоти.

    Коментиран от #15

  • 14 стоян георгиев

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "Свободен":

    и кво като чужди граждани купуват имоти у нас?тва че имаш имот да речем в гърция по никакъв начин не застрашава гръцката територия,напротив засилва я след твоята инвестиция.примери бол.островните държави са с буквално изкупени имоти и там хората не си знаят парите,но нямат никакъв проблем със суверинитета!
  • 15 Пазарен Либерализатор

    8 7 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Кажи честно, какво пиеш?
  • 16 Варна

    18 5 Отговор
    НЯМА ТАКОВА НЕЩО!
    - Няма такива питания в обществото на Варна.

    - Това си е чиста "Волна Програма" на наемателите от ул. Козяк !

    Коментиран от #24

  • 17 Бесен Язовец

    8 14 Отговор
    Сталин е направил толкова много за България и никой друг не заслужава такава почит и уважение Сталин спаси България от фашисткия режим и ни даде свободата Нормално е до почетем
    София трябва да се нарече Ленин защото ни даде най добрта система социалистическата която жалките гадове капиталисти и соросоиди разбиха и окрадоха

    Коментиран от #20, #21, #26

  • 18 Пеньо

    10 5 Отговор
    Тоя усмихнат палач е избил повече свои отколкото врагове! Освен това е имал силна непоносимост към просветените и интелигентните хора. Тук виждам има няколко негови почитатели. Руснаците отдавна погребаха мумията му, а нашите безродници искат да я изровят. Отблъскващо начинание!
  • 19 реалист

    9 4 Отговор
    Що обръщате внимание на някой пиян русофил дето няма кво да прай та си чеше пръстятя по клавишаата , а ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Ти това на трезво ли го измисли ?
  • 22 Путьо

    5 0 Отговор
    Варна е вече част от Русия, но по добре да се нарича с истинското и име - ТИМ
  • 23 Олигарха

    7 3 Отговор
    Абсолютна провокация на про- американски лакеи. Много тъп трябва да си, за да се вържеш на това.
  • 24 Прометей

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    Важното е ДЕБИЛИТЕ да не са гладни, виж как им подхвърлят гумени кокалчета:-)
  • 25 ТИМ ВАРНА ОБМИСЛЯ ИДЕЯТА

    4 1 Отговор
    Ако успеем да върнем името "ОДЕСОС" ще можем да взимаме такси от смяна на лични карти, улични табели, смяна на нотариални актове, фирмени регистрации и въобще - ще изсмучем още кинти от крепостните селяни! Портних ще кара още мандати и ще избегнем ситуацията с КИРО-ДУПКАТА!!!
  • 26 filo

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Социалистическата система е толкова добра, че рухна безславно. Може би е добра в пияната ти съветска комануидна кратуна. Сталин ни пороби, каква свобода в комунизма бе психопат. Освен това в България никога не е имало фашизъм, който не се различава съществено от комунизма.
  • 27 Будител

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

    Ей научи се да пишеш,България се пише с Я !!!
  • 28 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Наистина ли е нужно да се пише статия за всеки глупак,който по някаква причина е споменал Русия?!Елементарно и дразнещо е - явно оценката на Христов за интелекта на средния българин е напълно вярна!
  • 29 Светльо Чернев

    0 0 Отговор
    А дебилите били 80%. Дали?
  • 30 Shmeker

    2 0 Отговор
    Ами за Бургас? Вероятно Хитлер?
  • 31 Колю

    1 0 Отговор
    И кой е виновен ,че сами си разпродавате града. Вижте си центъра ,а да не говорим за околните села. Всякаква сволач. И щом никой не пита от къде са му парите си е добре ,нали? Много ясно ,че като станат хиляди ,при това целенасочено с отпуснати специални средства от банки в Русия ,ще започнат да прокарват и политика. Същото е като с другите бежанци ,но ние се самозалъгваме че уж са "нашенци". Много лошо е да ти го забият от близо в гърба.Влиза до дръжката. А и тези нямат намерение да минат пътьом. Отстояват си 50 км .линия покрай брега на Черно море в посока Истамбул. До Иракли с Руски надписи на всякъде и от там на долу знака " Стоп" ще е " DUR". Да Ви е честито продажници ,докато децата Ви се бият в училищата и по улиците. А всички останали са сплотени срещу Вас.
  • 32 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Този път няма начин да са Соросоидите...те са хитри, но не чак толкова, че да скалъпят толкова неграмотна идея. Варна никога не се е казвала "Сталин" има много имена в историята, но такова няма. Мисля, че някой е опитал одеколон или Бурыщникь и понеже му е за пръв път, се е изприщил, изчервил, изпотил, уригнал няколко пъти с майсторството на цирков огнепалвач, а после хълцайки, едва различавайки клавитурата е чатнал това, което нацапотената с грим до него мацка или още по-лошо ...пич...са му посочили като Фейсбуук профил за дискусия. Мальчика, хълцайки в несвяст и под влияние на разсказите за "Великия пролетириат", който е чукал с ръце камъните за ТрансСибирската магистрала, е решил да се изскаже като сведущ експерт по международни идеологически въпроси. И ефекта е виден-.... Варна си звучи добре - кратко,, ясно, добре запомнящо се име! Докато "стоманения" евреин Йосиф Висарионович Джугашвили, изобщо няма място в настоящата ни и бъдеща Хистори - това е продукт на хаганата, който отрови куп народ с Ленит, после и Сталин и Адолф и разсипа милиони човешки съдби с козните си по интереси. Сталин няма място в бъдещето, което не означава, че и Хитлер и ал Багдади и ЕС центродиктатурата са нещо хубаво - същите са, като издаване на наредби, само дето Сталин е пращал в трапа несъгласните с дивотиите му. Няма причина да се хвалят тираните! Но хвалещи много! А, защо не прославихте Афродита - богинята на любовта? Май това е най-красивото нещо, а славите разни мутри ка
  • 33 гощо

    1 0 Отговор
    Болни мозъци!
  • 34 Koj4o

    2 2 Отговор
    Онлайн червени, продажни изроди!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове