Last news in Fakti

11 Ноември, 2017 08:26 998 16

Румен Радев: На Захарова да отговаря Захариева

  • румен радев-
  • президент-
  • русия

Нашият празник не може да бъде заложник на никакъв политически календар

На Захарова от руското външно министерство трябва да отговаря Захариева от нашето външно.

Така президентът Румен Радев коментира в интервюто си по БНТ последния скандал, който се завихри след претенцията, че съветските войски са спасителите на българските евреи.

Държавният глава Радев не коментира в детайли случилото се, но посочи, че всяко едно оскверняване на паметник, независимо какъв е той, е недопустимо. Москва трябва да си даде обаче сметка и да не настъпва наши позиции.

Радев допълни, че вярва в едно добро бъдеще на отношенията между двете страни, въпреки тежкото наследство.

По отношение на поканата към руския президент Владимир Путин да присъства на отбелязването на годишнината от Освобождението на България на 3 март, Радев обясни, че визитата най-вероятно няма да се състои, но поради несъвпадане на политическия график, предимно от гледна точка на това, че през март месец в Руската федерация предстоят избори за президент.

"Нашият празник не може да бъде заложник на никакъв политически календар", заяви Румен Радев. Според него по никакъв начин отбелязването на Освобождението не е в зависимост и от Председателството на страната ни на ЕС.

Така, по думите на държавния глава, визитата на Владимир Путин продължава да се договаря и ще стане "когато се уточнят датите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 edge

    12 8 Отговор
    Така де какво ще се разправя.. Има по-важна работа при шивача за ново костюмче..
  • 2 Мнение

    11 12 Отговор
    Отново думи на място!
    Въпреки, че не гласувах за Радев, много се радвам, че именно той спечели!

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Дебили сте

    9 10 Отговор
    Захарова - Захариева.
    Имената ни са едни и същи, азбуката ни е една и съща, езикът ни е един и същ, културата и религията ни са едни и същи, историята ни е тясно свързана.
    Но някои хора твърдят, че по-близки са ни западните еврогейове?!?
  • 4 Чавдар войвода

    6 8 Отговор
    Има си говорител на външно министерство, товарищ льотчик.

    Коментиран от #6

  • 5 близалки

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Аве стана сладкарница "Захарно петле" !
  • 6 паско

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чавдар войвода":

    Чавдарчо не ги разбираш май нещата.
  • 7 един

    2 7 Отговор
    Този човек защо си губи времето да говори глупости? Ами че разбира се, че това е работа на външното ни ведомство, само че то си има говорител. Не напуска язвителния тон товарищ льотчика. Сигурно си мисли, че така печели симпатии. Да, ама не! След толкова много отрицателна енергия, натрупана в страната ни, държавният глава вместо да се заяжда и предизвиква напрежение, по-добре би било да се държи адекватно за държавен глава. Не е ясно кой печели от напрежението. Във всеки случай не е българският народ, който го избра!
  • 8 юрист

    3 3 Отговор
    Радев- има отличен правен екип- ха сега вземи, че ги разпитай КАКЪВ Е ПРАВНИЯТ СТАТУТ НА ПСА В СОФИЯ И ПСА В ПЛОВДИВ, ДАЛИ СА ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ СЪГЛАСНО БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ДАЛИ СА ИЗОБЩО НЯКАКВИ ПАМЕТНИЦИ И КОЙ Е СОБСТВЕНИКЪТ ИМ! За мен е абсолютна загадка защо не си изяснил този въпрос с правният си екип! Ако обаче УМИШЛЕНО не си го направил, плачеш за импийчмънт, ЗАЩОТО ЮРИДИЧЕСКИЯТ СТАТУТ НА ТЕЗИ ПОСТРОЙКИ НЕ Е “ВОЕНЕН ПАМЕТНИК“ И ИЗОБЩО НЕ Е “ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА“ И ТИ ОСТАВИ ЕДНА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ДА ТВЪРДИ В ПРОТИВОРЕЧИЕ С БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ, ЧЕ ТЕЗИ ПОСТРОЙКИ СА ПАМЕТНИЦИ!

    Коментиран от #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16

  • 9 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Именно! Вярно, не е ухилен като Плевнята, нито лай-кучка като Стоянов, нито пък отнесен философ като Желката, нито усмихнат играч като Гоце, но си е добър Президент, за едно треторазрядна провинция, лакей на чужди вече господари, в каквато ни превърнаха стотици хиляди подлизурковци на постове през годините, алчни за власт и имане. Бива си го - не лае излишни приказки, сериозен е. Че какъв друг ще е по-добър, при тези условия? Освен ако възкръсне Тервел - той ще погне и Боце и Гоце със саблека и докато не ги овърже като спанаци на простир нема да си легне... Но го нема. Ако избора беше Цецка - направо УЖАС! Вехтата номенклатурка, е от стотици хилядите ни гробокопачи през годините. А, този е летец, освен това военен, освен това не се прави на мъж, като Плевнята, да реве по Россия, а да не ни донесе и една консерва с Катарски газ? Радев е пич!
  • 10 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Юристке, ПСА е символ и като символ на воюващата Съветска армия, преследваща отстъпващата Райх армия, кояно първа започва войната срещу европейски страни, с Аншлуса в Австрия, но ПСА е военен паметник, също и Пловдивският на Альоша. Символ на освободителната армия, донесла свободата от Райха, макар да съпомагат и от САЩ, Англия и много антифашисти по света. Друг е въпроса, че родните ни връзкарчена "народни избранници" често не разбират какво гласуват, нито последиците за нас от това? Това вече е некомпетентност, която в древен Болгар се пращаше на дръвника от Хана, а сега си гласуват повишени доходи....и комисийки.... Ти на чия страна си? Аз лично съм срещу цапотенето на каквито и да е паметници. Дори на Великия Фалос за е - има такъв символ сред редица племена, то той не е редно да се боядисва! Значи Президента е прав. Друг е въпроса, че разни интереси раздухват тия неща. А случаят е криминален, но използуван за политически цели. Някакви шибеци със спрейове и четки омацват общественн паметник символ. Това си е все едно да боядисаш НДК, без да съобщиш? Значи е криминален случай! Ти май, щом чуеш за нещо русско и затрещяваш като Зевс? Споко - полиници и монополисти използуват тия неща за свои интереси! Ние трябва да защитим честта на България - да не позволяваме бояджии да служат на монополисти!
  • 11 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Не забравяйте, че Райха е средство на фашистките тиранични кръгове, за диктатура над Човечеството! Това, което е било и Римската, Османнскката, Третия Райх, Вавилонската, ИД и много други такива - терор над хората, за да лапат и купонясват малцина привилегировани. Иван Шишман е правел същото - купончета, докато хората тук са страдали и мрели от местни боляри, от византиййски патриции и битови банди. Не забраняй също, ме много българи са се борили срещу тази тирания - ястрелбинчетата, Вапцаров чрез поезия дори, имало е и много партизани - Живков не е бил такъв, той е бил свръзка и си е приписал заслуги, а не е бил дори ятак, само печатар и свръзка, а и информатор на Гешев за отрядите и градското ЦК... Затова и Съветската армия е един освободител от Райх диктатурата, която толкова харесвате разни, които не са я страдали наживо. Друг е въпроса, че Живков и алчните подобни си узурпираха властта и се обградиха от верни псета - ДС се е превърнало от бранеш българския народ апарат, в бранещ Живков и мафия тоталитарен апарат - верните псета на властта винаги са еднакви - за пари и пост служат на гадове, прецаквайки много невинни хора.... Това вече е последица, но не са виновни загиналите в борбата срещу Райх армиите.... те са се борили за свободата, а ти и други ги оплюваге яростно? Че какво срамно има да признаете, че реално главно Съветската армия е свършила повечето работа, по разгрома на Хитлеристките пълчища? Защо вие не го сторихтге?
  • 12 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Очаквам пак да ме наречеш "руснак", но не съм. Което не означава, че съм руссофоб - аз виждам истината, фактите в лицето - не се срамувам да си призная глеховете, нито да призная, че греша, ако е така. Аз съм българин и именно затова ми е криво, че разни примати вършат такива тъпи постъпки, които позорят и мен, като човек. Да, русски олигархични и полит. кръгове преследвайки свои интереси и то икономически и други, използуват какви ли не средства за постигане на тия интереси. Дори и разлайването за паметника... Но истината променя ли се от това? Истината е, че паметника е строен след войната. Че подмазващите се Живков и мафия, на Кремъл бяха готови да ни направят дори 16-та СССР република. Но какво е виновен паметника и загиналите, срещу Райха? Нищо! Защо тогава аплодираш такива примати, които драскат паметници? Такива са изрисували и сгради и влакове с простотиите си. Това ли ви харесва, това ли ви възгордява?
  • 13 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Отричате ПСА и подобните му? А, какво сторихте вие за свободата ни? Подмазвате се за пари на НПО организацийки, на Брюксел бюрократи, на Меркел като лидер на най-силната Джермани Економи в ЕС, на Уошингтън, на корпоративни гиганти. Та вие с вашия фалшив патриотизъм като на Плевнелиев, твоят и друг сте смешни, погледнато отстрани. Но не се виждате отстрани... Отричате приноса на загиналите от Съветската армия в борбата срещу Райх тиранията, оплювате ги, оплювате паметници, рушите драскате? А същевременно ограби мафията активите разруши сгради, продаде техниката в Турция на заводите на евтинивя и си наля милиардчета от активите на държавата, а вие пляскате? Ей, адвокатке, заври си шибаните членове и алинеи, където щеш, но вземи, че "ПРОГЛЕДНИ"! Което означава, да не зяпаш само какво са писали ония паразити в НС и ЕК, а да мислиш, до какво ще доведат тези драсканици! А то се видя до какво водят - до обслужване на корпоративни и местни монополистки апетити. Какво ли ви пречи един паметник, не схващам? Селата ни пустият, заради скапаните паразити на власт, мафията ни лапа активите на безценица и ползува държавата за своя печалба, а ти и другите оплювате някакъв паметник, който си стои и никому не пречи? Вие сте меко казано "жалки" - един мъртъв паметник символ на загинали във войната срещу Райха ви вади очите, а живите разбойници и на постове и битови за вас са нещо нормално да си го има така? Хич ви няма и като хора, пък да не говорим, че не сте българи. Да, и
  • 14 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    И още нещо адвокатке - не разбираш войната, затова не разбираш и какво е станало реално. А много неща са свързани. След промяната на полит. ръковоство в България при преврата 1944 г. Никола Гешев бяга в Турция. Но съветски резиденти го залавят и заминава за СССР. Е, там са го поразпитали и очевидно не е бил ням, и със сигурност са узнали кирливите ризи на Тато-Слънцето на гламавите чобани тук, тоест, че Живков е бил информатор на Гешев в Гестапо...той е от малцината оцелели при не един погром над видни дейци на ЦК на БКП...а е бил свръзката на ЦК с отряди и градски ядра... И това едва ли може да се нарече с друго име, но от КГБ са го държали за "топките" с този и подобни лоши за Тато факти... Ти знаеше ли това, юристке? А ДС-БКП мафията го криеше.... За което виновни ли са паметниците и загиналите срещу Райха? Надали! Е, плюйте си руснаците, като ви е толкова кеф, но не виждате, че вие сте с фалшив патриотизъм, обслужващ враждебни интереси нам. А лакеи на такива интереси сте много.... Не казвам, че нямаме и сред руснаци врагове - има вкякакви хора и интереси и такива. Но чак пък да оплювате цяла Россия и да цапотите и рушите паметници, не е за вярване колко глупаво е това поведение.
  • 15 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Преди да бъдат разстреляни стотици видни ръководители на ЦК на БКП за София и окръг, затворени в килиите на Гестапо, Гешев отива при тях и след разпитите ги събира и казва: Ако си мислите, че не зная какво правите, се лъжете много! Зная всеки ваш ход, кога спите, ядете, къде ходите, какво правите. Затова ще разстрелям най-умните ви хора и ще оставя най-простите ви, за да видите как се гради "комунизъм" с прости чобани! Живков е сред малцината, които никой не закача. Но не веднъж е засичан при общуването с компрометирани доносници в Гестапо, както и на неколкократни посещения в разкрити явки на Гестапо агенти. Сама си отговори, какъв е великия ви Живков! А, че натегачите от ДС и БКП ласкаеха самолюбието му подлизурски, за кариерка и парички - такава е системата на подлизурковците...за пари и кариерка лижат. И в корпорации го има, но тук беше в чудовищни размери. Колкото до паметниците, това е глупаво да ги местите, рушите, цапате - те са символ на отминали времена, свидетелство за епохата, за конкретни събития. Така рушахте и древните тракийски символи и сега ги търсите из разкопки... Бай Ганьовска му работа е тук. Нема оправия от простотия и продажност.
  • 16 Сеан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Впрочем, любителко на членове и алинеи, още след заграбването на властта от Живков и мафия, първата работа на този "велик, градител на СОЦИАЛИЗЪМА" - чобанина печатар даже не е могъл да го изговори правилно често..., то в килиите на Гестапо, вече преименувани в Народен Съд, "служещ" в името на "народа", странно защо не загиват разни битови криминалогенни елементи, а загиват всички онези, които пряко са познавали Живков? И всеки, който му е знаел кирливите ризи, загива странно защо приуритетно? Същото прави и Адолф като заграбват властта - излива всички онези, които са го познавали какъв урод и лицемер е и дори са му помогнали да стане лидер в ГНСДП и фюрер... Нещо да се различават нещата? Сталин прави същото в СССР. Така, че любителко на членове и алинеи, трябва да се запиташ - На кого помагаш, плюейки паметниците на ПСА и други? И какво те топли това, може би парички от НПО или друго? Кариерата на адвокат ще скочи ли, повече клиенти ли ще имаш?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове