Last news in Fakti

12 Ноември, 2017 08:54 1 529 1

Волен Сидеров даде съвет на ДПС

  • волен сидеров-
  • дпс-
  • съвет-
  • демонтажни-
  • атака-
  • правителство-
  • вот

Ясно е, че вотът на недоверие е обречен, заяви Сидеров

Волен Сидеров даде съвет на ДПС - 1
Снимка: БТА

Моят съвет към ДПС е по-леко с демонтажните работи. В момента има едно добре конструирано правителство, което е стабилно. Няма нито една критика от европейска институция за опасение, че има патриоти във властта. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в предаването „Офанзива" по Канал 3.

Той бе категоричен, че националистите не са заплаха и добави, че в много държави в света има такива правителства. „Това са консервативно мислещи политици. Един Орбан в Унгария е такъв. В Естония в управляващата коалиция има такава партия“.

„В момента сме партньор в една по-голяма партия и БСП решават нас да ни атакуват. Валери Симеонов е атакуван, защото е действен. Много приказки се изприказваха дали трябва да ходи по туристически обекти. Няма ограничения, ако трябва да се свърши работа. След появата му органите са започнали да си вършат работата. Това показва, че е имало смисъл“, каза Сидеров.

„Един закон не може да действа със задна сила. Става въпрос за отпадането на давност. Това е премахване, както при престъпленията срещу човечеството. Ако се приеме, че извършените действия по приватизацията са нанесли сериозни щети на България, да се търси отговорност, дори да са минали 20 години. Най-важното за мен е да се направи един истински прочит на прехода, защото той беше сгрешен. Така не биваше да се подходи“, коментира Сидеров.

Според него могат да се направят нови предприятия и да се възстановят дейностите. „Имаше цели отрасли, в които бяхме водещи. Едно предприятие се изгражда бързо, стига да има основания за това, както и квалифицирани кадри. Нужно е образованието да бъде насочено в тази посока, че когато човек завърши тук, да отработи средствата, които са изразходени за него, а не да бяга в чужбина. Образованието трябва да е насочено практически“.

„Нямаме притеснения от вота на недоверие. То е ясно, че е обречен. Самите БСП знаеха, че няма да мине, но искали да поговорим по темата. Целта е по времето на европредседателството да се говори за корупция и неприятни неща“. Волен Сидеров коментира скандала с говорителя на външно министерство на Русия. „Ние реагирахме правилно. Русия казва в контекста на оскверняване на паметниците, да вие сте ги спасили, но ако не бяхме спрели нацистка Германия, какво от това. Те казват да не се омаловажава тяхната роля във войната и да не се прави гавра със загиналите войни“.

Сидеров коментира и репликата за дебилите на Иво Христов. „Да, той е ерудиран, но при него имаме типичния случай на човек от академичните среди, който влиза в политиката. Това, което той изнася голяма част от него е истина, само че когато отиваш в политиката, трябва да даваш решения на проблемите. Според мен това е синдромът на интелектуалеца, който бърка нещата. Говоренето трябва да е друго".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове