13 Ноември, 2017 17:39, обновена 13 Ноември, 2017 17:41 2 020 21

От ГЕРБ предлагат промени в Конституцията (ВИДЕО)

  • промени-
  • конституция-
  • герб-
  • приватизация

Управляващите ще прилагат нови законови мерки, за да се разобличат престъпления при приватизация

От ГЕРБ предлагат промени в Конституцията (ВИДЕО) - 1

От ГЕРБ ще предложат промени в Конституцията, за да отпадне давността на престъпления при приватизацията. Това съобщи на пресконференция председателят на Комисията по правни въпроси в парламента и член на партията - Данаил Кирилов.

"В член 31 ще бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992-2017 гoдина", обясни той.

По думите му престъпленията, свързани с приватизацията, имат специално значение за българското демократично развитие. Кирилов вярва, че предлаганите промени в конституцията ще дадат яснота за разпределението на огромното държавно и общинско имущество.

Кирилов допълни още, че ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а ВОЛЯ неведнъж е заявявала подкрепата си за подобни стъпки. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.К.

    23 3 Отговор
    Това ако мине в пленарна зала, не може да е истина, че съм в България!"А дано, ама на дали"!

    Коментиран от #4

  • 2 комунистически капиталист

    14 9 Отговор
    Няма как да мине ,ще удари много лошо комунистите а парите са във тях.
  • 3 jambazina

    9 4 Отговор
    Аз па мислех че искат да връщат чл.1
  • 4 Варна

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "К.К.":

    Това ще е единственият случай, в който бих подкрепил ГЕРБ, но се съмнявам, че това е "партенка". Заиграват се с фоерверки за да уплашат например Гергов и още няколко прибрали активи от приватизацията. - Е да ама там има и депутати от ГЕРБ и поради тази причина мисля, че това си е чист, създаден фейк от самите тях.

    Коментиран от #5, #6, #7, #11

  • 5 герберизми за дебили

    28 8 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Не е партенка, а перфектен инструмент за натиск и контрол, ако мога много меко да го нарека така ! Чрез този инструмент, ще контролират всички бивши приватизатори били те комунисти, мутри и т.н. и който не им играе по свирката на герб вадят закона и го почват докато "омекне" или не изчезне съвсем!
    Ако някой си прави илюзия, че този закон има за цел някаква справедливост значи е от онези 80% и няма, какво да се сърди, че му го казват!
  • 6 Бесен Язовец

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Вариантите са 2 .1 - иска да заграби веднъж вече откаднатото или 2-с цел изнудване шантажира ги да му шарят самоче!!!!! тоя път може да поличи един между очите
  • 7 Реалист

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Фейк си ти и не се опитвай да мислиш, не ти се оттдава. Носталгията по социализЪма ти е замъглила процесите в "кутията"...
    Дано успеят да го прокарат и допуснат журналисти до договорите за приватизацията. Е тогава вече мога да видя на една скамейка РОвч, Курни, Гергов и Иван Костов...

    Коментиран от #9

  • 8 ЗЕВС

    12 4 Отговор
    Поредната димка за отвличане на вниманието! Свикване на велико народно събрание и преминаване към президентска република трябва да е първа точка от дневния ред! Трябва ли да минат още 27 г. за да ни просветне, че парламентарното управление е вредно за България!
  • 9 Варна

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Ш... Леко с обръщенията!
    - Да ги видя изброените от теб на скамейката аз също бих се радвал!
    Само, че част от отбора на Борисов също участват в приватизацията и поради тази причина мисля, че няма да го направят.
    ГЕРБ са царе на шантажите и поради тази причина имам основание да се съмнявам
  • 10 poland

    1 4 Отговор
    и кво стана коит крал крал ам да сте крали и вие
  • 11 К.К.

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Дори да мине "партенката" тя ще е направена да се прилага избирателно от съдебната система.Всички партии от прехода участват с изключение на отделни политици,но тях отдавна ги изхвърлиха от сцената, а голяма част от лапащите преплитат като молци от партия в партия с странни обяснения.

    Коментиран от #12

  • 12 Варна

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "К.К.":

    Съгласен!
  • 13 ИВЕ

    9 0 Отговор
    Пример са приватизаторите на радиозавода в търново.Когато баща ми работеше там бяха към 1500-2000 души.Фабрика чиито сектор от икономиката в последните 30 години се разви най много в целия свят.Само в Търново Костадинови докараха завода до пълен фалит,само че техните сметки вероятно са пълни от фалита,а на останалите среден пръст.Едва ли има по голяма далавера в предприемаческата история на града от началото на хилядолетното му съществуване.
  • 14 Шарлатани

    7 0 Отговор
    99% от всички приватизации ,бяха направени чрез лъжа и измама от определени партии,начело със СДС -БСП- ДПС ,за жълти стотинки усвоиха и ограбиха , големи държавни заводи и предприятия ,,за парлама бяха създадени разни фалшиви РМД -та ,,,,Ако сме правова държава , би трябвало да се проверят и ревизират всички приватизации и сделки ,,,защото те не са честни
  • 15 приватизатор

    6 1 Отговор
    В над 90% от приватизираните предприятия за извършени тежки престъпления. Приватизационните договори не са спазени в резултат на което са нанесени щети в особенно големи размери на държавата.... Ако това стане...в България трябва да строят не магистрали а затвори, включително и за тези от Агенцията за следприватизационен контрол.
  • 16 Ирник

    1 1 Отговор
    От Гроб търсят начин българите да ги избият по-скоро.
  • 17 И други

    1 0 Отговор
    Във връзка с референдума и броя на депутатите чухме много неща за промяната на конституцията. Щом като ще я променят за това, да намалят броя на депутатите на 101, на съветнитеците в София на 21 и т.н.
  • 18 Йордан

    2 2 Отговор
    Има интрига тук! Усещат, че нов мандат няма да има за тях, което означава пенсиониране без време. Тази пас**на ГЕРБ ги боли дед'вия за приватизацията, закони и прочие. Това си е чист политически шантаж. Точно по този начин принудиха Борисов да си натиска парцалите използвайки криминалното му минало - справка интерпол и докладите на посланниците на САЩ. Нали помните по едно време как го бяха погнали по всички медийни канали и изведнъж всичко утихна като след буря в Бермудския триъгалник. "Ни лук ял ни лук мирисал!" БСП им дишат МНОГО ЯКО във врата и не са единствените.
    Ако това се приеме всичко много ще замирише. "Мишо Бирата" хотелът на Борисов, 100 мил. прибрани от Борисов и Бориславова за продажбата на СиБанк и още и още. Опозицията няма да си мълчи. Изведнъж всички ще си спомнят за докладите към Вашингтон цитирам: ".... има данни за връзки на Борисов с криминалните босове....., Борисов сътрудничи само ако не безпокоим мафията...., Борисов има връзки с Русия, но предпочита да не ги афишира...."
    Това като за начало. Ако обаче на ГЕРБ и на Борисов се размине, ще означава, че Брюксел и Вашингтон са разпънали политически чадър над герберите, а защо, би следвало всеки да може да си отговори.

    Коментиран от #20

  • 19 Атака

    0 0 Отговор
    Е хайде де,най-после се сетихте.
  • 20 некойси

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Йордан":

    Много точно казано, излиза че зад гръмките слова стои международен слугинаж и чадър над най-големите престъпни групи, които са станали още по-големи.
    Значи тук иде реч за особенно големи престъпления срещу цяла една нация, затвор ми се струва твърде малко за тях.
  • 21 ЦРУ

    2 0 Отговор
    Много шум,за нищо!Идеята е на Сидеров и е популистка,защото реални резултати от нея не може да има!Който гледа към миналото,няма представа за бъдещето!Всички са виновни за Грабежа на националното богатство,умните го развиват а глупаците го харчат!Банев е от вторите,не може да съгради нищо със заграбеното и всичко ще се изгуби във времето!Има изключения,които успяха да направят нещо полезно с парите ни!:):):)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове