Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 12:49 5 139 9

Дъщерята на Цветан Василев разказа "история по свинщина" (ВИДЕО)

  • радост василева-
  • цветан василев-
  • магнитски-
  • прокуратура-
  • бил браудър-
  • ктб

Радост Василева твърди, че българската прокуратура е изфабрикувала нелепи обвинения срещу нея, за да ѝ издаде заповед за арест

Дъщерята на Цветан Василев разказа "история по свинщина" (ВИДЕО) - 1

Дъщерята на банкера Цветан Василев - Радост Василева, заяви, че три дни след като баща ѝ е подал жалба по закона "Магнитски" в САЩ, българската прокуратура я е атакувала, повдигайки ѝ "абсурдно обвинение" и издавайки заповед за задържане за 72 часа и Европейска заповед за арест и злоупотреби със специална бюлетина на Интерпол.

"Същата бюлетина е наречена "зловеща" вратичка в системата на Интерпол от Бил Браудър, тъй като трябва да се използва само по спешност като в случаи на тероризъм. Наскоро Русия издаде същата бюлетина на самия Бил Браудър, който е лобирал за приемането на закона "Магнитски" в САЩ", пише Василева.

Ето и цялата ѝ "история за свинщина", в която тя упрекна българската прокуратура в изфабрикуване на обвинения срещу нея. Публикуваме я без редакторска намеса:

Когато прочетох, че Русия е издала бюлетина на Интерпол на Бил Браудър за пети път, се шокирах. Както е добре известно, Браудър е автор на книгата „Заповед за арест“ и води мащабна кампания срещу авторитаризма в Русия. Браудър също така лобира за приемането на прословутия закон „Магнитски“, който позволява на САЩ да санкционира корумпирани държавни служители, които нарушават човешките права. Разбира се, това не се харесва на руската прокуратура, която от дълго време се опитва да организира капан на Браудър чрез Интерпол.

Този път обаче Русия разчита на „вратичка“ в правилата на Интерпол. Вместо стандартната „Червена бюлетина“, която е любима на авторитарните режими, Русия му е издала „Дифузия“ (Diffusion). Системата на Интерпол за издаване на „Червени бюлетини“ се манипулира твърде лесно и отдавна се е превърнала в средство за репресия с политическа цел, както е добре обяснено в статията „Как диктатурите злоупотребяват с Интерпол“ на Уол Стрийт Джърнал. „Дифузията“ обаче е още по-опасна от „Червената бюлетина“. „Червената бюлетина“ се издава от Централата на Интерпол по молба на държава-членка, а „Дифузията“ се разпространява директно от издаващата я държава по каналите на Интерпол и не подлежи на какъвто и да било контрол. Освен това, издаването и разпространяването на „Дифузия“ отнема буквално само няколко минути, даже секунди. Както пояснява самият Браудър: “Издаването на Дифузия е вратичка, която позволява на руските официални власти да избегнат контрол от страна на Централата на Интерпол. Това е вратичка, с която се злоупотребява и която трябва да бъде затворена“.

И все пак, руските прокурори не са единствените, които заобикалят правилата на Интерпол. Българските прокурори правят същото – явно обмяната на опит с тях си е казала думата. В моята статия „Как българските корумпирани власти злоупотребяват с „Червената бюлетина“ на Интерпол за брутални политически вендети“, вече разказах потресаващата история за това как българската прокуратура издаде бюлетини на Интерпол на цялото ми семейство с цел да издевателства над нас и да ни линчува публично. Както подчертах в същата статия, баща ми Цветан Василев подаде жалба по закона „Магнитски“ срещу Главния прокурор Цацаров и депутата Пеевски на 11 август 2017 г. В пристъп на примитивна ярост, на 14 август 2017 г. българската прокуратура ми повдигна изфабрикувано обвинение, издаде заповед за задържане под стража за 72 часа, Европейска заповед за арест, а както разбрах и по крайно неприятен начин – бюлетина на Интерпол. Пълна програма в един и същи ден! Разбира се, както обясних в статията си, всички издевателства са съпроводени с фрапантни процесуални нарушения и фалшификации. Трябва да се напомни, че България е единствената държава в Европейския съюз, в която обвиненията на прокуратурата не подлежат на съдебен контрол. Освен това, България отдавна е критикувана относно „сталинисткия“ модел на своята прокуратура, която, между другото, се ползва само с 6% общестевено доверие. Ето защо, злоупотребите едва ли са изненадали някого.

Това, за което не стана дума в предната статия обаче, е спецификата на бюлетината, която прокуратурата ми е издала, както и причините за това.

История за една свинщина

България де факто е използвала същата вратичка, която наскоро Русия използва с Браудър. Тоест, българската прокуратура ми е издала „Дифузия“, защото:

А) е бързала като за световно да отмъсти за жалбата по „Магнитски“.

Б) „Дифузията“ не подлежи на какъвто и да било контрол от Централата на Интерпол.

В) е искала да ме унижи на всяка цена. Няма как да знаеш, че имаш издадена „Дифузия“, докато не се срещнеш с властите, които са я получили, и не те арестуват. Явно вкусът на отмъщението е много сладък.

Освен това, прокуратурата на България е изпратила „Дифузията“ до три държави: Сърбия, Ирландия и Кипър.

Aко не сте запознати с моята биография, може и да се чудите защо господата и дамите от прокуратурата са се спрели точно на тези три страни.

Защо Сърбия? Ами защото родителите ми са в Сърбия. Лесно е да се отгатне, че ги посещавам от време на време, особено за рождения ден на баща си.

Защо Ирландия? Обикновено се издават бюлетини на Интерпол за опасни престъпници, които се крият от правосъдието. Както е добре известно обаче, българската прокуратура използва тези бюлетини основно за публично линчуване. Ако направите справка в Гугъл за мене в чужбина (не в България, защото жълтите медии разпространяват какви ли не нелепици), ще видите, че се занимавам с научна дейност в Лондон – най-вероятно ще намерите моята биография, моите публикации, моите блоговое, както и събитията, на които съм се изказвала или ще се изказвам. Това е направила и българската прокуратура.

В началото на септември 2017 г. трябваше да бъда спийкър на годишната конференция на Society of Legal Scholars (Британската асоциация на правните учени) в Дъблин, Ирландия. Програмата на конференцията беше публично достъпна в Интернет. Така че прокуратурата е имала „зашеметяваща идея“: да ме арестуват, когато пристигам на конференцията. Също като в психотрилър! Вероятно в тази институция има и болни хора.

Защо Кипър? Бях много объркана относно този избор, тъй като съм била в Кипър само веднъж, и то като тийнейджър. Но тогава си помислих – след като са разбрали за Дъблин от Интернет, сигурно са намерили нещо за Кипър в Интернет. Тогава се натъкнах на програмата на друга конференция, на която трябваше да бъда лектор тази година в Institute of Advanced Legal Studies. Видях също, че името ми се появява до името на друг делегат от Кипърския университет, както се вижда от “print screen” (разпечатка) от Гугъл по-долу. С други думи, тъй като служителите на прокуратурата са карали през просото, а и видимо нямат никаква идея какво е Institute of Advanced Legal Studies, са решили, че конференцията е в Кипър. Да, те са и умни, и отмъстителни.

Всъщност, въпросната „Дифузия“ показва гнусен план да ме арестуват на границата, когато пътувам да видя семейството си или да представям научните си изследвания.

Любопитно също така е как са успели да подготвят всички документи за Европейската заповед за арест и за „Дифузията“, които изискват превод все пак. Може би са работили целия уикенд (12-13-ти август), както и до късно на 14-ти август? Затова, някъде по системите датата може да излиза като 15-ти август, тъй като тогава са натиснали бутончето “submit” (изпрати). Очевидно документите ми за международен арест са изготвени преди да ми се повдигне обвинение. Аз лично съм доста скептична. Имам съмнения, че са тръгнали да се подготвят, още като са чули за Магнитски – например, в началото на юни 2017 г. С други думи, на фона на абсурдното обвинение и фрапантните процесуални нарушения, прозира сериозна злоупотреба с право.

Какво показва Гугъл

Дъщерята на Цветан Василев разказа "история по свинщина" (ВИДЕО)

Какво показва Гугъл

Нека обобщим

В България е имало чистки многократно. Когато пишех моя докторат по право, реших да включа глава, посветена на историята на българското право, в която разказах как комунистическият режим е тормозил всички университетски преподавадели, които са били „опасни“ за режима. За съжаление, практиките от комунистическо време са отново актуални.

Българската прокуратура издаде бюлетина на Интерпол на майка ми Антоанета Василева, която също е учен, и на мене в опит да окаже натиск върху баща ми, да ни линчува публично и да ни принуди да мълчим. Толкова са „смели“ българските прокурори, че ги е страх от две жени!

Ясно е, че прокуратурата на България е изфабрикувала нелепо обвинение и ми е издала заповед за арест чрез брутални процесуални нарушения с единствената цел да ме унижи и да стресира родителите ми. Обикновено се издава заповед за арест на хора, които се укриват от правосъдието и чието местонахождение не е известно. „Дифузиите“ на Интерпол пък се издават, за да се задържат опасни престъпници преди да извършат поредното престъпление – обикновено за тероризъм. Очевидно съм се „крила“ в Лондон и на водещи конференции по право, в които участват стотици хора. „Безспорно“ е, че научната работа е крайно опасна дейност, съпоставима с тероризъм.

Нека припомним, че Венецианската комисия подчерта, че съветският модел на българската прокуратура трябва категорично да бъде разрушен: “Този модел превръща институцията в източник на корупция и изнудване и създава възможности за използване й за политически цели.” Ще добавя само и че българските прокурори, замесени в нарушения на човешките права, трябва да понесат отговорност за злоупотребите си.

В заключение, трябва да се направи едно уточнение, тъй като българската прокуратура непрекъснато спекулира и разпространява лъжи. Интерпол е най-вече информационна система. Тя няма правомощия да издирва/разследва когото и да било. Тя просто информира държавите-членки на Интерпол, че някоя от тях има претенции към някого. Ако имате „Червена бюлетина“ или „Дифузия“, тя е издадена от българското бюро на Интерпол по заповед на българската прокуратура.

Радост Василева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЦО

    22 8 Отговор
    Горкото детенце,несправедливо обвинена,стискай палци да не се повтори 9ти,че ша виснете като суджуци по дърветата,банкери разни,партийци,съдий,прокурори и всякаква подобна измет.
  • 2 Кръст Ю

    5 8 Отговор
    Ице, нема баце да се повтори 9-ти. Мафиотите изучиха децата си, за да ги защитят един ден и да пискат по межднародната общественост за защита на човешки права. Като да са човеци техните отци.
  • 3 Кръстю

    5 6 Отговор
    Ице, нема баце да се повтори 9-ти. Мафиотите изучиха децата си, за да може да ги защитят един ден и да пискат по международни форуми за правата на човека. Като да са човеци техните отци.
  • 4 mediator37

    18 0 Отговор
    Изкуствено фалираха тази банка по поръчка на Детето чудо.
    Като знаем цацаратурата какво представлява, права е тази млада жена. Пермаментен слугинаж , ЦУМ-гейтове и Костинбродски конспирации- това е кочината наречена българска прокуратура.
    Медиите на Детето чудо предварително осъдиха Цветан Василев и семейството му, а цацаратурата подприпква да изпълнява политпоръчката.
  • 5 Баце

    7 1 Отговор
    Коледата наближава всички прасета на мезета. Как ли ще изквичи голямото ненаситното
  • 6 3395

    5 7 Отговор
    Радостинке кажи на тати да връща кинтите. Иначе е ясно че децата не трябва да страдат заради родителите си.
  • 7 Здравка

    4 7 Отговор
    тези василеви имат ли свян бе!?
  • 8 Мартин

    7 6 Отговор
    История по свинщина е и това, което нейния баща фараон Цветан Василев правеше в продължение на години в пирамидата КТБ!
  • 9 Гост

    6 5 Отговор
    Умно момиче, но трябва да знае, че неможе само да се взема защото идва Видов ден.
    Баща и като хвърляше гюбеци добре му беше, нарушаваше законите и пак се чувстваше добре. Тогава държавата му изглеждаше съвсем нормална, а сега била тоталитарна свинщина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове